Sterftecijfer allochtonen daalt sterk

1

In 2007 was, voor het vijfde jaar op rij, het aantal sterfgevallen in Nederland lager dan in het voorgaande jaar. Naar verhouding daalde de sterfte onder niet-westerse allochtonen sterker dan onder autochtonen. De verschillen in de sterfterisico’s naar herkomst zijn hierdoor afgenomen meldt het CBS vandaag.

De sterfte door kanker is bij niet-westerse allochtonen lager dan bij autochtonen. Een belangrijke uitzondering vormt longkanker bij Turkse mannen. Verder komt maagkanker bij niet-westerse allochtonen relatief vaak voor. Leverkanker is als doodsoorzaak relatief frequent bij Surinaamse mannen.

Op jonge leeftijd is de kans om te overlijden bij alle niet-westerse herkomstgroepen hoger dan bij autochtonen. Ondanks een neerwaartse trend is de zuigelingensterfte bij niet-westerse herkomstgroepen gemiddeld nog een kwart tot een derde hoger. Bij de oudere groep – adolescenten en jonge volwassenen – vallen verder de Antilliaanse mannen op door hun naar verhouding hoge sterftecijfers. De hogere frequentie van moord en doodslag speelt daarbij een belangrijke rol.


1 REACTIE

  1. houdt toch a.u.b op met onderzoeken naar de verschillen tussen autochtonen en allochtonen.
    Maakt dat het ene ras beter dan de ander, dan leeft de een langer, dan is de ander slimmer, begin maar met overeenkomsten en anderen te leren dat elk mens ongeacht ras, hetzelfde is.
    Gebruik het geld maar liever voor de armen in Ned.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.