Amerikaanse legertesten in oude Surinaamse mijn

18

PARAMARIBO, 8 jan – Het Amerikaanse leger gaat militaire testen uitvoeren in het oude mijngebied van Moengo, in het district Marowijne. Dit zegt minister Ivan Fernald van defensie. Er zal een compleet centrum worden opgezet voor het testen van een achtwielig pantservoertuig. De afspraken dateren van vorig jaar.

De basis is gelegd tijdens het bezoek van de Amerikaanse minister van Defensie. Van het testen van wapens zoals gesuggereerd door zowel media als parlementariërs, zal geen sprake zijn. “Er is niets geheimzinnigs aan de hand met de komst van de Amerikanen,”, zei Fernald in het parlement. Het mijngebied in Moengo is goed bevonden, vanwege de plaatselijke infrastructuur.

Er staat al een wegennet en het gebied is goed afgesloten voor publiek. Bovendien zou het centrum voor een sociale en economische opleving kunnen zorgen voor plaatselijke gemeenschappen. Volgens president Ronald Venetiaan is er geen reden tot bezorgdheid. “wij gaan geen enkele basis van enig land op onze bodem vestigen, zonder enig overleg gevoerd te hebben met het parlement voor het vragen van groenlicht.”


18 REACTIES

 1. maar ik weet niet waar de surinamers bang voor zijn de mensen die boter op hun hoofd hebben zijn bang ja is te begrijpen als de komst van de amerikanen goed voor de economie en voor het gebied dan zeg doen maar .


  Maak melding

 2. Denken jullie nu echt dat er in de VS geen geschikt terrein te vinden zou zijn voor het testen van achtwielige voertuigen? Surinamers, denk aan je gezondheid; hier is meer aan de hand!


  Maak melding

 3. Deze baviaan uit het parlement is weer voor de zoveelste keer zijn verstand kwijt geraakt en zal zichzelf tevens ook als proef-konijn laten misbruiken door de amerikanen; hij is zo dom, dat hij niet besef dat amerikanen op surinaams grond gebied wapens met waarschijnlijk uranium houdend materiaal niet op hun eigen terrein willen uittesten en een slachtoffer natie als “suriname willen gebruiken”. zo dom is hij nou. ik wil dat alle amerikanen suriname meteen verlaten, laten ze hun eigen rotzooi op hun eigen grond gebied uittesten en niet anderen altijd de les komen LEZEN……………


  Maak melding

 4. Vnoshine jij bent een krokodil een vent zonder verstand(jij houdt van KATIBO) en dat zal zo blijven ook verkwanselaar dat jij bent.

  En maar brullen wij zijn update, maar jij weet niks, gewoon een leeghoofd.


  Maak melding

 5. het testen van granaten met verijkt uranium misschien om te kijken hoe de Moengose grond daar op reageer. niemand protesteert. krabasi hede, het wordt tijd om frontje naar de achterhoede te sturen.


  Maak melding

 6. Ik wordt er moe van. Stelletje bedelaars die zelf hun moeder zouden verkopen voor een habbekrats.
  Amerika is zoveel maal groter dan Suriname en heeft plaats en mogelijkheden zat om zulke testen te doen. In het slechtste geval zouden ze zelf naar Canada die dichterbij ligt kunnen uitwijken. Maar ja als er landen zijn die hun gezondheid en soevereiniteit op het spel willen zetten voor een schouderklopje en een beetje geld, waarom dan niet daar testen.
  Ze zouden deze Venitiaan en consorten moeten opsluiten voor het vernietigen van de staat Suriname.


  Maak melding

 7. Heeft Suriname de kennis en knowhow om het doen en laten van de Amerikanen te controleren of vertrouwen ze ze gewoon op hun blauwe ogen.
  Straks gaan ze roepen dat buitenlanders voor ze willen bepalen en dat ze baas in eigen huis zijn.
  Ze verkopen hun volk voor een habbekrats.
  Tijd voor een omwenteling???????


  Maak melding

 8. voor geld verkoop deze regering alles, de amerkanen hebben in hun land genoeg terein, maar willen in sur geheimen wapen, met chemie uittesten, straks kan niemand daar meer wonen, die somo is verschrikkelijk, mensen komen jullie toch op, waarmee is deze regering toch bezig, ze gaan ook chemie afval in de mijnen daar dumpen, eerst zou dat in billinton gebeuren.
  mensen doe toch wat.ze hebben dit ook al in andere landen gedaan.


  Maak melding

 9. wie zich niet ongerust maakt,is een boeroe kow.de wereld wordt geregeerd door leugens.hebben de amerikanen of wie dan ook,niet de ruimte in eigen land,om dit uit te proberen.waarom speciaal in een ander land.velen kunnen geen verschillen maken als het over militairen zaken gaat.dit is geen muziek instrumenten bewerken of om af te stemmen.maar puur gevechtsklaar maken om doelen te vernietigen.en wij moeten niet met zulke dingen mee werken.er zijn mensen die denken dat jij met geweld alles kunt bereiken.we leven in een heel andere tijd,de tijd van gelijkwaardig en saamhorigheid waar elk land deel van uitmaakt. de minderwaardigheidsgevoel bij sommigen is in feite een zeer vervelende labiel gebrek geworden.


  Maak melding

 10. Amerika is groot genoeg om hun materialen te testen.,maar een basis hebben ze nodig en Suriname.,gezien de regering de wij hebben,dat ruikt naar corruptie.,goed om als springplank te gebruiken.Ze zaten eerst in Midden-Amerika,vandaar moeten ze weg.Hugo Chavez,Ivo Morales,Lula die willen niets van Amerikaanse toestanden horen.Zelfs Bharath Jagdeo zei”nothing more than frienship”.Voor dat je het weet heb je de grootste problemen in het Land,voorbeelden hiervan zat,terrorisme in de achtertuin.Believe it or not,they are going afther them.Dan worden wij met de haren erbij betrokken.


  Maak melding

 11. Gewoon doen,
  We kunnen alles gebruiken.
  Je kan nettjes afspreken dat er door een erkend bedrijf 1/2 jaarlijks of jaarlijks metingen worden gedaan om te checken welke materialen gebruikt worden.
  Als het niet klopt,

  opdonderen.

  Papo


  Maak melding

 12. Mi Gado… sang ding srananmang doe !!!! De VS ano wang pikien kondre, als het ware is de VS een continent, natuurlijk zijn er plaatsen genoeg in de VS om iets normaals te testen. Er is meer dan pantserwagen testen aan de hand, wat ze willen doen. Ding mang kibri wang sani. Kan ook met de bedoeling kwestie CHAVEZ van Venezuela zijn. Maar anyhow… er is meer aan de hand.

  Parimaka


  Maak melding

 13. Het gaat hier om moord wapen(s).
  Vnoshine iemsabie jij hebt de mond vol…maar nu dan… het wordt moeilijk de smoel dicht te houden en de ogen te sluiten.

  Het/ze krijg(t)(en) zeker een certificaat tested in Surinam.
  Straks zitten zij dit alles aftevuren op een of ander Afrikaan.


  Maak melding

 14. Yes,with great alarm in my heart I read the article about so called test vehicles in old Surinamese mines.As others have pointed out,America is large enough to carry such test out on their own land.There is of course more to this and should not be looked upon in a superficial way.America is on a course to dominate the world and to do so they need to have militairy post everywhere.
  This judean-Christian plot is laced with lies
  and will not stop at anything which will attempt to halt its machinery to once more place so called under developed countries again under the veil of a modern day slave business.This has got to do with the great increase of China`s active role in the region,another power player.
  So Surinam,to remain sane,kick the bastards out,for surely all they want is to rape,steal and brutalize your land and your people.
  Siegie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.