dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieHoost: "Bouterse moet veroordeeld worden"

Hoost: “Bouterse moet veroordeeld worden”

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het proces tegen de verdachten van de Decembermoorden in Suriname gaat vandaag gewoon verder. Dat verwacht Romeo Hoost (61) , journalist en vertegenwoordiger van de slachtoffers. Hoost, voorzitter van het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname, volgt de zaak op de voet.

Dat doet hij vanuit Amsterdam, want in zijn geboorteland Suriname is hij sinds december 1982 officieel niet meer geweest, verteld hij aan het Algemeen Dagblad. ,,Het gaat me niet om genoegdoening, maar om het recht,’’ zegt Hoost in de krant.

,,Bouterse moet veroordeeld worden, punt uit. Als ik morgen de buurman een klap geef, moet ik ook straf krijgen. Wat te denken als je mensen hebt vermoord en nota bene tot op de dag van vandaag nog mensen loopt te bedreigen zoals de president en de minister van Justitie op de laatste bijeenkomst van Bouterses partij?’’

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

55 REACTIES
 1. Beste Sranangmangs,

  Ik vind meneer Hoost een principele man. Het recht moet altijd zijn beloop krijgen. Ik wil niet van dit standpunt wijken, maar ik heb mijn twijfels over de bruikbaarheid. Ik merk dat recht hebben niet altijd gelijk staat aan recht nemen. Er kunnen zich situaties voordoen waarbij rechtnemen meer onrecht kan bewerkstelligen. Concreet: stel dat deze rechtzaak ertoe leidt dat vele onschuldigen die nu leven en nog geboren moeten worden dupe van worden. Sociale onrust die uitloopt op (meer)onschuldige burgers c.q. personen, dan vind ik dat in dit geval recht hebben van toepassing moet zijn. En dan recht hebben toegespits op waarheidsvindig. Ik vind recht nemen of een strafproces in de omstandigheid van het huidige Suriname dan ook op basis van de situationele omstandigheden een dwaze oplossing. Meneer Hoost kan ik begrijpen. Hij benadert het vanuit een persoonlijke perspecief wat legitiem is en begrijpelijk, maar vanuit een collectief en historisch perspectief is dat een levengevaarlijke kijk op zaken (te emotioneel). Ik ben zoals alle Sranangmangs weten een nationalist en stel altijd het collectief belang boven het individueel belang.Hoe pijnlijke dat ook mogen zijn meneer Hoost.

  Sranangmags,
  Tang Boeng


  Maak melding
 2. Dus Hoost is aanklager, advocaat en rechter?

  Dus, daar komt de aap uit de mouw: deze meneer was betrokken bij de voorbereiding van ondergrondse acties?
  Maw: DDB en mannen hadden gelijk!


  Maak melding
 3. Geachte heer Hoost,

  U stelt, dat Bouterse veroordeeld moet worden, punt uit!

  En dit zegt een man die meent democraat tezijn, iemand die voorstander is van een ‘eerlijk proces’, terwijl die de ‘verdachte’ inprincipe reeds veroordeeld heeft, “Bouterse moet veroordeeld worden”.

  Als iemand ‘NIET SCHULDIG’ is, waarom vindt u dat hij koetkekoet veroordeeld moet worden.

  Dat betekent psychologisch bekeken, dat zulks een individu als u, zoals u zich in deze zaak uit, voornamelijk met zulks een houding, beschikt over een ‘dictatoriale attitude’ met de brein van een ‘serie moordenaar’, haast ‘psychopatisch’.

  Maar merkwaardig hoeft dat niet te klinken, omdat wij dat eerder ook al zagen in een Amerikaanse reportage omtrent de Cubaanse bannelingen in Miami.

  Want dachten deze bannelingen ook, dat zij op dictatoriale wijze een Cubaans jongentje die om gezondsheidsredenen in Amerika was, alsof normaal konden gijzelen.

  Nou, die kwamen van een koude kermis thuis, toen de FBI-agenten met geweld het jongetje bevrijdden en terug vlogen naar Cuba. Deze Cubaanse landverraders waren woedend, maar de Amerikanen waren ook niet gek, want toen realiseerder zij infeite hoe gevaarlijk deze dictatoriale Cubaanse bannelingen geworden waren en dat dat gevaar zich eens ook tegen de eigen Amerikaanse bevolking zou kunnen keren. Vandaar ook dat deze Cubaanse bannelingen, tot hun verbazing, door de Amerikaanse regering hard werden teruggevloten.

  Je zag het toch ook met de Ambonezen, de ‘vroegere vrienden’ van het Koninkrijk der Nederlanden, tijdens de Onafhankelijkheid van Indonesie in 1945?

  Helaas werden die later ook ‘de vijanden van Nederlandsvolk’? En dat was een waarschuwing voor de Amerikanen. En dit is wat Nederland ook te wachten zou kunnen komen testaan t.a.v. deze dictatoriale bende van ‘Hoost en Kornuiten’.

  Ogenschijnlijk een doodgewoon groep ‘mentaal doodgefrustreerde’ Hiyenas, die als aaseters hun weg blijven vervolgen van Paramaribo naar Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, met in onze ogen slechts een enkele missie: De wereld laten zien hoe ‘ernstig verziekt’ dat etterend deel van de Surinaamse politiek indertijd was en dat het niet anders kon, dan dat het zooitje terecht weggeschoten diende te worden, met of zonder de hulp van Den Haag.

  Zou een goede arts kennelijk ook gedaan hebben, indien een moeder de docterspraktijk zou betreden met een liefhebbend kindje, dat reeds jaren geteisterd wordt door een ‘etterend gezwel’. En in 1980 zei het volk uiteindelijk ‘basta’!: Het mes erin!

  Vervolgens zegt u dat: “Als ik morgen de buurman een klap geef, moet ik ook straf krijgen”.

  Wel heer Hoost, als u het zou durven ons eens een klap tegeven, hoeft u van ons beslist geen straf meer voor tekrijgen, omdat denken wij, u niet verder zal komen dan ‘liggend op de straattegels’.

  Hoezo “moet ik ook straf krijgen”, alsof een kind dat bij zijn moeder bekent, dat die tijdens haar afwezigheid uit de suikerpot gesnoept had. Wel mi boy, “wi e wasi yu koro gi yu fosi, dan yu kan go na lanti, efu yu o man waka na pasi”.

  WIJ VAN DE BEWUSTZIJNSBEWEGING, BLIJVEN ER HEILIG VAN OVERTUIGT, DAT DESIRE DELANO BOUTERSE (1945), LEIDER VAN DE SURINAAMSE REVOLUTIE EN VOORZITTER VAN DE NATIONALE DEMOCRATISCHE PARTIJ SURINAME, NET ZO ONSCHULDIG IS ALS CORNELIS GERARD ANTON DE KOM (1898-1945), TENTIJDE ZIJN VERBANNING UIT SURINAME IN 1933.

  En deze stelling, zullen wij blijven verdedigen, totdat het tegendeel ‘overtuigend’ aan de wereld bewezen is.

  Namens de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya,


  Maak melding
 4. Meneer Hoost,

  Wat ben je toch zielig.
  Alles bij jou en andere idioten draait om het veroordelen van Bouterse.
  Warom zijn jullie bang om aan te horen wat er precies gebeurt is?
  Waarom willen jullie de waarheid niet weten?
  Waarom steeds zeuren om Bouterse?
  Probeer achter de waarheid te komen,maar nee…….zielig lopen doen.Wat een teringzooi zijn jullie toch.
  Probeer die grijze massa die je van god gekregen hebt te gebruiken.Er zijn ook andere namen genoemd in deze zaak,maar alleen Bouterse zien jullie.
  Alla boesmetie e njang froktu,maar konkonie wang e tjarie a ning.

  Dus,……be nice be wise

  Boutista


  Maak melding
 5. hey val dood man , ga voor de trein staan hoost of hopeloos hoe ook mag heten , er is maar 1 de echte en meer niet en dat is bouterse. je zit hiet te lullen kom naar suriname je iutspaak doen als je zoo man ben .. alleen van biuten af ben je nog surinamer maar je bloed en van binne ben je al wit geworden,


  Maak melding
 6. Ben je ook op de zitting vandaag ? Je bent toch journalist? Of eeuwigstudent? Deze zaak wordt in Boxel besproken, nergens anders hoost, daar moet je zijn.


  Maak melding
 7. Hoost,

  maar moet jij ook niet berecht worden voor je aandeel in de binnelandse oorlog aangezien jullie het recht in eigen hand hebben genomen en geprobeerd hebben met steun van Brunswijk jullie grootste vijand te verslaan?

  ik ben benieuwd of je dan ook zo moedig praat.


  Maak melding
 8. BEste Meneer, Hoost

  ALs je zo overtuigd bent van zijn veroordeling, waarom richt je een comite niet op tegen slavernij, daar zijn duizenden broeders en zusters van ons gezamenlijk vermoordt, verkracht en mishandeld,

  Ik ben benieuwd of je dan ook op recht zit te wachten Of is dat verledentijd??


  Maak melding
 9. Ik snap niet waarom suriname zich bezig houd met dit.
  Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd
  maar er zijn zoveel mensen dood gegaan
  slavernij tijd zijn er ook heel veel mensen overleden wie is hiervoor berecht?

  Ik zeg niet dat bouterse een goede man is want als hij dit heeft gedaan is het verschrikkelijk, maar waarom gaat suriname niet scholen opknappen voor de jongeren waarom houd niemand zich bezig met de jongeren de criminialiteit hoe ontsnappen gevangen uit de gevangenis daar corruptie!

  Waarom houd niemand zich hiermee bezig dat dit soort dingen opgelost worden.


  Maak melding
 10. Hoost, daar ben je weer,maar wie gaat aan jou denken kerel met grootspraak kom je er niet.
  Hoost, alias krassie de man die niet meer op de loonlijst staat van de toenmalige BVD.


  Maak melding
 11. Hetgeen op 13 december is gebeurt, werpt nieuw licht op de 8 Decembermoorden…

  Denk daar eens over na mensen… Blijf niet hangen in het verleden…

  Suriname’s toekomst is niet 20 jaar terug, maar 20 jaar verder…


  Maak melding
 12. ik heb het gevoel hier dat iedereen die tegen bouterse en voor een berechting is voor gek word aangezien laat me een ding duidelijk zeggen wat voor belangen er ook gediend worden het recht moet zijn beloop hebben klaar uit waarom is het niet mogelijk om die discussie zuiver te voeren als het zo is dat deze mensen die vermoord zijn met een tegecoup bezig waren waarom komen de verdachten niet met het bewijs op tafel zwarte mensen lopen vaak achter de verkeerde (leiders)aan niemand maak me gek om deze rechtzaak te mengen met de slavernij anton de kom en al die onzin nog meer en dan praten ze over bewustzijn probeer niet wat krom is recht te praten alleen idioten kunnen jullie deze verhalen vertellen niet ik


  Maak melding
 13. Beste meneer hoost,
  Met alle begrip en respect voor uw gevoelens wil ik u adviseren om u alvast voor te bereiden op het proces welke de nabestaanden van 89 vermoorde jonge soldaten, onverwijld zullen aanspannen.
  Begint uw verweer te concipieren i.v.m. uw onvervreemdbare aandeel daarbij.


  Maak melding
 14. Mr. Hoost:

  Houdt u nog steevast aan het slaafje willen zijn, u weet wel de jolige zwarte piet willen spelen t.b.v. nl? Bent u de verborgen Holocaust vergeten de massa genocide van de 100 miljoen Calinhas (oorspronkelijke bewoners van Noord-Midden- en Zuid Amerika), de 400 jaar durende slavernij van het witte westen die en masse 65 miljoen Afrikanen vernietigden, de britse slachtpartijen in India die 12 miljoen Hindoestanen destijds bruut het leven kosten, de nederlandse wrede onderwerping van Indonesie waar miljoenen mensen onnodig van het leven werden beroofd? Over de gehele linie genomen heeft het westerse capitalisme (nu globalisatie genoemd) systematisch middels brute invasie, exploitatie, massale verkrachtingen en culturele plunderingen-/ en verminkingen de geschiedenis herschreven naar hun hand als voortzetting van white supremacy.
  Waarschijnlijk komt het door deze totale geestelijke verminking, zielloosheid en de afwezigheid van sensitiviteit dat u nu de zelfde methodiek van de witmang toepast op uw eigen broeders en zusters. Deze fatale amnesie heeft u zodanig aangetast dat u levend van binnenin verteerd wordt door een nietaflatende zelfhaat en zelfmedelijden, een ware destructieve parasiet die u niet loslaat eer u volledig geconsumeerd bent.

  Waarom lebbert u zo gulzig de uitgekotste programmering van uw ‘meesters’ tot u? Walgt u waarlijk van het zwart zijn, nu zwart denken echt uw deel begint te worden en als een onomkeerbare kruiziging wordt ervaren? U ontkomt er niet aan want neger zijn en neger blijven betekent als een dood mens door het leven te moeten gaan (necro: uit het grieks afgeleid betekent dood), altijd third class en af en toe net als een hond die zijn plicht aan de witte meesters heeft vervuld, braaf een klopje over zijn bolletje krijgt.

  U wilt de heer Bouterse veroordeeld zien. Dan even dit om uw abominable geheugen even op te frissen: namelijk tijdens het proces van de Zuid Afrikaanse Waarheidscommmissie werd de zgn. zuidafrikaanse ‘Dr. Mengele’ die op sinistere wijze miljoenen Zuid Afrikanen van het leven heeft beroofd, gratie verleend. U leest het juist, GRATIE!
  Want deze ‘éminente geleerde’ paste verschrikkingen toe via ontoelaatbare medische tests zoals: Aids, Ebola, XTBR enzovoorts met elke vinger in het potje van diverse westerse geheime diensten. Wat zegt u daarvan of dringt het niet tot uw benevelde en geknevelde hersens toe.

  Het recht heeft zich reeds lang voltrokken aangaande de heer Bouterse. Hij is een waarachtige dienaar, zoon van Mama Sranang die hem stuurt wat moet, zal en kan geschieden in Suriname.
  Daarentegen, vergaapt u zich nog steeds aan de giftige stiefmoederlijke borst van uw meesters.
  De deur van mededogen staat nog immer open opdat uw wjze voornemens moge betrachten en u van het juk van schrijnende slavernij bevrijdt. Durft u de uitdaging aan te gaan van judas naar de ware Masra Yeshua ben Joseph, de enige echte zwarte Messias! Indien het u niet aan moed ontbreekt wens ik u sterkte met het deconditioneerings proces, zuiverheid van geest en oprechtheid van hart toe, eveneens aan alle andere Katibo junkies!


  Maak melding
 15. Halleluja Bouterse….ME SCHOEN!!! Oprotten met jullie moordenaar. Het recht zal zegevieren. Heer Hoost, gewoon door gaan. Uw geduld zal beloond worden. Ze noemen u idioot, maar zijn zelf idioten. Ze denken dat een ieder die tegen Bouterse is, in Holland woont en wit van binnen is. Kleinzielig gespuis. Ik hoop voor ze dat ze hun ‘De Duivel Bouterse'(DDB) uit Santa Boma kunnen houden. Doen jullie je best maar. Veel succes.


  Maak melding
 16. zolang het niet een familielid is van alle schrijvers hier dan kun je niet oordelen!!!
  meneer hoost komt op voor het recht, als wij iets misdaan hebben dan worden we toch ook berecht, of niet??? kort maar krachtig, schuldig of niet, dit is de normale procedure. wat een gezeur allemaal, gewoon afwachten en niet te veel op een persoon de vinger wijzen. niks verkeerd aan meneer Hoost zijn gedachtengangen hoor.

  schrijf toch over belangrijke zaken en val niet zomaar iemand af, dat zullen sommige mensen noooooit en te nimmer leren en daarom blijft ons volk zo achter!!!!!!!

  dank u


  Maak melding
 17. Al die ndpers die vinden dat Hoost z’n mond dicht moet houden zijn hypocriet bezig. Als van jullie ndpers een aantal geliefden wordt ontnomen die vervolgens bruut worden mishandeld en gemarteld en kapot worden geschoten dan zullen diezelfde ndpers met hun grote bek anders piepen.
  Flikker op stomme ndpers


  Maak melding
 18. Als onze zeer gewaardeerde DDB echt onschuldig is waarom laat heeft hij 2weken geleden zijn gezicht niet laten zien.
  Het verbaast mij niet na zo ‘ n zwarte bladzijde in de Sur. geschiedenis dat een groot deeel van mijn kondreman zijn beschaving is kwijt geraakt. Goede politieke voorbeeld is er ook niet meer.
  Teveel wonden. Er is heling en herstel nodig voor het gehele volk ,dan pas zal er respect voor elkander opgebracht kunnen worden. De harde woorden die gebruikt worden verklaart
  de opgehoopte frustaties.


  Maak melding
 19. menner hoost jij lul uit je nekt dat bouterse moet veroordeel worden alleen bouterse kan je zien er zijn nog 24 verdachten maar alleen over bouterse praat je wat heeft je betekend voor het surinaamse volks sedert 1982 ben je van suriname weg gegaan en sedert dient ben je niet meer in suriname geweest en nu wilt je alles aan doen dat bouterse moet veroordeel worden. bouterse is man die heel veel voor suriname betekend en nog steeds jij zit lekker daar in nederland en jij achterbaan en de nabestaande en alleen negatieve over bouterse te praten en scheuring in de surinaamse samenleving te brengen alleen maar wraak te nemen inplaatst dat je het surinaamse volks oproepen voor verzoening en vergeving maar je roept maar alleen wraak en haat saaien onder de surinaamse volks eending moet je niet vergeten hoost dat een derde deel van suriname staat achter bouterse en wij laten ons leider niet opsluiten door een stelletje grappe makers dan zal dit tot een drama en traumatishe aflopen waarom praat je niet over brunswijk hoost die zoveel mensen hebben vermoorden maar nog steeds vrij rond lopen maar nee daarover praat je niet maar alleen lullen uit je nekt over bouterse jij en spong jullie leven jullie leven in nederland en daar je bestaan hebben opgebouw en vandag willen jullie over bouterse lullen als jullie het goed had bedoel met het surinaamse volks zullen jullie daar gebleven om het land op te bouwen maar dat is niet het geval maar jij en spong en de nabestaande lullen uit jullie teringsbek over bouterse ophouden ermee om zo over bouterse te praten waarom komt je niet naar suriname jij en spong dan zullen je zelf zien hoe men je daar in suriname zal bekogel worden


  Maak melding
 20. Bij dhr Bouterse zal het reeds bekend zijn, infeite weet ik het zeker Hij heeft het gezegt maar Weinigen hebben Het uit Zijn Betoog weten te halen.
  Is rechtbank-boxel wel van su, of is het aan deze su regering geschonken door de Nabestaanden, Zij die de socall hooftverdachte willen zien hangen, want Iemand zal en moeten Sterven om goed te maken wat Hun ontnomen is.
  In Mijn reactie op een artikel van de gesamenlijke Mensenrechten organisaties in Suriname heb ik reeds de meest ideale situatie voor de Surinaamse Mens geschetst,
  ik herhaal: Een Ieder die op welke wijze dan ook betrokken bij de situaties die zich hebben voorgedaan tussen 1980 en 1987 moet zich al zodanig laten Herkennen, want anders Denkt b.v. meneer roggers dat Zijn Betrokkenheid bij de jungel commando niet tot Schending van Mensenrechten heeft Geleid.
  nu Verder met dat over rechtbank-boxel, oh ja, is het soms aan Deze su regering geschonken door de nabestaanden?
  Ik vraag me Echt af hoe het anders kan, als een begeleider of voorzitter van de Nabestaanden Luidop denkt dat Bouterse moet hangen, dan kan hij en De Rest waarschijnlijk daarover beslissen? is het misschien hun rechtbank? Hoe Onafhankelijk is deze rechtbank, nee een iets meer billeke gedachte, kan deze rechtbank op deze manier een Onafhankelijk oordeel vellen.
  Vergeet niet pas nog werd er van alles voorbereid om tiemult te doen ontstaan in su rond dit zelfde proces, uit heel de wereld werden er mensen aangesleept om te moorden en om branden te stichten, door de heer Bouterse.
  Hij wordt volledig omzingeld door waarheden en Onwaarheden, we Kunnen het allemaal niet bewijzen, gaan ook niet de Moeite doen om het te Kunnen maar Nemen het in gedachten wel mee.
  Vraag je eens af hoe Onafhankelijk een rechtbank kan zijn die geaccomodeerd wordt door zij die het jungelcammando hebben gepromoot, door hun voor wie de jC het deed, hoe Onafhankelijk kunnen de rechters in een Land zoals Su nu is, zijn, Hoe komt het dat deze mensen niet qua Karacter achtergrong, politieke geaardheid, ik bedoel links of rechts zijn besproken door de Media, Waarom moet het Su Volk Geloven dat deze rechtbank de Goeie is, of maakt het soms niet uit wat het Volk Denkt als de Nabestaanden het maar oke vinden, Dit lijkt mij een wedstrijdje wie kan het t`best, en volgens mijn weten Zit Niemand daarop te Wachten in Su.
  OF IS DIT TOCH EEN PUUR POLITIEKE ZAAK, het lijkt er Sterk op.
  oE dE nA Ai
  A.KOMTJE
  ( A.E.Kaarsbaan )


  Maak melding
 21. dommer als de aanhang van bouterse heb ze nooit gezien maar vind je het gek een gewone militair die luitenant kolonel word later adviseur van staat word lijk idi amin wel die vergelijking kan je wel maken met bouterse


  Maak melding
 22. Die kumakiosi,s hoost ,du,claudia en derest,die hun rotsooi,s wensen,betalen jullie een reisje om Bouterse te gaan halen alleen moeten jullie wel,
  sterke ballen hebben want a no mooi a dee daty,letten jullie op de misdragingen in de asemblee,na Dhoekie had un.die militairen die ook vermoord zijn door die sakasaka brunswijk en handlanger hoost den mies ju,maar het is nog niet laat ,ik ken je, weet jij hoe vaak je dichtbij mij heb gestaan? het was maar een koudkunstje je koud te maken.no frede,vraag jullie president op te stappen hij verkwanseld Suriname ,Suriname en het volk gaan steeds grond afwaarst schaamteloose beesten,waarom zitten ze daar om te stelen,
  is dat ook de schuld van Bouterse of de NDP
  jullie krijgen spoedig antwoord


  Maak melding
 23. hoost lijkt mij ook zoeen type die onder mam’s vleugel dingen schreeuw.

  Ik denk dat hij in zijn broek poep als hij ddb plotseling voor zich ziet.

  WAT EEN KLOOTZAK !!!


  Maak melding
 24. Hr Bouta moet NIET berecht worden. Er lopen nog zoveel criminelen die ook niet berecht moet worden.op een slag veld heb je 2 partijen kill or be killed.Den mensen / personen haden zijn zoon, broers niet naar een fornt moeten sturen waar een oorlog is.Met alle respect voor de die gesneuveld zijn.Een boek bestaat uit meerder bladzijde.Dit is het aanleiding geweest van de de Onafankelijk en ook de vecht partij in de DNA en er staat nog meer te gebeuren.GEzien dat alleen maar lagerkader geschoolde mensen in de DNA zitten en de boel belazeren.


  Maak melding
 25. Dear Sir Hoost,
  Weet u wat? Kom in hoogst eigen persoon naar Suriname en zie Bouterse aan de braadspit te rijgen. Eet hem vervolgens op je dooie gemak op! Dan zijn jou persoon en alle gelijkdenkenden tenminste gerustgesteld. Wij hebben het nog niet eens over die honderden doden waarin ook jullie hoegenaamd ook de hand in hebben. Na Sranan un de. San de na dungru sa kong na krin en dan wordt het een never ending verhaal. Daar gaat het blijkbaar naar toe.


  Maak melding
 26. wat een dom mens ben jij akuba ik zeg jou vaker en wat leuk is je laat het iedere keer blijken ga nou een keer jou reaktie lezen mie boi slaat nergens op ,de grooste roof uit de surinaamse staatskast is in de tijd dat bouterse en bosje samen gingen werken en koetie de surinaamse bank heeft leefgeroofd van zijn goudvoorraden en dat alibux de staat heeft opgelicht en ook veroordeeld vraag aan bouterse hoe hij aan al die miljoenen komt op de buitenlandse rekening weet je nog hoe de militairen alles wat los en vast zat in de memreboekoe kazerne hebben gestolen ik wil niet goed praten wat er nu gebeurd in suriname dat zal ik ook nooit doen zo verstandig ben ik maar jij ben echt oerdom om alles wat bouterse heeft gedaan in suriname goed te praten dat vind ik zeer kwalijk en dom .


  Maak melding
 27. Geachte heer Hoost (reactie no.20),

  U zegt dat: “Al die ndpers die vinden dat Hoost z’n mond dicht moet houden hypocriet bezig zijn”.

  Wel beste heer, wij van de Bewustzijnsbeweging zeggen niet, dat u uw mond moet houden, absoluut niet, het is uw democratisch recht. Dus hypocriet is dus in deze niet aan ons besteed.

  Wel vinden wij dat u juist degene bent, die zich telkens weer zo ‘hypocriet’ gedraagt. Want u was er heel dicht bij en enkelen van ons van de Beweging, waren tentijde de Revolutie IN 1980, nog in Suriname aanwezig.

  U WAS ER BIJ, ‘DIKI-DIKI’, TENTIJDE DE REVOLUTIE IN 1980, NOTABENE EEN ALS EEN RADICALE ‘HANDJE DE VOORSTE’ PIEPEND TUSSEN DE OUDEREN, TE JONG OM TOEN NOG TE BESEFFEN, HOE GEVAARLIJK HET KAN ZIJN OM MET VUUR TE SPELEN.

  En Jullie allemaal zijn debet aan het gebeuren; de Hoost, de Daals, Kamperveens, allemaal, als een stelletje pseudo elitaire verwende uitbuiters van het volk, die er van uit gingen dat zij met hun ‘arrogantie’ altijd weg zouden kunnen komen.

  Zelfs om de dood van de vakbonsleider Jowini Abaysa, hebben deze gasten, zogenaamde ‘Eigenaars van Suriname’, nimmer een traan gelaten.

  Hebben zich deerlijk op de Surinaamse militairen verkeken, die in 1980 en 1982 bijgestaan werden door adviseurs van de Nederlandse Militaire Attache in Suriname, waaronder Kolonel Valk.

  En nu bent u boos, omdat uw voornemens om de Surinaamse militairen proberen uit te schakelen met hulp van de Surinaamse politie, mislukt zijn geworden, met alle consequenties van dien.

  “EN WIE ZIJN BILLEN BRAND, MOET MAAR OP DE BLAREN ZITTEN”.

  Verder zegt u dat: “Als van jullie ndpers een aantal geliefden wordt ontnomen die vervolgens bruut worden mishandeld en gemarteld en kapot worden geschoten, dan zullen diezelfde ndpers met hun ‘grote bek’ anders piepen”.

  Natuurlijk heer Hoost, tenzij zij onschuldig zijn, dat’s een ander verhaal.

  MAAR UW GELIEFDEN, WAREN BESLIST NIET ONSCHULDIG, ZE WAREN SCHULDIG !! EN HEBBEN SAMENGEZWOREN TEGEN DE STAAT SURINAME, MET ALS DOEL MILITAIREN VAN HET SURINAAMS NATIONAAL LEGER TE VERMOORDEN ZONIET UIT TE SCHAKELEN EN BURGERLEVENS IN GEVAAR TE BRENGEN, EN DIT IN SAMENWERKING MET HET BUITENLAND.

  HET WAS WIJ OF ZIJ !!

  En wie is nou al die jaren hypocriet bezig geweest als te zijn onschuldig;

  “Diki-Diki, yu ben de na ini”.

  Nomo, tantiri a no don.


  Maak melding
 28. nr 23 ik ben het met je eens , maar of dat door dringt bij vele hun botte verstand is de vraag, vele roepen en schreeuwen , wat er niet moet gebeuren , ik vraag mij soms af waarom kopen ze geen enkele reis om alles van dichtbij mee te maken , vraag 2 is , ze zijn zelf bang om in de bak terecht te komen , want vele van ze hebben , te veel uitgespookt wat het daglicht niet kan verdagen , dus proberen ze op een afstand met man en macht hun eigen hachje te redden , of die wel te redden valt,dus dit alles is een spiegelreflect ,


  Maak melding
 29. ze moeten bouterse gewoon niet lullen ,die schijnheilige mensen,ze moeten nederland aanklagen voor de slavernij,en de suikerriet plantage s houders en de joden de grondleggers van slavernij.enzovoort….. en de usa toen zij de baas waren in suriname,en onze land heeft uit gebuit,het goud in de nederlandschebank HOE ZIT DAT DAN ALS MEN PINOCHET KAN AANKLAGEN,DAN KAN DIT TOG OOK,DAT LEVERT TENMINSTE WAT OP VOOR HET LAND…… JERRY LEGENDARY


  Maak melding
 30. Neen,DOMBO_DU, jouw JapJappie Brunswijk is dommer dan het achterend van een koe,hij heeft nog nooit scholing gehad,Bouterse heeft ten minste een MULO Diploma en nog snugger dan jou Lijer Vene.
  Whahahahahahahah en de aanhangers van Bouta zijn nog veel en veel slimmer dan jij,jere no,wie in zijn eigen tuintje wiedt ziet het onkruid van een ander niet,dus DOMB)-DU think.

  Hoost waus dat je bent,jij hebt helemaal geen recht tot spreken,je zit hier in Holland,je bent na je vlucht nooit meer teruggeweest,dat doen toch normale “politieke vluchtelingen”altijd,naar hun land teruggaan als het tij is gekeerd?Maar joe sa law,ik kong fini na boeng dja.Als je zo met Suriname te doen hebt waarom blijf je nog hiero?Jajaja lul de behanger het komt je beter uit om van uit het verre Nederland je gal te spugen no.Maar tja jullie tegenstanders staan beter mijlen ver weg in je veilige omgeving je koeterwals te preken,slajanussen.


  Maak melding
 31. nou, ik schaam me dood om te lezen hoe landgenoten kunnen schrijven (echt schrijven en hoe…de taal is moeilijk volgens mij), we hebben het over koud maken, bla bla bla!!!!!!! zo de meester zo de leerling zou ik bijna denken, geen zinnige duscussie komt uit jullie. schande, schande om zo te denken laat staan te schrijven maar ach……. zielig is het juiste woord, gebrek aan intelligentie, dat is een ding dat zeker is.

  meneer hoost, no spang hoor, ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, dat blijkt hier ook alweer!!!!

  men mag zijn mening hebben, uiteraard, alleen de term koud maken spreekt voor zich en we kunnen hem of haar helemaal niet kwalijk nemen, integendeel, medelij hebben moeten we.

  de groetjes


  Maak melding
 32. aan buitenman ik heb jou vaker gezeg dat jij en jou aanhang hier altijd appels met peren vergelijken abaisa is tijdens een demostratie doodgeschoten en de december moorden zijn mensen opgapakt en standrechtelijk afgeslacht als jij niet het veschil zie dan is het de laaste keer dat ik reageer op jou dom geklets .


  Maak melding
 33. Beste DU,

  En ‘Van Oldenbarnevelt’ was zeker ook “op de vlucht” doodgeschoten en Papa Touwtjie is vanwege een ‘hevige bloeding’ in zijn been omgekomen zeker, “als gevolg van een schietpartij”.

  Ben je zo ‘naief’, hou je de boel gewoon in de maling of ben je gewoon onwetend omtrent (internationale) politiek.

  Iemand ‘uitschakelen’ is politiek bekeken, niet zo moeilijk meer tegenwoordig. De moeilijkheidsfactor zit hem juist in het zoeken naar een voor de massa ‘geloofwaardig en geaccepteerd argument’, dan is de kous af.

  Vandaar dat het voor de vooral de ‘witte Amerikanen’ zo moeilijk was, om de vrijspraak van O.J. Simson te accepteren m.b.t. de moord op zijn vrouw Nicole Simson.

  Die ‘grootsopgezette leugen’ van racistisch Amerika, werd tot hun verbazing door notabene een zwarte advocaat, in de kiem gesmoord.

  Maar je zal kennelijk geen idee hebben hoe het allemaal politiek in z’n werk ging, net zo zeer als het zogenaamd ‘Decemberproces’.

  Maar trouwens, hoe oud ben je, want misschien zit het’m in je groei, kan ook een rede zijn.

  Indien dat het geval mocht zijn, neem dan gerust je tijd. Het heeft ons ook enorm veel moeite gekost (research) om het allemaal te kunnen begrijpen.

  Nu weten wij als leden van een Bewustzijnsbeweging veeel en veel beter,

  jij nu.


  Maak melding
 34. Ps. voor DU (reactie no. 35),

  Neem u eens de moeite om tenmindste eenmaal ons advies te volgen en de boeken te raadplegen die wij eerder vrijblijvend geadviseerd hadden.

  En naar aanleiding van uw recente reactie op no. 35, doen wij u, ondanks het zovele geduld dat wij jegens u blijven betrachten, het volgende boekadvies toekomen. Namelijk van de psychologische schrijver:

  DR. WAYNE W. DAYER , genaamd:

  ‘EERST GELOVEN, DAN ZIEN’.

  Alvast veel leesplezier toegewenst.

  Namens de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya,


  Maak melding
 35. zonde die verdeeldheid,ik oordeel niet,wie ben ik een simpele,maar niet domme Surinamer.Hebben wij niet allen geleerd uit de wereldgeschiedenis.democratie is niet als een switch dat neemt tijd,een evolutie van een volk.in dit geval mijn volk,een trots volk Surinamers.recht hoort ook bij onze vooruitgang.schuldigen straffen onschuldigen niet. i rest my case


  Maak melding
 36. du moet gezien worden als iemand, dat zijn carrière is misgelopen. hij probeert indruk op ons te maken, wat hem niet zal lukken. hij weet zelf niet dat hij bezig is de sfeer te verpesten, met zijn onzinnig deskundigheid.
  kritiek mag er altijd zijn, maar met de bere doti nog op zijn kop, heeft deze geen kaas van gegeten. deze vervelio kan nooit een gelukkig mens zijn. en tegen de dame claudia wil ik een vraag stellen. claudia kan jij het verschil tussen het nederlands en het surinaams hollands niet weten te scheiden. kan jij mij vertellen wat het verschil is tussen een klok en de tijd. en waarom heb jij dan geen commentaar op de belgen of de mensen uit het noorden van nederland. zie hier de houding van die blaka bakra.
  go sribi boi. jij bent slaap dronken.
  na mi taki


  Maak melding
 37. @buitenman je moet wel gaten in jou hoofd hebben om al deze argumenten naar voren te brengen om de moorden van 8 december goed te praten echt ik vraag me af wat met jou aan de hand is want als nu zelf o.j simson erbij haald dan snap ik jou niet dat doe jij ook met het slavernij iets van drie honderd jaren geleden je moet gewoon als mens de moorden van 8 december afkeuren en niet proberen met allerlij onzin het goed te praten jongen dat vind heel erg laf van jou nu deze man waar jij het voor opneem voor een rechter zijn daden moet verantwoorden is anders dan mensen koelbloedig afslachten en nog steeds weet jij en ik niet waarom het is gebeurd volgens mij heb jij een trauma meneer buitenman anders kan ik die onzin van jou niet verklaren .


  Maak melding
 38. Whahahahahhaha DOMBO-DU,de pot verwijt de ketel dat ie ZWART ziet.Jij bent de gene die een trame hebt,lees al je reactie`s baja.
  En je hebt een niet te helpen HAAT tegen de militairen, reden waarom?Ja ze hebben de rotteshit die je verkocht aan je eigen mensen vernietigd no?Whahahahahha ik lig altijd in een deuk met die onzin reactie`s van je.

  Men.Buitenman typt altijd zinnige taal,tja,ik houd het maar er op dat je veel te stupid bent om zijn reactie`s te begrijpen.

  Wat heeft windHoost eigenlijk in de pap te brokkelen,hij is nooit meer teruggeweest na zijn laffe vlucht,hij zit hier op zijn droge kont te,give the commando`s,makkelijk zeg.Als hij zo met Surinamers en met Suriname te doen heeft,laat hij zijn koeterwals in Suriname gaan verkondigen tjsssssssssss.


  Maak melding
 39. waarom,zoveel haat naar elkaar toe, moeten de jongeren die ook meelezen dit van ons leren?
  Bij een discussie is het raadzaam om zich zaken niet persoonlijk aan te trekken.
  U hoeft een ander ook niet persoonlijk(verbaal) aantevallen.
  Laten wij niet vergeten dat wij landgenoten van elkaar zijn.
  Als u een reactie heeft op een ander probeer het met respekt over te brengen op de ander, anders komt de boodschap niet goed over,de ander reageerd dan anders /verkeerd/scheldkanonades/etc..
  Misschien voelt u zich goed als u terug scheldt, maar u schiet uw doel zeker voorbij.
  Het is beter dat wij het doel van de discussie voor ogen houden anders dwalen wij af,
  met respekt naar alle voors- tegen toe.
  a.u.b
  m.vr.gr.


  Maak melding
 40. Geachte DU (reactie no. 40),

  ‘De pot verwijt de ketel…’.

  Maar laten wij dit voorop stellen. Wij hebben het liever en vooral voor u bedoeld, dat u eerder de term ‘heer’ of ‘meneer’ jegens ons hanteert, daar wij mekaar eerder (nog) niet persoonlijk ter kennismaking ontmoet hebben. En gezien uw wijze van reageren, gaan wij er ook beslist NIET vanuit, dat wij ‘gelijken’ zijn. Bijvoorbaat dank voor uw begrip.

  Vervolgens zijn wij van mening en hierbij willen wij zo vrij zijn om u dit met een heel simpel voorbeeld te illustreren, dat u ‘inconsequent’ bent, dit met verwijzing naar uw volgende reactie no. 35, waarin u stelt:

  “aan buitenman, ik heb jou vaker gezeg dat jij en jou aanhang hier altijd appels met peren vergelijken abaisa is tijdens een demostratie doodgeschoten en de december moorden zijn mensen opgapakt en standrechtelijk afgeslacht als jij niet het veschil zie dan is het de laaste keer dat ik reageer op jou dom geklets”.

  du

  Echter vervolgens nog geen vijf tellen later, bent u het zelf die uw belofte verbreekt, door toch weer op onze reactie te regeageren d.m.v. uw vervolg reactie no. 40, waarbij u, niet beleefd natuurlijk, aan ons adres de term ‘jongen’ jegens ons hanteert.

  Maar desondanks verrast uw houding ons niet, omdat wij zulks een houding ook vaker gezien hebben bij de ons niet onbekende ‘Romeo Hoost’. Een zogenaamde ‘onafhankelijke journalist’, die een verslag moet maken voor een ons bekende Amsterdamse Radiostation omtrent het zogenaamd standbeeld van Anton de Kom, en enkel dagen later zonder enige principen tijdens een raadsvergadering in het Stadsdeel Amsterdam-Zuidoost, het als enige burger presteert, om zelf in te spreken, en nog als bondgenoot van het ‘racistischgespuis’ aldaar.

  En dit alsof het eerder verraad massaal van onze zogenaamde ‘Grassroots’ in dat stadsdeel, voor onze gemeenschap nog niet voldoende was.

  Ter herinnering wijzen wij u erop dat juist vanwege onze held Cornelis Gerard Anton de Kom (1898-1945), onze gemeenschap in 2006 erachter kwam dat meer dan 80% van onze zogenaamde Grassroots (zogenaamde voorvechters van onze belangen), vooral die in Amsterdam-Zuidoost, reeds jaren in een bondgenootschap verenigd was het racisme aldaar, inclussief de Stadsdeelvoorzitter mevr. Elvira Sweet. Met als dramatisch gevolg dit racistisch standbeeld van Anton de Kom op het Anton de Komplein in Amsterdam-Zuidoost.

  En neem u het van ons aan dat zulks een verraad, zich niet eerder op zulks een grote schaal getoond had in onze prille geschiedenis, vandaar ook dat de gevolgen voor deze verraders niet zullen uitblijven. De ‘Vloek van Anton de Kom’ komt sindsdien dagelijks over hen heen, nomo ‘marki e sori keba’.

  Vandaar dat wij zo vrij willen zijn, u tewijzen op uw inconseguent gedrag, om te voorkomen dat ook u mischien later grootser in de fout gaat.

  Wij zagen dit eerder ook met de bouw van de Brug over de Surinamerivier, tijdens de NDP-Regering Wijdenbosch, waarbij tegenstanders van het Front, er niets aan over lieten om zulks een belangrijke ontwikkeling voor de Republiek Suriname, tegen te werken. Deze zelfde meneer Romeo Hoost riep hier luidkeels in de media, “het heeft geen prioriteit”!. Voormalig vakbondsman Fred Derby, gecoachd door zijn overige Frontpartners zei zelfs: “ik zal nooit van deze brug gebruik maken”! Zie daar de gevolgen, nadat hij en zijn makker dat toch deed, “sodro fu puru taki”.

  Wij van de Bewustzijnsbeweging willen u erop wijzen, dat zulks een wangedrag nimmer onbestraft blijft, omdat het Universum een levende ziel is en “what goes around, comes around”.

  Verraad jegens de gemeenschap, begint vaak genoeg reeds bij verraad jegens jezelf en jegens de God die je beoogt te dienen. En zulks een gedrag sluimert je heel langzaam steeds verder en dieper, totdat het zonder je ervan bewust van tezijn, je gedreven heeft in de armen van het kwaad.

  Wat niet betekent dat redding niet meer mogelijk is, maar “voorkomen is beter dan genezen”, dat is wat wij onze zogenaamde Grassroots en het Stadsdeelbestuur van Asterdam-Zuidoost reeds jaren probeerden uit te leggen.

  Maar helaas, het is de individu zelf die ervoor kiest, om als ‘ongelovige’ door het leven te willen gaan, veelal vanwege hebzucht, leugen en bedrag, een gegeven welke ook de ‘Straf van het Universum’ jegens hen,

  onvermijdelijk maakt.


  Maak melding
 41. Bent u nou zo knap of ben ik de domheid zelve? Het hele eieren eten gaat om het volgende:
  Door het handelen of nalaten te handelen door blijkbaar 25 verdachten zijn ons op 08 december 1982 15 dierbaren komen te ontvallen. In reactie daarop hebben tijdens die ontketende en vanuit Holland logistiek en anderszins ondersteunde binnenlandse oorlog 89-jonge militairen en honderden boslandscreoolse landgenoten, waaronder enkele blanke huurlingen het leven gelaten.

  Met aan waarheid grenzende zekerheid kan worden gesteld dat klinkende namen deel hebben gehad in die vuile oorlog.

  Ik heb nog niet gehoord bij wie het zwaarte punt van die bijkans 400-doden moet worden gelegd of waren dat kabouters?

  In in deze niet al dubbel en dwars het talio beginsel, “oog om oog, tand om tand/het recht van wedervergelding” toegepast?

  Wat willen sommigen nog meer??????????


  Maak melding
 42. Voor zij die horende doof en ziende blind zijn zal ik reactie double four blijven herhalen. Als er geen wraak was genomen hadden wij een andere situatie in Suriname.

  Die vuile oorlog was de vergelding voor 08 december 1982 punt uit!


  Maak melding
 43. Als Dhoekie een trap krijgt is dit hemel tergend, het land onbestuurbaar en moeten Somo en Bruns vertrekken en wordt er een proces aangespannen.
  Als er 15 mensen in keole bloed vermord zijn en SME al 25 jaar worsteld met de nasleep en daar aldie tijd ernstige problemen van ondervindt dan moet het maar onder het kleed of de mantel derliefde geschiven worden.
  Vreemde redeneringen houden de forum leden er opna.


  Maak melding
 44. Wat is het verschil tussen die vechtpartij in het surinaamse parlement, en al die schelkannonade hierin.
  Beledigingen bedreigingen is ook wagelijks toch.
  Hou toch op als je niet meer onder elkaar kan comuniseren.
  Verder wenst ik U alleen een zallige kerstfeest en een gelukkige nieuwjaar toe.


  Maak melding
 45. Krindeistari,dat geld voor DU,een patient,Alex
  en Buitenman ,Toet hebben het hem steeds duidelijk gemaakt over zaken,het is moeilijk als iemand een slechte ziel heeft,Bouterse heeft DU en z,n kornuiten een kopje kleiner gemaakt,hoost die rooie erbij het zijn mensen die kerstgala hebben met veel wrok en prijzen je het besten wensen toe en morgen kruizig hen. ,hij DU is verkwanseld ontkruid met bere doty,een gefrustreerde Ezel en Bouterse syndroom,,hij wil de waarheid niet onder ogen zien,ik heb voorlopig een laatste advies aan hem ga sandoksie helpen,Khan aanhang zit op de loer,
  ik dom dat is jouw naam,gevoellozen,bandenloos element

  Aan mijn mede schrijvers een goede jaarwisseling.zowel aan mijn vijanden.


  Maak melding
 46. het probleem in niet wat iemand zeg maar hoe je het zeg ik respekteer iedereen zijn of haar mening maar als ik soms dingens hier lees dan vraag ik me af hoe haal die het in zijn hoofd om dat te beweren maar je heb een groep mensen hier die de zelfde manier te werk gaan bijvoorbeeld de moorden van 8 december in verband brengen met de slavernij en dingens zwart wit stellen om zo bepaalde gevoelens bij sommige mensen los te maken wel ik ben niet dom en ook niet achterlijk om te weten dat die dingens niets met elkaar te maken hebben en die zelfde mensen gebruiken het woord jap japie als een blanke dat tegen mij zou zeggen zou anders reageren maar neger als jou zelf dat zeg dan weet ik genoeg met wie ik het te doen heb, mensen die een heel lage dunk over hun zelf hebben .mensen zoals buitenman die willen dat ik naar afrika moet gaan en boeken moet lezen om de moorden van 8december te begijpen , dan heb ik vraag voor jou meneer buitenman waar moeten die kinds soldaten gaan om te begrijpen wat er met hun gebeurd waar moeten die mensen van oganda gaan die de rest van hun leven met een hand moeten leven misdaden die door het zoganaamde leger van de heer word gepleegt vertel mij dat meneer buitenman, toet, akuba en nog meer van die gasten


  Maak melding
 47. Vertel mij DOMBO-DU,waar moeten de duizende doden gaan of te wel hun nabestaanden?Dan heb ik het over de rechtse militaire coups in Zuid-Amerika,Columbia,Peru,Argentinie,Brazilie enz. enz.Zijn die ooit vervolgd???Ll,die Pinocet,was in Europa,Engeland,daar werd ie met de meeste hoogaching onvangen en gekoesterd.En jij maakt je druk om 15 doden?Nou ik heb meer medelijden met die mensen voor de dolle moeders van Argentinie,die steun ik nog steeds(donatie).
  Als deze wereld rechtvaardig was,had ik zeker ook tegen Bouterse geweest,maar waarom mogen rechtse militairen coups wel en linkse niet?Als als als, de VS en in dit geval Nederland ook zo negatief waren tegen de boven genoemde landen waar er zo veel zinloze kwaardaardigheden zijn geschied,zou ook ik een andere instelling hebben,maar omdat ik een sociaal mens ben,ga in dit geval voor de zwakkeren.

  Zalig Kerstfeest,Een Knallend Uiteinde en Een Gezond en Gelukkig 2008.


  Maak melding
 48. Geachte DU, (reactie no. 51),

  U stelt dat;

  mensen zoals buitenman die willen dat ik naar afrika moet gaan en boeken moet lezen om de moorden van 8december te begijpen , dan heb ik vraag voor jou meneer buitenman waar moeten die kinds soldaten gaan om te begrijpen wat er met hun gebeurd waar moeten die mensen van oganda gaan die de rest van hun leven met een hand moeten leven misdaden die door het zoganaamde leger van de heer word gepleegt vertel mij dat meneer buitenman, toet, akuba en nog meer van die gasten.

  Geenszins is het de bedoeling van ons geweest om u of wie dan ook met onze informatie of door onze wijze van aanpak, in verwarring te brengen.

  Indien dat bij deze wel bij u het geval is geweest, dan bieden wij oprecht onze veronschuldiging aan.

  Echter is het niet altijd even eenvoudig om het brein van de individu zover te krijgen, dat de individu gaat inzien, dat het veel meer kan, dan hoe het zich op een bepaald moment aan de wereld voorstelt.

  Wij van de Bewustzijnsbeweging geloven dat u veel en veel beter kan, zelfs veel en veel meer zou kunnen geven dan tot nu toe. Veel en veel meer, waar de gemeenschap wat aan zou kunnen hebben, tenzij u de durf toont om in uw zelf te willen kijken en opgrond daarvan te investeren, in het belang van uw zelf, eventueel uw kinderen en uw omgeving.

  Het was beslist niet verkeerd of beledigend bedoeld, toen wij u enkele belangrijke schrijvers (boeken) voorstelden. Het was slechts als ‘advies’ bedoeld en het ligt aan u of wie dan ook, om zelf een keuze te maken.

  OOK U BENT ZOALS WIJ, EEN PRODUCT VANWEGE EIGEN KEUZE.

  Maar daar waar potentie merkbaar is, proberen wij deze slechts te stimuleren. Het ligt vervolgens zelf aan de individu dat door te strekken en dat te ontwikkelen, vandaar ook ons ‘boekadvies’.

  Ten aanzien van ‘De December-Gebeurtenissen’ blijven wij van de Beweging van mening dat het een ‘gebeurtenis’ is geweest met vele dieper achtergronden, waarbij en het Koninkrijk der Nederlanden en de Verenigde Staten van Amerika, diep er bij betrokken waren. Vandaar dat u ons niet zult horen spreken over ‘moorden’, omdat dat reeds bevooroordeeld klinkt. Trouwens de benaming ‘Decembermoorden’ is een uitvinding van de ‘Nederlandse propaganda machine’, sla de kranten tentijde deze gebeurtenissen maar eens na. En wij zijn beslist geen papagaaien.

  Wij van de Bewustzijnsbeweging, kennen de Surinaamse geschiedenis redelijk goed, van Kaykusi, Anton de Kom tot en met de legendarische Desire Delano Bouterse.

  Systematisch zijn in de loop van onze prille geschiedenis, al onze vrijheidsstrijders vermoord geworden; onthoofd, vergiftigd, verbannen uit eigen land, langdurig gevangen genomen enz. enz., zelf levend verbrand.

  Vandaar dat wij de ‘nieuwe generatie’, vanuit ons ‘hernieuwd bewustzijn’, de verantwoordelijkheid hebben, om datgene wat wij nu behoren te koesteren, ook zullen helpen verdedigen.

  DE GESCHIEDENIS VERLANGT DAT VAN ONS, VOORAL DAAR ZIJ WEET DAT WIJ HAAR NU KENNEN.

  In de hoop dat u hiervoor begrip kunt opbrengen, verblijven wij met een strijdlustige groeten.

  Ps. U hoeft niet perce naar Afrika te gaan voor bewustwording, “Afrika, Afrika” is momenteel dubbel in Europa aanwezig.

  Tan bun, waka bun,

  Namens de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya,


  Maak melding
 49. wat een intelligentie op deze site, ongelooflijk, zo profileren wij Surinamers ons dus!!! dat weten we dan ook.

  onzinnig, dom, schande geven we onszelf!!!

  ga vooral zo door, een nederlander die dit leest lacht zich te pletter, goed zo mensen!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES