Surinamers moeten ook schoonheid landschap zien

12

PARAMARIBO, 2 jan – Ook de schoonheid van het landschap moet worden gezien bij elke evaluatie van de veranderingen die plaatsvinden in Suriname. Dit stelt president Ronald Venetiaan. Alleen negatieve ontwikkelingen en handelingen oprakelen is makkelijk. Moeilijker wordt het de wapenfeiten te puren.

Maar dat is juist de uitdaging. Een juiste inschatting zal immers bepalen hoe groot het effect zal zijn op de toekomst. “We moeten kijken naar het landschap, en onze blikken niet alleen laten vallen op het vuil, maar ook op de vele goede zaken die opgestapeld liggen, dankzij het werk van hen die met hun talenten hun werk doen”, stelt Venetiaan. Uiteraard moet ook het vuil op waarde worden geschat.

De immoraliteit dient erkend te worden om mogelijke herhaling te voorkomen. De lessen moeten een betere basis bieden voor de toekomst. Vooral jongeren kunnen er hun voordeel mee doen.”De taak is vooral voor de jeugd een moreel landschap te scheppen, waar de morele vuilnisbelt is opgeruimd en begaanbare paden zijn aangelegd”, aldus Venetiaan. De uitdagingen zullen niet op zich laten wachten.


12 REACTIES

 1. Wat een nonsens weer. Als ze nou beginnen met het echte vuil op te ruimen dan wordt het landschap vanzelf aantrekkelijker en wat de morele vuilnisbelt betreft, daar staat hij toch zelf bij?


  Maak melding

 2. de uitspraak van mijn president schijnt meer een wanhoopsdaad te zijn.laat deze alvast een opdracht de deur uitsturen om de troep op te ruimen en de s`landskantoren een opknapt beurt te geven.in het bijzonder het interieur met hun smerige of onhygiënische toestand.anderen hebben gelijk om te zeggen dat de president slaapt.de goudwinning van ondeskundige personen die het drinkwater voorziening in het binnenland verstoord en het abnormale loodgehalte dat boven de stad paramaribo hangt op te lossen. dit is pas daden stellen en geen kletspraatjes verkondigen. de tijd van klokje van zeven bestaat niet meer.


  Maak melding

 3. En met deze mooie woorden van ons leider surbo is het eerst ,,,, de augias-stal zelf reinigen al vorens een ander de vinger te wijzen,,,

  Dat is mijn mening als burger.

  Begin je eigen huis goed schoon te houden alvorens naar de buren te kijken..

  Dit is ook een goed voornemen..

  Het meest kwaad komt uit het ambtenaren apparaat waarbij de heer venetiaan de hoofd leider is(de vader) des huizes.

  Ik heb ook een gezin,maar heb de touwtjes goed in eigen beheer..van daar ook succes..


  Maak melding

 4. President Vene all the best in 2008.Gaat U lekker door met Uw vrienden : Somo , Brunsie , Jong Tjin Fa,….Wedden dat U tegen eind 2008 ook tien schone tenen heeft!!!!


  Maak melding

 5. Leg e leg uit mooi maar waar wil jij naar toe Pres Oom Ro…..klinkt/ziet als mooi sier vuurwerk…na aansteken, uitbranden geen spoor meer, dan een leeg uitgebrande kartonnen omhulsel.
  Daar inhoud no di.


  Maak melding

 6. ja hoor ik had niet anders verwacht dat een aantal jou dom zouden verklaren meneer de president, maar waneer bouterse zijn intimidatie en zijn bedreigingen uitspreekt in ocer dat vinden ze goed en waneer de rechtstaat bedreig word dat is dan goed in hun ogen .


  Maak melding

 7. Volgens mij ik kan niet anders overdenken sorry hoor mensen……maar volgens mi Pres Oom Ro. never gonna shine.A man tiki wan nieuwjaars duik inni wan riool.


  Maak melding

 8. Jammer dat enkelen hun uiterste best doen om de President niet te begrijpen. President, hou a.u.b. het groter doel voor ogen, en dat is de vooruitgang van ons land.


  Maak melding

 9. ik moet lachen als ik lees wat voor kritiek sommigen hebben op de president maar als je goed lees dan snap je de pres wel , maar sommige willen hem niet snappen maar die onzin die vanuit de ocer komt wel dat snap ik niet, waneer bouterse zij one man show vol onzin geeft word er gelachen moenne deed gisteren een schepje boven op door te stellen dat deze regering zorg voor moreel verval nou als iemand die in een partij zit met drugs dealers oplichter moordenaars deze beschuldeging durf te uiten en dat hij ook word geloofd door de aanhang dan is er iets echt mis in suriname .


  Maak melding

 10. eerst zien dan geloven,ik denk dat het volk nu moe is geworden van al die beloftes.15 jaren van beloven en nogmaals beloven.komen wij geen stap vooruit.soms krijg je het gevoel om dingen te zeggen,dat realiteit is.maar dan moet je weer opletten dat je de ander hiermee niet kwets.meneer venetiaan u heeft velen met mij langer dan tien jaren in valse hoop doen leven,maar nu niet meer.ik heb een ding geleerd,dat ik mij niet moet vastklampen aan traditie van wijlen mijn ouders.een volk dat in onzekerheid leeft,heeft geen toekomst.

  in gelijkenis spreken,verraad u uw zelf.u zult wel begrijpen wat ik hiermee bedoeld.u bent bang om verantwoordelijkheid te dragen,en toch stelt u zich als president op.weet je wat zo raar is bij de mens,is dat velen niet kunnen zeggen van zo moet het.maar altijd de baas of jezus heeft gezegd.dit is ons aangeleerd,let maar hoe de apostelen en de decielen reageren. jezus zelf heeft nooit rechtstreeks tot zijn volgelingen gesproken.het geloof heeft ons verziekt,en nu is het tijd van daden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.