Noodplan Surinaamse luchthavens door staking

8

PARAMARIBO, 27 dec – De staking van de luchtverkeersleiders dwingt de autoriteiten tot uitvoering van een noodplan. Dit meldt de Luchtvaartdienst. Onder meer is besloten de Johan Adolf Pengel luchthaven beperkt open te houden. Internationale vluchten worden slechts afgehandeld van 16:00 uur (20:00 uur Nederlandse tijd) tot middernacht (04:00 uur Nederlandse tijd).

Het luchtruim boven Suriname wordt voorlopig alleen nog opengehouden voor de lijndiensten uit het buitenland. Alle andere verkeer wordt omgeleid. De vluchten naar het binnenland zijn ook beperkt. Volgens John Veira, hoofd van de Luchtvaartdienst, wordt constant afstemming gepleegd met relevante lokale en buitenlandse instanties. De verkeerstorens op de luchthavens worden verantwoord bemand.

Volgens Veira is gekwalificeerd personeel ingezet, nu de luchtverkeersleidersbond Satca een loonaanbod van de regering heeft afgewezen. Volgens minister Richel Apinsa van Transport Communicatie & Toerisme wordt een kortgeding niet uitgesloten om de vakbond op andere gedachten te brengen. De Satca eist ook betere veiligheidsvoorzieningen op de luchthavens.


8 REACTIES

 1. Dit noemt men rechtsstaat….Front zit de boel te bedotten en als het tegen valt dreigt men met de rechter…..wel er staat geen enkele wet boven GEBOD….jij moet alvast weten nood breekt wet.

  Dus rot op met jouw rechter verhaal jullie maken recht en wet duister.

  Ik krijg het gevoel of alleen schurken achter rechtsstaat Su. staan.

  Niks kunnen jullie waar maken…mensen schoppen dat weten jullie wel….KLOOTZA……’ers


  Maak melding

 2. Wie meer loon eist moet maar vertrekken. Het kan niet zo zijn dat iedereen salarisverhoging krijgt wanneer hij zij de december maanden ziet aankomen.

  Luilakken ga werken en als je meer loon wilt neem een tweede baan erbij als rover of parlementarier.


  Maak melding

 3. Fijn laat alle feest vakantie gangers lekker 1 week extra in suriname blijven; dat is goed voor de economie van suriname en slecht voor de slm; want volgend jaar komen deze vakantie gangers nooit meer met de slm/klm naar suriname…. dan gaan automatisch de tickets prijzen omlaag, want dat is ook weer goed voor de andere vakantie gangers, die niet bereid zijn een torenhoge tickets prijs te betalen voor een paar weken familie en feest bezoek………


  Maak melding

 4. De reguliere toerusting van de dames en heren houden al een noodsituatie in, nu zal echt wel sprake zijn van op z’n zachts een crisis plan.

  Zolang het schijnbaar goed gaat zijn bazen uit derde wereld landen niet geneigd om te luisteren. Wanneer het noodlot toeslaat doen iedereen als of men donderslag hoort bij heldere hemel.

  I know where I am talking about!


  Maak melding

 5. Veiligheid is veiligheid en heeft niets van doen met armoede of rijkdom. Als wij het vliegverkeer willen reguleren dan behoren wij aan de vereiste internationale standaarden te voldoen. Anders moeten we gewoon die tent sluiten!


  Maak melding

 6. Een Surinaams probleem,

  De Vakbonden zijn veel te machtig.
  Ze leggen aan de lopende band het hele land plat.
  Dit opstelling van de economie schaadt de nationale economie, gevolg Suriname wordt minder aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders.

  De macht van de Vakbonden moet gebroken worden, Ze gedragen zich als Terroristen met stakingen elke week aan te kondigen.

  Suriname is een ontwikkelingsland die groei en rust in alle sectoren keihard nodig heeft en geen behoefte heeft aan eindeloze stakingen.

  2007 is het jaar van de Stakingen in Suriname.
  Zullen de Vakbonden op ‘oud en nieuw’ ook een staking aankondigen onder de vuurwerkverkopers!!!


  Maak melding

 7. 2007 is het jaar van de Stakingen in Suriname.
  Zullen de Vakbonden op ‘oud en nieuw’ ook een staking aankondigen onder de vuurwerkverkopers!!!

  NATIONALIS….. een knetter gek.

  Het liefst het land klaarzetten voor het buitenland.
  Het gaat economische/financieel bijzonder goed wordt er geroepen….simpel hoor… BETALEN… niemand wil hongerloon en nog erbij richting KATIBO you law kaba met jouw nationalis gebrul.

  Nationalis doe mij een lol ga werken voor een hongerloon.
  Dan tamara mi za jiri you smoel.


  Maak melding

 8. ik vind het gek voor woorden dat er mensen hier zijn die zeggen dat er in suriname hongerloon betaald word mensen hou op als je zien in wat voor auto die mensen die klagen in suriname rijden mobile telefoon dat kan je niet van een hongerige loon kopen kijk maar hoeveel geld er word uitgegeven aan vuurwerk en het uitgaans leven is dat van die hongerige loon iedereen wil meer verdiennen hier ook maar je hoef niet het hele land plat te leggen want je schiet er niets mee op deze regering is nog geen drie jaar aan de macht is iedereen in suriname in die drie jaren zo achteruit gegaan ik geloof er geen zak van nu is de dollar srd stabiel economie gaat goed wacht tot jullie de vruchten gaan plukkken en laat jou niet opsteken dat het niet goed anders ga jij er zelf in geloven eerst de zuur dan de zoet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.