maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijNieuwe strategie tegen woningnood Suriname

Nieuwe strategie tegen woningnood Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 dec – De aanpak van de woningnood in Suriname zal de komende jaren drastisch worden vernieuwd. Dit zegt minister Hendrik Setrowidjojo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. De traditionele rol van de overheid zal worden opgegeven. In plaats van zelf te bouwen, zal het initiatief worden overgelaten aan de particulier.

Wat de overheid nog wil doen, is de randvoorwaarden scheppen. De nieuwe aanpak moet een drastische ommekeer brengen op de woningmarkt. “We moeten niet de nadruk gaan leggen op wat de overheid bouwt, heeft gebouwd of gaat bouwen, maar ook kijken naar andere projecten waar wij ondersteuning aan geven”, zegt Setrowidjojo tegenover de Ware Tijd.

Onder meer het Low Income Shelter Project biedt ruimte voor voordelige bouwfinanciering. Ook de speciale bouwlening bij de handelsbanken komt door toedoen van de overheid. Wie wil bouwen kan reeds tegen zeven procent lenen, wat aanmerkelijk lager ligt dan andere leningsoorten. Bij Sozavo staan formeel ongeveer dertigduizend woningzoekenden geregistreerd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Goede zaak. De overheid is geen ondernemer. De overheid moet reguleren en ondersteunen. Dat zijn haar kern taken.
  Blijkbaar levert de EBS eindelijk stroom aan de regering en is het lampje gaan branden.


  Maak melding
 2. een van grooste problemen met woningnood en ook met een stuk grond is dat vele surinamers die al in bezit van grond en erf zijn zich toch nog laten registreren ik ontken niet dat er een woningnood in suriname is want dat bestaat al jaren in suriname en sommige mensen die gaan de huizen kraken voordat ze klaar zijn er moet een goede registratie voor de mensen die echt in probleem zijn ik hoop dat deze minister zich weer niet politiek laat beinvloeden maar de noden van het volk oplost.


  Maak melding
 3. Die man liegt dat hij s’nachts koorts krijgt en die domoren beginnen te schreeuwen goede zaak… jullie moeten meer weten, echt meer jullie hebben te doen met zeer zware schurken.

  Weet u hoeveel zogenaamde stichtingen geld van anderen hebben en nog steeds niet met de juiste vergunningen enz. enz. voor de dag kunnen komen. Anderen hebben reeds +/- 15000 euro in rotzooi verhalen van deze boeven gestopt en zitten nu op stront. Op stront van enkele gasten uit FRONT.

  Neem dit aan deze boeven zijn niet meer te stoppen zij zullen kosten wat het ook zou mogen kosten een andere jas/kleding enz.enz. aantrekken om jouw weer te belazeren.

  Daarom iemsabie.


  Maak melding
 4. HET is wel raar dat men niet weet wie een woning nood heef en wie niet in suriname
  er is een woning stichting in suriname die niets doet stuur toch mensen naar de personen die geregistreerd staan als woning zoekenden en kijk naar hun noden maar opgepast geen name’s en faces richt toch een zelfbouw project op het kan heel goedkoop gedaan worden wantie na joe egie sanie grond genoeg


  Maak melding
 5. Aan de strategie.,hij is dus een strateeg.,heeft het volk niets aan.Als je de behoeftigen een stukje bouwkavel toewijst, dan ben er zeker van dat ze iets boven hun hoofd hebben.,er is grond zat.Maar neen hoor,dat past niet in het plaatje van de strateeg,erger nog anderen die al tientalen jaren iets hebben opgezet moeten plaats maken voor hun rijke vrienden.Ik ontkom niet aan de indruk dat de regering machtsdronken begint te worden, want men verzin van alles om met hun blablabla het volk voor de gek te houden. Dat is de strategie van de strateeg.Als je een militaire strateeg zou zijn(gelukkig niet)zou je veel,heel veel manschappen verliezen.


  Maak melding
 6. De huisvestingsproblematiek in Suriname is een hardnekkig vraagstuk.De vorige regering heeft dit probleem ook niet opgelost en heeft ook nooit een belangrijke issue van gemaakt.De NDP regering onderkent dat er een groot probleem is en men bereid hemel en aarde te bewegen om dit vraagstuk aan te pakken.

  Het grote probleem in Suriname is dat veel woningzoekenden vaak minder draagkrachtig zijn.De hoge huren kan men niet betalen. Er moet dus een modus gevonden worden om betaalbare en acceptabele woningen voor de doelgroep te bouwen.Dit is geen makkelijke opgave.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES