zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameReferendumvoorstel knokpartij Surinaams parlement

Referendumvoorstel knokpartij Surinaams parlement

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 jan – Er moet een referendum worden gehouden over de recente vechtpartij in het parlement. Dit stelt NDP-parlementariër Rabin Parmessar in een brief aan het parlement. Het voorval van 13 december is zo pijnlijk dat alleen raadpleging van de ‘opdrachtgever’ soelaas kan bieden. De coalitie ziet een dergelijke stap niet zitten.

Weliswaar is de vechtpartij, waar ook parlementsvoorzitter Paul Somohardjo bij betrokken was, niet goed te praten. “Ik vind dat we bijeen moeten komen, het hoeft geen openbare vergadering te zijn, waarbij wordt aangegeven wat voor kwaad het volk is aangedaan”, zegt parlementsondervoorzitter Caprino Allendy tegenover de Times of Suriname. Preventie is het sleutelwoord.

Het mag niet meer gebeuren. “Verder moet de zaak niet worden opgeblazen”, aldus Allendy. Het is dan ook niet waarschijnlijk dat Parmessars voorstel het haalt. Voor aanname is een tweederde meerderheid vereist. Volgens Parmessar is het een kwestie van terugkoppelen: “Onze opdrachtgever die reeds geruime tijd iedere fiducie in ons oprecht handelen heeft verloren, daar dienen wij te biecht te gaan.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. een volksuitspraak zou pas het uiterste middel moeten zijn,dat ik vanuit ga dat de heren die ons geplaatst hebben in een soort van wild west,hun principes hoog moeten houden,en zich terug trekt uit de politiek.weigert deze,dan zal het volk een uitspraak moeten doen.met een twee derde meerderheid,dit bereikt jij nooit met zo een spanning in het assemblee.met de uitspraak van de heer allendy is duidelijk weer gebleken waar deze ons wilt leiden.het groepsbelang is bij deze belangrijker dan het algemeen belang.


  Maak melding
 2. waneer gaat pramesser die miljoenen wat hij van AC ziekenhuis heeft verduisterd terug betalen was niet deze man die met dubbel paspoort in het parlement zit de hele ndp zit met wolf in schaapkleren ik las ook dat 80% van de surinaamse bevolking nieuwe verkiezing wil maar waneer de ndp zijn aanhang op straat roept dat er maar een aantal honderd mensen mee doen ra ra hoe kan dat . de mensen van de ndp die zetten alles onder een vergroot glas terwijl zij samen werken met de grooste misdadiger van het land.


  Maak melding
 3. Een referendum heetf het front sosieso al verloren, dat weet men heel goed, dus niets opblazen, gewoon doorgaan is hun motto ook al bakken wij er niks van. Hij is het waarschijnlijk ook niet eens met de mening van Pres, het moraal die er nooit is geweest uit de modder halen, is ook niets voor meneer allendy, vooral niet wanneer zij van het front aan het korste eind zullen trekken.

  Dit zegt erg veel over deze bende, een andere woord hoeft niet bedacht te worden, het is niets dan een bende die niet bewust van waar zij mee bezig zijn de ernst er van niet in zien, het feit dat dit geenzogenoemde zelfbestuur is zoals voor 75, toen er nog geoefend kon worden met geld en tijd geschonken door het so call moeder land, het is nu jou eigen huishouden, en weten de dames en heren van het front het nog, het Volk van Su moet er wat aan hebben dat wat U allemaal uithaald en soms krijg je een lelijke neus van je eigen daden of die van partijgenoten, maar dat neem je op de koop toe wetend waar je mee bezig bent.

  ALL THE BEST DDB

  A.KOMTJIE


  Maak melding
 4. Voor Wakker & Verlicht Suriname liever geen Haitiaanse toestanden die iets wat dichter bij huis plaats vinden.

  Ga naar: http://www.blackagendareport.com

  Item: Haiti’s Christmas in Hell (Jan 2, 2008)

  Lees dit artikel en verruim uw horizon, dan zult u begrijpen wie de ware schuldigen zijn van een allesomvattende wereldwijde terreur!


  Maak melding
 5. De huidige regering zal de eer aan zichzelf moeten houden door onmiddelijk af te treden. Dit soort calamiteiten mogen nooit en te nimmer plaats hebben in lands belangrijk orgaan. er wordt en er is al te veel gepraat. Steek de hand in eigen boezem en be a man..treed af en geef een ander die het met dit land meent de kans zich te bewijzen.Van mooie woorden en beloften is op dit moment niemand bij gebaat.

  Heel veel sterkte.


  Maak melding
 6. Categorie: Allertijden
  Programma: Karel

  Datum: 3-12-1984
  Omroep: AVRO

  Op 3 december 1984 interviewt Karel van de Graaf (toen nog met snor en haar) in zijn nieuwe wekelijkse talkshow ‘Karel’, tegenstanders van het bewind-Bouterse in Suriname.

  Zijn gast, een zekere Paul Somohardjo, gaat in discussie met een opponent uit het publiek. De man staat op en Van de Graaf tracht de kemphanen tot bedaren te brengen met een machteloos “heren, heren!”. De uitroep wordt legendarisch, maar is tevergeefs.

  De knokpartij zet zich voort achter de coulissen en er worden zelfs twee schoten gelost. De AVRO breekt de live-uitzending af en vraagt de kijkers om geduld.

  Het incident werd wereldnieuws, en was voor Karel een geluk bij een ongeluk. De AVRO stond namelijk op het punt om het programma wegens gebrek aan succes na twee maanden alweer stop te zetten.

  Na de Suriname-uitzending groeiden de kijkcijfers en kwam de programmaleiding terug op haar voornemen. Karel bleef hierna tot 1999 op de buis.

  De schietpartij leverde één gewonde op.


  Maak melding
 7. zo is langzaam het einde zoek van een volk.
  een volk dat zwicht ,zal leiden tot die sterft.
  dus een ieder die elke referendum tegenhoud ,heeft geen gebruik gemaakt van het woord,dus zal de haat blijven tot het volk sterft.
  dan is de volgende persoon aan de beurt,die weer een pakslag krijgt.,en ga zo maar door.
  het grootste wapen ter wereld is de wapen van de mond,als je die niet gebruikt ,dan behoor je tot de verliezers,en zo sterft een heel volk,
  maar gelukkig woon ik niet in sme dus zal ik ook niet sterven.
  dus sme mensen geen van jullie die dit leest heeft enige waarde als jullie zwijgen.
  ik zal ook mijn hulp aan sme van af 2008 stop zetten.
  laat het volk dan maar sterven.
  vaar wel mensen uit suriname.


  Maak melding
 8. Neen hoor er komt geen enkel gesprek over de ordinaire vechtpartij in de DNA.Men wil het niet eens over weten,want het politiek belang gaat heel hoog boven het sLandsbelang.Ik heb het al een keertje gezegd, dat deze regering gedoemd is om elkaar in bescherming te nemen, ongeacht de ernst van de zaak.Suriname waarheen?.


  Maak melding
 9. Ben je nou helemaal? In Suriname hebben we geen traditie van vertrekkende politici na deze of gene blunder. De drie heren zouden de eer aan zichzelf moeten houden, maar daarvoor moet je eerst eergevoel hebben.


  Maak melding
 10. De ernst van de zaak is dat wezens zoals du, d)epleted u)ranium, verarmd uranium, een vernietigend gif zijn door hun politieke onkunde, machteloosheid en onwetendheid. Te vaak wordt nonsense gespuit door zijn recalcitrante obsessie voor slechts een man. Er zijn meerderen onder u die zich teveel met trivialiteiten bezigen en gelijk hem blijven rondwentelen in geprefabriceerde chaos, zelf-destructie. Mede door het huidige wanbeleid van hersenloze, zoniet hersendode bestuurders als afgerichte zombies het kennisproces verzieken en dusdanig ontwrichten door het giftige gal van onbeduidendheid continue saboterend in alle richtingen te spuwen.

  Een ongewenste staat van beleven die menig weldenkend progressief gerichte Surinamer niet alleen afschrikt, doch ook verontrust hoe nodeloos energie verspillend wordt. Het al dan niet bewust of onbewust tegenwerken aan constructieve vormgeving, doelgerichtheid en injecteren van uiterst onbetrouwbare motieven die doorgaans berusten op allerlei vage redenen, verontschuldigingen en verklaringen in plaats van aantoonbare resultaten brengt nietaflatende frustraties teweeg voor gemotiveerde Surinamers. In het bijzonder voor de opkomende jeugd die is gebaat bij specifieke einddoelen die het belang van het totale land dienen, weg van de gouden handdrukjes en belangenverstrekkende wederdiensten voor slechts enkele betrokkenen. Helaas, heeft de ‘old buys club’ hiervoor geen oren naar en werpt hun diabolische hardnekkigheid, hun op geld beluste honger naar macht en perverse media geilheid averechts door alleen duistere schaduwen te werpen als een ontmoedigingsbeleid die voortuitgang immer blijft belemmeren. Of op slinkse wijze tegenstanders probeert te ‘ruimen’ onder het mom van humanitaire genoegdoening en rechtspraak. En zo vergaat het met de geconditioneerde Surinaamse politieke bolletjesslikkers maar fulmineren met heet gebakken lucht. De aandacht wordt subiet omgeleid naar nutteloze sensatie taferelen op weg naar een wrange toekomst – jaar in, jaar uit!. Mission accomplished.
  Indien het intelligentie quotient van du en consorten dit kan bevatten – b r a v o!
  Een volledig J A zeggen ten behoeve van de NDP zal een leidende maatstaf zijn naar positieve ervaringen en in overeenstemming zijn met wat het hart allang wist. Dejavu?!!! Vervroegde verkiezingen, absoluut.

  Voor de Surinamers die voorbij hun neus kijken, deze illustere analyse over de ’the take over of a Planet.’

  http://www.sott.net/articles/show/146388-The-Post-Bush-Regime-A-Prognosis

  Lukt het niet zoek dan op item: The Post Bush Regime door Richard K. Moore
  Global Research
  Thu, 27 Dec 2007 19:34 EST

  Quote: A Gore agenda is simply genocidal imperialism hiding under a new mask, a new show. Instead of killing off the Indians by killing their buffalo, it kills off populations by removing their access to food in other ways. Once again, ’they’ must be sacrificed so that ‘our’ way of life can continue and expand. Bill Clinton’s pattern of invisible genocide vs. the more violent Bush variety. Are we to return to that earlier invisible pattern?
  Unquote

  Wat stelt Suriname voor, een handjevol van slechts een 1/2 miljoen mensen tegen reuzen corporaties zoals Monsanto, die op globale schaal genetisch gemanipuleerd voedsel door mensheid hun strot willen duwen desnoods met geweld? Anders gezegd stro mannetjes gelijk uncle Tom Vene & Co. voldoen aan het profiel geheel en al ter beschikking te staan van zulke corporaties en regeringen. Veel grotere gevaren liggen op de loer, weest daarom alert en wordt niet in slaap gesust door weeiige verhalen, illusoire resoluties, noch door de georkestreerde justitiele soap omtrent Desi Bouterse, een verlicht leider die Suriname waarlijk uit het moeras van ultieme slavernij kan leiden ondanks de vele zinloze tegenwerpingen.

  United We Stand – Divided We Fall


  Maak melding
 11. @nummer 15 ik heb de tijd genomen om jou reaktie te lezen maar eerlijk gezeg ik kan er geen knoop aan vast binden dus in een woord onzin meneer serengeti


  Maak melding
 12. Serengeti.
  je doet je naam eer aan. Een lang stuk vol met gebakkenlucht. Allerlei kreten superlatieven maar niets feitelijks.

  Ik zou zeggen krijp uit je ivoren toren, vraa je af waartoe het “referendum”middel werkelijk bedoeld is (een volksraadpleging over een onderwerp dat zo gewichtig is dat het niet goed is daarover een getrapt oordeel wenselijk is.- Normaal: bevolking kiest politicy die dan weer stemmen, dus bevolking stemt indirect – )
  Feitelijk is het een onmiskenbare poging (geef jij ook impliciet aan) om het front naar huis te sturen, tgv de NDP. Maar dan krijgen we gewoon andere “old boys” waarvan bekend is dat ze nog veel incompetenter, corrupter en machtswellistiger zijn.
  Denk je dat er iemand in SME is die daarin trapt? Ben je zo hard opzoek naar een baantje bij de NDP of de overheid onder hun bestuur?
  Jammer maar ik ben zo verstandig je daar niet in te steunen!


  Maak melding
 13. united we stand and divided we fall/
  ja wij hebben die tactiek van de us .
  maar us doet het op grote schaal.onze dome bhutto is erin getrapt. en de dood
  maa er zijn meer zulke domme mensen mosanto niet alleen ,maar de rest van het sme volk ook.eet maar en drink maar wat de us jullie geeft ,straks hebben de us ook jullie land nodig om de bos te vernietigen en olie houdende produkten te planten.
  er zijn zoveel domme bhutto s buriki s balkenende s en zoveell ..
  iedereen zoekt een positie.
  maar positie creer je zelf.
  wiens brood m4n eet diens woord men spreekt.
  en dat is dan begin van onze ondergang.
  kijk maar naar die iraki …
  toen saddam aan de macht was waren er in 15 jaar 24000 doden.
  nu zit us er en in een jaar zijn er 24000 doden.wiens brood men eet diens woord men srpeekt.dus als je voedsel van de us eet dan zal je ook zijn woord spreken.
  dus ook op deze manier is het sme vlk ten onder aan het gaan.
  en vaarwel tegen het sme volk.


  Maak melding
 14. er zijn mensen die het verschil niet kunnen zien .
  er is gevochten in het parlement/
  er waren verschillende mensn
  er waren andere reden voor vechten
  en er waren andere partijen dan die vorige partij
  er was gevochte in het vorige eeuw
  dus zo veel verschillen
  toen heeft men er niets aan kunnen doen
  maar nu hebben wij internet..dus gaat het gevecht ook nu door.
  dus er zullen spycholigische doden vallen
  al is het niet nu ,maar morgen,of misschien …
  maar ergaan doden vallen.


  Maak melding
 15. NDP-parlementariër Rabin Parmessar maakt van het 13 december incidentJE tot zijn eigen PERSOONLIJKE PIJNLIJKE referendumvoorstel, in naam van zijn NDP partij.

  Er zijn nog andere agendapunten die bovenaan de lijst staan als TOPprioriteiten in naam van het landsbelang, dan dit frobel-kinderlijke stoeipartij!

  Meneer NDP-parlementariër Rabin Parmessar, als jij zo slim was had je nu met je NDP partijgenoten wat aan de illegaliteiten in Suriname gedaan, misschien win je wel sympathie onder de gemid. Surinaamse bevolking.

  Ondertussen komen Brazilianen, Chinezen en Guyanezen illegaal binnen…..en je slaapt zoals de rest van die zgn. dorpse politici.


  Maak melding
 16. Voor nos. 16 & 17, indien u ooit echt geweest bent in de Serengeti zult u meer ervaren dan slechts heet gebakken lucht!?!

  Inderdaad voel ik mij vereerd en geeerd een volheid van het Leven geproefd te hebben, miljoenen lichtharen voorbij de benauwheid van uw beknopte cirkel van beleving. Bij deze nog een extra gracieuze superlatief erbij.

  Neen, ik leef niet in politieke mirages zoals u, ik streef naar authentieke waarheid!

  Ten 2e, behoef ik geen politieke functie in welke hoedanigheid dan ook bij de NDP. Waar het u geheel aan inzicht ontbreekt is dat in stilte de NDP zelf-corrigerend te werk gaat en niet kan ontkomen aan een zelf-reinigingsprocess om politiek levensvatbaar te blijven. Pas dan kan men beschikken over meer ruimte om bepaalde qualiteiten/capaciteiten en politieke/bestuukskundige vaardigheden te maximaliseren.

  Ik verheerlijk de NDP geenszins maar beschouw hen als het enige gezonde vitale alternatief in Suriname. Noch appelleer ik aan de megalomane tendenzen van de huidige bestuurders die elkaars positie op stellige wijze veiligstellen na iedere genante vertoning van hun incompetentie. Hoe malafide en incongruent kan men zijn, tot in merg en been corrupt.
  Dus uw bewering dat de NDP hen hierin voorbijstreeft is ongegrond en inderdaad een fata morgana.

  Het is een kwestie van tijd wannneer de stortvloed aan bewijzen zal regenen op Suriname. Wie vraagt, zal ontvangen.

  De wijze woorden van Arthur Schopenhauer, een duitse filosoof zullen in de komende dagen aan betekenis winnen. Hij zei:
  “The discovery of Truth is prevented more effectively not by false appearance things present and which mislead into error, not directly by the weakness of reasoning powers, but preconceived opinion, by prejudice.”

  De 3 stadia van Waarheid, 1) wordt het aangevochten, dan 2) geridiculiseerd, in de 3) fase wordt het als van zelfsprekend aangenomen. Een stelling van Schopenhauer.

  Geniet van het bovenstaande want hetere stormen komen eraan… . *


  Maak melding
 17. @Serengeti
  Als je Schopenhauer werkelijk begreep dan was je niet zo’n vooringenomen NDP-er. Daar zitten de demagogen die de technieken om de waarheid te verdraaien als geen ander kennen. Zij zijn meester in alle drie de fasen die jij noemt.
  Net al jouw reactie ontbreken controleerbare feiten ten alle tijden bij hen en kom ik niet verder dan de kwalificatie: gebakken lucht.


  Maak melding
 18. Somo biedt op zijn opo jari vergadering van Perjaja de schoen waarmee hij heeft getrapt ter verkoop aan voor $RD.500,00, tegen de verkiezingen wellicht voor meer zegt hij.

  Over normen en waarden gesproken. Ik ben bang dat de man geen benul heeft waar het over gaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES