vrijdag, juni 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameKLM begrijpt maatregel Surinaamse regering niet

KLM begrijpt maatregel Surinaamse regering niet

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 jan – Het verplicht stellen van de betaling van zes procent commissie aan reisagenten komt niet al te helder over. Dit stelt de KLM. De maatregel moet het antwoord zijn op maandenlang vruchteloos onderhandelen tussen KLM en de reisagenten. Maar de verwarring lijkt groter dan ooit.

De vliegmaatschappij weet niet precies was aan te moeten met de per staatsbesluit genomen stap. Onder meer is niet duidelijk of Suriname moet worden verlaten of een boete moet worden betaald als een lager percentage wordt uitgekeerd of als geweigerd wordt te betalen.”Wij proberen uit te vinden wat de Surinaamse regering precies bedoelt”, zegt KLM-woordvoerder Bart Koster tegenover de Ware Tijd.

Aan de andere kant is voorzitter Jack Uden van reisagentenorganisatie Asra blij met het besluit. Het voornemen van de KLM de commissie af te schaffen, zou tot banenverlies lijden. Uden vindt de onderliggende idee niet steekhoudend. Het zou nog te vroeg zijn cliënten te stimuleren online te boeken. “We sluiten onze ogen niet voor de realiteit, maar Suriname is er gewoonweg nog niet klaar voor.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. KLM moet eerlijk zijn en toegeven dat ze die 6% in eigen zak willen douwen. Voor passagiers verandert geen ene moer.

  Wel ik heb liever dat mijn landgenoten iets eten dan die slavendrijvers.


  Maak melding
 2. Jack Uden leeft nog in de stenen tijdperk. Ik vind hem zielig.

  Dit heet modernisering en efficiëntie. Let op wat de KLM/Airfrance straks gaat doen.

  De SLM en de reisagenten wisten al lang dat dit zou gebeuren. Ze zijn daar niet goed mee omgegaan. Dus saneren en efficiënter gaan werken.

  De KLM/Airfrance doet niet aan werkverschaving als de reisagenten.

  Een andere mogelijkheid zou zijn als de KLM deze maatregel gevaceerd uitvoert dus 2 procent per jaar minder. Dat hadden de reisagenten kunnen afspreken. Maar ze willen geen 1 procent omlaag.

  Tek you ai loekoe, wat de KLM gaat doen.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 3. “…Het zou nog te vroeg zijn cliënten te stimuleren online te boeken. “We sluiten onze ogen niet voor de realiteit, maar Suriname is er gewoonweg nog niet klaar voor.”..”

  Wahahaha…te vroeg en niet klaar voor?
  Ja natuurlijk die fossiele ambtenaren-ADMINISTRATIE-cultuur willen ze behouden. Die luilakken met hun vette reet moeten achter hun bureau worden weggesleurd!!

  Wanneer zijn ze dan klaar voor?????

  Terwijl de rest van de wereld hun tickets via internet kopen, willen deze luilakken zaken doen via hun bureau!! De PC regelt alles en niet een of andere facistische en autoritaire BITCH die rustig zit te typen.


  Maak melding
 4. Aand Datravisie,

  OOK eigen Surinaamse volk zijn slavendrijvers! TE lui om als een goed voorbeeld te geven, laten ze in de jungle Brazilianen het goud voor ze oprapen??

  Het Surinaams volk heeft een MODDER-fobie!
  Daarom kijken ze graag naar dat onrealistische Amerikaanse shits film! Ze willen ALS WILL SMITH zijn, wat ze niet zijn!


  Maak melding
 5. luisteren jullie de KLM wil gewoon de baas zijn en wilt breken en maken omdat hij denkt de machtigste te zijn. Venetiaan top van u dat u het besluit genomen heeft. Alleen dupeerd nu de KLM die domme Surinaamse reizigers die denken dat de SLM slecht is laat ik jullie vertellen me Tante is 1 Januari vertrokken naar Suriname eenmaal aanbooord krijgen ze te horen dat er geen eten aanboord was dus de KLM kon ze niet voorzien van eten alleen wat te drinken en wat ik erg vond ze hadden we eten maar niet een ieder kreeg allleeen de witte mensen als hun zelf kregen wat te eten schandalig zeg nu wil ik graag horen van die SLM haterz wat ze hier op te zeggen hebben. En als dat nog niet genoeg was zette ze die airco kei hoog die mensen vriesden in die kist man en der waren der ook geen dekens heel tries man dus KLM reizigers wezen jullie opgepast. Me tante was er ook zo 1 maar ze heeft KLM nu werkelijk de rug toegekeerd want ze is echt ziek in Paramaribo aangekomen wat erg foei foei toch KLM


  Maak melding
 6. En Djamoe luister dan voor Suriname geef ik Jack Uden gelijk die hoef ontwikkeling nog niet te komen laten we even realistische zijn niet dat ik wil dat de ontwikkeling in Suriname moet stoppen maar de Bevolking van Suriname althans meer dan 75% heeft het geld niet contact om via internet een ticket te kopen dus daar zijn de reisagenten weer voor waar zei het in termijnen kunnen doen want via internet kan je geen ticket in termijnen betalen. En tenminste als je die commisie afschaft groeit het werkloosheid cijfer weer en dan ontstaat er meer criminaliteit laten we even nadenken wat we doen hoor de SLM en Martin Air hebben het minder ten opzichte van de KLM en toch kunnen zij het afdragen waarom de KLM dan niet…???


  Maak melding
 7. Meneer uden ik weet niet welke school je hebt gevolgt in je leven.
  Weet je echt het bestaan van internet niet,het bestaat al 20 jaar en heel de wereld boekt de laatste vijf jaar via internet..
  In suri. moet het nog uitgevonden worden.

  Dus blijf lekker dom met je oer oude denkt tank..
  Straks loopt de klm nog weg en je zit met de gebakken peren.
  Let ook wel,het bedrijf klm is niet zelfstantig als de slm,maar een onderdeel van air-france en wordt misschien binnen kort weggehaald en vliegt via frans-guiana naar amsterdam..
  Dan krijg je de poppen aan het dansen..
  Slm is een halve vliegtuig en vliegt op reserve kapasiteit soms wel soms niet met heel veel vertraging.
  Suri.is een eiland zonder uitzicht..
  front gefeliciteerd


  Maak melding
 8. KLM weet niet precies wat zij ermee aan moeten.

  KLM maak je niet druk het zijn mannen en vrouwen(FRONT) die het koloniaal verleden verheerlijken en het nooit zullen verlaten.

  Jammer maar pijnlijk advies KLM gezamelijk met hen (FRONT) de bevolking tot het bot uitbuiten het zijn toch domoren anno 2008.

  NA KATIBO DINKI TAN INNI DIN BUBA.


  Maak melding
 9. Suriname moet niet vergeten dat je niet kan opboksen tegen een multinational uit europa. Het is een miljarden bedrijf die over de hele wereld opereert. Ik gun iedereen in suriname een stukje brood(lees werk), maar klm/air france doet echt niet aan werkverschaffing hoor. Ik ben bang dat de volgende stap van klm/air france die reisagenten in su harder zal treffen. Misschien de passagiers ook, let maar op.


  Maak melding
 10. Als ik een huis koop krijg ik toch ook aparte rekeningen van de makelaar de notaris en de bank vermeld netjes apart wat ik aan rente moet betalen.
  Blijkbaar hoeft dat in SME niet bij reizen. Daar betaal ik gewoon 6% extra verstopt in de ticket. Sorrie maar dat is niet meer van deze tijd. Als de agenten provisie willen laat ze dan netjes een bonnetje maken met het WERKELIJKE bedrag van de ticket en APART het bedrag van de provisie. Ik ben er niet om agent slapede rijk te maken.
  Trouwens veel agenten hebben slecht betaalde medewerkers die het werkdoen en zitten zelf thuis hun geld te tellen.


  Maak melding
 11. Als jij bang bent dat een of ander bedrag van de KLM wegvalt en tot werkloos leidt…dan ben jij dom, lui en achterlijk.

  Ga vissen hout kappen, goud delven daarom no leg rotzooi uit…..jullie zijn dom en lui en verkwanselen alle grondstoffen en producten aan derden puur door omkoperij door HEBZUCHT.

  Alles slaat Front uit de handen van de Suri’s
  Dit komt omdat driekwart van deze bende zich laat OMKOPEN.
  Zeer achterlijke domme schurken en dieven.


  Maak melding
 12. de 6% die de klm wil besparen kunnen ze wat doen aan de servies aan boord . hun servies is ver onder de maat , het ontvangst van het personeel laat te wensen over , die stewardessen zijn beroerd om vriendelijk te zijn , lijken op barbie poppen , een lachje kan er niet van af, ze zijn te bang dat er barsten komen in hun dik geplamuurde gezicht, dus als het aan mij ligt kunnen ze oprotten in sur commissie of niet opdonderen kunnen ze bloedzuigers


  Maak melding
 13. @dame

  Recentelijk nog met de KLM gevlogen en ik kan zeggen één en al top wat betreft de ontvangst en bereidheid van de stewardessen. Gezellig een praatje maken en even tijd nemen voor elkaar (5 minuten) was best leuk.
  Het moet van 2 kanten komen dus …………..


  Maak melding
 14. De hele werled stapt over op online boeken.
  Surinam airways doet dat (nog)niet,die lopen dus gewoon achter.het gaat de KLM niet alleen om de 6% van de reis agenten ,KLM wil ook voor Suriname over gaan op volledige E-ticket.dus geen papieren tickets meer.
  papieren tickets worden alleen nog gebruikt voor SU en wat afrikaanse landen.de rest is E-ticket.mensen dit heet vooruit gang.laat je niet op jutten door een stelletje die roep dat het om brood verlies gaat.door dit soort uitspraken geef je jou afhankelijkheid aan.zonder de KLM kunnen de reis agenten dus niet leven????.Wat de reis branch vergeet te vertellen is dat zij wel de klant kosten in rekening kunnen brengen voor het boeken van een ticket en dat ook doen.en op dit moment ook nog de 6% van de KLM ontvangen.vraag is dus.
  Wie melkt zijn eigen volk uit?
  vraag de volgende keer bij het kopen van een ticket om een specificatie van de ticket .
  vliegprijs.belasting,luchthaven belasting,administratie kosten.

  open your eyes the real world is comming to you


  Maak melding
 15. azema, dan ben jij een van de weinige,die over de servies te spreken is .een stewardess is gewoon een betaalde gastvrouw , die dient klantvriendelijk te zijn , niet meer of minder


  Maak melding
 16. Uden ik geef je alle gelijk ,Suriname is er nog niet klaar voor. Een groot deel van de bevolking heeft geen toegang tot internet.De neokolonialisten mogen opdonderen.


  Maak melding
 17. het is eenmaal zo,dat wanneer anderen hun wil willen door drukken.deze nooit bereidt zijn tot een oplossing te komen.de vermoedelijke bedreiging/chantage of hoe dit wilt noemen,is zeker niet goed te praten.als suriname nog niet klaar is met het geautomatiseerd boekingen via persoonlijke computer,dan moet de
  k l m niet blijven kletsen.dit is gewoon realiteit,suriname is er echt nog niet klaar voor.zaken doen is geen liefdeswerk,maar gewoon keihard tegen aan gaan.als het niet kan,dan kan het niet.als de k l m geen begrip hiervoor kan op brengen,dan mogen zei gewoon weg blijven.want vroeg of laat gaan zei toch dit doen.men kan geen ijzer met handen breken.


  Maak melding
 18. ik kan me voorstellen waarom “jacko”achter die 6% rent… hoe anders kan hij zijn 3 huisen aan de gebroeders penard straat blijven onderhouden…..

  wekom jack.. dit moenen we werken voor je geld.


  Maak melding
 19. reisburos = ticketschuivers

  heb je een probleen verwijzen ze je naar de airline….
  zij houden zich erbuiten…
  komen niet op voor de klant….
  mevr. u moet maar zelf naar de slm……
  zo is het makkelijk geld verdiennen
  oprotten moeten ze

  klant


  Maak melding
 20. Er zijn internet winkeltjes genoeg laat een jongen of meisje van 15 jaar of jonger de E-ticket voor je boeken.
  En betaal een klein bedrag, voor geboden hulp.
  De jeugd moet inkomen in de wereld niet die oude domoor schurken die daar zitten en nog erbij uitbuiters dat ze zijn.

  Laat die uitbuiters nu gewoon links liggen streven van Front, is toch altijd geweest, om zich zelve en de bevolking dom te houden.


  Maak melding
 21. @IEM SABI #6
  Je redenering is precies de redenering waardoor we ook me zo’n groot overheid apparaat zitten. Anders zijn al die ambtenaren werkeloos. Maar heb je wel eens verder gedacht.
  Waarom komen er geen bedraijven in SME van de grond?
  -1- omdat vergunningen door tig handen gaan op het minsterie (al die ambtenaren moet je wel bezighouden met zinloos werk).
  -2- kosten zijn in SME vaak absurd omdat je opdraait voor al die kosten van die ambtenaren.
  -3- de overheid heeft geen geld voor fatsoenlijke AOV (belangrijke stimulans voor delokale economie want zij geven hun geld tenminste voor 100% uit aan lokale goederen)
  -4- de overheid heeft geen geld voor belangrijke taken als onderhoud van goten, gemalen want alles gaat naar de lonen.
  -5- export wordt bemoeilijkt want de prijzen van vliegtickets zijn 6% hoger tgv de agenten, en soort gelijke hebbies maken de export van andere goederen onnodig duur.

  Kortom. Je argument lijkt heel nobel en sociaal bewogen maar heeft juist tot gevolg dat SME achterblijft in haar ontwikeling.
  Wat nodig is is dat de overheid enorm afslankt en zich terughoudend opstelt in regelgeving. Dat zij faciliterend wordt ipv beknotten en kosten verhogend.


  Maak melding
 22. #16 dame

  Ik heb het niet over servies maar over klantvriendelijkheid. En als dit gastvrouw is die betaald wordt voor haar werk dan zeg ik ja je hebt gelijk. Want je hebt toch zelf aangegeven dat het barbie poppen zijn en beroerd om vriendelijk te zijn. Wat bedoel je feitelijk?
  Maar in Sur. kent men dit fenomeen dus niet, doen waarvoor je wordt betaald dus vriendelijk zijn naar de klant.


  Maak melding
 23. Aardige discussie, kan iemand mij uitleggen waarom een ticket in SU 200 euro duurder is dan in NL???

  Voor de zelfde KLM vlucht was ik voor mijn schoonmoeder 200 euro goedkoper uit toen ik het in NL kocht bij een reisagent. Pakken de reisagenten in SU zelf al een extra commissie?

  En SLM tja dat is geen optie….de president zal maar weg willen? Te onbetrouwbaar dus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES