Snel handelen voorkomt brand Krasnapolsky Suriname

0

PARAMARIBO, 21 dec – Door kordaat optreden van brandweer en personeel is brand voorkomen in Hotel Krasnapolsky. Het vijf verdiepingen tellende gebouw in hartje Paramaribo is binnen ongeveer vier minuten ontruimd. Direct na het brandalarm op de eerste verdieping werd tot actie overgegaan.

Brandweer en politie waren er binnen enkele minuten. Op dat moment was de brandhaard nog niet echt bekend. Naderhand bleek de bron in de keuken van fastfoodrestaurant Popeye’s. Hoewel het vuur kon worden geblust, hebben massa’s rook zich door het hele gebouw heen verspreid. De brandweer schrijft de efficiëntie toe aan de rampoefeningen in het gebouw.

Die hebben hun nut bewezen. Twee gasten moesten opgenomen worden in het ziekenhuis, onder meer vanwege het inhaleren van rook. De rest van de gasten is ondergebracht in andere hotels. Ernstige ongelukken hebben zich niet voorgedaan. De onderbezetting tegen deze periode van het jaar wordt ook gezien als gunstige omstandigheid. “We willen het hotel zo spoedig mogelijk weer operationeel krijgen”, zegt directeur Shirley Sowma van het Kersten Concern, eigenaar van Krasnapolsky Paramaribo.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.