zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijWegverkeer in Suriname wordt steeds onveiliger

Wegverkeer in Suriname wordt steeds onveiliger

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 dec – Het verkeer op de weg wordt met de dag gevaarlijker. Minister Chandrikapersad Santokhi wil daarom speciale maatregelen invoeren, die het aantal slachtoffers drastisch omlaag moeten brengen. De negentig verkeersdoden, van het moment zijn nu al meer dan vorig jaar. Op zich is dat al alarmerend genoeg.

“We zijn geneigd meer te letten op het aantal verkeersdoden. Maar ook de personen die in het ziekenhuis liggen of zijn uitgeschakeld voor enige tijd door een verkeersongeluk, behoren te worden gezien als slachtoffer”, zegt Santokhi. Dit wordt vaak genoeg vergeten. Het aantal gewonde verkeersslachtoffers is op zijn minst even groot als dat van degenen die er het leven bij inschieten.

De autoriteiten willen een radicale omslag. “Het grootste probleem is het gedrag van de mensen. Daar willen we nu aan werken”, aldus Santokhi. Onbevoegd rijden en deelnemen aan het verkeer onder invloed behoren tot de frequentste overtredingen. Alvast zal gedurende de kerst- en oudejaarsperiode extra veel politiepersoneel op de been zijn. ”We hopen niet dat men weer gaat klagen dat we een politiestaat aan het worden zijn, omdat er meer politie op straat zien is.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Doordat de mensen hoegenaamd geen begrip hebben van het motorvermogen, welke hun ter beschikking staat maken ze brokken. Al gauw verliest men controle over de meer dan 100 pk’s, al bij een betrekkelijk kleine auto.


  Maak melding
 2. Grote Onzin, om het probleem te zoeken bij de weggebruiker. Als voetganger, fietser en bromfietser heb je totaal geen rechten op het wegdek in Suriname. Autos hebben alleen het recht. Men moet nou eens aparte fietspaden en voetpaden gaan maken voor het langzaam verkeer. Wegmarkeringen aanbrengen. Suriname moet groter gaan dekken. Langs de hoge snelwegen geen woningbouw meer, want daarmee jaag je mensen de dood in. De zogenaamde ringweg in suriname is te smal voor zulke hoge snelheden. Maak bredere wegen, aparte fiets of bromfietspaden en stop de huizenbouw langs deze wegen. Surinamers denken te klein en bekrompen!


  Maak melding
 3. Santhoki moet eerst zijn corrupte abmtenaren aanpakken die rijbewijzen verkopen vor 300 euro. Ronny brunswijk heeft nooit rijlessen gevolgd evenals de meeste surinamers.

  Doordat ze de agent in de auto betalen kunnen ze vrijuit slagen. In ieder geval is Santhoki goed bezig om alsvast een begin te maken aan dit probleem.


  Maak melding
 4. Suriname moet veel fellere straatverlichting krijgen, ze moeten camera hebben die bij te hard en door rood licht rijden flitsen op lange rechte wegen, de boetes moeten omhoog voor alles dus ook voor niet verzekerd, bij niet betalen van een boete moeten ze een voertuig in beslag kunnen nemen, als een auto kapotte verlichting heeft moet die de volgende dag zn auto tonen op het bureau dat die gerepareerd is en natuurlijk een boete betalen, dronken auto rijden is gelijk je rijbewijs inleveren voor een aantal dagen en bij de 3e keer moet zn rijbewijs ongeldig veklaard kunnen worden.

  Het zijn van die kleine dingen waardoor je de idioten kan straffen.


  Maak melding
 5. over de echte probleem word er nooit gesproken, zo koop bijna iedereen die geld heeft een rijbewijs, het is makelijk de examen werk stuk krijg je helemaal thuis bezorg, over rijden hoef je helemaal niet bang te zijn , de politie agent die met jou rijd heeft zijn aandeel al gekregen.
  dat moeten ze aanpaken maar ze maken hun ogen dicht.


  Maak melding
 6. dat krijg je als je mooie vlakke wegen krijgt, dan ga je flink gassen. en heel vaak hoor je dat er te hard is gereden of er is gedronken. en als doden vallen dan gaat de dader nog vrijuit. een eigen oom van me rijd een meisje over ze komt om. en hij betaald djoekoe en de zaak is vergeten. van mij hadden ze hem voor 20 jaar mogen opsluiten. het zal je kind maar zijn. dit is al 2 jaar geleden toen zouden ze al ingrijpen. maar ja in suriname heeft men het veel te druk met de bouta zaak, dat helaas ook doden heeft gekend. maar deze zaken leveren meer slachtovers op dan de december moorden. heel triest dat daar niets tegen gedaan word


  Maak melding
 7. Voor een fietser is het levensgevaarlijk in suriname. Zelfs op een voetgangersoversteekplaats als het stoplicht op groen springt is het een hachelijke ondernmeming om te oversteken.
  Simpele dingens zoals verkeersborden ontbreken op belangrijjke kruisingen. Verbod borden zijn op een hand te tellen, S’nachts zie auto’s met een koplamp rijden. Dit is vragen om ongelukken. Wat ik ook niet begrijp als je de mensen in suriname hiermee confronteer krijg je een antwoord als een dode accu.


  Maak melding
 8. Voor minder ongevallen in het verkeer in sur.
  1) Rijbaan verbreden.(i.v.m. fietstsers en voetgangers )
  2) Hoogspanningpalen of masten 2 meter vanaf de berm plaatsen i.v.m rijwielpaden.
  3)meer straatverlichting e en wegmarkering door lijnen of reflectors.
  4)Flitspalen door roodlicht en voor snelheid
  5)Komlampen aan ieder auto laten afstellen zowel dim of bright .
  6)Bromfietsers en Fietsers moeten een degelijke verlichting beschikken.
  Met vriendelijke groet,

  Loui.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES