vrijdag, juni 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse parlementsvoorzitter biedt excuses aan

Surinaamse parlementsvoorzitter biedt excuses aan

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 dec – Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo heeft zijn verontschuldigingen aangeboden na de vecht- en schoppartij in het parlement, “ondanks mijn onschuld.” De man die al schoppend naar de op de vloer spartelende parlementariër Rashied Doekhie te zien is, noemt het spijtig dat hem schuld verweten wordt.

Doekhie heeft het eerst toegeslagen en wat zich daarna heeft afgespeeld, moet kennelijk niet worden meegenomen bij het beoordelen. “In feite heeft Doekhie niet mij geklapt, maar de parlementsvoorzitter. Immers geven de televisiebeelden aan dat ik op brute wijze ben aangevallen door een zeer geëxalteerde persoon. De beelden spreken voor zich en straffen alle andere leugenachtige versies af”, stelt Somohardjo.

In feite is hij nu de gebeten hond. Overigens is Somohardjo niet consequent in het beschrijven van het soort slag dat hem is toegediend Was het een klap of een vuistslag? Doekhie zou naar hem zijn toegelopen en eerst hebben uitgescholden. “Alsof dat niet voldoende was, duwde hij de heer Brunswijk en gaf mij vervolgens een harde klap in het gezicht. De harde vuistslag die ik moest incasseren, illustreert heel goed het niveau van dit oppositielid.”

Op TV is alleen te zien dat Doekhie zich afzet tegen Brunswijk en Somohardjo met open hand in het gelaat duwt. De rest is geschiedenis. Ik roep het volk op om de moeizaam verkregen democratie te helpen bewaken. Tenslotte wil ik de personen die de democratie met alle macht opzij willen schuiven, duidelijk maken dat het democratische systeem het beste is voor land en volk”, aldus Somohardjo.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

41 REACTIES
 1. Suriname is een proefkonijn land. Geschapen door Nederland. Je zet Negers, javanen, hindoestanen, chinezen bij elkaar en zie wat er na een paar eeuwen gebeurt. Niet veel goeds dus vrees ik.


  Maak melding
 2. Alles wat opgebouwd is na al die jaren kunnen nu in 1 klap teniet gedaan worden door een paar maffia politici. Ik hoop niet dat het land niet weer zo instabiel wordt want de rijke politici zullen daar geen hinder van ondervinden hun zakken zijn al gevuld maar het arme volk wel. God slaap gelukkig niet, zakken die op een crimenele manier gevuld zijn, zullen wreed en pijnlijk geleegd worden in het hiernamaals. Dit geldt voor iedereen.


  Maak melding
 3. Het is oorzaak en gevolg…want als somohardjo niet de voorzittershamer van alendy,die op dat moment als ondervoorzitter fungeerde, had overgenomen om zijn zegje richting doekhie te doen,dan was er niets aan de hand.Maar het was naar mijn mening powerplay van somohardjo om op de stoel van de leiding te gaan zitten en de vergadering af te hameren na zijn (overigens niet ter zake doende) zegje had gedaan.


  Maak melding
 4. uitslag van dit politie-onderzoek zal denk ik, duidelijk laten zien of er wel “trias politicas” in Suriname herkenbaar is , vooral in deze cruciale periode(december-proces)


  Maak melding
 5. Een ding is zeker gelogen, dat doekhie Brunswijk zou hebben geduwd of geslagen. Je moet van goeie huize komen om zo een crimineel/verkrachter/bankrover/moordenaar te willen duwen of slaan.

  In elk geval zal het me niet verwonderen als de vrienden van Ewoud Leefland nog een appeltje hebben te schillen met deze Brunsie.


  Maak melding
 6. Ik denk niet dat men op excuus van schurken zit te wachten.
  Niveau Front is gewoon niks, gewoon niks, gezakt naar nihil….men zal nu geweld en leugens gebruiken om te trachten toch aan de macht te blijven.


  Maak melding
 7. Zolang de awari(domri) een andere mening toegedaan blijft heeft het geen zin om seminars te organiseren en resoluties aannemen ten gunste van kippen. Over recidive gesproken. Zet uw klok gelijk voor de volgende misstap. Het is gewoon de aard van het beestje! En daar is op zich niets tegen te doen.


  Maak melding
 8. paul weet je wat tron ka miki dagu njang yu,je bent een grote leugenaar en zo ga jij ook blijven.yu nanga lonny na tu scheitpijp
  schaamteloze klootzakken, dat jullie zijn.


  Maak melding
 9. Geachte redactie,

  Volgens Parlements Voorzitter Somohardjo, illustreert de harde vuistslag die hij moest incasseren, heel goed het niveau van het oppositielid Doekhie.

  Nou, een beoordeling van het niveau van het oppositie lid Doekhie, door deze zelfde schoppende Parlements Voorzitter en nog zo kort na het gebeuren, illustreert naar ons idee eerder het niveau van deze parlements voorzitter, dan dat van het slachtoffer Doekhie.

  Maar hebben wij deze zelfde Parlements Voorzitter, niet eerder in Nederland in actie gezien (1984), tijdens het praat programma van Karel van der Graaf, rollend over de vloer met een zekere Evert Tjon, waarbij naderhand schoten gelost waren?

  Maar, waar haalt zulks een “voorzitter”, de durf vandaan om desondanks, een beoordeling te durven uitspreken omtrent het ‘niveau van een andere’.

  De man, een collega parlementslid, reeds op de grond bewerkt, ligt dus reeds op de grond, dan vervolgens met z’n beiden tegen hem aan trappen, hem verder blijven opjagen tot onder het meubilair van het gebouw, dan weer nog meer op hem intrappen, en dat alls in het bijzijn van de overige mannelijke en vrouwelijke leden van het parlement, voor het oog van de Griffier van het Parlement, de Surinaamse politie en de burgers op de publieke tribune, en notabene in de lens van de aanwezige Televisie cameras.

  En het is deze Parlement Voorzitter, die het tenslotte ook nog durft, nog om een ‘beoordeling’ omtrent het ‘gedragsniveau’ van een ander, uit te spreken.

  Zijn er hier nog ‘pedagogen’ in de zaal of zullen wij deze discussie maar aan onze ‘psychologen’ over laten, ter beoordeling van de geestesgesteldheid van deze patient. Want het kant niet anders, dan dat de ‘patient’ ernstig ziek moet zijn.

  Het slachtoffer wensen wij tenslotte veel sterkte toe.


  Maak melding
 10. Als meneer Somohardjo het oprecht meent moet hij het voorbeeld geven om als eerste van de drie af te treden.Personen die zulke gedragingen vertonen is het parlement niet waard.Hij en de andere drie zijn schande voor het land en volk.Het gaat hierbij niet wie als eerst en wie het laatst geslagen heeft.Het is een strafbarefeit(openlijke geweldpleging; mishandeling)dat gepleegd is in het hoogste rechtscollege van het land.


  Maak melding
 11. Is dit nu Journalistiek van Waterkant. Hoort Journalistiek niet onpartijdig te zijn? In welk licht moeten we alle eerdere berichtgeving van “waterkant” nu bezien.
  Vul zelf maar in mensen!


  Maak melding
 12. Het feit dat Somo begint met “ondanks mijn onschuld” is al een lachertje. Zei hij dit op advies van zijn adviseurs of was het van himself? Maar ja wat kunnen we anders verwachten van andersdenkenden die niet op ons lijken.


  Maak melding
 13. De Democratie zoals somo het ziet is niets anders dan “laat me stelen en verkrachten en laat me met rust want ik ben voorzitter”
  Hij moet het verhaal goed weergeven want hij komt binnen”pakt” de hamer af van Ellende en begint te beledigen door de voorzitters microfoon waar de president en de vice-president bijzit.Somo heeft al een keer op de Nederlandse tv iemand aangevallen bij een tv-programma van Karel de Graaf.Daarna heeft hij in Nederland zoveel mensen opgelicht toen hij zijn Toko had in Rotterdam en heeft in Suriname weer heel wat jonge meisjes aangerand maar op een of andere manier heeft de politiek hem uit de gevangenis weten te houden.Er wordt nu veel van de president verwacht want hij is toch niet zo corrupt als de vice-president want die rommelt ook aardig met staatsgronden en financien.
  Somo moet en zal zijn verontschuldiging aanbieden aan de NDP-lid Doekhie als hij nog ooit in de politiek wil blijven.Wie weet wordt Doekhie nog minister van Justitie in de volgende regeerperiode waar de NDP de scepter zal zwaaien met of zonder Bouterse.


  Maak melding
 14. Ik vind Ronnie laf. Wat, democratie! alles gebeurde tijdens een schorsing. De waarheid kwam hard aan. Je moet leren luisteren en zoekt geen hulp bij een stomme rebel. Het lijkt wel een rebel uit africa. Weet je dat ze in Africa mensenvlees eten van degene die ze niet mogen en van de vrouwen eten ze eerst de borsten en dat is de lekerste gedeelte. Pas op voor de andere partij.


  Maak melding
 15. Waar blijven de excuses van Dhoekie en de DNP naar het volk?
  Of zitten die nog steeds in een hoekje te janken. Eerst een klapen en dan als ze je iets terug doen vlug jankend naar papa DDB rennen.
  Wat een slappeling.


  Maak melding
 16. Somo corrupte hond dat je bent ik had je niet met openhand geduwd zoals Doekhie dat deed, ik had je tanden dr uit geslagen als je mn familie bij de zaak had betrokken!!!


  Maak melding
 17. Jezus, allah, bhagwaan, of welk dan ook,

  Maak toch er iets goed van. Zit al 99 jaar op te wachten, waneer komt het goed met suriname.

  Na de ene boef komt de andere grotere en misschien wel de sterkere. Toekomst sterkste? wat ik niet hoop. Ik bid met alle goden met de vraag verhuis je fam. elders( ik ben machteloos anders had ik wel een droom, maar die komt niet uit) en geef een uitnodiging aan alle parlementairiërs behalve Bouterse, en veel(goeghrie)erwten kogels uit delen zodat niemand levend eruit kan komen. Geef het liefst het geweer aan die lieve heer Brunswijk want hij kan heel goed mee omgaan. Het is wel gebleken in het verleden. Geef de kans en ruimte aan Bouta want hij is de gene die ondanks alles heel goed kan maken, wat niemand heeft verwacht. Straks is het weer klachen.

  En inderdaad die tjode hardje moet Pinda gaan planten voor die bamboe wijk aap.

  In Nederland heeft die pindapoot sopropo hardjo nog geen goe paak slaag gehad en inderdaad in 1993.

  Bouta en Doekhie van harte gegroet en alle geluik van de wereld. Succes.

  Gunner


  Maak melding
 18. Beste Lezers,

  Hier gaat om de drie gevonniste parlementariers.brunswijk,somohardjo en bouterse werd vertegewoordigd door zijn loop jonge HR Doekhie?

  De kiesgerechtigde bevolking moet toch lang stil bij staan op wie /wat ga je stemmen bij de eerst volgende verkiezingen.

  Iedereen zijn eigen belangen beschermen.

  Men moet dit keer niet stemmen op die mensen die een drama opvoeren inhet hoogste staats -orgaan?

  VB. als je op NDP WIL STEMMEN MOET JE VOORKEUR STEM GEBRUIKEN. DE GROET


  Maak melding
 19. Meer corrupte honden maken de spoeling dun. Zie hoe bestaande honden zich gebeten voelen en natuurlijk zullen deze honden niet willen toelaten dat de spoeling dun wordt. Hoeveel gronden zijn alhoewel niet geroofd maar door gevestigde honden gekocht met het geld van het volk. Het is een en al triest gesteld met de politiek van Suriname. Het slachtoffer is uiteindelijk het volk van Su. Die telkens weer bij verkiezingen delfde fout maken.


  Maak melding
 20. Excuses… never nooit jij bent altijd illegaal bezig geweest met alles wat je deed jij bent van nature een geboren schurk, geilaard…. dus bij mij moet je niet wezen ga bij Oom Ro.
  (jouw vrouw zij ooit tegen mij dat ik jouw bij een van de hoeren daar op blauwgrond moest gaan zoeken) i-sabie Hofstraat toch.

  Altijd lopen liegen en bedriegen dit heb je nooit kunnen afleren daarom een behoorlijke haat naar jouw toe vooral zij die jouw persoonlijk kennen BOEF.

  GEWOON NIET BETROUWBAAR.(een straathond doet het beter)

  IK DENK DAT JIJ JE GEWOON MET DE DOOR JOUW ZO GELIEFDE GOK LUST MOET GAAN BEZIG HOUDEN.


  Maak melding
 21. De tering is voor de zoveelste keer geworpen en oud en nieuw 2007/2008 zal velen heugen, mark my words.
  Ik hoop wel dat de brandweer genoeg wagens heeft en dat de waterdruk werkt, zoniet dan dan zullen we zien.


  Maak melding
 22. Ik roep het volk op om de moeizaam verkregen democratie te helpen bewaken. Tenslotte wil ik de personen die de democratie met alle macht opzij willen schuiven, duidelijk maken dat het democratische systeem het beste is voor land en volk”, aldus Somohardjo.als je dit democratie noemt somo , zou het verstandig zijn , om domeingrond dat je aan vrienden en familie hebt gegeven , maar aan arme burgers te geven die het wel op een eerlijke manier verdienen, somo jij bent degene die het democratisch-systeem ondermijnt, er zal nog meer naar buiten komen van jouw vieze vuile praktijken , jouw escuus is niet gemeend , je probeert het surinaamse volk nog meer zand in de ogen te strooien, andere de schuld geven, daar ben je goed in, verantwoordelijkheid begint bij je zelf somo.


  Maak melding
 23. Somo ik zou als ik jou was gewoon ontslag nemen van het parlement.want jij hoort een voorbeeld te zijn voor onze volk en dat heb je niet gedaan.Brunswijck moeten jij gewoon staande voet ontslag geven,want hij was de gene die het ruzie moest voorkomen terwijl hij is gaan vechten ook een heel slechte voorbeeld voor het volk.en wat ik aan alle parlementarier wilt zeggen is alle 3 uit de kamer sorry hoe hard dat ook klinkt goed voorbeeld van onze kleine land in de wereld is naar de knoppen.


  Maak melding
 24. wat een schaamteloze gedrag van de voorzitter van het surinaamse parlement.gerugesteunt door een crimineel van de hoogste orde. twee heren die nog steeds met een vonnis opzak rond lopen.het doet er niet toe als de heer doekie eerst heeft geslagen,feit is dat men in een democratie leeft en dat men zijn eigen rechten niet mag gebruiken.als je geslagen bent (eingelijk geduwd bent) dan moet je aangifte doen bij de politie. en die waren genoeg in het parelement.Dat zou somo zeker sieren.dat de heer doekie de waarheid spreekt is te concluderen uit het feit dat somo dan op zijn beurt alle doekie voor criminelen uit maakt een oud gezegde luid DE WAARHEID IS HARD OM TE HOREN.dat somo loopt te sommelen met domein gronden is geen geheim.dat zijn lijfwacht ook daarvoor is veroordeeld spreekt boek delen.dat bruinswijk zich zo heeft gedragen is hem niet te verwijten maar de surinaamse kiezer, je gaat toch geen moordenaar kiezen iemand die zich gewoon niet weet te gedragen.maar beste mensen ik maak mij geen zorgen over de drie heren want het zijn gewoon een stelletje LULLEN, waar ik mij zorgen maak is de toekomst van suriname en met name de jeugd wat vooor voorbeeld is er met deze vertoning gesteld aande de jeugd.dat vene zijn kakken stijf houd is ook te begrijpen, hij is gewoon bang dat hij mischien straks ook trappen moet incasseren van die duo.dat ik niets van bouterse moet hebben is een feit,maar ik zie wel datin zijn partij mensen met durf, mensen die de waarheid spreken(niet verwaren met bouterse want die ligt nog steeds dat de 15 zonen van suriname op de vlucht zijn dood geschoten)aan het parket van suriname met name de heer SANTOKIE . ALLE DRIE heren arresteren en ze opz’n minst voor verhoor op brengen voor het verstoren van het openbare orde in het parelment.minister toon ten minste dat je ballen hebt en niet aladol in de ruimte lult.
  DE TOELKOMST VAN SURINAME IS DE JEUGD VAN VAN DAAG.DIE BEELDEn HEBBEN ZIJ OOK GEZIEN.EN DAT IS HEEL JAMMER. PAPA LACH ZAL ZEKER IN ZIJN GRAAF GEDRAAID ZIJN.


  Maak melding
 25. Nationale schande!

  Ronald Ventiaan zwijgt in alle talen. Terwijl hij het nu moet gaan hebben over respect van zijn ploeg ipv de jongeren.

  Welk nieuws is sensationeler? Oppakken van FARC leden en wegsturen door Santhokie of vechtende dna-leden? Nederland lacht in z`n vuistje!


  Maak melding
 26. Slapen wij nog??
  Suriname is al een tijdje bekend als banana land waar corruptie en fraude gewoon bij het bestuur hoort. Deze zaken zijn al een stukje cultuur geworden in Suriname ongeacht wie het land bestuurd. Succes!!


  Maak melding
 27. Sang pasa nono sranang na wang afgang gioeh sranang man.Bikasi oehnoe no habi respeki gi oeh srefi.Suriname is heel veel veranderd,ieder voor zicht zelft.Wijs geen vinger naar een ander kijk uit je bent zelf een sranamang denk maar zelf na oeng kodremang.WIENS OEH WANG BOENG JARI 20008 GADO BLESS SRANANG.T


  Maak melding
 28. Geachte heer Somohardjoe,

  Dit is de tweede keer dat u door een handlanger van de crimminele bende (de mafia)van Suriname voor de camera bent aangevallen.

  Herinnert u zich de aanval nog op de tv studio in Nederland. Ik denk dat u de derde keer niet zal overleven.

  Meneer Somohardjoe toch bent u degene die onbewust de ogen sluit en pleit tegen berechting van dat zootje crimminelen die Suriname al zolang schade berokkent in elk opzicht.
  Trek lering uit wat u is overkomen en steunt krachtiger een veiliger Suriname waar geen crimminelen zich wanen boven de wet.


  Maak melding
 29. in eerste instantie vind ik dat geen van jullie mensen hier moeten lullen
  want a als jij een bakra bent moet je helemaal oprotten met je stelling negers en chinezen en whatever en het word een zooitje.jullie witjes hebben een zooitje gemaakt van deze wereld wat d8 je daarvan.

  en ten tweede surinamers kom niet stom doen door je eigen land af te kraken we weten dat we niet het beste landje zijn wat er is.het is alleen zo dat er in azie tal van landen zijn zoals china die nog vaker op de vuist gaan met elkaar dan er in suriname ooit in een parlement gebeurd is.hoor je chinesen dan masaal zeggen dat china niet deugt.toevallig is het zo dat bakras het ook niet zullen doen want ze weten dat china veel meer potentie en macht heeft dan jullie kut kikkerland.

  nogmaals het is erg wat er is gebeurd in het surinaamse parlement.maar het is echt niet de eerste keer dat mensen in de regering met elkaar op de vuist gaan.

  het bewijst dat surinamers niets anders zijn dan in dit geval chinezen of whatever.

  mensen vechten nou eenmaal of het nou gaat om grond of welke andere bullshyt ook.

  neem het de parlementariers kwalijk om een land als suriname zo tekijk te zetten en niet de bevolking want voor hun heb medeleven.nog steeds die armoede.denk daar eens aan mensen.

  en suriname blijft qua land veel beter dan nederland.mooier qua natuur en noem maar op.

  ik ben eerder boos op de achterbakse nederlander die gestolen heeft en het nog steeds doet.voor mij geen kritiek op suriname en haar bevolking maar alleen op de parlementariers en de zogenaamde sranangmangs die hier aan de overkant zitten en geen moer doen dan alleen kritiekgeven.

  en wat de witjes betreft ik mag jullie niet en jullie weten dat jullie rascisten zijn.en boos dat het niet is gelukt om er nog een andere apartheids regime van te make.

  het zijn jullie die hindoes negres en jampas en noem maar op hier hebben gezet.en dan stelen en nog lullen wie is hier ondankbaar.

  eet me mars.

  ik wens de surinamers in suriname ondanks de moeilijke periode veel sterkte en een goede jaarwisseling waar ik liever bij was en een hopelijk goede start van 2008


  Maak melding
 30. Een notoire recidivist die telken male zijn excuses aanbiedt is meer dan een doorgestoken.
  I can take you out of the gutter, maar a gotrowatra moet je er zelf uitspugen.
  Zet u klok op scherp om de eerst volgende misstap te registreren. Het gewoon de aard van het beestje en daar is niet tegen te doen. Wie een hamer heeft ziet in alles een spijker.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES