Suriname maakt zich op voor ‘owroe jari’

10

PARAMARIBO, 30 dec – Dit weekend staat in het teken van diverse festiviteiten in Suriname, in verband met de jaarwisseling. Drie dagen lang, zaterdag, zondag en maandag nemen Surinamers afscheid van het oude jaar en verwelkomen ze het nieuwe jaar.

Traditioneel gebeurt dat met populaire feesten in de binnenstad en bij o.a. ‘t Vat. Ook zijn er veel lange pagarra’s die op diverse plekken in de stad worden afgeschoten.

Het aantal uit Nederland afkomstige Surinamers die ‘owroe jari’ in Suriname komen vieren, is dit jaar weer naar een record gestegen. Dat is af te leiden uit de vele volle vluchten die in de laatste weken van december richting Suriname gingen.


10 REACTIES

 1. Van harte gefeliciterd met de vele successen van het afgelopen jaar. Er moet nog steeds hard gewerkt worden aan die kwesties die minder succesvol zijn geweest, zoals de taltijke corruptieve praktijken die aan het licht zijn gekomen. Er moet niet verzuimd worden de schuldigen te berechten natuurlijk. Overall, prima jaar geweest voor Suriname. Felicitaties aan de Regering, het bedrijfs leven, Staatsolie, alle Sranang mangs en Oma’s, de echte Suri-Neds niet te vergeten. natuurlijk. Jammer dat ik er dit jaar niet persoonlijk bij kan zijn. ENJOY


  Maak melding

 2. Een heel vriendelijk en vooral een gezonde 2008 aan iedere sranang mang in het bijzonder en aan mijn vrienden en fam.in het bijzonder.
  Veel wijsheid en een betere jaar toegewenst.


  Maak melding

 3. Alla sranangmangs,

  Wang boeng nieuw jari.Wang jarie nanga geduld,vergeving nanga soso lobie!!!

  Oktoe mik a people stem tap wang verzoening en mik a rechtspraak foe bouta kong tap wang amnestie.Oktoe Bouta na wang boi foe a kondre en oktoe ing na wang libie sma nanga fowtoe.

  Alleen so sranang sa kong free en wie kang go full speed gwaa fesie.

  A tan so,..respect!


  Maak melding

 4. mijn wens is,dat wij beter en op een verdraagzame wijze met elkaar in de haren zullen vliegen.

  aan u en de uwen wens ik heel veel gezondheid en wijsheid toe

  ik heb jullie lief


  Maak melding

 5. Wang boeng njoeng jari djie ding alla sranamangs en sranamang oema’s en verder wens ik dat onze swiet sranang nog betere bestuurders krijgt.

  Broeja no de’, sranamang for ever.


  Maak melding

 6. “Heel emotioneel”,dit is voor demensen die de sfeer in Suriname niet kennen ,niet te begrijpen.Wanneer die het een keer geproefd hebben(de sfeer) begrijpen ze dan wel wat daarmee bedoeld wordt De KLM glimlacht steeds weer in deze tijd.die lompe afpersers!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.