Optimisme hervatting middelbaar onderwijs Suriname

1

PARAMARIBO, 7 jan – Er is reden tot optimisme over spoedige beëindiging van de staking in het middelbaar onderwijs. Dit zeggen vicepresident Ramdien Sardjoe en voorzitter John Telgt van de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren, Col. Alle hoop is gevestigd op bemiddeling in het conflict over lonen en arbeidsomstandigheden.

Sardjoe heeft de Col daarom uitgenodigd als koepelorganisatie, waar onder meer de Bond van Leraren, BvL, bij is aangesloten. Er worden vooral concrete afspraken verwacht, wil de BvL zover gekregen worden het stakingsparool op te heffen. “We hebben hoop dat de vicepresident een oplossing kan helpen brengen”, zegt BvL-voorzitter Wilgo Valies. De staking van bijna een maand is dan niet voor niets geweest.

Alleen maar het feit dat afspraken in het zicht zijn, wordt aangenaam ervaren.“Wanneer gesproken wordt is er altijd hoop voor een oplossing, maar als je helemaal niet praat, komt er ook geen oplossing”, aldus Valies. “Actie voeren vinden we niet prettig, het betekent dat er lichamelijk en geestelijk veel van je gevergd wordt, het is niet iets dat je lang kunt volhouden. We hopen snel te kunnen beginnen en ons onderwijs op een hoger plan te brengen.”


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.