maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameVechtpartij in Surinaams parlement politiezaak

Vechtpartij in Surinaams parlement politiezaak

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 dec – De knokpartij in het parlement is zonder meer een zaak voor de politie. Dit zeggen Marcia Burleson, griffier van het parlement, en haar voorganger Edmund Bleau. Een parlementaire aangelegenheid kan het robbertje niet genoemd worden, aangezien het niet heeft plaatsgevonden tijdens een vergadermoment.

Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo en de leden Ronnie Brunswijk en Rashied Doekhie vlogen elkaar in de haren tijdens een schorsing. Er had dus net zo goed op straat gevochten kunnen worden. Alles wat met veiligheid en orde te maken heeft is dan een politieaangelegenheid. “Tijdens de schorsing ligt alles op het bord van de politie en de veiligheidsfunctionarissen”, zegt Burleson tegenover de Times of Suriname.

Die hebben dan ook opgetreden, wat erger heeft voorkomen. Bleau heeft in zijn ruim dertig jaren als griffier nooit een dergelijk incident meegemaakt. Vechtpartijen zijn het Surinaams parlement overigens niet vreemd. Volgens de Ware Tijd. De oud-minister Just Rens en dabladeigenaar David Findlay zijn in de jaren vijftig in het parlement op de vuist gegaan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. In het AD las ik vanmorgen Doekhi en Somo zoekt ruzie en Brunswijk probeert de ruzie te sussen. Ik weet niet wie dat artikel zo schreef want als je naar de beelden kijkt zie je iets heel anders. De realiteit is dat Somo en brunswijk (de bokito van suriname) duidelijk Doekhi op de grond nog zitten na te trappen.


  Maak melding
 2. De latere minister-president Just Rens en dagbladeigenaar David Findlay zijn in de jaren vijftig in het parlement op de vuist gegaan.

  * Hallo kijk de bevolking is ziek maar niet gek.

  Als een domoor zich beveiliger noemt en ook beveiliger voor de Pres. noemt in Su. en de plek waar…dan moet jij/men weten dat domoor DOMBO-RAMBO met een VUURWAPEN EN HANDGRANAAT daar rondloopt.

  Daarom niet gaan zitten wachten op brigade Chan (Tjander tokie)ruim gewoon daar de boel op.

  Het is geen vesting van boeven, schurken en corruptelingen of wel.

  Gaan jullie daar weg….. wij leven in 2007 en u moet de wereld van nu begrijpen en dat is juist wat er ontbreekt.


  Maak melding
 3. wie heeft wie aangeklaagd,er moet gewoon een klacht ingediend worden bij de politie, tegen de heer paul somohardjo(voorzitter)en de heer lonny brunswijk(parlement lid)de twee ongedisciplineerde coalitie(klootzakken)leden. die een paar maanden opgeloten dienen te worden, om een beetje fatsoen bij te brengen. alleen op deze wijze zal het misschien wel lukken.


  Maak melding
 4. Ook in japan gaan ze op de vuist.
  Dat is gewoon je emotie uiten,en het zijn volwassen mannen.
  Ik vind dit geen zaak van de politie.
  Het is een gewone knokpartij zonder wapen.
  net als vroeger op school hebben er zoveel knokpartijen plaats gevonden en de politie kwam er niet bij.
  Als het hoofd van de school het te horen kreeg,dan volgd een schorsing.
  klaar is kees.
  alfa


  Maak melding
 5. somohardjoe is inderdaad corrupt en die terrorist brunswijk moet doodstraf krijgen. allemaal werk van de corrupte venetiaan die een terrorist in de regering heeft.


  Maak melding
 6. De weergave van de journalist klopt niet met wat ik zelf heb gezien op het filmpje. De vechtpartij wordt gestart door Doekhie die Somohardjo een klap geeft. Daarna trekt Brunswijk Doekhie naar de grond en duwt hem naar de politie. Brunswijk zie ik daarbij niet schoppen of slaan. Somohardjo geeft wel een schop.

  Graag bij de feiten blijven a.u.b.


  Maak melding
 7. Het schandelijk vertoon is geen parlementaire aangelegenheid volgens de griffiers. Fungeerden deze heren op het moment van dit incident dan niet als parlementariers? Dhr Somo zegt dat hij als parlementsvoorzitter geklapt is door Doekhie. Dat het op een ordinaire straatgevecht leek is een andere zaak.


  Maak melding
 8. P.s.
  Er wordt hier gedaan alsof de veiligheidstroepen zo heldhaftig optraden, maar die waren in geen velden of wegen te bekennen toen het mis ging. Gelukkig was de heer Brunswijk in de buurt om de aanvaller snel buiten gevecht te stellen en vervolgens aan de veiligheidstroepen over te dragen.


  Maak melding
 9. Niemand heeft nog iets gezegtover de wijze waarop Doekhie door de politie wordt aan gepakt met een twist in zijn arm op z`n rug terwijl brunsmijk nog van alles staat te roepen.

  maar vergeet niet er zijn weer twee farc leden aangehouden in SU die pen door voor buitenlandse inval in SU blijft zo lekker wijd open!!!

  A.KOMTJIE


  Maak melding
 10. Meneer of mevrouw Paagal ik raad u aan om heel snel een bril te gaan kopen. Want nergens op de beelden is te zien dat Brunswijk schopt. Wel kun je zien dat Doekhie zonder aanleiding keihard uithaalt naar de Voorzitter van de Nationale Assemblee. Vervolgens wordt deze onverlaat (die gestraft moet worden) door de heer Brunswijk onschadelijk gemaakt door hem ondersteboven te tillen en vervolgens DUWT Brunswijk de aanvaller naar de politie. Let wel, nergens schopt of slaat Brunswijk, dit in tegenstelling tot Doekhie die door u echter tot slachtoffer wordt gepromoveerd.

  Door uw racisme kunt u de feiten niet meer onderscheiden. Ik weet niet of daar een bril voor bestaat… misschien een anti-racisme bril met extra lens sterkte???


  Maak melding
 11. Aluku ga gauw de beelden terug kijken en liefs met een jampotglazenbril tjssss,heeft Brunswijk niet geslagen en geschopt,aiii bajaaaaa met welke ogen kijk je.Het ergste wat die ongeletterde Brunswijk heeft gedaan is,Doekhie aan zijn enkels van de tafel trekken en meegesleept achter die spreektafel,daarna werd Doekhie door die verkrachter en percelendief Somo en Drugsbaron Brunswijk in elkaar getrapt,Aiiii bajaaaa men ziet wat men wil zien tsssss.

  Somo whawhaaaa die ontkent altijd alles,alleen om het arme volk die op hem stemt peper in de ogen te strooien,maar langzamerhand worden deze stemmers wijzer en wijzer.


  Maak melding
 12. wie kent somo niet???en wie kent brunsie niet??1+1=???boeven bende.Venetiaan zijn dit onze mensen?wordt het geen tijd om deze bende inclusief vene voor altijd naar huis te sturen.Ze kunnen het niet en dat hebben ze vaker bewezen!!!!!!


  Maak melding
 13. goedzo parlement van Suriname!!!!!het bewijst weer hoe geschoold we zijn en hoe we zijn opgevoed!!prachtig!!voor Somo de tweede keer he,onverbeterlijk dus net als het beleid dat de coalitie voert.Volk van Suriname;als we weer op deze gasten stemmen dan zijn we hetzelfde en willen we het ook graag zo.


  Maak melding
 14. wat een niveau van onze DNA. en dan nog zijn er suri don djoekoes die blunswijk zijn handeling goed proberen te spreken. mensen als somo en blunsie horen niet in DNA thuis. ze hebben gewoon geen niveau. met zulke feiten komen hun capaciteiten en vermogen naar voren. somo die $750 per dag krijgt voor dienstreizen, vindt dat dat bedrag niet toereikend is.blunsie heeft duizenden hectare grond van de Staat, waarvor hij pacht ontvangt i.p.v dat dat geld na de overheid gaat. terwijl een arme burger geen 400 vierkante meter grond kan krijgen. DNA is gewoon een verblijfplaats voor boeven en verkrachters. met domme djoekoes en jampas gaat suri nooit vooruit. ze kunne geen dag vooruit zien, laatstaan regeren en functioneren op assemblee niveau.
  om dit soort rotzooi te voorkomen, moet er van dna-leden vereist worden dat ze een minimale opleiding op hbo-wo niveau moeten hebben. haal je meer deskundigheid en minder criminelen binnen.

  ik vene, ga sardjoe binenkort ver kracht en


  Maak melding
 15. Aluku mi dink tak ie ne luku boeng. Go luku a sani boeng dang ie moes taki soema moes wer wang bril. Ik ben absoluut geen fan van Doekhi maar als je de beelden ziet dan heeft Somo dit heel duidelijk uitgelokt en hem uitgedaagd, erg dom van hem om erop in te gaan. En je kan ook heel duidelijk zien dan brunswijk zijn handen ging krassen om iets uit te halen. Twee tegen een is erg laf. Laat somo alleen met doekhi, ik denk dat die kleine javaan gaat poepen in zijn broek.


  Maak melding
 16. is het niet doekhi geweest dat tegen de president heeft lopen roepen dat hij moet op pluren?zien jullie niet dat deze koelie geen manieren heeft en zijn grenzen verlegt. jammer dat hij zo zacht is aangepakt door somo en bruins.


  Maak melding
 17. Dombo DU,dat wat sa je befy,ow pur un m…..
  kadoro,zeg aan die Bankrover Brunswijk om die beretee om zijn buik af tehalen,en z,n obia pato om te keren, dow sie sa o mieting,die jampanesie die de zijn
  sabel is gaan halen in japan,wat dacht hij
  Un haby un biegy sma na oso tu.jullie hebben geen drup respekt.


  Maak melding
 18. venetiaan is ook heel erg corrupt. hij heeft meer dan 262 miljoen US dollars ontvangen om chinezen in het land te brengen. vandaar dat er ineens heel paspoorten gestolen zijn, allemaal door venetiaan voor de chinezen. als venetiaan zelf een grote lelijke boef is (bokito is zelfs TE mooi) is het niet raar dat een boef, moordernaar crimineel, drugsdealer, rover, en terrorist van een brunswijk in het parlement zit. een djoeka gaat voor een djoeka, al is het een veelpleger.en dan moeten we niet raar opkijken dat die djoeka die hindoestaan neerslaat. en ooit gaat het escaleren.

  en onthoudt 1 ding goed. als er geen hindoestanen waren in suriname, was suriname een 2e afrika waar die luie negers de hongerdood zouden sterven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES