maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse oppositie mijdt Paul Somohardjo massaal

Surinaamse oppositie mijdt Paul Somohardjo massaal

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 jan – Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo zal gemeden worden zolang de vechtpartij van 13 december niet besproken wordt door het parlement. Dit stelt de oppositie. Vergaderingen die geleid worden door Somohardjo zullen niet meer worden bijgewoond.

De oppositie is dan ook weggelopen bij de voortzetting van de begrotingsbehandeling.
Volgens NDP-fractieleider Kenneth Moenne is het ongehoord tot de orde van de dag over te gaan zonder dat de vechtpartij besproken wordt. Besloten is dan ook vergaderingen te boycotten. Volgens fractieleider Otmar Rodgers van het Nieuw Front is de houding van de oppositie onterecht.

Door de coalitie is wel degelijk de gelegenheid geboden de vechtpartij te bespreken. Wel was als voorwaarde gesteld de algemene ronde van de begrotingsbehandeling eerst te voltooien. Dat is inmiddels gebeurd, maar de oppositie vindt dat niet gedaan kan worden alsof er niets gebeurd is. Geen enkele activiteit, zeker niet publieke vergaderingen, is te rechtvaardigen als niet eerst alles uitgesproken wordt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. JEZUSSSSSSSSSS!

  Wat wilt nu de oppositie uit Somo’s mond horen?
  “Ja nir, mijn exkuzes”
  “Ja nir, was mijn foud”
  “ja nir, ik onslag nemen”

  Het lijkt erop dat de oppositie dit 13 december incidentje, het allerbelangrijkste agendapuntje vindt voor het jaar 2008.

  Ondertussen blijven de illegale Chinezen, Brazilianen en Guyanazen in Suriname binnen stromen!

  Het is overduidelijk: het is geen volksbelang meer, eerder een PERSOONLIJK politiek belang.

  Wat is de volgende stap? Elkaar modder gooien op etniciteit als KEMIA???


  Maak melding
 2. dat is de goed recht van de oppositie en dat moenne geen vergadering wil bijwonen waneer some de voorzitter is vind ook de goed recht van hem als ik het op een rijtje zet omdat somo in een vechtpartij was verwikkelt men die gangster van de ndp dhoekie waarom niet de zelfde houding tegen zijn voorzitter die bloed aan zijn handen heeft en dat die zelfde man in het buitenland is veroordeeld die zelfde voorzitter heeft geen respek voor de rechtzaak moenne jij kan alleen maal die domme massa voor de gek houden maar mensen met verstand die hebben jou al door .


  Maak melding
 3. EEN Goeie zaak

  Veel meer kan de oppisitie niet doen, daar er in Su geen overheid is waarvan er meer verwacht kan worden, regeren om het willen regeren is hier eeb terechte ziens wijze, optreden tegen eigen coalitie leden is dus zeer teveel gevraag, vreemd is echter het niet kunnen inzien dat gij die zelf deel had aan dat wat besproken dient te worden niet een vergadering kan leiden waarin het afkeurenswaardige feit word afgehandelt, maar ja dan komt weer het moraalloze houding van deze lieden duidelijk naar voren.

  ALL THE BEST DDB

  A.KOMTJIE


  Maak melding
 4. ONGEWENSTE INTIMITEITEN, SEXUELE INTIMIDATIE, AGRESSIE, GEWELD EN DISCRIMINATIE.

  Ten behoeve van cursisten en medewerkers van het Drenthe College is een “Nota ongewenste intimiteiten/seksuele intimidatie” vastgesteld.

  In de nota is vastgelegd dat elke uiting die door een ander niet op prijs wordt gesteld als ongewenst of intimiderend kan worden beschouwd.

  Het gaat niet alleen om handtastelijkheden, maar ook om de manier waarop mannen en vrouwen soms op elkaar reageren of naar elkaar kijken. Aanranding en verkrachting zijn de meest vergaande uitingen van seksuele intimidatie.

  Het kan echter ook gaan om dubbelzinnige uitnodigingen, vervelende toespelingen, ´grappen´ of aanrakingen. Ook pesterijen, schelden, vormen van lichamelijk geweld en uitingen van discriminatie (iemand negeren, buitensluiten of minachten) kunnen op school of op je stageplaats voorkomen.

  Vaak zwijg je als je wordt lastiggevallen. Je houdt het voor je, omdat je bang bent voor nog meer intimidatie, een slechte beoordeling of het kwijtraken van de stageplaats. De gevolgen van ongewenste intimiteiten, discriminatie, agressie of geweld kunnen voor iedereen verschillend zijn.

  Soms voel je er alleen een beetje vervelend onder. Erger wordt het als je jouw gevoel van vrijheid en zelfstandigheid kwijtraakt. Je probeert dan bewust of onbewust te vermijden dat je opnieuw in dezelfde vervelende situatie belandt.

  Neem, als je op wat voor manier dan ook voelt dat je wordt lastiggevallen, zo snel mogelijk contact op met je mentor of met een vertrouwenspersoon. Het Drenthe College vindt dat iedereen recht heeft op een goede opleiding, een goede baan of stageplaats.

  Ongewenste intimiteiten, agressie, pesterijen, geweld of discriminatie mogen niet voorkomen. Daarom heeft het Drenthe College een klachtenregeling ingesteld.


  Maak melding
 5. Die cowboy Roy Rodgers liegt weer. Blijven liegen en bedriegen. En ddar maakt Speenvarken magere Bille-Somo handig gebruik van.

  Geef je 8erste ook maar hoor Rodgers , hij is toch maar 1 magere….

  Oppositie heeft gelijk, zolang dit niet afbehandeld wordt, en ook die domeingrond-ontfutselingszaak van Mw. Hemawathie Biharie, kan niet verder voorts vergaderd worden. Boevenbende die Grundjarilingen…..

  Vriendelijke Groet,……


  Maak melding
 6. Was de oppositie ook maar zo standvastig inzake Suriname zijn territoriale grenzen…

  Zuidwest Suriname wordt nog steeds gegijzeld en bezet gehouden door Guyana…

  Een land waar wij notabene een normale diplomatieke relatie hebben???…

  Verder de huidige verdeling van het maritieme gebied ten noorden van de Surinaamse Corantijnrivier is ontoelaatbaar!!!…


  Maak melding
 7. eerst de handeling van de voorzitter beslechten,dan verder.zo hoort dit en niet wachten.dit is echt geen gezonde redering van front fractieleider de heer o.rodgers.wij weten ook,dat de leden van de coalitie,alles zullen doen,om aan de macht te blijven.is een feit,maar niet op deze kinderachtige manier.dus eerst een oplossing dan verder met vergaderen.


  Maak melding
 8. Kleinzielige sukkeltjes. Een politcus hort eeld op zijn ziel te hebben De moet over dit soort zaken heen kunnen stappen in het belang van zijn keizers. Maar in SME zijn het allemaal torie mang met een te groot ego. Zielig, ja zelfs patetische.


  Maak melding
 9. De oude Politiek, regeer of oppositie is totaal failliet…
  Geen antwoorden op hedendaagse belangrijke vraagstukken…
  Diep verzonken in de bodemloze put van het Patronage systeem van sedert de jaren ‘50…


  Maak melding
 10. ik kan mijn nog herinneren dat de man die beschuldigd word voor grooste massa slachting in surinama adviseur van staat was en de hoogste militair in het suriname was waar heeft de ndp het over en die zelfde man is nu voorzitter van de mensen die een soort moraalridder uithangen deze mensen vallen door de mand want de hele probleem is begonnen met de zogenaamde bewijsen die dhoekie in handen zou hebben over vermeende coruptie met grond uitgave en die zelde man mijdt nu de plaats waar hij die bespreekbaar moet maken nog sterken hij gaat op de vuiste met zij colega ik luisterde gisteren naar sky radio de zogenaamde volks station daar heb ik nog een keer over, dhoekie is opgebeld of hij even langs kan komen want men heeft documenten waarop staat dat dhoekie in het bezit is van heelveel hektare grond via allerlij construktie toen dacht ai boi suriname na so joe sa tang ik vestig mijn hoop op wat meneer ijzer in een vorige posting zij dat genoeg kapabelle surinamers zijn die dit land vooruit kunnen brengen hoop doet leven .


  Maak melding
 11. Du,
  Je mag best wel jou kritiek spuien, maar houdt er rekening mee de schoolgaande jeugd ook meeleest. Wat jij hier schrijft slaat werkelijk alles. Dit zijn geen fouten meer. Jij verstaat die taal gewoon niet. Communiceer dan maar in Sranantongo.

  We can not put into you what God let out!


  Maak melding
 12. Ach natuurlijk!!!

  Die sopropo hardjo moet neer gezet worden bij de muskietenplaag in Paramaribo!!! Zonder enige verweer.

  OF anders naar Guantanomo bay!!! Als dat niets voor hem is, dan weet ik het niet meer.
  Pinda poot.

  Hij moet gewoon ophoepelen. Tjaplating mars!!!!

  Gunner


  Maak melding
 13. DU de veroordeling is niet onherroepelijk! De zaak Stellendam is nog niet afgesloten. Er waren 7 aanklachten waarvan 6 van tafel geveegd zijn door de rechter. De veroordeling heeft op basis van een verklaring van een kroongetuige plaats gevonden. Deze belg Patrick van Loon was eerst door de rechter tot 4 jaar veroordeeld. Spong is zijn advocaat. In hoger beroep tot 8 jaar. Ineens wist hij zich te herinneren dat hij de heer Bouterse meende te herkennen( natuurlijk ingefluisterd door die Spong. De tijd zal het leren. Je hebt het ook steeds over mensen die in Delft zijn omgebracht in opdracht, dus je was er getuige van. Maar wat heeft dan plaats gehad in Rijswijk in het voormalig kantoor van weekblad Suriname? Daar werd ook hetzelfde wat je steeds roept beweerd. Maar nooit bewezen. Zelfs geen aanwijzingen in de richting dhr Bouterse. Maar als je meer weet dan moet het aangeven en als getuige optreden.


  Maak melding
 14. doen jullie maar of je neus bloed pinto ook, bouterse is heilig hij doet niemand kwaad ja een goede man voortaan ga dat maar zeggen ok de hele wereld is tegen bouterse maar ik zeg een ding als is de leugen zo snel de waarheid achterhaald hem wel let op mijn woorden . mangal heeft het goed verwoord in het parlement .


  Maak melding
 15. De oppostitie heeft het recht om te protesteren. Ik vraag mij af of door het weg blijven uit het assemble het enige optie is.
  Ik denk dat je hierdoor de coalitie de ruimte geeft om land en volk veel meer schade aan te brengen.
  Oppositie probeer het anders aan te pakken.
  Ik heb begrepen dat de heer Doekhie bewijzen heeft, gooi die op tafel, maakt gebruikt van het middel de media.


  Maak melding
 16. Mangelia predikt geweld in het parlament,oh zo !!! dus Front srefi lobi het liefst geweld de messen staan klaar iemsabie.
  Men zal zeker niet op de vlucht slaan voor kruitdampen….zie Kenia zie Pakistan.

  Wat een toestand 2008 tijdelijk ledematen buiten gebruik.
  Wij zijn op de hoogte iemsabie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES