Surinaamse studenten willen weer snel naar school

1

PARAMARIBO, 21 dec – De middelbare en kweekscholen moeten zo snel mogelijk weer beginnen. Dit staat in petities die zijn aangeboden aan minister Edwin Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling en de Bond van Leraren. Meer dan wat ook, wordt duidelijkheid geëist van de volwassenen.

Daar si de afgelopen drie weken nauwelijks sprake van geweest. Noch het ministerie, noch de bond kan aangeven wanneer een eind komt aan de staking. “Beide partijen moeten zo snel mogelijk tot een oplossing zien te komen, want wij lijden er onder”, stellen de studenten. Hun grootste angst is dat zij het kind van de rekening zullen worden door de tijdnood.

Volgens Wolf verwacht een militanter houding van de ‘derde partij.’ “Studentenorganisaties moeten vooral hun plaats opeisen als het gaat om het wel of niet onderbreken van het onderwijsproces.” De studenten willen het liefst een onmiddellijke start na de kerstvakantie. De BvL vindt dat de regering geen millimeter is opgeschoten met het nakomen van afspraken. Daar is de staking per slot om begonnen.


1 REACTIE

  1. De belangen van leerkrachten lopen synchroon met die van de studenten. Mijn zus beschikt over een batterij aan M.O.-akten maar kan zich amper een oude RVR veroorloven. Moeten mensen met een behoorlijk niveau voor een habbekrats blijven presteren, terwijl sommigen haast analfabeet met $RD.8.000,00 maandelijks naar huis gaan?
    A no kang!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.