Je moet ‘gek’ zijn als je niet in Suriname bent

13

Kerst en oudjaar in Suriname doorbrengen is iets wat je ruim van te voren moet organiseren. Ook, of juist als je de overzeese familie wil verrassen. Wie op het laatste moment spontaan wil afreizen kan het vaak genoeg vergeten. Ook de duurdere tickets zijn op en van last-minutes naar Paramaribo hebben de monopolisten op het traject Amsterdam – Paramaribo nog nooit gehoord. Hoeft ook niet want het is en blijft een gouden lijntje. Altijd tjokvolle vluchten…

Lees deze column van Nellie Bakboord op caribiana.nl


13 REACTIES

 1. Tja en zo wordt de prijs lunstmatig hooggehouden door de aanbodzijde krap te houden terwijl de fvraag aanwezig is. Suriname en Nederland waar blijven jullie om andere maatschappijen ook landingsrechten te geven.
  Nelie Kroes, is dit dan geen monoplistische positie van de KLM en de SLM die daar gretig op inspelen? Kan de EU dan niets hiertegen doen?


  Maak melding

 2. de reizigers werken dit zelf in de hand door toch te reizen naar Suriname hoe duur de ticket ook is.Suriname is mooi,dat is waar maar er zijn zoveel mooie plekken op deze wereld die de moeite waard zijn om van echte vakantie (want ik zie Suriname nog steeds als familiebezoek)te genieten.Bijvoorbeeld ga je voor ong.1600 euro voor 23 dagen een rondreis door Java naar Bali met alles erop en eraan.Bij METS kan je met dit bedrag niet aankloppen.Ze zullen je verbaasd aankijken en uitlachen.


  Maak melding

 3. Dat was toch de taak van Amofo? Ik dacht dat de buitenvrouw van Brunswijk het overnam. Mi Boi, marrons leren het nooit. Ze willen zelfstandig zijn, maar kunnen hun eigen vrouwen en kinderen niet verzorgen. Vinden zoveel goud en verspillen het aan vrouwen en thuis geen eten voor de kinderen. Brunswijk je zat toch ook in China en je hebt de Chinezen ook gehaaldt. Het lijkt dat ze geinterseerdt zijn in buitenlandse reizen.


  Maak melding

 4. DAT is wel waar je moet gek zijn
  want die dure ticket is niet mals
  laat die tickets verkopers eens een keer gek worden door niet te koopen ik wens een ieder een goedkoop ticket in 2008.


  Maak melding

 5. Ai a troe!!!

  Nrs 5 en 6 joe abi letie!! Deng moerschonts moeten eerst de prijzen naar beneden krikken totdat het betaalbaar is door een ieder.

  Ik wil mij niet gek laten maken door die kawlo autoriteiten in Suriname op Zanderij en ik word ook gek als ik in Suriname ben, door de vervloekte criminelen en de hongerige zwervers.
  Als ze jou eenmaal te pakken hebben, ben je dan nergens. advies: Jammer dat het op zo’n manier moet maar ik denk dat het enige optie is!!! voor een paar maanden niemand boeken naar Suriname en dan kijken wat er gebeurd. Surinaamse economie gaat naar de hel, vluchten naar de maan, alleen weet ik niet of Suriname economie heeft. De burgers zijn rijker dan die corruptenaren van de regering!

  Hoe gek moet ik nog zijn om in Suriname kerst en oud/nieuw te vieren. Wanneer je de zwervers al ziet zit je al vol.
  Ruim dit soort ongedierte eerst op dan kom ik wel vieren. Ook omdat het opgeruimd is en het staat ook netjes.

  Gunner


  Maak melding

 6. Dit is niet uitzonderlijk. Vliegen rond de Kerst is altijd duurder; geldt heus niet alleen voor KLM/SLM.

  Dezelfde ervaring jaren geleden gehad met Air France naar Martinique/Guadeloupe.
  Vakantie van 3 weken was toen NLG 600,– p.p. duurder dan normaal.


  Maak melding

 7. Wahhahah…..Je zou GEK zijn om naar Suriname rond die periode te gaan!!! IK kan ergens op de wereld een 5 sterren hotel nemen en me laten verwennen als een koning. Totaal prijs: waar voor je geld, geen gezeur met visum, geen gezeur met pesterijen van de douanes, geen gebedel van de familie, geen basic Surinaams eten! Al met al….ik weet waar ik me laat verwennen en voro dat prijs ben ik GEK als ik Suriname moet kiezen! Ik doe niet mee aan dat: Suriname-is-leuk-met-oud-en-nieuw!
  Ik wil ze zien die EURO Surinamers als terugkomen in NL. Schulden en leven op krediet! WAHAHAHAHA…happy new year!


  Maak melding

 8. Palulu, Azema, Gunner…

  Jullie hebben allemaal gelijk! 🙂 Hoe dom kunnen wij Surinamers zijn, laten meeslepen in hun bevlieging van pagara’s..Whahaah.

  Je struikel niet alleen over zwervers, ook hangjongeren, drugsverslaafden, onveilige en niet belichte straten!!! Suriname is leuk als je Euro hebt, anders dan dat zijn ze in mijn optiek ARM! Klantvriendelijkheid een grote NUL! Sommige plekken in Paramaribo noem IK KROTTTTTTTTTTTTT! DAt is geen vakantie gevoel! IK WIL als ik op vakantie ben dat soort taferelen niet zien!!!


  Maak melding

 9. BTW Palulu,

  Die Metz is een mafia onderneming! Je betaalt veel en je krijgt NIKS NOPES NADA. Entertainment o,o!! GEld vangen en opzouten, dezelfde Hollandse mentaliteit hebben ze overgenomen. En het zijn wel deze Suri’s die kankeren over Hollanders zus en zo! Ze moeten schamen dat ze dat Hollands-mentaliteit hebben overgenomen en eigen Surinaams volk uitbuit! VOOR MIJ GEEN METZ arrangementen! Ik ga liever een bosneger vragen en zelf backpakken!!


  Maak melding

 10. Ik heb de feestdagen in nederland doorgebracht met familie, vrienden en kennissen. Het was erg gezellig, dus weet ik niet wat ik gemist heb als ik in Surinamibo zou zijn. Trouwens ik wil het ook niet weten. Ik heb slechts voor 25 euro aan BOMBELS verschoten en na de feestdagen gewoon weer zoals gewoonlijk naar de baas zodat ik eind januari mijn rekeningen kan betalen en nog wat overhoud.


  Maak melding

 11. Wij, blank echtpaar, geboren en getogen in Nederland, hebben Suriname 2 maal bezocht, we hebben een soort virus opgelopen zodat Suriname in ons bloed zit. Wij willen graag terug naar Suriname maar het probleem is GELD. Wij kunnen begrijpen dat mensen die in Suriname geboren zijn en daar ook nog familie hebben heel erg boos zijn over de ticketprijzen, U protesteert terecht bij de overheid, als het ons al zo’n pijn doet niet te kunnen gaan hoe erg moet het dan wel zijn voor de Surinamers zelf. Houd vol en blijf protesteren eens moet het toch lukken??SUCCES
  2 besmette witte mensen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.