maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieLevendige brandstofsmokkel voor Surinaamse kust

Levendige brandstofsmokkel voor Surinaamse kust

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 10 jan – Voor de Surinaamse zeekust wordt volop illegaal gehandeld in brandstof. Dit zegt minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Venezolaanse vissers bieden goedkopere brandstof uit hun land aan. Dit bergt allerlei risico’s.

De handel op zee is niet zonder gevaren en bedreigingen. Vaker worden vissers overvallen door piraten die het gemunt hebben op de vangst en visattributen. Aan de andere kant vindt oneerlijke concurrentie plaats. Lokale vissers kunnen nauwelijks concurreren tegen Venezolaanse collega’s, die de brandstof goedkoper kunnen halen in eigen land.

Deze ontwikkelingen verergeren de problemen in de sector alleen maar, nu de marktprijzen een trend neerwaarts aangeven. Als oplossing ziet Raghoebarsing de formele aankoop van Venezolaanse brandstof. Alleen laat Caracas nog op zich wachten. Surinaamse verzoeken om formeel deel te nemen in het Petro Caribe-plan zijn niet echt naar tevredenheid beantwoord.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Toch een beetje grappig, brandstof Su. duur brandstof uit smokkel goedkoop.

  Alleen laat Caracas nog op zich wachten. Surinaamse verzoeken om formeel deel te nemen in het Petro Caribe-plan zijn niet echt naar tevredenheid.

  Dit kwam uit en door dommigheid van Front.


  Maak melding
 2. zo zo daar gaan weer eghum dus de regering laat ’t wederom toe free for all wist u dat wanneer u uw huis heeft met schutting dat niemand maar dan ook niemand voor de deur rotzooiii! komt maken of zomaar betreden…dat betekent Provoceren!daarvoor hebben we honden en wie durft heeft recht op een…hoe kunnen zij dat toelaten in’t zuiden feesten die brazilianen,’t westen de guyanezen,’t oosten daar hebben we ’t niet eens over ’t noorden van alles en nog wat bewaak je erf bewaak je eigendom Zero tolorance! stelletje sukkels vandaar al die illegalen,natuurlijke hulpbronnen waar ben je? goud weg, vis weg, hout weg enz…uh maar niet naar de surinaamse bevolking hoe is’t mogelijk maar wel gedeeltelijk naar de zakken vullers suri’s one’s again get up stand up,don’t give up the fight.wat is een vader die niet om kijk naar z’n kinderen, eentje die de toekomst verpest voor z’n kinderen surinamers geef antwoord ik groet U…..


  Maak melding
 3. Ragoebarsing praat over kopen van olie bij venesuela kijk uit dat het niet zelf van hem is en dat hij vene als steun pilaar gebruikt om de staats kas gedeeltelijk leeg te halen te koste van zich zelf maaaaaaar vene als dek mantel weeeees op jullie hoede met dit soort gasten,als het om geld ,grof geld gaat hebben ze meeeeestal een vinger in de pap BYCAREFULL en HOU JE OGEN OPEN.


  Maak melding
 4. Het is niet mijn idee, maar pinarenden zullen altijd naar mogelijkheden blijven uitkijken, louter om het overleven.

  We zouden die goedkope brandstof ook langs legale weg kunnen bekomen, maar nee die gevestigde maatschappijen gaan kennelijk boos worden.


  Maak melding
 5. Het is niet goed te praten, maar de regering zo corrupt is,en het volk leeft in armoede,wat moeten ze dan doen als een vistrawler langs vaart met brandsof voor de verkoop.If ala dei joe lek pa droengoe,fa joe taigi joe pikien dat a no moes dring sopi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES