zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVisserij in Suriname behoeft duurzame aanpak

Visserij in Suriname behoeft duurzame aanpak

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 dec – De visserij behoeft een meer duurzame aanpak. Dit stelt het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Het is voor behoud van de visstand en de werkgelegenheid van belang op de langere termijn te denken. Er zijn nog te veel hiaten in de wet die een sta-in-de-weg vormen.

Daar moet op de korte termijn mee worden afgerekend. De huidige wetgeving is te weinig aangepast aan niet alleen internationale regels, maar ook het menselijk vernuft. “Surinamers vragen een visvergunning aan, die uiteindelijk aan buitenlandse bedrijven wordt onderverhuurd. De vraag is dan van wie het ingezette materieel is”, zegt Rabin Lala, adviseur van LVV.

Beantwoording van die vraag is doorslaggevend bij bepaling van onder meer de herkomst van geëxporteerde vis. Met name de Europese Unie let daar streng op. Vis die uit Suriname heet te zijn moet ook in Suriname gevangen zijn door Surinamers met Surinaamse boten. Er is dan ook geen andere keus dan de wetgeving met de meeste spoed zo waterdicht mogelijk te maken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. eindelijk; laat alle buitenlandse bedrijven oprotten uit suriname en laat de surinamers zelf verenigen omtrent visvangt, verwerking en afzet op de wereldmarkt…
  als iemand behoefte heeft aan verdere uitlegt, dan neem je maar kontakt met mij op…ik heb de juiste visie voor het surinaamse belang en niet de mensen uit suriname die alleen hun eigen zakken willen vullen door vergunning uitgifte aan derden en die niet tot surinamers behoren…..


  Maak melding
 2. Terwijl het gras groeit sterft het paard.
  Gevoelloze leiders kan je makelijk vinden in Suirname.

  Het staats inkomen is sterk verdubbeld. Dus er is genoeg geld om het land te runnen.
  Toch moet het arm volk zo duur betalen voor brandstof.


  Maak melding
 3. eindelijk; laat alle buitenlandse bedrijven oprotten uit suriname en laat de surinamers zelf verenigen omtrent visvangt, verwerking en afzet op de wereldmarkt…
  als iemand behoefte heeft aan verdere uitlegt, dan neem je maar kontakt met mij op…ik heb de juiste visie voor het surinaamse belang en niet de mensen uit suriname die alleen hun eigen zakken willen vullen door vergunning uitgifte aan derden en die niet tot surinamers behoren…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES