woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieStaatsolie Suriname boekt recordwinst in 2007

Staatsolie Suriname boekt recordwinst in 2007

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 dec – Staatsolie Maatschappij Suriname heeft dit jaar een recordwinst geboekt van ruim tweehonderd miljoen dollar. Een mijlpaal, zegt directeur Marc Waaldijk. De winst ligt ruim twintig procent boven die van 2006. Ook is een productie bereikt van vijf miljoen barrels.

”Dit resultaat is te danken aan een combinatie van hoge productie, stabiele productiekosten en een hoge olieprijs”, zegt Waaldijk. De perspectieven beloven alleen maar meer goeds. Het Spaanse Repsol YPF staat op het punt zeeboringen te doen, evenals het Noorse Maersk Oil. Repsol YPF steekt zo’n vijftig miljoen dollar in het boren naar olierijke voorraden.

Staatsolie blijft schotvrij en zal zich beperken tot boringen aan land. Het aantal boorputten moet worden opgevoerd om het huidige productieniveau te behouden. “Onze partners nemen alle risico’s, pas als er olie is, komen wij in beeld”, aldus Waaldijk. Wat de huidige productie betreft, zal gewerkt worden aan de kwaliteitsverbetering van de diesel. Ook wil Staatsolie gasoline gaan produceren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. Come up come up bouw het land op.!!!!!!!Het land opbouwen!!!!!!!!!!!!!!

  Cijfers zijn altijd heel mooi.

  Maar er zijn nog meer grondstoffen begin de jeugd in te schakelen het land heeft genoeg potentie.

  Maar door incorrect en desinformatie (dispuut)gedrag van de beleidmakers en i.h.b Front zit de burger gewoon in STRONT van FRONT


  Maak melding
 2. Proficiat “Staatsolie”. WE moeten niet vergeten dat een bepaalde Regering dit staatsberijf niet eens 10 jaar geleden wilde verkopen. Door ernstig protest van de voormalig Directeur is dat toen niet gebeurd. Deze lui schreeuwen nu moord en brand dat het slecht gaat in mijn land, maar de meeste nieuws berichten uit Suriname en van de internationale krediet instellingen spreken duidelijk een andere taal. Regeerders in Suriname ook jullie maken af en toe fouten en veel kan beter. Belangrijk is om de vooruitgan van mijn land constant in de gaten te houden en dat is prcies wat er thans gebeurd. 2008 wordt het jaar van de waarheid. Gefeliciterd.


  Maak melding
 3. proficiat
  directie en medewerkers, ik wens u allen veel geluk en wijsheid in 2008

  en niet te vergeten de man die hiervoor heeft gezorgd,dat wij met tros kunnen spreken van onze eigen staatsolie maatschappij.dit is niemand minder dan de heer, d.bouterse
  meneer bouterse u ook gefeliciteerd.ook mijn dank aan de n d p.
  dat u en uw partij voor land en volk heeft kunnen bereiken tijdens uw korte politieke regeermacht.in het bijzonder de brug over het suriname rivier.
  maar gelukkig geen lang wachten van 40 jaren

  mijn wens voor iedereen dat gereageerd hebben, zowel positief als negatief op de artikels bij waterkant.net een gelukkig nieuw jaar toe.

  mijn dank aan de crew van waterkant.net
  voor hun jobs geduld
  aan uw allen prettige feestdagen toegewenst


  Maak melding
 4. Slechts een handje vol mensen profiteren van die weelde. Het zijn net prive bedrijfjes! Zelfs in- en aan Saramakka is in ieder geval niet te merken dat er een Staatsolie bestaat.


  Maak melding
 5. met dank aan de oprichter bouterse!! die meer visie heeft dan een baviaan die maar zijn stoel niet wil verlaten en als een luiaard aan vast gekneveld is…


  Maak melding
 6. Staatsolie chapeu.

  Maar wat doet de Surinaamse regering met het geld als enige aandeelhouder?. Kunnen jullie als staatsolie een poot breken in deze?.

  Alex de brug over de Surinaamse rivier komt niet van Bouterse maar van Wijdenbosch. Ere wie ere toe komt.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 7. Ik ben ook zeer blij dat Staatsolie een volwassen bedrijf is geworden.

  Lezen jullie het levensverhaal van dhr. Jharap(oud directeur Staatsolie) en jullie zullen ontdekken dat de huidige directie van Staatsolie op die koers en filosofie van de revolutionaire Jharap is blijven varen.
  Ik heb zijn boek al gelezen!Jullie moeten het echt ook doen!

  Geloof in eigen kunnen zonder onderscheid des persoon, geeft eigen waarde en een eigen identiteit binnen deze veranderende wereld waarin je groot moet blijven denken.
  Zonder de denkbeelden van Jharap, was er nu geen winst voor Staatsolie.
  Een deel van deze winst, zal echter wel gebruikt moeten worden voor herinvestering in nieuwe putten en rafinaderij.

  Beste wensen in 2008
  Srika


  Maak melding
 8. Eddy Jharap ik hou van jou! Zonder Jharap was het niet mogelijk geweest. Waaldijk wat Eddy Jharap gemaakt heeft is nog niemandt gelukt. Eddy Jharap, waarom zijn de Creolen jaloers op de Hindoestanen. Creolen hebben suikerfabriek Marienburg, Palmolie bedrijf Patamakka, Cocosolie Coroni vernietigdt. Hindoestanen moeten alles nu zelf doen. Creolen importeren dure bombels en vuurwerk uit China. In China is het afschieten van vuurwerk en bombels verboden en alles is voor export.


  Maak melding
 9. He, He!!!

  Om te feliciteren is het zinloos!!!!!!

  Eindelijk kan Suriname verder. Je hebt nog meer nl de grens Guyana nog te doen en ik ga ervan uit dat er elders nog meer olie is. Zo neen zoeken of laten onderzoeken want Suriname heeft meer dan men denkt. Geld is er al!!! Wat gaan jullie ermee doen??? Infrastrucuur? Land opbouwen? andere problemen oplossen?? andere idiee?? want die kun je van mij krijgen hoor met al van mijn hart en ziel.

  Ik weet zeker dat de opbrengsten weer naar de kloten zal gaan want jullie Surinamers van de regering zijn een en al een bende en proffesioneel in curruptie. Het liefst kan je het geld in je kont stoppen!!! en geen mededelingen erover doen dat er winsten zijn geboekt!!

  Van den Brink van de partij PVV in Nederland zei het al, dat hij Curacao op de marktplaats wilde plaatsen! dat vind ik wel schandalig maar ik zou jullie wel one way ticket richting Nederland geven en 10 km. boven Atlantische oceaan de klep, JA!!! met de zelfde KLM de klep open doen, zodat de Parlementariers cq de curuptenaren naar beneden in de oceaan iets voor de haaien zouden betekenen.
  Ik zou echt trots op jullie zijn. Tenminste zijn jullie toch uiteindelijk iets gaan beteken voor de haaien.

  Heb heel veel te zeggen maar ik hou het toch even netjes( het kookt gewoon bij mij binnen). Ik hou het gewoon dan op Hiele likkers, oplichters en paria’s voor jullie!! van de regering.

  IK wil jullie geen beste wensen uitbrengen maar ik doe het toch op een andere manier.

  Stik in je eigen stront. Alleen de Surinaamse burgers niet voor laten opdraaien.

  Gunner


  Maak melding
 10. Jammer, het nieuwjaar begint hier weer met elkaar te beledigen en inhoudelijk niet op niveua te kunnen reageren. (NR. 11/12).

  Ik vraag mij nu voor de tweede maal af, of ik in zo een forum nog d.m.v. objectief reageren een bijdrage kan leveren.
  Srika


  Maak melding
 11. meneer frank u heeft gelijk onder het bewind van de n d p waar de heer wijdenbosh toen president van was.de huidige politieke partij van de heer wijdenbosh was toen nog niet geboren en ook geen deel heeft gehad in de verkiezing van toen.tijdens zijn dienstperiode heeft deze zich afgesplitst van de n d p.je zou dus alleen kunnen spreken van een verkapte n d p regering. A no dang


  Maak melding
 12. Suriname mag Jharap dankbaar zijn voor zijn bewezen diensten. Bepaalde idioten waren van van plan om staatsolie te verkopen om zichzelf te verrijken over andersman ruggen.
  Geloof in eigen kunnen.


  Maak melding
 13. Suriname moet staatsolie op de beurs (wall street) zetten dan kunnen we meer inkomsten en konnecties aanspreken. de omzet wordt alleen maar groter. Omdat buitenlanders zich ook laten horen en controleren dus geen vuile politieke spelletijes meer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES