Surinaamse parlementariër moet wapen thuis laten

24

PARAMARIBO, 17 dec – Parlementariërs zullen voortaan niet meer met vuurwapens in de vergaderzaal worden toegelaten. Dit zegt parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. Wie een wapen bezit moet dat inleveren voor elke vergadering of het gewoon thuis laten. Na de recente knokpartij lijkt het niet raadzaam het oude tolerantiebeleid te handhaven. Veel te gevaarlijk, vindt Somohardjo, die zelf ook over een vuistvuurwapen bezit.

Dat geldt ook oud-rebellenleider en parlementariër Ronnie Brunswijk, die naar eigen zeggen veiligheidsman is. Bij de leiding van het parlement zelf is er weinig zicht op wie wel of geen wapen draagt tijdens de debatten. “We weten niet wie van ons wel of geen wapen bij zich heeft. Er is geen controle op de leden zelf”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Het robbertje had dus erger kunnen aflopen.

“Welke garantie is er dat straks één of andere gek niet links en rechts in de vergaderzaal begint te schieten”, aldus Somohardjo. “Hij kan gelijk hebben, inderdaad zijn er mensen onder ons die wapens dragen. Maar de aandacht moet niet worden afgeleid van de werkelijkheid. Het incident is een gevolg van een grote oorzaak, namelijk corruptie in het openbaar bestuur”, zegt oppositielid Jiwan Sital.


24 REACTIES

 1. Somo is nog veel liegen en stelen van plan en hij weet dat het niet door de keel van oprechte Surinamers zal gaan.Dus begint hij voorzorgsmaatregelen te nemen .Maar Somo je kan ook buiten de DNA beschoten worden!!


  Maak melding

 2. whahah deze man denkt dat hij door zand te strooien surinames blind zal maken voor zijn hypocriete gelul. iedereen weet dat hij notabene geweld pleegde in het DNA, wanneer wordt meneertje aangeklaagd voor poging tot zware verwondingen en het tegenwerken van de democratie? vuile NFers!!!


  Maak melding

 3. Nummer 1 kan je bewijzen dat Ronnie de grote bandiet is onder de parlementariers?. Als je die man niet mag zeg dat dan maar het is onverstandig om iemand te beschuldigen zonder bewijs te hebben van zijn bandiet zijn. Wie is niet corrupt in Suriname. Corruptie komt voor in alle lagen van de Surinaamse bevolking. Dus stop met beschuldigen als je geen bewijs voor hebt.


  Maak melding

 4. somo, wat je gedaan heb vorige is niet verstandige, als ik jouw waszou ik ontslag nemen, anders is het gebeurd met jouw één van die dagen of maanden.

  Basta


  Maak melding

 5. Gelijk heb je pindaboer, a keskesie bing go a nickerie na weekend a tek ding potie mae en pae met bussen en a leg uit soso empty bucket story foe soekoe aanhang. Dang a pratie cow metie, suiker zout ect. A mang no abi geweten jongoe.


  Maak melding

 6. A a keskesie bing go a nickerie na weekend a tek ding potie mae en pae met bussen en a leg uit soso empty bucket story foe soekoe aanhang. Dang a pratie cow metie, suiker zout ect. A mang no abi geweten jongoe gelijk heb je pindaboer.


  Maak melding

 7. neruda@ nummer 4.
  houd je vooroordelen voor jezelf. bovendien, als je mee wilt doen moet je het goed kunnen doen (napraten). mijn opa’s en oma’s zeiden geen plede. maar prede, wij kennen de r heel goed maar geen F, v en X.


  Maak melding

 8. wat een toestand ik wist nooit dat er parlementariërs zijn die met vuistvuurwapens in de vergaderzaal rondliepen.zelf de politie mensen waren toen niet veilig.laatstaan de mensen op de tribune.en de minister van justitie en politie heeft het altijd over anderen.men weet bijvoorbaat dat er twee gekken in het parlement zijn.en toch heeft men dit nooit bekent gemaakt.even goed kon de heer doekhie zijn leven hebben verloren. en de heer brunswijk komt weer aandansen met een fabel van lijfwacht, van wie was deze toen lijfwacht in het voetbalstadion.dit mag de politie niet toestaan.


  Maak melding

 9. vanaf waneer dragen parlementariers wapens dit hoord niet maar we moeten terug naar de tijd toen de militairen het voor het zeggen hadden toen wandelde men gewoon de minister kamers. binnen met een uzi onder hun schouders.


  Maak melding

 10. No span Somo, als wij oprechte Surinamers je willen executeren doen we dat wel buiten het parlement…En niemand zal je missen ook.

  En Ronnie is veel, coach,doelmand,drugsdealer,gouddelver,smokkelaar,moordenaar,en nu ook beveiligingsman. Wie beveiligt ie dan ?Zn lelijke tronie ?Die gaan we ook geexecuteerd worden als ze zo doorgaan.

  A volk wiekie now.


  Maak melding

 11. Dat ding daar DNA…. dat ding is een PAKTA-OSO.
  Onderleiding van KASTELEIN…schurk, boef Tjik-kri-Tjik-kri-SOMO.

  Dan hoe wil jij dan geen wapens.
  En daarnaast is hij niet bevoegd een besluit hierover te nemen.

  Weg met deze SCHURK.


  Maak melding

 12. poppenkast allemaal ronny brunswijk , is 100 keer verkrachter bankrover moordenaar, en sandopie is leverancier van drugss, nu hij rijk is wil hij alle kleine man weg drukken,, maar brunsy denk niet dat sandopie van je hou blijf wakker hij heeft alleen je zetels nodig om te regeren,, stap nu iut de regering laat ze nu vallen.. want zometeen ben jii aan de beurt na baas b,,


  Maak melding

 13. “Laat de wapens thuis en neem een keer jullie verstand mee.

  Datravisie”

  Eén persoon zal het niet lukken!
  Wat maakt dat ook uit hij komt toch
  nooit opdagen en bovendien verschuilt
  hij zich momenteel in het bos.


  Maak melding

 14. mensen, al dat gedoe met bouterse ook en nu dit, is het verstandig naar suriname te gaan met vakantie, ik heb me vakantie geannuleerd.

  vraagteken?????????????????


  Maak melding

 15. Wat een schaamteloze toestand. Somo moet zijn bek houden en oprotten. Hij is een dinosaurus en het is tijd voor hem om tomaten te gaan planten. Hij verdeelt zoveel grond……zal hij zichzelf geen grote lappen grond toe bedeeld hebben? Hij is echt een poeroe pep mi sket…. hij likt al jaren iedereen hun bil… van aron, lachmon, bouta (hij bepleitte om bouta met rust te laten). Hij heette niet voor niets vroeger “bek en nek”.


  Maak melding

 16. Volgens mij zit er een grote tijdbom onder de democratie van Suriname die elk moment af kan gaan. Er heerst zeer grote spanning ook vanwege het proces tegen Bouterse. En de vechtpartij tussen sommige parlementsleden doet er nog een schepje bovenop en is tevens een bevestiging dat helaas niet alles op een vreedzaam manier opgelost kan worden. Suriname lijkt me op dit moment geen prettig en geschikt vakantieland waar men zich rustig kan gaan vertoeven.


  Maak melding

 17. Geachte Datravisie (reactie no. 1),

  U stelt dat Ronny Brunswijk de grote bandiet onder de parlementariers, toch durft Santhokie hem niet op te pakken…

  Wel, ‘ze zijn van het zelfde laken een pak’.

  Waarom denkt u dat niemand President Ronald Venetiaan en tevens voorzitter van de NPS, momenteel hoort ‘blerren’, want die zwijgt reeds geruime tijd in alle talen, alsof er hier sprake is van een parlementaire situatie die in vergelijking staat tot een sterk verwaarloosd gezin dat zonder leiding zit. Omdat die momenteel ongeduldig wacht totdat Desi Bouterse, Voorzitter van de NDP, op de berm verschijnt, om vervolgens na diens redevoering hefftig te kunnen reageren alsof ‘een rode lap op een briezende stier’, om zo het asfalt van de straten van Paramaribo hitte dampen te bezorgen.

  Want die is ook de leider van die bende samen met de VHP-intelligentia. En allen hebben boter op hun hoofd, chanteren mekaar en kijken telkens met gefronste wenkbrauwen naar mekaar toe. En oh wee hij of zij die het durft zijn grote bek daarover open te doen, dan gaat de beerput open.

  Vandaar dat ze ook allen die Fronters, ruimelijk hun gang kunnen gaan, van Gilds, Othmar Rodgers tot diep in de administratie van Somo en Sardjoe, noem maar op. Vandaar dat je ook weinig hoort omtrent al die rechtzaken inzake al die ministers die recentelijk vanwege grootscheepse fraude verdacht zijn geworden en inmiddels afgetreden zijn. De Surinaamse rechterlijke macht heeft hier een dikke vinger in de pap, geloof dat maar en doet er alles en nog wat om zaken naar de hand te zetten.

  Eerder hebben wij u uitvoerig bericht omtrent deze zogenaamde Rechterlijke Macht, die opvallend genoeg geen ‘gescheiden macht’ is en tevens politiek sterk gelinnieerd is aan de huidige regering. En regelmatig hebben we geroepen, dat het tijd wordt dat deze zogenaamde “Onafhankelijke Macht” nogmaals weggeschoten dient te worden, omdat die een aanfluiting is voor welke democratie waar ter wereld dan ook.

  Omtrent het Parlement, durven wij momenteel geen woorden meer aan vuil te maken. Het gedrag van haar voorzitter, notabene in bijzijn van de Griffier van het Parlement, het publiek, haar mannelijke en vrouwelijke collegas werkzaam in dat Parlement en het vastgelegde door TV cameras, geeft aan dat er hier meer loos is met dit volksinstituut, dan alleen maar te kijken naar de geestesgesteldheid van haar voorzitter.

  Dit kind is inderdaad ernstig ziek, zelfs aan stervende toe en dat kan elke realist beamen. Is het nog te redden.

  Doch gelukkig, het ademt nog, het is nog niet dood…

  Maar…..zal het ?


  Maak melding

 18. Ps.

  Minister Dwarka (defensie), Minister Gilds (Justitie), Minister Amofo (TCT), Minister Balesar (OW) en nu de huidige minister van Natuurlijk Hulpbronnen Jong-Tjie-Fa.

  De vraag is, hoeveel gelden, grond of gestolen bezittingen, heeft deze Surinaamse Front-Regering intussen laten terugvorderen van deze fraudeurs. Voor zover we weten, nog niets!

  En hoelang nog, alvoren er een stop wordt gezet, aan al de ‘dubieuze activiteiten’ van deze Front-regeerders, inclussief de activiteiten van Othmar Rodgers!?

  Hoelang nog moet het Surinaams volk leren leven met de dubbele agendas van al deze Fronters!

  Hoelang nog?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.