zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie Suriname arresteert nog twee Farc-leden

Politie Suriname arresteert nog twee Farc-leden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 dec – De politie heeft nog twee leden aangehouden van de Colombiaanse rebellenbeweging Farc. Dit meldt de Ware Tijd. De twee, Morocho Remero en Rollo La Rubia worden verdacht van betrokkenheid bij drugshandel. Ze moesten José R. vervangen, die eerder is aangehouden en uitgezet. De twee zullen niet worden vervolgd.

Volgens politiecommissaris Krishnakoemarie Mathoera zullen zij worden uitgezet wegens overtreding van de Vreemdelingenwet. Beiden worden als een bedreiging gezien voor de openbare orde en veiligheid, vanwege hun “contacten in de criminele sfeer.” De twee werden gevat dankzij onder meer informatie uit het buitenland. Volgens de internationale anti-drugsorganisatie betreft het high profile criminelen.

Twee Surinamers die zijn aangehouden in dezelfde zaak, zullen wel worden vervolgd. De twee worden beschuldigd van illegaal vuurwapenbezit. Op dit soort overtreding staat maximaal vier jaar gevangenisstraf. Beiden zijn voorlopig in vrijheid gesteld. Volgens Mathoera maakt Suriname deel uit van een wapens-voor-drugsring, waar ook buurland Guyana bij is betrokken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Ja die jongens van de FARC hebben geen volk om uit te knijpen zoals de Surinaamse “machthebbers” dus zij zullen voor hun strijd andere bronnen moeten aanboren.


  Maak melding
 2. Wordt jij toch moe van, vooral van schurken sinds jaar en dag lopen er allerlei soort gasten rond in Su. en plotseling om aandacht van het buitenland te trekken zit men nu alle leugens en streken uit de kast te trekken.

  Als die mannen FARC zijn breng ze naar USA.
  Zeker omdat zij geen geld op zak hebben dat afhandig gemaakt kan worden mogen zij gaan…wat een domme schurken streek.

  Men moet niet van uitgaan dat Tjander-walkie talkie Su. veilig kan maken als hij zelf onderbegeleiding van en tussen schurken zit.


  Maak melding
 3. Volgens het internationaliteitsbeginsel is Suriname toch bevoegd om vreemdelingen te vervolgen? Waarom gaan deze gasten dan vrij uit.
  Of is dit de zoveelste ajeersi tori?


  Maak melding
 4. broeders en zusters BIJ DE LES BLIJVEN, BE AWAKE, NO SRIBI!!!!!!!!!!!!
  desi heeft het farc Demon niet kunnen Besweren, gevolg het sweeft nog steeds rond, OE SORI MI WANG PORTRITI AWANSI NAWANG NEP WANG!!
  moet deze Zet soms voor een open deur zorgen voor toelating van amerikaanse en nederlandse Troepen.

  A.KOMTJIE


  Maak melding
 5. waar zijn we mee bezig???
  gevat maar weer in vrijheid gesteld.
  Is to gewoon water naar zee dragen pipo
  Na doe noh doe of hebben ze geld onder de tafel gekregen
  groetjesssssssssss
  Na poer broekoe Wir broekoe torie


  Maak melding
 6. Twee Surinamers zijn niet aangehouden in dezelfde zaak, zij zullen wel worden vervolgd of niet. De twee worden beschuldigd van vechten als honden…..Dombo-Rambo & Somo(tjokro domein)…of niet CHAN(KHAN)Tjander tokkie.

  Maar By the way hoe gaat het met Chico Romantico. Jij weet wel hij verkocht visa & domein…. gewoon op straat….dat is mij wat met Front hoor zij zitten daar om te liegen en te bedriegen maar ook om te stelen als dieven.


  Maak melding
 7. Goed zo,eruit gooien dat onkruid, zulke mensen zijn alleen maar slecht voor het land en brengt het land ook negatief in beeld.

  Nu zorgen dat ze niet meer terug kunnen komen.


  Maak melding
 8. Dit is een van de “verworvenheden” van de revolutie van 80. Onze economie wordt draaiende gehouden door drugs en wapenhandel. Regering van Suriname tijd om strenger op te treden, want men weet in welke richting men moet zoeken.


  Maak melding
 9. waarom worden ze uitgewezen. hou ze vast, verhoor ze en dan weten we wat ze echt in suriname komen doen. misschien zijn ze bezig bouta te helpen met zijn vluchtplannen en het opzetten van een rebellen leger a la farc in de bossen van suriname. daarom moeten ze die man vast oppakken en opsluiten. mark my words


  Maak melding
 10. Eerst hadden ze 1 Farc lid opgepakt en teruggestuurd en hebben ze nu 2 Farc-leden opgepakt en gaan die waarschijnlijk ook terugsturen en daarna zullen ze 4 oppakken enz.Maar ik vraag me af waarom ze komen? Mischien met vakantie want als ze zouden komen om iets te ondernemen zoals de minister suggereert dan zouden ze echt wel met een man of 150 komen om direct hun doel te bereiken.En ik hoop dat minister doorheeft dat Bouterse niet iemand is die op het laatste moment nog plannen gaat maken.Wat ik eigenlijk denk is dat de minister zelf deze mensen een ticket geeft om te komen en ze daarna weer naar huis stuurt.De Farc is een gevaarlijke organisatie dus ik hoop dat de minster niet teveel hun naam gaat misbruiken.
  Ik denk dat de minister die mensen moet laten oppakken waarvan er overtuigende bewijzen dat ze stelen,verkrachten en roven zodat het volk een beetje vertrouwen in hem kan krijgen want niets is zo erg als het overhouden van een slechte naam kijk maar naar “ROEP” die zoveel mensen heeft benadeeld hij leeft vandaag de dag ondergedoken in zijn eigen huis uit schaamte en vrees.


  Maak melding
 11. pseud.W.Whome
  Kan je uitleggen wat er mis mee is lid te zijn van de NDP?
  pseud. Bee2008
  op de Antillen heeft geen revo plaats gehad. Wat drugs en high profile crime beteft, is dat veel erger dan in SU.

  pseudo. krassie

  draag de bewijzen aan. Neem contact op met Spong. Die heeft ze. Ga je naar de zitting op maandag de 17e?

  En pseud. pagla-boerwha
  dat is heel positief van jou geredeneerd!


  Maak melding
 12. pseud pindaboer heeft gelijk. de FARC heeft een lange adem niet alleen in Colombia. Als deze min. Santhokie hun naam steeds misbruikt, hij kan niet zijn hele leven lang min. zijn de Farc groeit.
  Ze gaan hem niet vergeten! Su kan hem niet zijn leven lang beschermen! Wijsheid geboden Chan!


  Maak melding
 13. Santokhi is wijs om ze eruit te trappen. Als hij ze zou gaan vervolgen zou dat proces jaren voortslepen de Staat een bom vol duiten kosten en bovendien is de kans groot dat een of andere goedbetaalde drugs-advocaat als bijv. Kanhai ze ondanks alle politiebewijzen toch vrijkrijgt op grond van een vormfout of zo iets pietlulligs. Dat de Farc en andere drugs gelieerde organisaties actief zijn in Suriname is allang bekend. Het is allang bekend dat er wapens worden gestolen die worden geruild voor drugs. Dit is allemaal te danken aan Bouta. Maar eindelijk wordt dankzij Santokhi hiertegen opgetreden en worden die Farc-colombianen eruit geschopt.
  Lang leve Santokhi.
  Santokhi for president.


  Maak melding
 14. ja klopt dat op antillen ook drugs crime plaats vinden maar het veschil meneer nummer 15 maar ik vind het raar hoe jullie redeneren het verschil tussen die eilanden en suriname was dat bouterse zich opelijk bezig was met dugs zaken terwijl hij adviseur van staat en de hoogste militair in suriname was sorry hoor maar ik vind sommige van jullie echt dom hoe kan iemand met gezond verstand deze daden van bouterse proberen goed te praten is tog belachelijk worden jullie soms betaald om al deze onzin hier te schrijfen komen jullie een keer met echte feiten dan pas kan je een goede en gezonde discusse voeren maar niet iedere keer komen met dingens die niet op waarheid berusten ik erger mij eraan .


  Maak melding
 15. Als er steeds meer farc leden worden opgepakt in de hooftstad , kun je effe nagaan hoeveel er zich niet reeds in de uitgestrekte binnenlanden van Su. bevinden.

  We moeten oppassen dat het opengooien van een 25 jaar oude beerput(vanwege zoete wraak en politieke munt)van Suriname een tweede colombia kan maken.


  Maak melding
 16. AAN DU. wil je een discussie kom maar op als je mij kan vertellen waar die 3000 kilo padie is dan stap ik gelijk over naar jouw zijde zo niet houw dan je mond en luister en huiver wat er morgen gezegt wordt dat zijn ware feiten suriname ligt nu stil dank zij jouw ratten in de regering .
  farc zijn dat de nieuwe spoken van sansrika perrat sang koptjie alias shirff
  volgens mijn info is dat niet waar echt niet waar dan had ik wat moeten zien
  snake ai heef dat ook bevestig.
  groetjes Baas aivb


  Maak melding
 17. @nummer 6 ik vraag me af welke beginsel jij bedoel als ilegaal in een land ben en je pleeg geen strafbare feit moet je worden uitgezet, en aan nummer20 weer zoiets nu heb jij het over padie als jij niet weet wat jij moet zeggen hou a.u.b jou mond en gat wat nuttigs doen sorry hoor


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES