zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit NederlandSuriname op Vakantiebeurs

Suriname op Vakantiebeurs

-

Does Travel - naar Suriname

De Vakantiebeurs in Utrecht is op 8 januari 2008 begonnen. De organisatie van het jaarlijkse evenement in de Jaarbeurs verwacht dit jaar 140.000 bezoekers. Ook Suriname is aanwezig op deze Vakantiebeurs. Een grote groep van toeristische bedrijven uit Suriname is gedurende de beurs aanwezig om de Nederlandse consument voor te lichten over een vakantie in Suriname. Wij waren aanwezig op de eerste dag van de Vakantiebeurs en maakte voor u onderstaand fotoverslag. Meer foto’s zijn te zien op www.surinamefoto.com.

Suriname op de Vakantiebeurs 2008
Suriname op de Vakantiebeurs 2008
Suriname op de Vakantiebeurs 2008
Suriname op de Vakantiebeurs 2008
Suriname op de Vakantiebeurs 2008
Suriname op de Vakantiebeurs 2008

Meer foto’s zijn te zien op www.surinamefoto.com.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

74 REACTIES
 1. Suriname is nog geen toeristisch-waardig in mijn oogpunt!!! Wel familiebezoek-waardig.

  Minpunten:
  – Niet gastvriendelijk! Begint al bij de doune
  – Slechte infrastructuur
  – dure hotels/excursies
  – geen vertier! Cola kreek = zwampen kreek.
  – internetverbinding buiten paramaribo is een ramp!
  – etc etc etc!

  Ik hoef niet te pronken als een EURO-toerist zoals die ww-trekkers in Suriname vertoeven!

  Nederlandse Antillen IS daarentegen wel een TOERISTISH LAND!

  SCHOON, NETJES en geen MUSKIETENPLAAG en KROT WONINGEN, BEDELAARS, hangjongeren en landlopersssssssssssssss


  Maak melding
 2. Suriname is veel te duur voor de toerist. Een weekendje weg naar apoera kost handenvol geldin vergelijking met de prijs kwaliteitverhouding wat je kunt krijgen op maleisie, Bornea, Thailand, Turkije etc.
  De mensen willen veels te snle rijk worden er is geen sprake van een doordacht continuiteitsplan en eviromental care.
  Dus eerst orde op zaken hebben zie wat Pae Matjol aangeeft. Ja Aruba is een vakantie(ei)land waar alles goed en onderhouden uitziet. Waar het verkeer vriendelijk is en waar de klanten nog als klanten worden benaderd zowel in hotels als restaurants als in de winkels. Als je maar geld bij je hebt.


  Maak melding
 3. Vakantie in Su. is ook leuk (vaak geweldig)maar dan moet men niet hebzuchtig(dom) zijn, en zich niet gaan richten op big pocket people..want die komen jouw straks uitbuiten.


  Maak melding
 4. Niet iedere toerist wil met een georganiseerde tour naar toeristische trekpleisters. Met alle respect, het is maar net wat je zoekt op een vakantie, Pae Matjol.
  Is er ook een manier om low-budget een paar maanden in Suriname door te brengen? Geen dure hotels voor mij. Iemand ervaring daarmee/tips?


  Maak melding
 5. NIEK,

  IK REIS VEEL EN AZIE IS MIJN favoriete bestemming. Zefs daar ga ik NIET georganiseerd reizen!!! EN zelfs DAAR krijg ik de LUXE, die je NERGENS in Suriname krijgt! Torarica, Krasnapolsky is voor Azie bergippen een 2 sterren hotel!

  Low budget in Suriname? Whahahaaha! Alleen als je familie hebt daar, anders ben je het slachtoffer van TORARICA mafia en dat soort ongedierten!

  Low bugdget? Ga naar Zwampen kreek en neem alvast goede creme tegen jeuk. veel plezier met je lowbudget!!! 🙂

  Ik ga naar Azie met lowbudget en ik slaap lekker in 3 sterren hotel, dan die 2 sterren hotel Torarica-mafia!


  Maak melding
 6. Pae Matjol, in mijn ogen heb je een nare ervaring in suriname. Je kletst uit je nek. Ik heb het altijd naar mijn zin in Su. OK, alles is nog niet zoals het hoort te zijn maar we zijn op weg, en wel de goede weg. Kraak het land niet zo af. Wel heb ik gehoord van een slechtte beurt op de beurs. De promotors daar vragen een bijdrage voor de folders. DAT KAN ECHT NIET!!!!. Verder niets anders dan goeds over mijn land hoor.


  Maak melding
 7. Pae Matjol kletst echt niet uit zijn nek.
  Als Suriname de pretentie heeft een toeristisch land te willen worden, dan zal het eerst Paramaribo onder handen moeten nemen.
  Bepaalde delen/straten in Paramaribo zijn nog smeriger dan in landen als bijv. India.

  In bepaalde straten stinkt het naar urine, met name als het kwik boven de 20 graden stijgt, is de stank van die lucht niet te harden. Om van te kotsen!

  De Centrale Markt is een donker hol, waar de stank eveneens niet is om over naar huis te schrijven.
  De krotwoningen die ik heb gezien met name in de Hooge- en de Ladesmastraat, spreken hun eigen taal, alsook de bewoners van deze woningen.
  De bestrating is het aanzien niet waard.
  Voor ouderen die niet meer zo goed ter been zijn, is het een ware ramp door de binnenstad van Paramaribo te lopen/wandelen.
  Bestuurders die rustig hun vehikel op de stoep parkeren, waardoor je als voetganger gedwongen wordt over straat te lopen.

  Orde is er gewoonweg niet. En zo er orde is gecreeerd, dan ontbreekt de handhaving van diezelfde orde, dus ben je weer bij af.

  Het enige dat ik aan Paramribo overweldigend mooi heb gevonden is als je ’s avonds vanuit Meerzorg de brug afrijdt. Oogverblindend mooi is het de verlichting te mogen aanschouwen.
  De verkeersveiligheid laat nog heel veel te wensen over.
  Als vakantieganger word je uitgebuit door verhuurders van appartementen, die ze aanprijzen als zijnde luxe, maar die luxe is zelf met een kokolampoe niet te vinden.

  Suriname ligt nog in de pampers als het gaat een toeristisch land te worden.
  Jammer, maar tja verwacht van een banana-republiek niet veel goeds.
  En dat Suriname een banana-republiek is, hebben de bestuurders van dat land zelf laten zien door op 13 december 2007 met elkaar op de vuist te gaan.

  So Sad!


  Maak melding
 8. Beste Niek,

  Je kunt best low budget in Suriname terecht hoor. Er zijn genoeg leuke guesthouses te vinden. Laat je niet gek maken door een gefrustreerde pae. Dat de grote hotels veel te duur zijn, is een feit. Maar er zijn genoeg alternatieven. Overigens heb ik alle folders over Su op de vakantiebeurs gratis mogen meenemen……….


  Maak melding
 9. langef,

  Het zijn jouw woorden! Ik ‘kraak’ Suriname niet af! Suriname moet nog alleen wakker geschut worden! Dat kan alleen als men daar NET ALS JIJ eens een keertje onze meningen c.q. verbeteringen eens SERIEUS nemen!!!
  Blijkbaar ben je nooit verder dan naar SU op vakantie!

  Lieverd ik ga liever hier naar toe:
  http://www.thebriza.com/samui_web/accommodation1.htm

  Geen familie (bedel) gezeur
  Geen douane faccitisch gedrag
  Geen black-looks van winkelmiep
  Geen basic Surinaamse shit eten
  Geen eentonige Surinaams muziek
  etc etc etc

  Heeft Suriname een SPA??? EN als ze dat hebben…DAAAR kunnen zeij niet tippen aan de Thaise Spa!


  Maak melding
 10. En jullie zgn “nationalisten” noemen een KROT een Luxe???

  Lieverds dit is mijn startpunt richting Thailand: http://www.hotelthailand.com/

  1001 mogelijkheden voor elk wat wils! Reken maar om van Euro naar Thaise baht!
  Dus voor mij geen STEUN AAN MAFIA-TOERISME in Suriname! In Suriname kom ik voor Familie-BEZOEK!

  Luxe is voor mij geen terie en trasie eten of bravo of bruine bonen of guma wiri shits! End ie achterlijke kwi-kwi fosiele vis vitamine 0, als je niet uitkijkt heb je graten in je keel! Kijken of de dokter na 24:00 uur open is in Parbo??

  Toeristisch land Suriname? Ja als je die MAFIA wilt steunen!!


  Maak melding
 11. Wat een gezanik. Ik heb verschillende mensen op de Suriname stand op de beurs gesproken en ben er hartelijk en open te woord gestaan. Kritische vragen hebben we ook gesteld. Ik heb de hele wereld gezien, veel in Indonesie Thailand, Japan, Australie, Venezuela geweest, en echt niet die luxe rommel maar lekker gewoon met mijn rugzakkie tussen de echte mensen. In het najaar ga ik voor het eerst naar Suriname, lekker ook dan 10 dagen de bush in, geen luxe maar gewoon afzien. En als later in Paramaribo de Rotti-kip net zo lekker is als bij de Makan-Swietie bij ons in Arnhem vindt ik het allang best. O ja, heb ook een jaar op Aruba gewoond, dat is dus kloon eiland van de Amerikanen, met hun kunstmatige palmbomen op het witte strand die iedere morgen om 06.00 worden besproeid. Allemaal nep dus.


  Maak melding
 12. Pae wat doe je nog hier als je je mond zo vol hebt over azie! Ga daar de mensen vervelen. Door mensen zoals jij wordt het niets met Suriname. Negativiteit helpt niemand. Tja als je alleen op je familie teert als je naar Su gaat kan ik me voorstellen dat je nog maar weinig van de schoonheden van dit land hebt hebt gezien. De bent blijkbaar een luxepaardje, daarom zal jij nooit in Suriname thuishoren. Gelukkig zien een heleboel mensen Suriname als een geweldig paradijs voor Flora en Fauna en dan heb ik het nog niet eens over de geweldige mensen die daar wonen.


  Maak melding
 13. Enne…Johnny de Boy wonder….Als je naar Su gaat, wil ik je best daar een aantal tips geven. Je gaat je daar prima amuseren. Straks wil je niet meer weg! Laat iedereen maar kletsen. De negatievelingen wonen daar niet eens. Dus wat weten zij er nou van. Ze kunnen niet genieten van de mooie dingen, ze zien ze niet eens…Staan hier te stressen als de ns een minuut vertraging heeft, haha!


  Maak melding
 14. Net terug uit mijn geliefd Suriname,ik heb genoten ,waarom ,omdat ik niet met europese ogen daar naar toe ben gegaan.
  Thailand goedkoop?Mie gadoooooo Pae,je liegt tot je barst ,weer 1 die o zo graag reiziger wilt spelen onderwijl whawhaaaaa niet eens wang treinkaartje a mang pai.
  Waarom zijn Surinamers toch zo negatief over hun land van herkomst,althans sommigen?Weet je waarom,whawhaaaa zijn zij die,toen ze in Suriname woonden het niet makkelijk hadden,komen ze naar Blanda hun klauwen open houden en denken ze gelijk dat ze tot de allerijksten behoren.een Surinaamse spreekwoord luidt:Teh Negre,maak er Sranangmang van,Fin Boeng Ding Kah Baka Bakra Magzin.

  In Suriname willen de Allochtonen van Suri komaf BIG-SHOT spelen tewijl nothing doing in Nederland.Al die ouwroe-jari parties zijn ze afgestruind,want alles was gratis eten drinken,daar hoor je ze niet over,stelletje ondankbare tuig.
  Ik heb nergens opgemerkt dat men niet klantvriendelijk was,inderdaad als je zelf denkt die mensen af te bekken en geen respekt toont,omdat je uit Blanda komt,nou dan krijg je inderdaad een sneer terug.

  En Torarica 2* nou nou,welke Torarica baja,tja whawhaaaa Pae zeikt inderdaad uit zijn nek,hij gaat nooit verder dan zijn huisie,anders schep je nooit zo op.
  India schoner dan Suriname whawhaaaa ja ja zal wel.
  tssssssssssssssssssssssss Paramaribo stinkt echt niet zoals men hier suggereert,mijn Bakra vienden geloven hun ogen niet wat ze hier allemaal lezen,tssssssssssss zeggen ze,als ik als Blanke dit hhier had getypt whawhaaa waren de rapen gaar.Gelijk hebben ze.
  Wat zijn sommige zg Surineds toch erg,whawhaaaa ze willen o zo graag geweldige burgers spelen(na)ai bajaaaaaaaa SO SAD,voor jullie.
  Tja gelukkig wordt Suriname op dit moment wreed gepromoot in Engeland,Nederlanders hebben het reeds ontdekt,mag hopen dat er heel gauw andere nationaliteiten Suriname overspoelen,WEG MET DIE NEGATIEVELINGEN,gaan jullie lekker naar andere oorden whawhawhaaaaaa waar jullie met open armen zullen worden ontvangen whawhaaaa wishfull thinking woeiiiiiiiiiiiii.

  Ben naar Galibi geweest kostte maar €100 voor 3 dagen duur?????????????Whawhaaaa ai baja voor niks gaat de zon op,sommige so called Surineds willen alles voor niets hebben,ga maar hier naar een bungalow parkje ,kost zeker ook niets no?Ai bajaaaaaaaaa als ik jullie lees is het ,net als of jullie Suriname niets gunnen zo bang zijn jullie dat Suriname een klein beetje vooruit zal komen.Tenminste als deze prentenkabinet snel naar huis wordt gestuurd.


  Maak melding
 15. Ik heb ook mijn ergernissen als ik in Suriname ben. Maar deze PAE is waarschijnlijk een omhoog gevallen Pae. Nooit luxe gekend en nu hij alles kan aanschouwen in de wereld moet Suriname gelijk afgemaakt worden. Zelf komt ie waarschijnlijk uit en krot uit Commewijne.


  Maak melding
 16. Lieve Toet,
  Dank voor je reactie…ik wordt zo moe van die Surineds die denken dat ze Su kennen…Pae heeft alleen succes met kleine thaise meisjes en jongetjes…daarom gaat ie liever daar….


  Maak melding
 17. Is Suriname een toeristisch land? Als je een Su-liefhebber bent, die geen tegenspraak duldt, dan wel.Vanuit een toeristische bril: Nee!

  radja

  Helemaal eens met je radja!


  Maak melding
 18. Aan Johnny the boy wonder,

  NEP??? WHITE BEACH is in mijn ogen NEP! En voor sommige Surinamers een paradijs!

  EN geloof me ik hou ook van back-packing, low budget dus! Ik ga liever naar Costa Rica voor de geweldige natuur en als extra 2 kusstroken! Costa Rica is een voorbeeld Hoe Suriname beter kan!


  Maak melding
 19. Aan Moksi,

  Er is een verschil tussen “negativiteit” en “mening”! Ik hou ook van flora en fauna! Ik ben AL in de bush bush geweest in het binnenland van Su. Dat vind ik niet zo mooi als die vegetatie in Costa Rica! Het is MIJN smaak dat ik Su niet echt geweldig vind! WAt JIJ mooi vind hoef ik niet mooi te vinden!

  Ik teer niet op mijn familie! INTEGENDEEL ik geef ze juist geld! ZO steun ik mijn EIGEN ARME familie en niet, die TORARICA & CO mafia! En ik vind het wel eens prettig om eens ‘gewoon’ te zijn, zonder naast me schoenen te lopen als een WW-EURO-TREKKER die ik veel zie in SU…

  Voor de duidelijkheid: Su is geen toeristisch land, maar een familie-bezoek voor me! PUNT! Je kunt mij op zijn Surinaams uitlachen, whatever……boeit mij niet!
  Is mijn geld en ik bepaal hoe, waar en hoeveel ik wil uitgeven! IK weiger alleen elk vorm MAFIA te steunen!


  Maak melding
 20. Grappig om te moeten vernemen dat sommige mensen mij hier betichten als een negatieveling! En dat ik uit een krot kom van Commewijne! Hoezo rascistisch??? Feit is ik heb een betere smaak, ik koop waar voor mijn geld! En geloof me ik zal nooit naast me schoenen lopen.

  EN nu draai ik om….
  Ik ben moe van die SURINAMERS die niet tegen een mening van anderen kunnen. En nog steeds denken dat Suriname een paradijs is!
  Ja het is een paradijs als je tot die MAFIA/elite toebehoort en ja een paradijs voor luilakken, die het woord atbeidsethos niet kennen en niet tegen stress kunnen en 1 uur te laat komen bij een afspraak en ja een paradijs voor ww-euro-trekkers! DAT alleen is Suriname een paradijs voor die mensen!

  Oh nog iets…..sex toerisme heb je overal! Ook in Suriname….doe je ogen open,
  Moksi! Dan heb ik nog niet eens over incest in Suriname……

  En Moksi, je mag dit van me weten, ik heb mijn leven in NL sociaal-economisch verbeterd t.o.v. mijn ouders, daarvoor HOEF ik niet naar Suriname terug! Want dat doen alleen die Surinamers die hier in NL, niet presteren en daardoor geen heil meer zien, en terug gaan naar Su. Want ze geloven echt dat Su een “paradijs”.


  Maak melding
 21. Toet,

  Als ik je bericht lees, moet ik zeggen dat je een mening-fobie, tegenspraak-fobie en een SLAAFSE/complex heb!

  Ik gun SURINAME het allerbeste met hun `toeristische` industrie, en hun stukje vooruitgang, maar dat zal nooit het toerisme van andere landen bijhouden!

  Waarom naar SU, ik ga liever naar Brazilie!

  EN dat er mensen beweren dat ik nooit verder kom dan mijn krot? Hahahaha. Was het maar waar.

  Toet, geef mij je emailadres, kan ik fotos naar je sturen waar ik geweest ben!

  Dus toet, je mag je fossiele vis der kwi-kwi hebben ik hoef dat niet, ik vind het NIET lekker!


  Maak melding
 22. Aan Edie,

  Of ik nooit luxe gekend heb? Ik weet niets beter dan dat ik die nu eenmaal ken, weet en proef.

  Zelfs als je mij sleurt richting whirl-pool in Torarica zal ik weigeren!!! Zo kieskeurig ben ik, ja omdat ik beters gewend ben met de juiste verhouding van prijs, kwaliteit en gastvriendelijkheid.


  Maak melding
 23. Ik heb Suriname niet gezien op de caribische BRASA beurs georganiseerd door de eigen mensen in de RAI. Andere landen profiteren meer van dit soort mogelijkheden.


  Maak melding
 24. Ook valt het mij hier op dat de Aziatische etniciteiten met me eens zijn zoals Saya en Radja….

  Ik ga liever naar Sri Lanka en Goa (india). veel interessant, cultuur, strand e uiteraard een echte naan, vindaloo en chicken tikka eten!


  Maak melding
 25. Aan Pae Matjol,

  uiteraard heb jij recht op je eigen mening en mag je van Suriname vinden wat je wilt. Wat ik niet snap is dat je die mening zo van de daken schreeuwt. Je komt behoorlijk gefrustreerd over en waar die frustratie vandaan komt, wordt mij niet duidelijk. Waarom wil je mensen die zelf een positieve ervaring hebben met Suriname overtuigen dat Thailand honderd keer beter is. Ik ben in beide landen geweest en vindt ze niet te vergelijken.
  Een minpunt van Suriname vind ik het gebrek aan klantvriendelijkheid. Maar ik kan hetzelfde zeggen van de service in Nederland.

  Chris


  Maak melding
 26. Ik weet niet als pae hier geboren is of hoelang hij in Nederland woont, maar het zij typisch de surinamers die vandaag de dag goed hebben gevonden in Nederland de grootste kritiek hebben over hun eigen geboorte land. Zijn reaktie zegt veel over zijn kennis en ervaring van het land. Natuurlijk zijn er dingen die nog verbeterd moeten worden. Zulke mensen vergeten dat als het vandaag of morgen niet goed gaat, hun als eerste naar dat zelfde land vluchtten.
  Met dit soort mensen moet je niet in discussie gaan, omdat zo bekrompen zijn in hun denkwijze. Als we met z’n allen het beste met Suriname hebben moet we niet afkraken maar met opbouwende kritiek komen. Dit is niet anders dan afkraken en bekritiseren op laag niveau. Kom op Pea vergeet niet waar je vandaan komt.Of je nou daar geboren ben of niet het is toch je roots.

  Suri fan


  Maak melding
 27. Pae, het feit dat je zo’n lange reactie geeft is voor mij het bewijs dat het je wel boeit wat ik ervan vind. Gelukkig heeft iedereen recht op een eigen mening net zoals iedereen een eigen mening heeft over een favoriet vakantieland. Suriname is een vakantieland bij uitstek voor ecotoerisme. Geen witte palmenstranden, geen luxe all-in hotels. Maar hou je van natuur en cultuur dan kun je echt je hart ophalen in suriname.

  Natuurlijk mag je je mening geven, maar jou mening komt over als het regelrecht neerhalen van mijn land.

  Mijn land waar net zovel corruptie is als in nederland, waar net zoveel clowns in de regering zitten als in nederland. Ik kraak nederland toch ook niet af?

  Je zegt:
  Geen familie (bedel) gezeur – je hebt t over je eigen familie!
  Geen douane faccitisch gedrag- Heb ik nog niet ervaren
  Geen black-looks van winkelmiep- Met wat voor een ‘air’ kom jij in die winkel
  Geen basic Surinaamse shit eten- Suriname heeft het heerlijkste eten uit zoveel verschillende culturen en daar kan je niets tegenin brengen.
  Geen eentonige Surinaams muziek- Ik weet niet waar jij je verstopt in Su….
  etc etc etc-…ik hoef t niet te weten.

  Heeft Suriname een SPA??? EN als ze dat hebben…DAAAR kunnen zeij niet tippen aan de Thaise Spa! —Nee, waarschijnlijk niet maar we doen ons best en we gaan door met onze ontwikkeling.

  Ga jij lekker naar je Azie maar kraak mijn land niet zo af. Laat iedereen op zijn eigen manier Suriname proeven en ervaren.

  De cijfers spreken voor zich..

  Fijne vakantie!


  Maak melding
 28. Aan Chris:

  Lees eens het bericht van TOET. Lijkt mij eerder dat ZIJ van de daken schreeuwt 🙂

  En waarom wil JIJ mensen ook overtuigen dat Suriname een toeristisch-PARADIJS is??? Andere mensen die de berichten hier lezen moeten zelfs uitmaken en daar haar/eigen conclusie trekken! DAAR hoef je niet als een facist met belerend wijsvinger mensen te corrumperen.

  Heb ik ooit gehad dat de HOLLANDSE service zo geweldig is??? Ha ik ga liever naar Belgie krijg je naast een goede koffie ook een goede bonbons.


  Maak melding
 29. Aan Suri fan:

  Mocht ik ooit slecht hebben, dan denk ik niet dat ik naar Su ga. Want dan zal ik juist voor moeten schamen. Nederland heeft ALLE goede sociale voorzieningen (zit in de top 5 van de wereld !)om je als mens beter te ontwikkelen. Als je met die bovengenoemde bagage in NL niet optimaal kan benutten, dan denk ik dat je in ieder land die je graag wilt vluchten ook niet van zult bakken.

  Wel nu. Ik ben al meerdere keren naar Suriname geweest! EN NOG MAALS ik gedraag me NIET zodanig als een EURO-toerist. Verre van dat!! Waarom zal ik onnodig mijn geld uitgeven aan iets dat ik niet waard vind. Ik ga liever het geld uitgeven aan mijn ARME families. En geloof me, ik kan ook ‘gewoon’ leven.

  Mijn roots?? Vriend wordt wakker…..koning, keizer, admiraal schijten doen we allemaal. Moet ik dus Suriname ook gaan verdedigen als ik zelf vind dat ik het geen toeristisch-waardig land vind? DAT is censuur opleggen!


  Maak melding
 30. Moksi,

  Zal ik je betoog samenvatten:

  Je hebt een post-koloniaal-syndroom en gedraag je net als een iemand met een slaafscomplex.

  JE MAG GERUST NEDERLAND “AFKRAKEN”!Omdat het mij persoonlijk niet deert, omdat ik weet dat al je repliek die je richting nederland gooit met een slaafse-emotie gepaard gaat. IS dat nieuw?????

  Wanneer kom JIJ uit je slaafse-slachtoffer-rol??


  Maak melding
 31. Moksi,

  Inderdaad de prijzen spreken voor zich:

  – Suriname heeft jaarlijks met miljoenen eco-toeristen te maken. J.A.P. vlieghaven kan het amper verwerken. Daarom kunnen ze de toeristen ook niet snel afhandelen bij de douane. Er is tekort aan mankracht met een autoritair attude.
  – Verschillende Spa resorts zijn overal te vinden in Su. Van het Toemak Hoemak gebergte, zodat je een mooi uitzicht krijgt van het oerwoud en de Braziliaanse grens tot aan de Wia Wia bank, waar je heerlijk een modderkuur krijgt.
  – Infrastructuur is echt goed geregeld in Su. ZO kan je e-tickets boeken voor de binnenlandse vluchten van Nickerie naar Moengo. En voor de early-birds krijg je nog speciale tarieven. Ook het wegennet is geweldig dankzij de Chinezen die van oudsher arbeidsethos-mentaliteit hebben en weten klaar te spelen. De 4 baans-weg van Nickerie tot Albina duurt een reis slecht 3 uren. Om de 30 km heb je overal tank stations waar je met je giromaat kan betalen.
  – Vertier kun je overal vinden in Suriname. Wat dacht je van hengelen, no1 Surinaamse volks sport. Of lopen met een vogel in een kooi is ook een aanrader. Geweldig. Jaarlijks verbruiken de gemiddelde suriname 3 a 4 vishengels per jaar.
  – Oh ja culinair gezien is het een hoogstandje en is een must: Bere, bloedworst, kwi-kwi, zoutvlees, bakkeljauw, Leguaanvlees en kaaimanvlees voor de eco-toerist, Schilpad-eieren zijn een paar van die delicatessen. Het smaakt allemaal wat naar de zoute kant. Want dat is de Surinaamse keuken overmatig gebruik van zout en HOLLANDSE magieblok, vandaar dat een uitwerking heeft op hun lichaam en met als gevolg tot mooie negerbillen resulteren. Want dankzij zout is het vochthoudend en ben je zeer gelief onder de Surinamers dat je die dijen heb met trombose en cellulitis.

  *DROOM MAAR LEKKER SWITIE SRANANG*

  Ondertussen zit ik lekker in een remote eiland : http://www.kosamui.com/
  met een overheerlijke cocktails….doei….


  Maak melding
 32. Hey pae je hebt gelijk hoor. Uit toeristisch oogpunt bekeken zijn er een hoop landen (o.a. de Caricom eilanden)die vele malen beter en mooier zijn dan Suriname.
  Ik ga alleen naar Suriname om m’n familie weer te zien en om lekker uit te rusten, ik ga niet terug om toeristje te spelen.
  Als ik wil gaan sight-seeing dan ga ik wel naar de caraibische eilanden of naar Azie, daar heb je meer toeristische bezienswaardigheden dan Suriname


  Maak melding
 33. tjssssssssssss,dat ding van Pae lijkt meer op grootdoenerij,paar boto go loekoe nothing doing tssssssss.Iemand die veel reist zal nooit zijn land vergelijken met andere landen,ik reis ook heel veel maar schep er niet over op.Pae je woont in Nederland maar je hebt niets en dan ook niets geleerd van de blanken,die zijn nou echte toeristen,ze zullen nooit een land afkraken waar ze als TOERIST naar toe zijn gegaan en zeker zullen ze nooit en te nimmer Nederland vergelijken met die landen.Ze gaan tenslotte voor hun welverdiende rust en ook om andere culturen en leefgewoontes te ontdekken.Als,als jij inderdaad op vakantie gaat,ga jij enkel en alleen maar om Suriname af te zeiken soort toerist na joe baja.Zulke vakantie gangers als jij hebben niets te zoeken in Suriname als je er toch naar toe gaat wees een man en begin op zanderij je koeterwals te verkondigen ipv hier je frustraties te bot vieren tssssssssss.

  Iemand die door hard werken zijn geld verdient zal nooit opscheppen dat ie so much money te makken heeft en de hele wereld afreist en de duurste hotels neemt tssssssssssss.Aiiiiii bajaaaaa sommige allochtonen van Surinaamse komaf kon lerie a wortoe TOERIST.

  Gelukkig wordt Suriname stilletjes aan overspoeld met BLANKE TOERISTEN dat zijn nou echte TOERISTEN,ze komen met inderdaad TOERSTISCHE ogen en niet met ogen die zoeken naar min punten.
  Whahahaaaaa 1 of 2 allochtonen hierop dit forum whawhaaaaa zien hun land van herkomst niet met TOERISTISCHE ogen ofa dang.


  Maak melding
 34. TOETje…

  Je ‘zwart’-complex gepaard met een inferieur gevoel tegenover “de blanken” spreekt boekdelen.

  Jouw conclusie kort samengevat:
  Dus blanken zijn ECHTE toeristen?? Een Niet-blanke is dus een NEGATIEVE-toerist???

  Met andere woorden het slaafse-inferieur-complex zit blijkbaar diepgeworteld in je vorige millenium hersencellen en gaat vanuit een aanname dat een NIET-blanke NIET sociaal-economisch een blanke kan evenaren???? En dus GEEN “toerist” kan zijn en alleen voorbehouden voor het blanke ras???

  Lees opnieuw mijn vorige berichten eens goed door voordat je emotie weer doorschiet.

  BTW TOETje, je repliek is doorspekt met emoties alsof je getrouwd bent met Suriname. How sad! *lol*.


  Maak melding
 35. Aan Rewa,

  YEP! Ik mis echt het Indiase eten, vooral de keukens uit Madras zijn erg heet! Ik ben dol op Vindaloo, Chicken Tikka, Bagee en naan en de overheerlijk pulau rijs… Yummy! 🙂

  * Voor die SURI’s in SU die nog hersencellen hebben van het vorige millenium. Naan is de luxe equivalent van roti! *


  Maak melding
 36. Prik,

  Rum heb ik nooit lekker gevonden. Ik drink liever Couvoisier of Glennlevet. Tja, het neusje van de zalm, zeg maar…

  En ga aub niet de Chinezen afzeiken, want dat zijn de nieuwe blanken MET BAKKEN GELD! En slim weet te bespelen om een valse rum te verkopen. De domme consument blijft de “neger”, die erin trapt.


  Maak melding
 37. TOETje,

  Nog iets….”die blanken” toeristen, die je opsomt bedoel je niet de “NEDERLANDER” soms?

  Nogmaals, voor mij geen grootdoenerij tegenover een ieder, alleen iemand met hersencellen van het vorige millenium als jij, MOET ik helaas mijn grootdoeneij aandikken! 🙂 JE vraagt het om!!

  *Blijf dromen TOETJE met je Suriname*


  Maak melding
 38. maar lees, ik ben na 34 jaar weer terug naar su ge weest ik heb nooit geweten dat mijn eigen mensen zo onbeschoft kunnen zijn,en ik diet ech niet popi jopi,gewoon als de rest en minder.maar ik blijf van mijn land houden.


  Maak melding
 39. @ pae matjol,
  hahaha je hebt 100% gelijk indiaas eten is HEET. Jammer genoeg kan ik slecht tegen peper, maar als ze dat minderen is het heel lekker eten.Maar tja het is het eten van mijn ras dus natuurlijk is het smakelijk voor me,als je me begrijpt he.
  In india heb ik prachtige kastelen, forten, hotels en mandirs gezien.
  Een tip voor jouw, als je de volgende keer in India bent probeer Rajasthan eens te bezoeken. De Rajputs hebben een aantal indrukwekkende forten en paleizen daar gebouwd.


  Maak melding
 40. Whawhaaawhaaaaaahaahahaaaahaaaaaa Pae,tjeh potie,jij rascist, ik ben geen zwarte,nou ja maar een blauwe zoals de bakra`szeggen(Hind.)
  Ja ik heb het over de BLANKE(NED)TOERISTEN.
  Ik probeerde duidelijk te maken dat Suriname beter af is met Blanke toeristen,omdat sommige Allochtonen,Suriname steeds maar afzeiken,lees goed wat er staat pffffffffff.Als je in een omgeving verkeerd met de reizende blanke toerist moet je kunnen weten dat ze nooit op zullen scheppen hoe ze met hun euries zwaaien.

  Tja Pae,zo te lezen wil je kostte wat kost laten geloven dat je een byzondere toerist bent whawhaawhaaawhaaaaaaa.Boi je zou wensen mijn hersencellen te hebben,mie a no joe foe doe notiie likie SCHEP OP EN SCHEP OP NOMO.

  VOOR PAE:WIE ZIJN VERLEDEN ONTKENT,ONTKENT ZIJN GESCHIEDENIS.
  WIE ZIJN GESCHIEDENIS ONTKENT,ONTKENT ZIJN IDENTITEIET.

  Sarie torie Pae is verstrengeld en weet niet waar ie thuis hoort.
  Nogmaals als je in de gelegengeid zou zijn,ga je koeterwals in Suriname verkondigen.
  Ik houd van mijn VADERLAND,so what.


  Maak melding
 41. Rewa,

  Mensen als JIJ, heb ik wat aan! Dank voor de tips!! Je hebt zeker veel mooie fotos gemaakt? Mag ik je email hebben?

  Mensen als TOETje heb ik niks aan, TOETJE is een typisch voorbeeld van een “nationalist”, die niet in de gaten heeft dat het uitmondt tot “facist”, waar geen plaats is voor meningen van anderen.


  Maak melding
 42. TOET,

  MIJN identiteit zal ik nooit ontkennen en verloochenen! En waarom zou ik? Ik heb daar geen ENKELE rede toe. Ik ben geen Pae met een inferieur-complex, die zich moet schamen omdat het maar een “PAE is van Commewijne”. IK WEET WAAR IK THUIS HOOOR :0)Daarnaast spreek ik mijn etnische taal nog, naast het Nederlandse.

  Wie doordraaft, eindigt gemakkelijk blindelings van een “Nationalist” naar een “Facist”, JIJ Toet!

  Oh en voor de rest ben ik immuun van je emotionele repliek. Het raakt met totaal niet wat jij uit je nek kletst. Omdat al je tegenberichten om mij persoonlijk onderuit te halen, nooit zal lukken. Ik weet waarvoor ik sta en ik weet waarover ik heb! Je Surinaamse “lach” neem ik met een korreltje zout, want ik ga me niet verlagen tot de hersencellen van de dorpsmentaliteit en dorpsmanagement eco-toerisme, die zich “mondiaal”willen pretenderen als een VAKANTIE-lAND.
  Om het voorbeeld dichter bij huis te halen? Het eiland BARBADOS heeft meer te bieden, dan Suriname!

  P.s.:
  Ik heb mijn keus gemaakt. NEDERLAND is mijn THUISLAND! EN Suriname is voor mij een FAMILIE-BEZOEK land en geen VAKANTIE-LAND! 🙂


  Maak melding
 43. Aan Atisch,

  Ik weet waarover je praat! Ik profileer in Suriname zodanig NIET als een toerist, zoals die EURO-WW-TREKKER dat doen in Su., integendeel ik pas mij aan het ARME leven van mijn familie. Zij koken voor me en wassen mij kleren, hiervoor terug geef ik ze geld.
  IK MIJD alle populaire plekjes in Suriname, omdat het in mijn ogen, de verhouding prijs, kwaliteit, service en gastvriendelijkheid ver zoek is. Ik wil mijn dag niet laten verpesten door een benijdige, jaloerze barman die mijn vraag niet kan beantwoorden op wat ik wil bestellen! Het is voor hem blijkbaar te veel gevraagd….? Want die hersencellen van het vorige millenium weet niet om te gaan met de eisen en wensen van de “moderne” toerist, maar willen wel snel en liefst slapend rijk worden.
  Mensen als TOET behoort wellicht tot de Torarica Mafia…..die mensen als mij willen muilkorven.

  AYO PAE!
  http://www.youtube.com/watch?v=1Bh5YQVbw8I


  Maak melding
 44. Aan Toet,

  …Je kunt van de daken blijven schreeuwen met je dorps-eco-toerisme repliek, maar ik sta achter mijn standpunt….

  Wens je veel succes met je eco-toerisme onderneming. En mag IK hopen dat je binnenkort geridderd wordt door Richel Apensa (ABOP) – Minister van Transport, Communicatie en Toerisme .

  🙂 OH…..heb je al je ondernemingsplan op papier en je bedrijfsnaam al geregistreerd? Want van sommige hersencellen doet het er niet toe, niet waar?

  Voor mijn volgende suriname trip boek ik mijn arrangementen bij http://www.tout-amateuristic-du-mafia.sr


  Maak melding
 45. Van bepaalde personen mag je nooit je mening geven. Maar als ik vind dat Paramaribo vies, vuil,smerig is en stinkt, dat is dat mijn mening en heeft men dat te accepteren.
  Gelukkig zijn er meer mensen die het mijn mening eens zijn. Er zijn zelfs Surinamers die het zeggen. Met name over de petflessen en de plastiek bekers, die men overal maar
  weggooit.

  Verder vind ik ook dat binnenlandse excursies aan de dure kant zijn, zelfs voor mensen uit NL, laatstaan voor de Suri’s zelf.
  Dat er mensen zijn die excursies van € 60,– tot € 90,– p.p.p.p. of van € 135,– p.p. voor 3 dgn etc kunnen betalen, is natuurlijk mooi meegenomen voor de orginasaties, maar ze vergeten wel dat het voor de Suri’s zelf vaak niet is te betalen.
  Dus dat gedoe van € 100,– voor 3 dgn naar Galibi, stop ik maar ver weg, want iemand die met vakantie gaat, kan zich dat meestal wel veroorloven. Voor iemand die in Suriname woont en tussen SRD 600 en 800 per maand verdient, is het vaak niet op te hoesten.
  Maar tja je hebt altijd mensen die louter en alleen aan zichzelf denken en niet aan de lokale bevolking.
  En gillen dat de SuriNeds kappa hebben als ze met vakantie gaan. Wel deze wereldburger kijkt verder dan haar neus lang is en heeft en zal ook blijven meeleven met de Surinamers, vooral met diegenen die elk dubbeltje een paar keer moeten omdraaien eer ze het kunnen uitgeven. En daar zijn er genoeg van.

  Verder heb ik nergens beweerd dat India een schoon land is, maar India heeft veel te bieden. Door al het moois dat je te zien krijgt, valt de smerigheid dus iets minder op, hoe gek dat ook mag klinken. Maar blind voor die smerigheid in India ben ik zeker niet. Tja. lezen ……….
  Net zoals Rewa in haar posting 41 heeft genoemd, is Rajasthan heel erg mooi. Ook Zuid-India heeft veel te bieden.
  Dus zal India mijn favo vakantieland blijven.
  Als voor anderen Suriname dat is, dan respecteer ik dat, maar ze mogen mij het recht niet ontnemen te zeggen wat ik van Paramaribo vind.

  Geboorteland is het land waar je bent geboren. Dat mensen die in NL zijn geboren en Suriname als hun geboorteland beschouwen, zullen nog van een kouwe kermis terugkomen, wanneer hen in Suriname gevraagd zal worden, naar hun geboorteland.
  Dan zul je toch vertellen dat je niet in Suriname, maar elders bent geboren!


  Maak melding
 46. Aan Saya,

  APPLAUS met je betoog! ;0) MEE EENS!

  Want wat de Surinamer in Suriname niet begrijpt, niet met hem eens is, is te allen tijde voor de Surinamer in Nederland negatief, een criticus en een landverrader. We zijn dan ook landverraders en allochtonen, die het waagt hun wijsheid toe te brengen en ook nog eens in hun ogen pro-nederlands en weinig liefde voor Switie Sranang. Hun laatste slaafse-complex eindigt vaak met “WIE ZIJN VERLEDEN ONTKENT,ONTKENT ZIJN GESCHIEDENIS.
  WIE ZIJN GESCHIEDENIS ONTKENT,ONTKENT ZIJN IDENTITEIET.”
  Alsof wij Surinamers in Nederland als kuddedieren blindelings moeten accepteren met hun dorps-nationalistisch-mentaliteit in Su. Wees blij dat wij Surinamers in Nederland nog zorgen maken over Su. Die Toet heeft nog steeds een straat-mentaliteit!


  Maak melding
 47. Ik ben het helemaal eens met Saya ( van harte welkom).
  Datgene wat Saya heeft gesignaleerd heb ik ook tijdens mijn vakantie in Suriname aan den lijve ondervonden. Die douane op zanderij hij liet zijn hagel/cocaïne witte tanden niet zien en goede dag daar heeft hij nooit van gehoord. Zelfs mijn paspoort kreeg ik niet mijn hand maar werd opzij geschoven met de lichamelijke taal rot op.
  Als je mensen iets vraagt over de veiligheid in Suriname krijg je als antwoord net een dode accu. In Spanje of Portugal en andere landen wordt je harte welkom geheten ( Bienvenido) s’avonds kun je lekker wandelen een restaurantje opzoeken en genieten van de ambiance. Ik geniet van de mooie dames korte rokjes stringetjes lichtjes zichtbaar geweldigggggg.
  In Suriname is s’avonds wandelen een levensgevaarlijke onderneming.
  Dus Suriname toerisme in Suriname heel erg prematuur. Alles is zo broko broko bouwvalling geen structuur het lijkt wel botswana of togo dat soort landen.


  Maak melding
 48. Matjol,

  Ben je wel eens naar BCC (burgerlijkstand) geweest op de coppenamestraat.
  Wat een stelletje asso’s werken daar.
  Het land is vervallen tot afrikaanse hoogtes echt boi.


  Maak melding
 49. tssssssssssssssssssss,Als Iets Niets Wordt Kent Niets Zichzelfe Niet.Tssssssssssss
  Aiiiii bajaaaaaaa oen fergiti dat oen koemba tee beer na Sranang.Gelukkig is mijn genaratie het mooie ,van Suriname gaan inzien,wij die jammer genoeg in Ned.geboren zijn hebben meer feeling voor onze roots dan menig ander die ,uit merendeel, hebzucht naar Nederland gevlucht zijn.Voor mijn land opkomen heb ik van Marokkanen ,Turken en Antillianen geleerd,die zullen nooit,no matter what, hun land zo afzeiken.

  Ik weet niet over welke Zanderij ze het hebben,bij de Marechaussee wordt je nergens met een brede glimlach ontvangen,ook niet bij de douane,ai baijaaaaaaaaaaaa valse hoogmoed ten top hiero.Ik zie heel veel reizigers op Zanderij gewoon doorlopen langs de douane ,enkelen worden er uitgepikt.Ja ja bij aankomst in Nederland is het zeker op de rode loper no tsssssssssss.

  Ik heb niet beweerd dat de Surinamers het wel of niet kunnen betalen om de binnelanden in te trekken,wel waren er ook heel veel ingezetenen daar,Galibi,als jij zo graag de Surinamers als arm wilt beschouwen is jouw pakkie aan,want naar mijn weten werken er een heleboel and believe it or not,ze gaan ook buiten Suriname op vakantie,Brazilie,Curacao,Aruba,Nederland en naar Amerika.Dit riekt naar,neer kijken op de Surinamers,want alleen allochtonen van Surinaamse afkomst kunnen het zich permiteren om op vakantie te gaan tssssssssssssssssss.
  Men gaat er gelijk van uit,dat Surinamers geen geld te makken hebben,of zal het weer aan het lezen liggen.

  Pae blij toe dat je alle wijsheid in pacht hebt ,aiiii bajaaaaaaaa tssssssssssss.

  Zo te zien heeft iemand zijn /haar chatmaatjes geronseld.I DONT CARE.


  Maak melding
 50. Toet wordt WAKKER!!!

  Je beweringen dat Marokkanen, Turken en Antillianen geen kritiek leveren aan hun eigen volk en land is ongegrond!
  Ene PvdA-stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch (een Marokaan!!)uit Slotervaart, Amsterdam durft terdege te zeggen over die ontspoorde Marokkaanse jongeren “tuigen” te noemen!! Ahmed Marouch zien deze tuigen liefst terug richting Marokko, dan hier de samenleving voor anderen verzieken! Daarnaast heb je ook Ahmed Aboutaleb, die zijn mening over het Marokkaanse volk niet onder stoel of banken willen verbergen.
  Gelukkig bestaan er mensen als Ahmed Marouch etc.die hersencellen hebben en aan deze ongehoorde onbeschaafde toestanden aan de kaak stellen!

  Het structureel probleem ligt bij je hersencellen TOET, die is min of meer verwrongen met je gedrilde opvoeding van een-“surinamer”-moet-niet-onderdoen-voor-een-“bakra” (een post-koloniaal-syndroom!), en daardoor overslaat van jaloezie, misgunning en niet-toegeven naar een zelfgemaakte infantiele gefrustreerd verdediging, welke deze tenslotte uitmondt tot een nationalistisch gedrag zonder maar 1 gegronde rede, waar wij allen van je kunnen leren.
  Diep in je hart weet je dat we gelijk hebben. ECHTER dat is niet ons doel van: gelijk of ongelijk hebben. Eerder om je wijsheid toe te brengen dat jij BLIJ moet zijn met onze meningen (in je SURI woordenboekje: kritiek) en juist van deze meningen te gebruiken en te verbeteren, hoe het NIET moet!
  Het lichtje zou eigenlijk in je hersencellen moeten branden, maar helaas!

  Toet, word geen paranoia persoon! Ik heb mensen als Saya, Rewa etc niet geronseld! Ik heb daar geen belang bij…zij zijn net als ik een wereldburger, een toerist, een consument, die koop waar voor zijn/haar geld en zich niet laten corrumperen door stelletjes amateuristische mafia-bende, die gelijkenis vertonen als het voormalige plantage houders. Met een verschil dat de vorige plantagehouders “mondiaal” denken en handelen en niet eentje als TOET die met zijn achterlijk dorps-management-mentaliteit nog aan een eco-pamperbroek vastzit. Wanneer word je zindelijk en kruip je uit je spost-koloniaal-syndroom-slachtoffer rol??


  Maak melding
 51. Toet,

  Suriname is voor mij geen heilig land! Ook al is mijn navel daar begraven. Die utopie van je syndroom, om mensen daar als zodanig schuldig doen maken , alleen om die “navelstreng”, boeit me amper. Het is een volkssprookje dat je je moet afvragen of je daar nu zondig van wordt als je dat negeert. Vergeten en negeren zijn 2 dingen. Ik ben het niet vergeten maar ik negeer het volkssprookje compleet. Ik ben je kumba-ketter en graag zelf J
  Want mama Suriname was te gretig om van papa Nederland te scheiden, blind van alimentaties, en denkt op beide benen te kunnen staan. Ja wij zijn vrijwillig gevlucht! Niet uit hebzucht, zoals je dat zo met enige benijdige ondertoon probeer te camoufleren, nee lieve TOET, mijn Pae en Mae zijn gevlucht en slim genoeg om te moeten beseffen dat ALLEEN via een goede educatie, het sociaal-economisch en cultureel element van de kinderen, bewerkstelligt kan worden. Dat is hun enige doel! En zie daar ik heb het ook waar gemaakt.
  Want als ze dat niet gedaan hebben, zit ik inderdaad in dat “commewijntje” groenten te boeren voor de nieuwe “zwarte”-blanken in de stad. En inderdaad TOET, dan zit ik hier niet achter mijn nieuwe laptop berichten te plaatsen in deze website. Hoe is het mogelijk????


  Maak melding
 52. Dus TOET,…….mocht je plotseling met een ander volkssprookje komen en die doordrenkt zijn met jaloezie en frustratie (want DAT proef ik in je berichten)….laat me weten?


  Maak melding
 53. Whawhaaaaaaaaaaaaaaa JALOEZIE??????????????Whahahahahahhahahaahhahahaahaaaaaaa,PAE,jij denkt dat ik,JALOERS ben????Whahahahahahahahhaha aiiiii bajaaaaaaaaaaaa Waarop dan??Op iemand die graag zou willen zijn wat ie allemaal hier typt?Met je NIEUWE LAPTOP whahwhaaaaaaa van €1.000.000 zeker noh??Whahahahahahahahaha.Dan nog zou niemand jaloers op je willen zijn op iets virtueels je kan mensen van alles wijsmaken,nog maals iemand die het o zo goed heeft LOOPT ER ZEKER NIET MEE TE KOOP.Jij probeert boven alles en iedereen te staan met je zg ,je hebt het gemaakt,dan bijn jij de enige Allochtoon zeker.

  Jij betaald je familie om je was te doen en je eten te koken,sorry hoor maar dan heb ik erg te doen met je familie.Mijn familie zou die € ter plekke voor je neus verbranden,wat een belediging zeg.Jij moet je laten nakijken,JIJ BENT HET DIE AAN EEN HOOGMOEDSYNDROOM/WAANZIN, LIJDT.

  Marcous zeikt niet Marokko af ,maar geeft ruitelijk toe dat sommige jongere Marokkanen niet deugen in Nederland.
  Ben jij vergeten dat de Surinamers ook een slechte naam hadden/hebben in Nederland,denk maar aan:Pooiers,messentrekkers drugsdealeres,luibakken enz.enz.Nu zijn de Marokkanen,Antillianen en straks of neen het begint al de Polen,de Turken ook niet te vergeten.

  Jij hebt zowat de hele wereld afgereisd,jij bent nergens tegen gekomen wat je zg in Suriname bent tegen gekomen whawhaaaaaaaaa jij wilt beweren dat Calcutta en New Dheli naar parfum ruiken,en dat je nergens anders krotten bent tegengekomen,en daar val ik over,ik heb gezien dat die plaatsen Calcutta en New Dheli erger zijn dan het kleine Paramaribo,maar zal nooit daarover vallen,ik ga voor mijn plezier en weet dat ieder volk anders leeft,ook op Bali,behalve de toeristische gebieden,was het hemelschrijnend,daar maak ik mij niet druk om ,die mensen zijn gelukkig en daar gaat het om .tssssssssssssssssss.
  Waka nanga koni Pae,doet me goed dat het je supergoed gaat.


  Maak melding
 54. Ik ga de laatste jaren richting Azié(indon.)
  Voor 1450 euro heb ik drie lange weken eten,drinken slapen in een 4 sterren hotels plus zwembad en airco aanwezig.Taxi voor 2 eur.de hele stad laten zien .Geen pruilende lippen op Zanderij(douaniers/MP) sommigen zijn echt onbeschoft etc.
  Ik ga echter voor familie aangelegenheid naar Sme..Sorry


  Maak melding
 55. TOET,

  Ik weet niet wat voor wereld je nu leeft?? Je frustratie is werkelijk af te lezen! Lees je berichten eens terug? Een en al VERDEDIGING van jouw kant! Een en al EXCUSES.

  Nogmaals: Het structureel probleem ligt bij je hersencellen TOET, die is min of meer verwrongen met je gedrilde opvoeding van een-“surinamer”-moet-niet-onderdoen-voor-een-“bakra” (een post-koloniaal-syndroom!), en daardoor overslaat van jaloezie, misgunning en niet-toegeven naar een zelfgemaakte infantiele gefrustreerd verdediging, welke deze tenslotte uitmondt tot een nationalistisch gedrag zonder maar 1 gegronde rede, waar wij allen van je kunnen leren.

  Mijn advies: hou je emotie in bedwang! DAT IS je 1e huiswerk! Het lichtje is kennelijk nog niet gebrand.

  Je Surinaamse “lach” is zo amateuristisch 🙂 Dat doen alleen mensen die nog niet zindelijk zijn en nog in pampers rondlopen.

  :))

  Ondertussen blijven berichten komen van andere mensen!

  Lees terug al mijn berichten TOET!

  Nog meer excuus??? Je gelooft werkelijk in je eigen UTOPIE!


  Maak melding
 56. Toet,

  EN om nog lekker weer aan te dikken:

  Want wat de Surinamer in Suriname niet begrijpt, niet met hem eens is, is te allen tijde voor de Surinamer in Nederland negatief, een criticus en een landverrader. We zijn dan ook landverraders en allochtonen, die het waagt hun wijsheid toe te brengen en ook nog eens in hun ogen pro-nederlands en weinig liefde voor Switie Sranang. Hun laatste slaafse-complex eindigt vaak met “WIE ZIJN VERLEDEN ONTKENT,ONTKENT ZIJN GESCHIEDENIS.
  WIE ZIJN GESCHIEDENIS ONTKENT,ONTKENT ZIJN IDENTITEIET.”

  * Suriname BLIJFT lekker in de PAMPER-fase*


  Maak melding
 57. Toet,

  Je bent helaas paranoid! Je zegt het al ” je kan mensen virtueel wijs” maken! DAt is wat ik bedoel met jullie MAFIA praktijken. Dat alleen doen MAFIA zoals jij! Daar doe ik niet aan mee! Ik veracht elk vorm van MAFIA praktijken binnen als buiten Suriname.

  Geloof me geef me je emailadres! KRIJG JE VAN MIJ EEN SCAN van mijn aankoop van mijn recente LAPTOP AANSCHAF!

  IK WACHT MET SPANNING! 🙂 OF nog beter ik ga ze binnenkort op internet gooien en kan iedereen het lekker lezen! WAt denk je???????
  Are you ready for the fight??????


  Maak melding
 58. Aan Simplymin,

  NIKS sorry, het is een feit! Is jouw geld en JIJ bepaalt, hoe JIJ wilt uitgeven!

  Hersencellen van Toet, kan het nog steeds niet begrijpen, waarom? DAT is zijn probleem! Toet heeft vast familie werken bij de Torarica en co mafia…


  Maak melding
 59. Pamper Toet,

  Ik heb nergens gezegd “Ik HEB gemaakt”, ik heb enkel gezegd “ik heb WAAR genaakt”. DAT is een groot verschil!! EN ik kan nog TIG voorbeelden van je vinden, die je mijn woorden wilt verdraaien. Zie je TOET, dat bedoel ik nou net.
  LEZEN en naar anderen luisteren, kun je nog niet, ik vrees dat je de stap naar de up-and-go luier nog niet zult halen. Want tussen een pamper en een up-and-go luier zit een verschil. Het zal je wellicht ontgaan zijn…

  Toet, je ziet het verkeerd! Je moet het zo zien. Mijn ARME families doen het graag voor me (lees: boodschappen halen, koken en de was doen), als tegenprestatie geef ik ze geld. In principe geef ik ze meer geld en kom ik verhoudingsgewijs duurder uit dan dat ik zou betalen bij de wasserette. Maar dat geef niet en het zijn mijn families. Hiermee wil ik je zeggen dat ik ze steun in hun levensbehoefte. Het geld blijft rollen in de families en wat zij met het geld doen, moeten ze zelf weten. In ieder geval, zij zijn blij en ik ben blij. EN daar gaat het om!

  Of ben je zo gefrustreerd dat ik je lokale “etniciteit” economisch niet heb gesteund?

  Wellicht zit het verschil juist in die post-koloniaal-syndroom genen, die meer zitten bij je etniciteit dan bij mijn eigen etniciteit. Wat ik wel weet is dat mijn ARME families dat niet zien als onderdanig, of onderdoen voor een ander. Zij zijn slim genoeg om te beseffen dat ik ze een beetje steun. Zie je Toet…..DAT is het verschil in de opvoeding tussen mijn etniciteit en jouw etniciteit. Vandaar dat ik zei “…verwrongen met je gedrilde opvoeding van een-“surinamer”-moet-niet-onderdoen-voor-een-“bakra” (een post-koloniaal-syndroom!), en daardoor overslaat van jaloezie, misgunning en niet-toegeven naar een zelfgemaakte infantiele gefrustreerd verdediging…”

  Toet je neem allerlei bijverschijnselen van Marokkanen tot Antillianen….WAT HEB jij als een rasechte nationalist voor mama Suriname te bieden?? Je eigen etniciteit/volk belazeren met je dorps-eco-toerisme-woeker-prijzen.

  Toet, educatie doet wonderen! I LOVE HOLLAND!!


  Maak melding
 60. Tot slot….Toet,

  misschien wordt het tijd dat je te rade moet gaan en accepteert dat er genoeg mensen zijn die niet in een volkssprookje (lees: Suriname is een toeristisch-paradijs) willen geloven. En ja inderdaad….de doelgroepen die je graag voor ogen wilt zien en in je toerisme-industrie geloven en intrappen zijn dan ook vaak van je eigen etniciteit; raar maar waar….

  Ik doe daar helaas vrijwillig niet aan mee!


  Maak melding
 61. Simplymin,

  Ik heb nooit last van een hoge bloeddruk! Omdat ik in een discussie de spelregels ken en accepteer. Mijn emotie schakel ik uit en zal ik nooit in mijn betoog proberen te mengen. Als ik dat zou doen, dan ben ik bang dat ik niet capabel ben om in een discussie te mengen. EN van emotie kunnen mensen gemeen zijn en makkelijk komen te vervallen in het gooien van modders naar elkaar. DAT is zo makkelijk en zeker niet volwassend.

  Dus: Ik sluit ALTIJD en PERTINENT mijn emotie af in elke discussie. DAt is iets dat ik geleerd heb.

  Ik ben niet eens met je generaliserende trekking dat discussie: een Typisch Surinaams is!
  Juist door een discussie kunnen we beter elkaar begrijpen en leren. Vooral dat laatste is het toegevoegde waarde: IETS leren!

  DAt Toet een andere kijk op heeft op de zaken, betekent dus niet dat ik hem persoonlijk beledigd of kwetst, dat is in een discussie nooit de bedoeling geweest.

  Ik respecteer TOET met zijn meningen, maar of we eens zijn, DAT is een ander verhaal. DAt hoort eenmaal bij een discussie.

  Fijn weekend, allen!


  Maak melding
 62. Hallo Mensen,

  Ieder heeft recht op zijn / haar mening. Je deelt jou ervaring zoals jij die hebt meegemaakt in Suriname. En waarom bestrijden we elkaar nou, met welk doel ? Laten we respect hebben voor elkaar en in respect feedback geven. Wat de één mooi en leuk vindt in Sur is voor de ander juist een ramp. Dus ieder beleefd een vakantie anders.
  Ik ben onlangs met vakantie in Sur geweest en ik moet zeggen dat het land wel vooruitgang boekt op een aantal gebieden.
  Sur is een prachtig land, denk maar aan het prachtige natuur, flora en fauna, stranden etc etc. Natuurlijk moet er nog het nodige ontwikkeld worden maar daar wordt wel aan gewerkt.Misschien een idee, “surinamers met ambitie voor toerisme en een goede beurs” kunnen hierbij wel een steentje bijdragen door in sur te vestigen en de infrastructuur rond het toerisme een injectie te geven.
  Creér je gelijk ook banen voor de surinamers.

  Bye, Beatrix


  Maak melding
 63. Onlangs kwam ik een jonge afrikaan tegen op het voetbal
  veld in Den Haag.Ik raakte in gesprek met hem.Op geven moment stelde hij mij de veel voorkomende vraag bij zulke ontmoetingen . “Where you come from”. Heel beleefd antwoordde ik hem.Suriname. Verbaasd keek hij mij aan en zei “ik dacht dat er alleen maar Hutu’s en tutsi’s daar woonden”.Vervolgens vroeg hij mij verbaasd.
  In welk deel van Afrika ligt Suriname.Om hem en mij zelf tevreden te stellen en te oordelen naar het regeer systeem zei ik “als je de kaart van Afrika voor je hebt dan moet goed kijken in de buurt van Zimbabwe.
  Dat dacht ik al zei de afrikaan en liep vervolgens door naar de kleedkamers voor een wel verdiende douche.

  Jagte-Raho


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES