zaterdag, april 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameLuchtruim Suriname toegankelijk ondanks staking

Luchtruim Suriname toegankelijk ondanks staking

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 dec – Het Surinaamse luchtruim blijft toegankelijk voor vliegtuigen, ondanks de staking van luchtverkeersleiders. Dit zegt de chef van de Luchtvaartdienst, John Veira. Op de belangrijkste luchthavens, te Zanderij en Zorg & Hoop, is voor passende vervanging gezorgd. De eerste stakingsdag heeft dan ook geen merkbaar effect gesorteerd.

Ook de komende dagen worden geen al te grote problemen voorzien in geval de staking wordt voortgezet. “Er zijn voorzieningen getroffen om de vluchten af te handelen”, zegt Veira. Onder meer is gebrevetteerd personeel ingezet in de luchtverkeerstorens. Volgens vakorganisatie Satca neemt de overheid het niet al te nauw met de veiligheid op de luchthavens.

“We geven al jaren aan dat de veiligheid te veel hiaten vertoont. Men werkt met apparatuur uit de jaren vijftig”, zegt Satca-voorzitter John Seedorf. De inzet van vreemd personeel zou het gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel van overheidszijde alleen maar onderschrijven. Een eerste gesprek met minister Apinsa van Transport Communicatie & Toerisme heeft Satca niet op andere gedachten kunnen brengen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Niemand schijnt zich druk te maken over de achterhaalde omstandigheden waaronder onder andere luchtverkeersleiders zulks verantwoordelijk werk moeten doen. Het gaat goed zolang het goed gaat.
    Gaan we pas bleren als er weer onverhoopt een “Anthony Nesty” op z’n buik gaat?

    Wij grappen te veel met de veiligheid en dan te bedenken dat wij hier praten over kernreactoren?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES