Jongerencollectief Suriname wil heftiger protest

3

PARAMARIBO, 15 dec – Het Jongerencollectief Suriname wil zijn protestacties verscherpen, na een rustperiode van enkele weken. Volgens woordvoerder Cedric van Samson is na de eerste reeks acties in november, niet genoeg effect gesorteerd. De problemen van jongeren, op en buiten de school, blijven zich opstapelen.

Onder meer de staking in het middelbaar onderwijs vergroot de frustraties. “We krijgen dagelijks telefoontjes van gedupeerde studenten, die vragen om actie te voeren, zodat ze weer de schoolbank in kunnen”, zegt Van Samson tegen de Times of Suriname. Er zal dus actie gevoerd worden tegen het actie voeren van de leerkrachten. Frappant genoeg zeggen de leerkrachten ook te staken om de studenten.

Die maken aanspraak op een beter leermilieu. Volgens de Bond van Leraren schort het nogal aan faciliteiten op de scholen. De staking moet overigens ook een loonaanpassing forceren. De jongeren vinden de regering koppig. Aan pijnpunten als werkloosheid en het tekort aan scholen wordt maar niet gewerkt. Bij de straatprotesten van november zijn studenten van school gehaald.


3 REACTIES

 1. Ze zullen straks aanhalen dat het te maken met het 8december proces heeft,wie een hond wil slaan vind makkelik een stok,zoals zij suggereren probleem assemblee. er wordt duidelijk gesjommel inplaatst het ,slands belang uit te voeren.


  Maak melding

 2. Zolang jij niks stuk slaat ben jij doelloos bezig.
  Geen fysieke sporen van protest achterlaat ben jij nodeloos en dom bezig…. gaan jullie de wereld nu eens beter begrijpen.


  Maak melding

 3. om te zien hoe deze regering koppig is,,ze kijken helemaaaaaaaal niet om naar hun volk die mogen in de modder weg zinken,dus actie voeren maar tot dat ze niet meer kn,en hun koffer pakken en naar huis opdondert


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.