Schade staking Surinaamse leerkrachten beperken

3

PARAMARIBO, 3 jan – De schade veroorzaakt door de staking in het middelbaar onderwijs, moet beperkt worden. Dit zegt vicepresident Ramdien Sardjoe. Een andere mogelijkheid is er niet. De staking heeft al lang genoeg geduurd en de achterstand in leerprogramma’s heeft al een zorgwekkend peil bereikt.

Wanneer de kerstvakantie voorbij is over twee weken, moet tenminste tastbaar resultaat zijn bereikt. Gehoopt wordt op een normale hervatting van het onderwijs. “We blijven erbij dat dialoog de beste perspectieven biedt. Ik blijf hopen dat we het vraagstuk kunnen oplossen en het belang van het kind voorop stellen”, zegt Sardjoe. Overleg met de lerarenbond BvL is voorlopig nog de beste optie.

Aan een kortgeding wordt niet direct gedacht of het inkorten van de salarissen voor stakingsdagen “Dit is de prijs die we betalen voor het recht op actie voeren. We moeten ons beraden op hoe de schade te beperken. Het inlopen van de achterstand zal niet alleen extra inzet van de leerkracht kosten, maar ook extra middelen”, aldus Sardjoe. Prioriteit nu is het onderwijs zo gauw mogelijk weer op gang te krijgen. Daar is genoeg reden voor.


3 REACTIES

 1. Wat moet vice Pres…het is een triest verhaal ieder keer komt een of ander gek met een rotzooi verhaal…vieze Pres.. tjoep kakeri.
  Heb jij ook wat in de pijplijn….rioolpijp ja.


  Maak melding

 2. volgens mijn hebben sommige surinamers probleem met lezen en begrijpen wat ze lezen als de heer sardjoe zeg dat met dialoog er een oplossing moet komen zeg hij tocht genoeg en zegt ook iets belangrijk dat iedereen het recht heeft om te staken dus daarom word er niet gekort op salaris maar het is iets heel anders waneer meneer het koffertje zijn persoonlijke belangen met deze regering wil uitvechten want als je hoor wat de punten zijn waar ze het niet eens over kunnen worden dan vind ik dat het koffertje zijn belangen boven die van kinderen zet die onderwijs nodig hebben .


  Maak melding

 3. Sardjoe is een domme filosoof die alleen zichzelf tevreden houdt.

  Wie meer wil verdienen moet de parlement in. WIe voor het onderwijs gekozen heeft moet gewoon aan de slag. VOor meer loon moeten de vakbonden maar voor vechten, maar staken!!?

  Dat moet een keer bestraft worden door looningehouden kortingen in te voeren.
  Zo blijven die luilakken maar staken in plaats van hard werken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.