dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBankwezen Suriname moet alliantiegericht denken

Bankwezen Suriname moet alliantiegericht denken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 jan – Er is een omslag nodig in het operationeel plannen en handelen van het bankwezen in Suriname. Dit zegt professor Anthony Caram van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Meer dan ooit zal alliantiegericht gewerkt moeten worden om de uitdagingen nationaal en internationaal succesvol te kunnen aangaan. Weliswaar is er groei merkbaar.

Met name de drie grootste, DSB Bank, Hakrinbank en RBTT, hebben een spurt doorgemaakt de laatste vijf jaar. Hun kredietverlening is aanmerkelijk toegenomen, wat enigszins compenseert met de kleinschaligheid waarin geopereerd moet worden. De drie zijn dan ook anders dan de staatsbanken, geslaagd in het overbruggen van de crisis van de jaren tachtig en negentig.

Vooral bij de staatsbanken is het dus zaak de omslag zo snel mogelijk te maken. Zowel lokaal als internationaal zal naar partners gezocht moeten worden. Ook het onderling samenwerken mag niet uitgesloten worden. Wat dit betreft mag een goed voorbeeld worden genomen aan de overnames die zich internationaal voltrekken, aldus Caram. Anthony Caram is hoogleraar geld-, krediet- & bankwezen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES