Home Nieuws uit Suriname Computercrash Nederlandse ambassade in Suriname

Computercrash Nederlandse ambassade in Suriname

6

PARAMARIBO, 11 jan – De ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden zit met een gecrasht computersysteem. Dit meldt ambassadewoordvoerder Ralf van de Beek. De harde schijf met voor de post belangrijke informatie heeft het begeven. Echt gevolgen voor met name het uitgeven van visa, heeft de crash niet gehad.

Er zijn intussen enkele noodmaatregelen getroffen. De visumafgifte heeft dan ook niet al te veel problemen ondervonden na het uitvallen van het automatische uitdraaisysteem. De situatie duurt al bijna een week. “Er zijn in die periode met de hand uitgeschreven visa uitgereikt”, zegt Van de Beek tegenover Dagblad Suriname.

Er worden geen al te grote problemen voorzien voor personen die binnenkort naar Nederland moeten. “Wij hebben niemand hieronder laten lijden, alleen afspraken met de mensen die pas over enkele weken zouden reizen, hebben wij moeten verschuiven”, aldus Van de Beek. Hoewel een back-up beschikbaar is, wordt met man en macht gewerkt aan herstel van het oude visuminformatiesysteem.

6 REACTIES

 1. palulu
  Een week vind ik wel veel te lang voor zo'n instantie.Mijn broertje die systeembeheer is wilt graag een advertentie plaatsen om de computers te onderhouden.
 2. RICO
  Only LIE only lie.. computer crash die virus van de surinaamse regering is over geslagen.pas op somo virus.heet schoen.er lopen zoveel surinaamse systeem beheerder rond geef ze werk nl ambassade.veel succes.......
 3. luiaard
  niet interessant; personeel heeft eindelijk ontdekt hoe je in de tropen zgn. het systeem laat crashen zodat je lekker lang in de zon kan gaan liggen; trouwens er zijn genoeg harde schijven te vinden in paramaribo,, dus geen excuus dat er wordt misbruik wordt gemaakt van mijn duur betaalde belasting geld!!!!
 4. alex
  wat hoor ik,bouta heeft het gedaan. deze man bouterse jungu,hij leert het nooit hij heeft zeker geprobeerd een digitale aanval te plegen op de nederlandse ambassade.
 5. edtje
  ik ben zelf systeembeheerder. 1 week offline dat is niet acceptabel.ik had het binnen 1 uur up and running. ai somo heeft het zeker gedaan