Suriname onnodig negatief bejegend in rapporten

18

PARAMARIBO, 29 dec – Suriname wordt onnodig en onterecht negatief gepresenteerd in rapporten van internationale organisaties. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Met name de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank en de Wereldbank hebben er een handje van te overdrijven. Anders is het met de kredietrating bureaus.

Zo heeft Standard & Poor’s onlangs een op wetenschappelijke basis Suriname positief gewaardeerd. In de laatste rapporten van beide bankinstellingen wordt onder meer de politiek onder vuur genomen. Het vergunningenbeleid heet onoverzichtelijk en remmend te zijn. Het zou ontmoedigend werken naar investeerders toe. Zaken zo stellen schrikt juist af, vindt Marica, terwijl we ervaren dat als investeerders komen, ze niet meer weg willen.”

Waar de conclusies van de banken op gebaseerd zijn, is niet te zeggen. “We hebben nooit iemand van de Wereldbank hier gehad, die onderzoek doet over vergunningen. Hoe kun je dan een uitspraak doen”, aldus Marica. Surinamers zouden er goed aan doen niet op dergelijke rapporten te springen en hun land bekladden. “We moeten ons meer richten op de positieve dingen, ons inzetten om van Suriname een ontwikkeld land te maken.”


18 REACTIES

 1. Minister Clifford Marcia,

  U klaagt alleen maar over de rapporten. Kunt u ons laten zien wat u voor positiefs heeft gedaan met het versoepelen van het vergunnings beleid. Wat heeft u gedaan met de anti-corruptie wet die investeerders nog steeds tegen houdt.

  Het zou betuigen van meer professioneel gedrag om aan de wereldbank te vragen waarop ze hun bevindingen baseren. Waar zijn ze geweest en met welke instellingen hebben ze gesproken. En niet gaan schreeuwen ze zijn hier niet geweest.

  Gaarna minder praten en meer actie.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. Om van Surinen 1 ontwikkeld Land te maken, zei Clifton Marica. Er is nooit iemand van de Wereldbank in Surinen geweest zei ie verder. Wat 1 schlemiel, die bakkie van 1 Marico….

  Deze man vergeet dat het Volk de spiegel is van 1 samenleving. Als men ziet hoe Manhinder Joghi en Manhinder Rathipaal domeingrond van arme mensen ontfutselen met valse papieren , dan zegt dat méér van Marico en zijn regering dan 1 bezoek van 1 wereldbank-rapporteur.

  Marico vergeet de kranten, waarin laatst stond beschreven dat ene Chinees domeingrond zou toegewezen krijgen ontfutseld van ene Mw. Hemawathie Mahabier, van Mw. Soebedhar is de ellende gekeerd omdat na ampele dagen na de schermutseling in het DNA-gebouw, Mw. Soebedhar haar domeingrond-bechikking mocht ontvangen.

  Beesten op 2 benen , en die verwachten dat 1 getergde Volk nog lovend voor hen zich gaan uitspreken. Wat 1 Marico……
  Vriendelijke Groeten,………


  Maak melding

 3. Alle verslagen ten spijt. Het enige valide verslag is dat van alle dag.

  Je ziet inderdaad een batterij aan auto’s rondrijden maar wanneer je er hoegenaamd mee te maken krijg kom je al heel gauw tot de ontdekking dat:
  -er een fikse afbetaling aan kleeft;
  -men haast niet in staat is de brandstof te betalen;
  -om niet te spreken over het regulier onderhoud.
  U begrijpt zelf wel dat de verdere kosten van levensonderhoud erbij inschieten. En dat allemaal louter om het willen beschikken over een eigen vervoermiddel.


  Maak melding

 4. Dit is de nasleep van de acties die jaren door Ned., het bevrijdingsfront,ned. media en het gezelschap nabestaanden 8decembergesneuvelden.Spong&Hoost, ranbocus en trawanten zijn gevoerd. Ze hebben overal lopen lobieen voor volledige econ.boycot toentertijd.


  Maak melding

 5. Begin een man of vrouw geboren in de jaren ’80 te wijzen waar hij/zij na schoolopleiding (LBO-MBO of HBO) aan de slag kan.

  Bewaking noh, wachter spelen noh of inlichtingen-dienst noh of Casino leg uit !!!!: Mari C dan kunnen wij jouw beter begrijpen.

  Op dit moment reuken jullie allemaal naar Manderwis(Tjilid).
  Straks de gehele bevolking ook: het is al een zooi’tje.

  Maar steeds blijven klagen dat men zich niet moet beklagen over de Strontlucht van Front…Mari C geef mij een brik hoor.


  Maak melding

 6. Makkelijk om te roepen het is niet waar en het klopt niet. Geef dan een ander onafhankelijk instituut de opdracht om met het tegendeel te bewijzen. Zolang dat niet gebeurt kijkt een investeerder dus naar wat er voor handen is.


  Maak melding

 7. ik denk dat mevr. marica een fout maakt erzijn andere middelen om aan informatie te komen daar hoef je niet in su te zijn.

  verder is het zo wil je economische vooruitgang realiseren hoef je niet bepaald een econoom te zijn.
  Er moet politieke stabiliteit zijn.
  Het scheppen/ creeren van voorzieningen voor investeerders.Het moment su Internationaal in beeld komt als een land waar in het parlement gevochten is, dan komen geen investeerders.
  Ik denk dat wij het onheil op ons afgeroepen hebben.

  Wil su internationaal mee tellen moeten ingrijpende dan wel impopulaire maatregelingen getroffen worden.
  somo en zijn compaan moeten eruit.
  de juiste poppetjes op de juiste plaats.

  Als metafoor: een voetbalploeg heeft een doelman, verdedigers, middenvelders en aanvallers,
  een verdediger is geen aanvaller, een aanvaller geen verdediger.

  wat in politiek suriname gebeurt. is dat men willekeurig posities verdeeld maakt niet uit of je geschikt ben voor de functie, alleen als je van de zelfde partij behoort kom je in aanmerking voor een functie.
  Bruns wilde toen ook zijn vrouw een minister post geven vb.Dit kan alleen in su.
  verander de mentaliteit en het komt goed met su.
  Want su heeft potentie.

  toff


  Maak melding

 8. Nou Marica, met je dikke lippen. Waaruit je al deze onzin uitkraamt.

  Ga maar eens een vergunning bij de overheid aanvragen. en je komt er achter wat voor achterlijke idioten bij de overheid werken.

  Brunswijk bijv. krijgt een concessie in 4 weken en de rest moet stikken en veel betalen.

  Jullie zijn nooit serieus geweest en zullen dat ook nooit worden. En dat ziet de hele wereld nu.


  Maak melding

 9. ze overdrijven niet, alleen maar dieven, moordenaars, oplichters zijn aan de macht in sur, alleen maar amateurs, sommige van jullie hebben niet eens een mbo opleiding, zie telesur bv brunswijk vrouw enz, de hele wereld kijk naar jullie poppenkast, belachelijk, en schande .


  Maak melding

 10. Moet de wereldbank ook wat onder de tafel naar jouw toe schuiven.
  Maar naar alle waarschijnlijkheid zijn zij nu ook oppositie.(ook scenario)
  Jij moet je zelve niet bedotten dit doen jullie al jaren met de bevolking.

  Ga kosten wat het ook zo mogen kosten het land opbouwen en stop gezamelijk met de schurkenclub: met corruptie.

  Dit gejank hoort bij schurken/dieven/liegers en bedriegers jij bent bezig met zelfbedrog:

  DAAROM tapu nanga HEBZUCHT(citaat om Ro.)tapu na poppenkast gedoe en nogmaals niet zo HEBZUCHTIG zijn.


  Maak melding

 11. Het is een feit dat Suriname niet serieus wordt genomen door de grote landen.Dat is al lang bekend maar de regering blijft slapen.
  Ik hoop niet dat het volk bij de volgende verkiezing slaapt wanneer er een leider gekozen moet worden


  Maak melding

 12. De wereld is klener geworden minister, weet U dat nog niet.Laat mij duidelijker zijn,alleen met computer en internet weet men precies waar jij nu zit, dus ze hoeven niet perse bij jou langs te komen, dat het volk verpaupert en de regering niet in staat is het probleem op te lossen,weet ook de mensen van de instellingen.Jammer, maar dat is waarheid.


  Maak melding

 13. “We moeten ons meer richten op de positieve dingen, ons inzetten om van Suriname een ontwikkeld land te maken.”

  Beste Meneer Marica wordt eens wakker!!! Als minister van Handel & Industrie verwacht men dat U de bovengenomende zaken (lees:huiswerk) goed had geregeld. U hebt tot nu toe niets aan gedaan! Dus klaag niet, zie dat als een verbeterpunt en ga nu eens je huiswerk verbeteren uit naam van het Surinaamse volk dat u deze ministerpost mocht bekleden. U bent het Surinaams volk verantwoording schuldig. JIJ alleen en niemand anders!


  Maak melding

 14. Ha ha ha ha!!!!!

  Eidelijk heeft de bende leden van de surinaamse regering wat lekkere Fernandes kerstbrood van eigen deeg!!!

  Een iets moetn ze nog doen en dat is investeren in de zes planken.
  Hebben zij dat gedaan, dan zijn ze echt slim.

  Zo corrupt als ik weet niet wat!! De waarheid komt het hards aan. Doet het wel zeer. Ik denk niet want jullie van de corruptie wezen, weten niet wat dat is. Je zult wel voelen in de hel. Let wel op! in de Paradijs, moet je langs God.

  Het is nog niet te laat om iets goeds van Suriname te maken. Je hebt nog veel tijd. doe er wat aan svp!! Wie weet dat het aan jou vergeven wordt!!!!!

  Gunner


  Maak melding

 15. Met afschuw heb ik de reacties gelezen, maar dan weer ieder heeft het recht om zich te uiten
  Omdat we vergiftig worden door gelukzoekers oppotunisten en hypokrieten zien we de mooie dingen die er in suriname gebeuren niet meer.
  Het is makkelijk de vinger naar een ander te wijzen en daarbij je eigen verantwoording te schuiven naar een ander. We stellen gewoon verkeerde prioriteiten als individu. Minister Marica u doet u best succes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.