maandag, mei 27, 2024
HomeRedactioneelOud op nieuw in Suriname

Oud op nieuw in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De afgelopen dagen stonden in het teken van diverse festiviteiten in Suriname, in verband met de jaarwisseling. Drie dagen lang, zaterdag, zondag en maandag namen Surinamers afscheid van het oude jaar en verwelkomen ze het nieuwe jaar. Traditioneel gebeurt dat met populaire feesten in de binnenstad en bij o.a. ‘t Vat. Ook zijn er veel lange pagarra’s die op diverse plekken in de stad worden afgeschoten.

Onze fotograaf was erbij en maakte voor u de volgende beelden:

Meer foto’s zijn te zien op onze Surinaamse fotosite www.surinamefoto.com.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
  1. In China zijn deze grappen verboden. Pagaras of bombels kan je in China niet kopen en alles gaat naar de buitenland. Chinezen zeggen veels te gevaarlijk.


    Maak melding
  2. Laten vele Surinamers behalve het oude jaar achter zich te laten ook daadwerkelijk onhebbelijkheden achter zich te laten. Ze willen er niet over praten want het is taboe. Juist daarom des te meeer om een begin te maken aan deze onhebbenlijkheid in deze samenleving. En dat is..intieme relatie aanknopen met je stiefzus of stiefbroer of een buitenvrouw op na houden. Een bijna typische latijns- Caraibische verdervelijke gewoonte. Moet een keer ophouden. Regring en samenleving doe eens hier wat baan..in plaats van je koppen in het zand steken.


    Maak melding
  3. In suriname leven ze van oudjaarviering op oudjaarviering. And nothing in between. Het vuurwerk afschieten had maar een voordeel en dat was dat de huidige muskietenplaag minder was tijdens de jaarwisseling


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES