zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie2008 wordt hectisch jaar voor justitie Suriname

2008 wordt hectisch jaar voor justitie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 jan – 2008 moet een hectisch, productief jaar worden, in elk geval in justitieel opzicht en wat veiligheid betreft. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Zijn werkgebied alleen al zit vol uitdagingen. De betreffende diensten, inclusief de politie, zullen zich ten volle op zullen moeten werpen. Met de geleverde prestaties als uitgangspunt.

De drugscriminaliteit, maar ook de kleinere misdaad is terug gedrongen. De aanpak in het nieuwe jaar zal nog grondiger zijn, nu reeds aardig wat wapenfeiten zijn geleverd. Toch lijken die niet voldoende. Het gevoel van veiligheid en geborgenheid zit er nog niet helemaal in. “Zolang de gemeenschap niet volledig tevreden is, zullen wij ook niet tevreden zijn”, zegt Santokhi.

Daarom wordt 2008 des te meer als uitdaging aanvaard. Alles is reeds in stelling gebracht om het hectische tegemoet te treden. Het 8 december-proces, de verdere ontmanteling van de georganiseerde misdaad, geweldscriminaliteit, huiselijk geweld en de verkeerscriminaliteit behoren tot de eye catchers. “We zullen alles moeten doen om de interne organisatie van het ministerie goed te ordenen”, aldus Santokhi.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. wat mij een veilig gevoel geeft als toerist is de garantie dat ik niet wordt overgelaten aan de abominabel kwaliteit van de duane op zanderij. zeer triest is het dat zij niet over een drugshond beschikken. hiermee voorkomen ze oponthoud bij de mensen die zij verkeerd hebben ingeschat. ik kom in ieder geval voorlopig niet naar Su. 3000 euro in een maand uitgegeven en het loopt met een kater af.


  Maak melding
 2. Ik zou als mini-ster ook corruptie en belastingontduiking aanpakken. Deze twee zaken hebben namelijk een grote inloed op de Surinaamse economie.
  Ik denk wel dat deze mini-ster nooit aan deze twee punten zal beginnen omdat hij anders zichzelf op moet sluiten.

  psst laat hij ook denken aan buitensporig politiegeweld en aan gearesteerde vrouwen op o.a politiepost Geyersvlijt die door politieagenten sexueel worden misbruikt.


  Maak melding
 3. Het verkeer in suriname moet nu echt onder de loep, ben al een fam kwijtgeraakt.
  Borden plaatsen in de stad waarop 30 staat, kamera,s plaatsen en verkeersboetes nazenden
  Duidelijke strepen en de straten halveren voor links en rechtsverkeer.
  Het inhalen zou verboden moeten worden in de
  stadskern.
  Bij de grote markt moet nu eindelijk stoplichten komen.Kan zo toch niet langer.


  Maak melding
 4. Heel goede opmerkingen van meneer santhoki.
  Een duidelijke taal is voor vele minsters een probleem om het uit te spreken.
  Je noemd tenmnste de problemen met naam en toenaam om het te bestrijden.
  Ga zo door zou ik zeggen.
  Ik wens de politieapparaat van suriname een goed 2008.
  Bescherm onze burgers van al het leed wat al die tijd steeds is getolereerd.
  Laat de surinamer zien dat door hard werken en allert zijn vel kan veranderen in de samenleving.
  Dat het snel rijk worden in suriname d.m.v. drugshandel en of andere criminalitiet of witwaspraktijken niet de motto is van nu en hard zal worden aangepakt.
  ik hoop dat de drugshandel wordt uitgeroeid zodat onze kinderen en kleinkinderen een betere toekomst tegemoet gaan dan tot nu mogeleijk.
  Aan brunswijk en de zijnen vraag ik om beter te communiceren met hun achterban en continu door duidelijk te maken dat het binnenland niet opgebouwd kan worden op fata-morgana. Straks worden vele wegen in het binnenland gesafalteerd. Laten we een keer zien dat we door eerlijk en oprecht hard te werken, ook met toerisme heel veel kunne verdienen.
  Drugs en kwik is voor de binnelandse bewoners en kinderen ook een ziekmakende problemen die nog lang zal nagalmen en de otnwikkelijk steeds in de weg staan.

  Laten we samen ons best doen on dit alles goed te maken in dit nieuwe jaar en de komende periode.

  Eeen fijne jaar
  Barca


  Maak melding
 5. Minister het is belangrijk dat de corruptieve praktijken van sommigen ook de nodige aandacht krijgen en dus even drastisch worden aangepakt. Vindt U ook niet?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES