maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse oppositie te veel op confrontatie uit

Surinaamse oppositie te veel op confrontatie uit

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 dec – De oppositie stelt zich te extreem op. Dit zegt vicepresident Ramdien Sardjoe. Er wordt te veel aangestuurd op confrontatie in plaats van het via argumentatie trachten doelen te bereiken. Te weinig wordt gebruik gemaakt van de middelen die sowieso ter beschikking staan.

Te denken valt aan het deelnemen aan debatten. Zo een gelegenheid was er onlangs nog bij de begrotingsbehandeling. In plaats van te blijven en de situatie in land en parlement aan de kaak te stellen, is gekozen voor een boycot. “In het parlement moet je praten, de andere zijde voor je zien te winnen en de publieke opinie aan je zijde te krijgen”, zegt Sardjoe.

Immers is het parlement bij uitstek de plaats waar van gedachten kan worden gewisseld Uiteindelijk moet Suriname er beter van worden. Dat het onlangs helemaal fout is gelopen in het parlement, is deels dan ook te wijten aan de houding van de oppositie. De vechtpartij is anderzijds ook een kwestie van instelling, met name bij de leiding van het parlement. “Ik heb een andere aanpak gehad, het is een kwestie van beleid”, aldus Sardjoe, die ook parlementsvoorzitter is geweest.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Kijk als ik dit soort reactie’s lees van de vice-president kan ik alleen maar zeggen dat hij in het belang van de regerig praat. Ik zou de vice-president willen vragen om aan de andere wereldleiders te vragen hoe Suriname er nu voor staat. Verder wil ik hem ook zeggen dat niet alleen de Republiek Suriname in een slecht daglicht wordt geplaats, maar ook de Surinamers die daar buiten wonen en leven.

  Ik bedoel dan ook de Surinamers die een andere nationaliteit hebben, maar Suriname in hun hart dragen, maar zo ook financiele hulp of wat voor hulp dan ook naar de Republiek Suriname sturen.

  En wat doet de vice-president net als Brunswijk en Somohardjo de schuld aan de oppositie geven. Ongeloofelijk en dan vindt deze regering het raar dat de oppositie ze controleert op alles wat ze fout doen, daarom zitten ze ook in de oppositiebanken. Ik kan door blijven schrijven maar het heeft geen zin.

  Ik geef de kiezers de schuld van al die ellende die nu in het land zijn, want zei hebben deze zeer oude-leiders weer in het zadel geholpen. Wederom gebeurt er niets aan ontwikkeling en dan bedoel ik niet dat ze doorgaan met de projecten van oud-president Wijdenbosch maar met nieuwe projecten die zei hebben opgezet. Nog 3 jaren dan zijn er weer verkiezingen ik ben benieuwd wat en hoe trost er weer gesproken zal worden wat er allemaal gedaan is en dat er moeilijketijden waren en bla bla bla bla want oud-president Wijdenbosch heeft alles opgemaakt. Maar je ziet nu wel wat die bruggen, rotondes, asfaltering en die vele mooie projecten deze oud-president gerealiseerd heeft en waarvan een ieder van profiteerd ook deze regering, waarvan er personen waren die zeiden dat ze nooit over die brug zouden lopen of rijden. Zie vandaag de dag wat die personen nu doen.

  Ik wens alle Surinamers die in de Republiek Suriname geboren zijn een gezond en vooral een prettige kerstfeest toe, maar vooral een goed einde en een goed begin toe in het schrikkel jaar 2008

  so so lobi


  Maak melding
 2. Ja VP.,als coalitiepartijen,bij monde van het lid Rodgers en anderen het gebeuren waarbij de hele wereld live heb kunnen meemaken ten sterkste afkeurd en het toch(nog)niet bespreekbaar wil maken, wat verwacht U dan van hun?. Hoe gek het voor U ook mag klinken,de NDP is de grootste partij van Suriname.U ziet GUY VERHOFSTAD, DIDIER REINERS toch niet zien natrappen, ondanks hun grote meningsvershillen. Ze hebben(sorry)een bredere kijk op zaken.Bij een voetbalwedstrijd krijg je hiervoor rood en een X aantal wedstrijden schorsing. Mede het door U gevoerde beleid is Suriname aan de schandpaal genageld en het Volk betaald hiervoor het gelag maar vroeg of laat krijg U de rekening op Uw werkkamer.


  Maak melding
 3. Als ik deze helesituatie bekijk,praat ik het niet goed wat er allemaal is gebeurd maar ga ook na wie heeft er eerst op los geslagen.
  Met je mond moet je praten maar niet met je handen al is er sprake van uitlokking ik vind van toon je zelf respect aan en hou je eer hoog.
  Dat sommo en brunsie zo tekeer zijn gegaan geef ik ze een nul maar wie eerst slaat is de foutieve van het hele drama.


  Maak melding
 4. Beste mensen,

  De grootste klootzaak van Suriname is, dan is dat Ramdien Sardjoe. Hij moet eerste naar zich zelf kijken wat hij gedaan heeft, in de tijd van Lachman en wat hij nu doet. Gelukkige dat ik niet in de parlement in Suriname zit, anders had ik de mod van hem geschroef. Sardjoe moet eerst met zijn vrouw en kinderen praten hoe ze moet leven. En die ene zoon die altijd dronken in discotheek en cafe bezoek, en overal ruzie maak. neem een voorbeeld van vorige maand in Den Haag. En paar maanden terug in Suriname een persoon dood heeft geschoten en vrijloop. Dit soort dingens let minister Santokie niet op. want hij is vice president van ene van klote FRONT partij.

  Ik zou zeggen sardjoe hou je mond, en begiinen in te pakken en vertrekken van de parlement. want jij bent de grootste zakken vuller van Suriname. Die amre mensen geld vragen om voor die mensen iets te geregelen, het is niet alleen somo, maar Ramdien hoort hoor bij.

  Basta


  Maak melding
 5. ik vind dat sardjoe het goed verwoord heeft ik heb eerder aangegeven dat de ndp staat voor intimidatie en bedreiging dat doet hun voorzitter en de leden van zijn partij omdat zij geen andere voorbeeld zien . dit soort dingens gebeuren vaak in japan en korea dat men vecht in het parlement dat wil niet zeggen dat ik het goed keur . en over wijdenbosch gesproken een grote schurk is die man aiduna.


  Maak melding
 6. Sardjoe is een olifant met een heel dikke huid. Met geen mogelijkheid rept hij over het getrap van Somohardjo en Brunswijk maar heeft het wel over de NDP die hun taak wel begrepen hebben. Als de NDP met bewijs materiaal komt is het dan de taak van de coalitie om dat te weerleggen. Ik denk dat de NDP een nachtmerrie wordt voor Venetiaan en Sardjoe. Hoe meer je het volk waarschuwt tegen de NDP en hoe meer je de NDP belachelijk probeert te maken en te criminaliseren, hoe harder deze partij zal groeien. Door een transparant en eerlijk beleid te voeren haal je hen wind uit de zeilen


  Maak melding
 7. Aiduna,deels ben ik met je eens, maar deels niet inderdaad heeft het volk van Suriname op deze boeven gestemd,zoals je weet hebben
  die vene,s een soort pieky-pieky partij gevormd in opdracht van hun buitenlandse basja
  met namen Nederland.NDP is de grootste politieke partij nogmaals Aiduna dat weet je
  ook,dus deze boevenbende moest de NDP
  uitsluiten, anders kunnen ze niet stelen,ik hoop dat je mijn verhaal begrepen hebt,sarasara
  moet zich schamen met zijn verhaal,dat de opositie exstreem is, het lijkt mij dat hij de mishandeling normaal vind, laten ze hun mandaat terug geven zoals het hoort,Hooghart spring van jij van Bosjesbrug met je rot verhaal via Sky.jullie allemaal zijn gewetenloos de goede niet nagesproken


  Maak melding
 8. Sardjoe jij bent een onderwijzer geweest. Op school leek je meer een romanschrijver dan een docent.

  Een land regeren zit voor jou niet in. Alle surinaamse voorraad verdwijnt in je grote buik. Waarom kan je keihard tegen Brunsie of SOmo niet optreden??

  Of ben je bang dat je dan naar huis mag? Ruzie begint in jou partij intern als extern.


  Maak melding
 9. Ik hoop dat de rest van ons volk hun ogen open gaan want deze “mensen” gaan ons vernietigen als ze nog langer aanblijven.De VP is erger dan Somo alleen is hij ook slimmer dan Somo want hij doet het zodanig dat somo het op zijn dak krijgt.Hij met zijn zogenaamde shanti beleid hij is erger dan Bouta hij past kontinu de krantie beleid toe zijn zoon die overal met zijn pistool zwaait zal het echt niet van een vreemde hebben.


  Maak melding
 10. kijk, we moeten de weg van een bruggenbouwer kiezen dan komen we wel eruit( wij Suriname ). vergeet eigen gezicht maar het Surinaams gezicht, dat is van belang. de groeten Wijnboer.


  Maak melding
 11. zulke grote boeven en billelikkers van somo en vene nog nooit gezien. je bent bang en zullen bang blijven, oude rot maak plaats voor jong kader. Houd op met slijmen, breng je laatste dagen rustig door.

  Groeten
  toekomstig leider


  Maak melding
 12. Meneer Sardjoe”Alias ShantiRam”,
  Stop eerst de opmars tégen corruptie en gesjoemel in dit Suriname!
  De valse troeven van Sardjoe lopen de spuigaten uit! Gemanipuleerde dossiers, achtergehouden bewijsmateriaal, onverenigbaarheid van functies, belangenverstrengeling, vriendjespolitiek, machtsmisbruik en maar vervolgen en vervolgen en vervolgen… Wie zijn deze arrogante, corrupte sadisten die desnoods over lijken gaan om hun eigen privileges te beschermen?


  Maak melding
 13. Geachte redactie,

  “De oppositie stelt zich te extreem op”.

  Dit zegt vicepresident Ramdien Sardjoe. “Er wordt te veel aangestuurd op ‘confrontatie’ in plaats van het via argumentatie trachten doelen te bereiken. Te weinig wordt gebruik gemaakt van de middelen die sowieso ter beschikking staan. Te denken valt aan het deelnemen aan debatten”.

  Als je deze valse en vooral huigelachtige houding (uitspraak) van deze man niet als extreem kan kwalifiseren, dan mis je de essentie van zijn verhaal.

  Aldof Hitler zag kans om de joden tijdens de Tweede Wereldoorlog ook duidelijk temaken, dat zij met de trein vervoert zouden worden naar een ruimte, alwaar zij een ‘bad’ konden nemen. Veel joodse gevangenen, hadden zich toen in geen maanden gewassen, een stank die niet teharden was. Aan het einde van de rit bleek dat meer dan 6.000.000 joodse gevangenen vergast werden.

  De partij waar deze vicepresident uit voorkomt, nogmaals, is gezien de geschiedenis van deze partij in relatie tot de onafhankelijkheisstrijd van Suriname, een enorm gevaar voor de vrijheid van het land en haar bevolking.

  Het zijn tevens de leden als voormalige leden van deze partij, die het durfden openlijk kenbaar temaken dat Suriname beter opgedeeld kon worden in een oostelijkdeel en een westelijkdeel met inclussief het rijsdistrict Nickerie kennelijk als nieuwe Hoofdstad van die ene ethnische groep de VHP (zie voorstel Fam. Radhakishun/VHP).

  Het waren ook de leden van deze partij de VHP, die het tijdens de Revolutie presteerden om in een moskee te Paramaribo, de leiders van de Militaire Raad, te vermoorden (zie de moordplannen o.l.v. de gebroeders Oemrawsingh/VHP).

  En zult u zich dan afvragen wat deze gebeurtenissen temaken hebben met de uitspraken van deze vicipresident m.b.t. de zogenaamde ‘confrontatie’ van de oppositie.

  “‘VANDAAG’ STAAT NIET LOS VAN GISTEREN. EN ‘MORGEN’ IS DE UITKOMST VAN BEIDEN, DE ‘TOEKOMST’ DIE KOMEN ZAL.

  Wanneer een politiek organisatie, ‘historisch’ REGELMATIG bewezen heeft onbetrouwbaar, racistisch en a-nationaal tezijn en waarvan haar voormalige leider als enige Surinaamse politici, de betitteling ‘Van Oranje’ achter zijn naam draagt, dan is het niet alleen raad om allert tezijn jegens zult een verdervelijke organisatie, maar is het zelfs als waarachtige Surinamer geboden, om elke confrontatie met zulks een ‘Clan’ ALTIJD in je voordeel tebeslechten.

  En waarom?

  En we zagen dit eerder ookal tijdens de ‘apartheidspolitiek’ in Zuid-Afrika, dat wanneer zulks een organisatie eenmaal politiekemacht in een voor hun ‘vreemdland’ verworven heeft, zij het niet zullen nalaten, om vervolgens over te gaan tot het uitmoorden van welke tegenstander dan ook, zuiver en alleen maar om het behoud van die macht, om tenslotte nadat zij enorme psychische schade aangericht heeft met hulp van haar buitenlandse belangenbehartigers, over tegaan tot onderhandelingen m.b.t. hun bizare positie.

  Zover moeten wij het nimmer laten komen, “kijk naar mans geschiedenis en geloof wat je ziet”.

  ‘Racisme’ dient bestreden teworden met wortel en tak. En elke confrontatie in dat licht, heiligt de middelen.

  Boer, pas op uw ganzen!

  Srananman un wiki!!


  Maak melding
 14. Meneer Sardjoe,Ambtenaar ben je toch voor het leven?Puur clientelisme.
  Zo gaat dat in een bananenrepubliek.
  ja wat wil je als roverhoofdmannen..Vene niet te vertrouwen is, dan hoeft de lager geplaatste zich ook niet te verantwoorden.
  zo gaat dat in een graaicultuur
  ike ike ike en de rest kan ……
  Sardjoe , Vene en cornuiten weten maar al te goed “als je in de poep roert, gaat het stinken”
  wil er iemand nog thee?
  *plaatst wederom een staatsgreep op verlanglijstje*


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES