Middelbaar onderwijs Suriname kan weer van start

4

PARAMARIBO, 11 jan – Het middelbaar onderwijs kan over enkele dagen weer beginnen. Als de kerstvakantie officieel over is, zal waarschijnlijk ook de staking van de Bond van Leraren tot het verleden behoren. Volgens vicepresident Ramdien Sardjoe is een principeakkoord bereikt.

Dit is gebeurd tijdens de laatste marathonbijeenkomst tussen Sardjoe, de lerarenbond en vakbondskoepel Col. “We hebben elkaar gevonden, weliswaar niet volledig”, zegt Sardjoe. Hoewel geen details zijn prijsgegeven, is nu al duidelijk dat niet alle eisen zijn ingewilligd. Volgens Sardjoe is aan beide zijden ingebonden. De bond zal zich intern beraden over het akkoord.

In elk geval zijn de resultaten bevredigend genoeg om heropening van de scholen te verwachten. Er komt dan een eind aan de staking, die ruim drie weken voor aanvang van de vakantie is ingezet. De BvL eist behalve betere lonen, ook een eind aan de verpaupering van onderwijsmaterieel en -materiaal. Primaire zorg nu is het inlopen van de achterstand in het curriculum.


4 REACTIES

 1. Eindelijk dat de toekomst van morgen weer naar school kan,geeft de leerkrachten wat hun toekomt en geen gezeur,het altijd een gedonder bij de ministers ,om het volk te geven wat hun toekomt,omdat zij (de ministers ) met HUN KONT IN BOTER zitten vandaar dat zij zich niet druk maken met het volk ze denken van nou ja lul maar wat ik doe toch wat ik wil en niemand die mij wat kan doen het is nou eenmaal zo dus .


  Maak melding

 2. zo hoord het in een democratie praten om eruit te komen en niet schieten om jou wil op te leggen zoals de mensen die grooste mond in suriname hebben maar vegeten zijn dat tijden in suriname waren waar je niet mocht opkomen voor jou recht want dan werd je bestempeld als antie revo dan wijs met mijn vinger naar moenne dhoeke en een aantal demonen hier .


  Maak melding

 3. Een democratische oplossing is natuurlijk de juiste oplossing. Hoop dat alle partijen zich vanaf nu dubbel gaan inzetten om de opgelopen achterstand in te halen in het belang van de Surinaamse kinderen. Proficiat VP Sardjoe.


  Maak melding

 4. Blij heel blij dat jullie weer naar school gaan….maar een ding ga daar niet leren hoe jij je land en volk moet verkwanselen.
  Knoop dit goed tussen de beide oren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.