Surinamers uit VS in deportatiecentrum Trinidad

11

PARAMARIBO, 29 dec – Een groep Surinaamse passagiers uit de VS zijn door hun vliegmaatschappij in een Trinidadiaans deportatiecentrum geplaatst. Dit meldt de Ware Tijd. De groep van twaalf personen was op weg naar Suriname voor de kerstperiode. Onderweg vanuit Fort Lauderdale, in de VS, werd oponthoud ondervonden.

Het toestel van carrier Travelspan, partner van de SLM op vluchten vanuit de VS, kwam te laat aan in Port of Spain. De vluchten van de SLM en Caribbean Airlines naar Paramaribo, waren reeds vertrokken. Travelspan bedacht zijn cliënten toen op een boeking in het centrum. “We hebben geen enkele vergoeding ontvangen”, zegt Guno Emanuel, één van de gedupeerden.

Voor onder meer voeding en telefoonkosten moest in eigen buidel worden getast. Het centrum blijkt bestemd voor illegale migranten. Suriname’s ambassadeur in Trinidad, Fidelia Grant-Gallon, heeft uiteindelijk wat levensmiddelen verschaft en een eilandtour aangeboden. Paramaribo is pas na Kerst bereikt. “Als de SLM geen mensen kan vervoeren, laten ze het overlaten aan andere maatschappijen”, aldus Emanuel.


11 REACTIES

 1. Wat een honds gedrag man… a no kan bun toch ach man.

  Ai sranang mi mooi lobi kondri: san unu di du ini na kondri.

  Weer schuld van Front: doen maar nooit denken, beleidsmakers kunnen het liefst straten gaan schoonmaken hoor en gaten in het weg dek gaan dichten.

  Je wil gaan vliegen en de bigi boi uithangen als SLM. Maar nooit denken dat er back-up moet zijn.(din man disi edi zee noiti kan wroko bun: je kan toch niet zo dom zijn.. of .


  Maak melding

 2. Ik zou bij de ambassade deur of raam forceren om toch behoorlijk te kunnen slapen.
  Ik betaal geld en men wil mij als zwever behandelen…boi ik zou uit mijn dak gaan.


  Maak melding

 3. Dan is het wel leuk om te weten dat wij kunnen vliegen met een eigen carrier, maar wat doen we nog langer in de vliegerij als teleknmale blijkt dat wij mogelijk willen, maar het simpelweg niet kunnen.

  Sluit die tent en laat capabele maatschappijen het voor ons doen. Wij timmeren al decennia lang aan de weg en nog steeds worden mensen op duur betaalde vluchten onherstelbaar tenminste zonder een vergoeding gedupeerd!


  Maak melding

 4. Front heeft de beleidsmakers zonder kop, daar neer gekwakkeld…. daarom… uitleg overbodig het is en blijft een Fronterse boel. …..iemsabie. no du don!!!!!!!


  Maak melding

 5. er was ook een groep van 18 surinamers uit vs – ft lauderdale die de 28e dec ook gestrand zijn op t’dad en die hebben dezelfde hondse behandeling gehad van slm.
  deze groep is pas zondagavond uit t’dad vertrokken naar suriname.
  wanneer houdt deze rotzooi op?????????????


  Maak melding

 6. Wat jammer dat julie dit hebben mogen mee maken. Ik leef met jullie mee!!

  Van de Surinaamse regering kan je niets verwachten. Je mag het proberen want niet geschoten is altijd mis. Met de surinaamse regering is altijd mis en ga nou niet op de grond liggen want zij schieten ook altijd mis. Laten wij ons niet opfokken met agressie door de Regering van Suriname. Tenslotte weten wij allen hoe het gaat met Suriname. Jammer!!!Het komt nooit goed ( zei mijn opa 48 jaren geleden)totdat er Bouta niet komt.

  Komt mogelijk een tijd dat GOD Suriname ook verlaat wat ik niet hoop.
  Wat dacht je van 2001 toen de 1100 mensen gestrand waren in Suriname door de Surinaamse autoriteiten. Die zelfde 1100 mensen moeten hier in nederland dubbel inclusief proceskosten met rente betalen. Velen zijn nogsteeds aan het betalen. Geluk hadden de genen die overleden zijn zonder te betalen en dat kwam door het gedoe van de Surinaamse bende leiders. Ik schaam me om de kreet regering te noemen. Schande, foei, Bah. ik moet gewoon kotsen! echt, bah!!!

  Ik begrijp niet met welke gezicht ze naar Nederland toe komen. Ze hebben totaal geen benul met gezichtsverlies. Wat een dagoe manier zeg??
  Zulke mensen moeten zich dood schamen maar neen! ze tellen niet mee in de categorie mensen!!! Ik stop nu anders ga ik kreten neer zetten, waarbij velen niet in de smaak zal valen.
  Als ik met mijn reactie enkele lezers negatief geraakt heb dan mijn excuses ervoor. Dit geld absoluut niet voor de regeringsbende.

  Gunner


  Maak melding

 7. Je zal toch al je zuurverdiende centjes uitgeven om naar Suriname te gaan om daar ’s landskas te gaan spekken en dan wordt je als
  een bootvluchteling behandeld.
  Wat een zooi……


  Maak melding

 8. conclusie; MENSEN; leergeld betaald. dus de boel helemaal boycotten; in het belang van een hoge ticket prijs en management beleid anderszijds van de slm en de surinaamse regering en tevens het beleid van de klm naar de groep reizigers van surneds die hun land met de feest dagen alleen kunnen bezoeken voor een hoge woeker ticket prijzen en dan nog eens niet aankomen met de feestdagen in suriname….
  suriname bezoeken via andere maatschappijen dan slm/klm/martinair. maatschappijen die met hen alsnog samenwerken; uitsluiten voor aankoop van tickets…………eens moet de mentaliteit van deze georganiseerde misdaad maatschappijen de les gelezen worden….maar aangezien surinamers onderling het nooit met elkaar kunnen vinden; KOMT ER nooit een oplossing….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.