zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurClark Accord ontvangt Bronzen Stier Award

Clark Accord ontvangt Bronzen Stier Award

-

Does Travel - naar Suriname

Clark Accord heeft afgelopen weekend de Bronzen Stier Award in ontvangst genomen. Deze prijs wordt door de Stichting Damsko toegekend aan mensen van Surinaamse, Antilliaanse en Arubaanse origine die opmerkelijke prestaties hebben geleverd.

Volgens Accord was er geduchte concurrentie en is hij daarom trots dat hij met de prijs voor kunst en cultuur naar huis is gegaan. Romeo Hoost won voor zijn maatschappelijke betrokkenheid, Clarence Seedorf in de categorie Sport, en dr. P. Oemrawsing won in de categorie Wetenschap.

De Award, ontworpen door Nelson Carilho, symboliseert de moed, de kracht en de trots van de winnaars. De stichting wil met de prijs de Surinaamse gemeenschap op positieve wijze onder de aandacht brengen en hoopt dat de winnaars een voorbeeld worden voor jongeren

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. het is mijn bedoeling niet om de gelukkigen te pesten.maar de wijze hoe dit tot stand is gebracht roept twijfelt op.

  de stemming,ja dit was wel aanwezig,maar van een werkelijke verkiezing is er helemaal geen sprake van geweest!!!het is gewoon een onder onsje gebeurtenis geweest.
  een goed begin met een zeer slechte start.


  Maak melding
 2. gefel;iciteerd met jullie projeckt maar vergeten jullie niet ook de eenden te gedenken want die maken geen lawaai bij het leggen van een ei !!!terwijl eenden ei lekkerder is (eend =doks)!!!


  Maak melding
 3. Iedereen van harte gefeliciteerd met deze mooie uitreiking ,het is goed dat wij onze mensen eren voor hun inzet , dat wij kunnen blijven geieten van datgene dat zij ons te bieden hebben.

  m.vr.gr


  Maak melding
 4. “Romeo Hoost won voor zijn maatschappelijke betrokkenheid,”

  Ja, voor zijn rotzooi schoppen bedoelen ze!!!
  Voor zijn ondergrondse activiteiten in 1982, met het doel het toenmalig geaccepteerd MG te vermoorden!!!!!!

  Redi Musu, dat is hij!!!


  Maak melding
 5. Wat zijn surinamers toch zure zure zure en negetieve mensen geworden. DAT hadden jullie nou beter NIET kunnen overnemen van de hollanders. BAH BAH BAH


  Maak melding
 6. ik denk dat de mensen die hier zo zuur reageren van die gasten zijn die geen moer van hun leven gemaakt hebben. riool raten die op de loer liggen om anderen het riool in teh sleuren waar zij in verblijven. zelfs doen ze geen moer om hun leven inhoud en compassie te geven. maar als anderen het wel doen meteen klaar staan met hun zure gezeur. Man ga naar sma torie dit is de verkeerde site.
  Bronzen stier winaars gefeliciteerd. Wij moeten de mensen warderen die hun kop uitsteken. ook als zijn we het soms inhoudelijk niet met hen eens.


  Maak melding
 7. ONDERSCHEIDINGEN EN ERETEKENS

  Deze vinden hun oorsprong in de krijgsmacht. Met name de Romeinen hebben hierbij een grote rol gespeeld. Ook geestelijke orden en Vorstenhuizen in Europa hebben vele onderscheidingen ingesteld, die soms nog steeds vanaf de Middeleeuwen actueel zijn. Maar ook de Republiek der Nederlanden en Napoleon zagen het belang van onderscheidingen. Het is daarom niet verwonderlijk dat onderscheidingen ook in Nederland, en speciaal bij onze krijgsmacht, steeds een belangrijke rol hebben gespeeld.

  De hoofdmoot van de geregistreerde onderscheidingen of medailles betreft de onderscheidingen voor deelname aan militaire operaties.

  Ieder jaar worden ter gelegenheid van Koninginnedag koninklijke onderscheidingen uitgereikt. De aanvragen kunnen worden ingediend door mensen uit de gemeente zelf.
  Duizenden mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt ontvangen dan een onderscheiding uit naam van de koningin

  Wie mag worden voorgesteld voor een onderscheiding?

  In principe kan iedereen worden voorgesteld voor een onderscheiding. Zowel personen die in Nederland, Nederlandse Antillen of Aruba wonen als personen die in het buitenland verblijven kunnen in aanmerking komen. De nationaliteit van de voorgestelde persoon speelt daarbij geen rol.

  Onderscheidingen in de Orde van Oranje-Nassau en de Orde van de Nederlandse Leeuw worden niet postuum verleend; overleden personen kunnen dus niet worden voorgesteld. De persoon die wel voor een onderscheiding wordt voorgesteld, wordt vaak aangeduid als decorandus. Na benoeming is hij de gedecoreerde.

  Prettig zou het geweest zijn, ook gezien de omstandigheid waarin de stichting Mi Oso Es Mi Kas vandaag is komen te verkeren en vanwege het diepe respect en de oprechte waardering vanuit de gehele Surinaamse gemeenschap voor haar inzet voor Tienermoeders in het bijzonder, om mevrouw Elfriede Sinester in aanmerking te doen laten komen voor de Bronzen Stier Award catogorie ‘Maatschappelijke Betrokkenheid’.

  Tegelijkertijd zou het naar mijn indrukken te verstaan, abject en infaam zijn geweest, om deze bijzondere zelfbewuste zwarte vrouw en uitmuttende moeder voor velen die haar kenden, af te schepen met een onderscheiding die niet in verhouding zou staan tot haar onbetaalbare verdiensten aan onze wereldgemeenschap.

  Ma, U was alsof te zijn mijn biologische moeder, helaas met een traan, bedankt.


  Maak melding
 8. tienermoeder de bronzenstieraward is een prijs waarbij de genomineerden woorden voorgedragen door de gemeenschap. waarom heb heb ke haar niet voorgesteld. maar surinamers houden van mosterd na de maaltijd. net als met het beeld van anton de kom. reageren waneer hetb te laat is. misschien kan mevr sinester volgend jaar als nog voorgesteld worden. Beste tienermoeder begin daar vanaf vandaag een campagne voor te voeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES