maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMiddelbaar onderwijs in Suriname blijft stagneren

Middelbaar onderwijs in Suriname blijft stagneren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 dec – Studenten van het middelbaar onderwijs balen van de reeds drie weken durende lerarenstaking. Gevreesd wordt vooral voor de steeds grotere achterstand in leerprogramma’s. Besloten is krachtdadiger op te treden om een snelle herstart te bewerkstelligen.

Onder meer zal minister Edwin Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling worden benaderd, evenals vicepresident Ram Sardjoe en president Ronald Venetiaan. Weliswaar worden de leerkrachten nog ontzien. De Bond van Leraren heeft immers verklaard ook te strijden voor verbetering van de omstandigheden op de scholen, zoals het schoolmeubilair en de verouderde boeken.

De bond heeft intussen aangekondigd de acties te zullen voortzetten, omdat de regering geen haast schijnt te maken met een oplossing. “Al onze eisen staan nog recht overeind”, zegt bondsvoorzitter Wilgo Valies. Volgens Wolf is alleen nog het financiële gedeelte een breekpunt. De eerder opgeschorte toelagen kunnen niet zonder meer worden heringevoerd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. het is toch te gek voor woorden dat deze man het koffertje over de ruggen van de studenten zijn oude vete wil uitvechten wat mij het meest verbaast is dat leeraren die wel les willen geven de toegang tot die scholen geweigert worden het word tijd dat de studenten van zich laten horen de deze mislukkeling valies erop wijs dat het ook van belang is dat de kinderen onderwijs krijgen .


  Maak melding
 2. Het zal de heren Sardjoe, Venetiaan en Wolf een worst wezen. Hun kinderen wonen en studeren in het buitenland! Daar is alles goed geregeld?! Zij houden het volk bewust achter en de jeugd dom! Als je actie voert moet het hard en merkbaar zijn! Andere hoef je geen actie te voeren. Ga dan maar zitten wachten tot je een ons weegt. Je weet wat hun motto is?! ” Laat de honden maar blaffen, de caravaan gaat gewoon door!”( lees zakken vullen.) Heb je trouwens al gemerkt wie het voor het zeggen hebben in het parlement? Juist ja!


  Maak melding
 3. Het verwonderd mij niet dat de kennis van vele Surinamers achteruit is gegaan. Als ze naar Nederland komen schreeuwt men altijd dat het niveau hoger ligt. Sorry maar dit is top punt van asociaal gedrag.
  Bouterse moet berecht worden, dus alle oude koeien worden uit de sloot gehaald. Jammer mijn schoonzus in het onderwijs heeft mij verteld hoe de vork in de steel zit.

  Nu gaan ook de piloten straks staken. Wat een ramp voor het volk en land.
  Waar blijven al die geschoolde mensen met hun pedagogische kennis??????

  Janny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES