woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse leraren weigeren staking te beëindigen

Surinaamse leraren weigeren staking te beëindigen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 dec – De staking in het middelbaar onderwijs gaat onverkort door. Dit stelt voorzitter Wilgo Valies van de Bond van Leraren, BvL. “Geen resultaat, geen school”, is het motto van de leraren. Hun reeds drie weken durende staking zal dat resultaat moeten binnenbrengen. Met minder wordt geen genoegen genomen en van dreigementen liggen de leraren ook niet wakker.

President Ronald Venetiaan mag dan schermen met een kortgeding, de staking wordt niet opgeheven. “Deze werkers zullen zeker niet naar het werk terug keren met zweepslagen”, zegt Valies. Behalve betere arbeidsvoorzieningen, wordt ook regelmatige bijscholing geëist en vervanging van schoolmeubilair en boeken. De werkomstandigheden op de scholen zouden onhoudbaar zijn.

Dus is de groep niet happig op werkhervatting zonder dat tenminste noodvoorzieningen zijn getroffen. “Je moet de mensen er van overtuigen hun werk te doen”, aldus Valies. Volgens minister Marica van Handel & Industrie is het grootste deel van de eisen reeds afgehandeld tijdens de onderhandelingen met het ministersteam. Wat resteert betreft ook leerkrachten bij de andere onderwijstypen, wat verdere afstemming vereist.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Vroeger waren het de leerkrachten die de middenstand uitmaakten. Mensen die mede verantwoordelijk zijn vorming van onze kinderen moeten korrekt worden toegerust.


  Maak melding
 2. Meneer Vallies,

  Tigri sabi na sortoe bong a moesoe krasi eng
  gogo.
  Dit hadden jullie een paar jaren geleden
  tijdens het bewind van bevel Bouterse moeten
  uithalen,dan had je zeer zeker een toonje
  lager gezongen(met alle respect)voor de na-
  bestaanden dan was jij de 16e geweest,dus doe
  maar lekker stoer want je hebt je zelf er toch niet mee, maar die arme schoolkinderen.
  Jij denkt bekendheid te krijgen door over de ruggen van de schoolkinderen te klimmen.


  Maak melding
 3. Goed BVL, doorgaan met de acties.
  Laat de president weten dat het serieus is en men mag weer schreeuwen dat de kinderen de dupe van zijn. Ik ben ook leerkracht geweest in Su, het is vreslijk dat de ouders boekengeld betalen en dat er geen boeken zijn of zijn er wel dan zijn maximaal 5 compleet en de ouders hebben geen geld om te copieeren, dus moest ik uit mijn zak dat doen voor 20 kinderen, Schandelijk! Vene e.a. uit de regering hun kinderen hebben in het buitenland gestudeerd of op de elite scholen gezeten waar alles tot de puntjes geregeld is, en als gewone leerkracht kom je niet op die scholen je moet een bekende zijn.
  Nee ga gewoon door, en FOLS, die laat de regering gewoon over hen heen lopen. Die leerkrachten heeben het slechter er wordt niets voor hen gedaan, ik weet het.
  Ik stop maar, want er is niets goeds te vertellen over FOLS.
  BVL, houdt vol!


  Maak melding
 4. Iedereen heeft het recht om te staken.
  Ik vraag me alleen af of dit het juiste moment is om dit te doen of denkt dhr Valies dat het goed vissen is in troebel water?


  Maak melding
 5. waarom altijd terug naar het verleden? zo komt suriname niet vooruit het is hun democratischrecht te staken als het wel of niet terecht is dat laat ik in het midden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES