woensdag, april 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameGrondbeleid Suriname ook voor coalitie verwarrend

Grondbeleid Suriname ook voor coalitie verwarrend

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 jan – Ook binnen de regeercoalitie schijnt niet voldoende inzicht te worden ervaren in het beleid van het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer. Dit blijkt weer eens uit opmerkingen van coalitieparlementariër Otmar Rodgers. Er schijnt meer aan de hand dan wat parlementsvoorzitter Paul Somohardjo wil afdoen als oprispingen van de oppositie.

De aantijgingen van onder meer parlementariër Rashied Doekhie zouden niet meer zijn dan een gemene aanval op de regering. Als leider van Pertjajah Luhur, de partij die het ministerie beheert, ziet Somohardjo dan ook geen reden voor bezorgdheid: “Er is geen enkel bewijs van corruptie.” Rodgers denkt daar anders over. Anders dan de oppositie richt hij zijn pijlen niet op minister Jong Tjien Fa.

De troep moet iets lager worden gezocht, namelijk bij de tweede man op het ministerie. “Er wordt gesjoemeld met grond”, zei Rodgers in het parlement. Vooral in het district Coronie zou bij het leven worden geknoeid met het verlenen van concessies voor het mijnen van schelpzand. Somohardjo vindt niet dat de oppositie recht van praten heeft, omdat zich in die gelederen lieden bevinden met een historie van corruptie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
 1. Je bent en blijft 1`boef, Roy Rodgers. En wat je nu allemaal verklaart en zegt, er wordt gesjoemeld seder jaar en dag.

  Dat je nu netjes witte voetjes wil halen kan je niet vergeven worden van “jaren sjoemelen” met je kollega’s.

  Je blijft toch geplakt zitten op je stoel. Dus waarom al die hetze ???? Je blijft toch zitten war je bent ??? Lood om oud ijzer , ken je die verhaal nog Rodgers ???????
  Vriendelijke Groeten,………


  Maak melding
 2. Het is altijd de schuld van een ander, want de leidinggevenden zijn onschuldig. Javanen zijn altijd corrupt geweest zodra zij wat te vertellen hebben. Als het moet verkopen zij hun moeder. Dus wat er gesuggereerd word dat het aan de tweede man ligt dat hij corrupt is gewoon een fabel.

  ramsesV


  Maak melding
 3. Natuurlijk wordt er van oudsher gesjoemeld met grond. De mensen die nu daarover gaan zijn niet veel beter. Iedereen weet het, behalve Somo en JTF. Probeer maar als arme surinamer een verzoek in te dienen. Over 10j heb je nog niks gehoord. Een chinees die nog maar enkele maanden in su woont heeft al een stukje hoor en niet te vergeten die rijke hindustanen krijgen grond alsof het manjas zijn. Later verkopen ze het door aan die arme mensen voor woekerprijzen. Is dat nou CORRUPTIE of niet?


  Maak melding
 4. Voor meer informatie:

  Dr. HEILBRON, WALDO

  Titel: ‘Kleine boeren in de schaduw van de plantage’.

  Betreft: De politieke economie van de na-slavernij periode in Suriname.

  1982, 299 pp. Hardcover PROEFSCHRIFT.

  Prijs: € (euro) 12.50

  Boekhandel: ’t Duveltje.

  Boeknummer: 0610-132


  Maak melding
 5. Plotseling nemen schurken en domoren elkaar in bescherming om zich nu als dom …weet niet…voor de dag te komen.

  Zij zeggen gewoon, wij zijn dom, Somo is slim…wat een stel domoren bij elkaar.


  Maak melding
 6. Wat moet jij als Christen hiermee….. Die man komt gewoon in Rodgers zijn achtertuin stelen….maar niemand ziet het wat zijn deze Christenen van de NPS lief hoor.

  Blijf maar rustig NPS katibo sa tiki you gogo.


  Maak melding
 7. Je praat al een hele tijd over gesjoemel met grond.,nu zeg je het gaat niet zozeer door de minister, maar gezocht moet worden bij de 2e man of lager.Wie denk je voor de gek te houden Rodgers, de Minister is toch de eindverantwoordelijke.Zo te zien is Somo en zijn JTF slimmer dan je, ze gebruiken hun stromannen.Het volk wordt niet dommer,dan speel je mooi weer, alsof je de verlosser bent.Vandaag zeg je zo,en morgen zus,foei toch.Je houdt jezelfe voor de gek en niemand anders.


  Maak melding
 8. Die ramsesV doen alsof de javaan corrupt is maar wie heeft eigenlijk corrupt uitgevonden??
  Hoeveel hindoestanen hier in ned loop met de z.g echtscheidingen alleen maar om de socale diens op te tillen. Dus ga niet generaliseren.
  Dus als het aankom zijn de meeste Surinamer corrupt als de pest.


  Maak melding
 9. HEER/MEVR.RASESV.

  WILT U A.U.B. UW WOORDEN TERUG TREKKEN, MET ALLE JAVANEN ZIJN CORRUPT.SOMMIGE JAVANEN KAN, MAAR ALLEMAAL DAT LIJKT MIJ TOCH HEEL STERK.
  ALVAST BEDANK JIM.


  Maak melding
 10. We kunnen wel blijven roepen dat die een boef is en dus zijn mond moet houden en de andere ook.
  Ondertussen gaat het feest van de corrupte parlementariers gewoon door.
  We moeten ons eens als kiezers gezamelijk gaan richten op een goed & transparant grond en ruimtelijk beleid.
  Door het eeuwige gekanker en gewijs komen we in SME geen stap verder. Denk toch eens na. Rogers zit nu in de coalitie, heeft macht en het moment is er om de nodige aanpassingen er door te krijgen. Als er een goed voorstel komt en dit staat ook in de kranten dan kunnen de “heren” politicie er niet om heen. Dan zijn ze eindelijk gedwongen om de nodige aanpassingen te maken.
  Daarom Al die sukkels die nu op Rogers afgeven begrjpen niet hoe het politieke spel gespeeld moet worden. Je moet die man juist stimuleren want hij zegt iets waar jij op dit moment baat bij hebt. Dus gaan met die banaan. Het gaat er niet om wat we van Rogers vinden. het gaat er om dat hij nu – om welke reden dan ook – de goede kant op gaat en laten we hem dan vooral een duwje in de goede richting geven en geen obstructies.

  NOW IS THE TIME om GLIS grondbeleid, ruimtelijk beleid en anti corruptie door het parlement te krijgen. Neem afstand van onderbuik sentimenten en grijp je kans. Steun deze ontwikkeling. Neem afstand van partijpolitiek en zet je in voor een stuk echte verbetering in SME.


  Maak melding
 11. ha ha ha daar gaan we weer,bah!…gesjoemel verduisteren,steekpenningen,enz…en wat doet z´n baas niets ´t houd maar niet op is het niet duidelijk genoeg voor jullie surinamers. de meeste van jullie zwoegen dag en nacht om een boterham te verdienen met als doel een erf of een woning te kopen (indien mogelijk)maar wat doet de regering..inplaats van om jullie tegemoet te komen worden bepaalde kavels verkocht aan chinezen die nauwelijks in su zijn neergestreken(oh ja dankzij de baas van somo!)tja die maak trouwens een heel slappe indruk het is niet anders wat verwacht je van een leider die Soft is…(integer,daadkrachtig,)dat mogen jullie suri´s vergeten.een schip zonder kapiten,een kleuterklas zonder juf of meester stel je voor.maar goed de regering moet simpel weg vertrekken zo kan t niet verder,wat gebeurt met de jeugd,wat gebeurt met coronie daar er haast niet veel gebeurt in coronie behalve dat er over een x aantal jaren misschien niets over is van coronie oftewel weggespoeld want de regering die heel wat beloofd vergeet dat er een dam,dijk of beschoeing moet komen voor coronie en omstreken inplaats daarvan worden er consessies weggegeven door deze regering cq kleuterklas!bah waardeloze president. de boel uitbesteden is geen oplossing werk aan je gemeenschap,werk aan je toekomst,werk aan suriname,want de vruchten gaan we met z´n allen plukken.nederland wordt zo nu en dan uitgescholden van tal van zaken ,maar 1ding staat vast wat organisatie betreft kunnen wij als suri´s wel overnemen inclusief de regering(kleuterklas)hou de eer aan jezelf en bedank wnt (j)ullie kunnen t niet aan misschien een robot! wie weet.de criminaliteit stijgt,armoede idem,werkloosheid debet surinamers waarheen.get up stand up sranamang laat je horen,zien en laat van je vertellen dit kan niet langer zo door blijven gaan…WE WANT BOUTA Berecht of niet hij lijkt ons de geshikte leider mie kondre mang no sribi!


  Maak melding
 12. Het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer moet op de Schop zoniet het hele Surinaamse Staatsbestel, de huidige (oude) politiek is totaal failliet…

  Er moet een 2 partijen stelsel komen met een rechtstreeks gekozen President met een sterk mandaat…


  Maak melding
 13. Reaktie nr.2,nu kam je iedere javaan met 1 kam,dat ze corrupt zijn en dat ze hun eigen moeder kunnen verkopen.Ik had tenminste wat niveau van je verwacht,dit is laag bij de grond voor iedere javaan die met de zaken van somo niets te maken hebben.,integendeel.Ben je soms de nieuwe Wilders geworden.Je begint naar racisme te ruiken,bah.Ik zal geen woorden meer vuil maken,want het is het niet waard.


  Maak melding
 14. rogers is nog vlees nog vis en zijn uitspraken raken kant nog wal, eerst keurt hij het voorval af ,en dan durft hij niet te veroordelen ,en dan zegt hij weer het gedrag van die brunswijk te begrijpen, dus die rogers die wil de glade jongen uithangen of tewel een wolf in schaaps kleren.


  Maak melding
 15. Somohardjo vindt niet dat de oppositie recht van praten heeft, omdat zich in die gelederen lieden bevinden met een historie van corruptie.

  Des te meer, jij weet zij zaten toen fout daarom moedwillig het weer herhalen en behoorlijk ook….ben jij bezig met Su…????(toekomst) Maar als Opa zo een boef is wat krijgt de jeugd….Daarom wil jij Su. tot een boevenhol maken…jij met die hele Front zijn zware liegers & bedriegers van het meeste kwade vorm ooit dat een mens heeft of had kunnen bedenken. >>>VLOEK VOOR JULLIE


  Maak melding
 16. Just Rens (nps-er) had grond gekregen en daarna meteen verkocht aan de regering toen voor woningbouw. Rensprojekt. Weet u het nog? En zo zijn er nog veel te noemen. Dat bedoeld Somo.


  Maak melding
 17. Neks joe abi foe leg uit moro nr 18,a Surinaamse.,let wel ik zeg de Surinaamse)politiek is inderdaad gedoemd,vervloekt en corrupt.,jammer dat het volk deze ellende een maand voor de verkiezing meestal vergeet.A djersi kraboe in wang bari.


  Maak melding
 18. Somo is een grote Boef pikt andere mensen grond

  en verkoop voor nederlander voor heel veel Euro

  en zijn fam.Tajib doet ook mee, check de

  Domeinkantoor daar zitten de boeven

  A.Supa


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES