Leden Surinaams kabinet moeten thuis blijven

5

PARAMARIBO, 8 jan – Ministers dienen voorlopig zo min mogelijk op reis te gaan. De instructie komt van vicepresident Ramdien Sardjoe. Zolang de begrotingsbehandeling duurt blijft de maatregel van kracht. De redenen zijn vooral politiek van aard.

Van een reisverbod is weliswaar geen sprake. Uitzonderingen zijn nog altijd mogelijk. “Maar ik heb wel een beroep gedaan op de ministers hun beleid zodanig in te rechten, dat voldaan kan worden aan de verantwoordingsplicht tegenover heet parlement. Het doet me goed te constateren dat de ministers tot nu toe daaraan hebben voldaan”, zegt Sardjoe tegenover de Ware Tijd.

De begrotingsbehandeling moet zo min mogelijk stagnatie ondervinden. Gestreefd wordt naar een vlot verloop. De behandeling van de vorige begroting heeft ruim drie maanden geduurd. De boycot van de oppositie tegen parlementsvoorzitter Paul Somohardjo wordt weliswaar als vervelend ervaren. Maar de coalitie weigert zich te laten ophouden. Het parlement is de laatste drie maanden van 2007 vrijwel inactief gebleven.


5 REACTIES

 1. Kennelijk wordt de boycot, ingezet door de oppositie, door de coalitie als positief ervaren daar zij de behandeling van de begroting zonder kleerscheuren en geen verantwoording behoeft af te leggen (er is geen oppositie aanwezig om lastige vragen te stellen).
  Wat een zooitje en een stelletje lafbekken die zogenaamd het Front vormen (de naam moet gewijzigd worden van FRONT in STR….)


  Maak melding

 2. Nu Somohardjo bekent heeft dat hij Doekhie heeft geschopt is de leugen gaan regeren. Leiders van het land die een voorbeeld moeten zijn voor de mensen die het morgen moeten overnemen in het land. Een president die alle show van de laatste tijd aankijkt zonder in te grijpen. De coalitie die alles slikt ter wille van de machts positie van Somohardjo. Eeen DNA voorzitter die de spot drijft met het neerslaan van een DAN lid. Somohardo is bezig een klimaat te creeren van haat tusen de hindostaan en de javaan. De hindostaan die wordt uitgedaagd om ten strijdtonele te verschijnen. De schoen van Somohardjo die nu 50.000 us$ waard is want die heeft een hindostaan geraakt. De hindostaan die straks in Playgirl verschijnt om zijn rug van 50.000 euro te tonen die door een modder schoen is geschopt.
  Een nieuwe handel is geboren. Er zullen meer schoenen worden verhandeld op marktplaza want de hindostanen zullen als honden worden geschopt. De hindostaan die in waarde is gestegen want zijn huid veroorzaakt een waardestijging van de niet machtige wapenloze schoeisel van de javaan. De javaan die zich altijd underdog waande wil de macho uithangen maar creeert een situatie die niet te overzien is. De hindostaan die zal zich verkopen om zich te laten vernederen en schoppen om een deel van de winst van de schoen op te eisen. De andere hindostaan die wild west zijn houwer zal gaan gebruiken..De rassenstrijd die nu wordt aangewakkerd door een paar mensen die niet met macht kunnen omgaan. Leiders die grappen maken terwijl de Surinamer crepeert in armoede. De jeugd die dit allemaal maar aankijkt zonder in actie te komen. De jeugd die eens de historie moet induiken toen er studentenacties van weleer waren. Al bij al een zielige vertoning en toneelspel of djareng ke pang die ooit zijn tol zal opeisen. Zo gaan wij als leiders niet met de kiezers om. De vraag is wanneer dit respectabel volk zal beseffen om een handvol zielige figuren die naast hun schoenen lopen eens van het toneel te verjagen. De leiders die spugen op dit volk met hun vernederend en mislijk makend gedrag. Eeen wereldje buiten die de zielige vertoning First class bekijken en daarom geen respect heeft voor de Surinamer en daarom ook de vernederende handelingen op Schiphol. Door wie wordt hier een groene kaart voor gegeven? Volk van Suriname sta op en eis je positie. Ontwaak voor het te laat is. Heb respect voor jezelf en voor je kinderen en kinds kinderen. Heb een Ego!!

  Sranang mang oen opo sranang jeje ai karie oeng!!

  Hein Taus


  Maak melding

 3. Zienswijse en juridisch commentaar op de maatregel reisverbod ministers door de vice president inzake begroting 2008.

  DOOR DOCTOR BIGI SFRIFI AND THE BAD MEDICINE.

  Elk product is het resultaat van inspanningen van veel mensen, zowel van levenden en als doden. “”JE BENT WAT JE MAAKT””. Dat onrechtvaardig sociaal-economische machtsstrukturen oneerlijk voorwaarden zouden scheppen voor individuen is niet het probleem. Het probleem is dat ze””ONRECHTVAARDIGE VERMINKTE INDIVIDUEN SCHEPPEN””

  De situatie is hopeloos maar niet wanhopig. Onder voordurende intellectuele druk en de voordurende dreigeing van een onderzoek/ juridische procedure bevind de politiek zich weer eens op bekend terrein, te weten op de drempel van waanzin.

  In deze procedure kan de politiek niet op een betekenisvolle manier spreken over zaken die of niet de grensen van de redelijke logica te buiten gaan en daardoor dus betekenloos is of niet door middel van observatie kunnen worden geverifieerd.

  Dit leid ertoe dat de politiek verstrikt raakt in een situatie waaruit het bijna onmogelijk lijk te ontsnappen.
  Het feit waar het hier omdraait is dit: de politiek leggen regels, een techniek, voor de tot standkoming van de begroting vast, en wanneer zij de regels volgen gaat het niet zoals zijn hadden aangenomen.
  DE POLITIEK RAAKT DUS ALS HET WARE””JURIDSCHE TECHNISCH VERSTRIKT IN HUN EIGENREGELS””. Deze verstrikking in hun regels is het geen WE WILLEN BEGRIJPEN, WAAR WE EEN DUIDELIJK BEELD VAN WILLEN KRIJGEN. Iemand die ze begrijpt zal uiteindelijk erkennen, dat ze onzinnig en onrechtvaardig zijn wanneer hij ze heeft gebruikt.

  ER IS BIJNA GEEN RESPECT VOOR HET NATIONAAL BELANG EN DE NATIONALE TROTS VAN HET ARME VOLK!

  ZIJ BEDRIJVEN GRUWELIJK ONRECHT;ER IS BIJNA NIEMAND DIE GOED DOET.

  HET WOORDT”””HAAT”” IS TE ZWAK OM HUN ONDERLINGE VERHOUDINGEN TE OMSCHRIJVEN.

  DIT IS POLITIEKE WONDEROLIE.

  STOF TOT NADEKEN VOOR DE GRASS ROOTS

  MET GODS GENADE EN ZEGEN, OOK GENADE EN ZEGEN VAN CULTUUR,

  Groet, Doctor BIGI SFRIFI AND THE BAD MEDICINE.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.