maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname, Nederland investeren in ziekenhuiskeuken

Suriname, Nederland investeren in ziekenhuiskeuken

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 dec – De moderne, internationaal gecertificeerde keuken van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, is elke geïnvesteerde cent waard. Dit zegt Harry Verwey, zaakgelastigde van de Nederlandse ambassade. Er is dan ook geen moment geaarzeld bij te dragen in het project voor het compleet overhalen van dit vitale onderdeel.

De dienstverlening in het ziekenhuis staat en valt immers met hetgeen ook de zieke mens draaiend houdt: het dieet. “De ambassade heeft steun verleend vanwege het belang dat gesteld wordt in de volksgezondheid”, zei Verwey bij de in gebruik name. Er is in totaal ruim zevenhonderd duizend euro gestopt in verbouwing, aanschaf van apparatuur en certificering volgens HACCP-normen.

Het AZP heeft zelf honderdduizend euro bijgedragen, vrij uniek bij de uitvoering van de Startfondsprojecten. In het fonds nemen Suriname en Nederland deel. Volgens minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid zal de keuken ook de kijk moeten helpen verbeteren op de functies in het ziekenhuis. “Elke medewerker is belangrijk, vanaf het keukenpersoneel tot de chirurg.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Misschien hadden ze eerst eens naar de zalen en bedden en overige voorzieningen kunnen kijken. Als je op een ziekenzaal komt springen de tranen je in de ogen zo slecht staat alles erbij en dan was het december. Laat staan wat er in de zalen voor temperatuur hangt in de droge tijd en dat zonder airco.Sommige kamers hebben zelfs geen deuren en zo kun je nog wel een uurtje doorgaan. Als het ziekenhuis ingaat of verlaat breek je benen over de loszittende tegels en traptrede.


  Maak melding
 2. wat men in suriname moet doen is de mensen die op hulp vragen niet dood laten gaan omdat die mensen geen geld hebben dat is onmenselijk en wreed minister als een landgenoot hulp nodig moet de persoon geholpen worden , sommige surinamers kijken alleen maar naar geld walgelijk is dat .


  Maak melding
 3. Bedelen bedelen en alsmaar blijven bedelen, waar blijft het zelf respect. Is er wel sprake van onafhankelijkheid, terwijl je je handje open blijft houden. Is men wel in staat om zonder hulp iets te realiseren? zielig zielig zielig.


  Maak melding
 4. Ahaa dus onderdelen voor de keuken.?. dus a kukru no njoeng dus ik bene benieuwd hoe veel geld blijf plakken aan de lepels van die kukuru.
  ps DU is wat menselijk geworden zijn dat je nieuwe voornemens voor 2008 provisiat du


  Maak melding
 5. @nummer 5 ik ben altijd menselijk als het gaat om de vooruitgang van suriname dus ik snap jou niet het zou goed zijn als jij iets duidelijker was , weet jij wat onmenselijk saphatia dat jullie hier iemand als bouterse zijn daden proberen goed te praten dat is onmenselijk en als ik een tegenstander ben van deze man dan mag dat niet in jullie ogen .


  Maak melding
 6. Ach, ja! natuurlijk!!!

  Wat zullen de vrijpostige, criminele zusters, verpleegsters blij zijn. Misschien ook wel thuis meenemen stiekem. Heb geen vertrouwen in.

  Doe wat aan de apparaturen, instrumenten etc. van het ziekehuis zelf zodat de mensen niet sterven wat vaak gebeurt door achteloosheid, traagheid, laks en onkundig behandeling.Help ze snel en goed en niet gelijk geld vragen. Vooral niet vragen of de patiënten families in Nederland hebben en zo ja! dan gelijk een rekensom maken. Wordt medicijnen voor geschreven welk in Suriname niet te verkrijgen zijn. Moet de familieleden uit Nederland kopen en versturen. Komen de zusters of de verplegers achter dan proberen ze deze te jatten en door te verkopen( dit is mijn eigen ervaring)Kussensloop, dekens, eetlepels etc. nemen ze stiekem van de patiënten mee(ook mmegemaakt).

  Probeer tenminste een mens te worden. Suriname wordt zelfstandig!!! Waarom ga je bedelen??? Er is goud, hout, olie etc.ect. Wat heeft Suriname niet. Ik weet het!!! gedrag, motivatie, dissipline, hoe met mensen om te gaan en zo kan ik een hele de ware tijd neet zetten. Waar zou je vandaag zijn zonder de hulp van buitenaf?? so so begie olnagea moro??? Als alles geplaats is dan graag een camera bij laten zetten voor enige controle tegen de criminelen want dat is ook niet veilig.

  Wordt volwassen!!! lukt het niet dan graag contacten met Bouta!!! Hij weet raad mee.

  Gunner


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES