maandag, mei 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse parlementariërs met elkaar op de vuist

Surinaamse parlementariërs met elkaar op de vuist

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 dec – In het parlement zijn leden van oppositie en coalitie elkaar te lijf gegaan. Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo, Ronnie Brunswijk van de coalitie en Rashied Doekhie van de oppositionele NDP waren de hoofdrolspelers in het drama dat zich voltrok voor de ogen van publiek, politieagenten en parlementariërs. Er zijn rake klappen uitgedeeld en er is ook nog getrapt.

Het begon met een schorsing, die Somohardjo nodig vond na een debat over vermeende corruptie op het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer. Doekhie noemde Somohardjo als één van de sleutelfiguren. Er zou een geluidsopname bestaan van gesprekken waar bij de corruptie betrokken personen belastende uitspraken deden. Somohardjo zou ook te horen zijn.

Daarom vroeg deze aan Doekhie het bandje beschikbaar te stellen. Op de televisie zijn opnames te zien geweest van het gebekvecht en de knokpartij dat toen volgde. “Ik ken geen enkele Somohardjo die ooit in de gevangenis heeft gezeten, maar er zijn genoeg Doekhies die al zijn opgesloten wegens diefstal”, riep Somohardjo kort voor hij afhamerde. Hij liep van de voorzittersstoel weg, waarna Brunswijk zich bij hem vervoegde.

Te zien was hoe Somohardjo naar iemand elders in de zaal stond te roepen. Wat er geroepen werd was niet te horen, omdat na het afhameren het geluid in de zaal wordt uitgeschakeld. De aangesprokene was waarschijnlijk Doekhie, want die stond kort daarop al gesticulerend voor Somohardjo. Brunswijk wrong zich al pratend tussen de twee, waarop Doekhie Somohardjo enkele frontale porren bezorgde.

Brunswijk duwde terug en de ander belandde met de rug op een tafel. Doekhie werd toen aan de enkels gegrepen door Brunswijk en belandde op de vloer. Zowel Brunswijk als Somohardjo waren al trappend naar Doekhie te zien. Politie en andere parlementariërs grepen toen in. Doekhie zegt achteraf geen lichamelijk letstel te hebben overgehouden.

Zijn fractie zal bepalen of er een klacht wordt ingediend bij de justitie. Vicepresident Ramdien Sardjoe, zelf oud-parlementariër, is geschokt: “Ik heb hevige toestanden meegemaakt, maar dat men elkaar fysiek te lijf gaat, heb ik nog nooit meegemaakt.” Binnen de regering heerst de overtuiging dat het incident is uitgelokt. “Er zijn duidelijke tendensen van provocerend bezig zijn”, aldus Sardjoe.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

147 REACTIES
 1. Schaamteloze bende daar in DNA. Wat kun je anders verwachten van mensen die geen beschaving hebben en dan bedoel ik Somo en Brunsie. Kijk naar die mensen hun achtergrond. Somo is indertijd ook op de NL tv op de vuist gegaan. Over Brunsie weet een ieder wel ongeveer alles.

  Was het niet die president die het eergisteren had over respect dat de jongeren hem niet toonden? Hoe durft hij dat woord in de mond te nemen als hij zelf een stamhoofd is van een stelletje corruptelingen? Laat Vene maar optreden tegen deze fronters en daardoor respect tonen aan het volk.
  Wat een voorbeeld voor de jongeren!

  Ik ben toch benieuwd wat op het bandje staat 😉


  Maak melding
 2. mijn woorden komen uit ik heb vaker hier gezegd dat dhoeki een van meest onbeschofte en ongemanierde volksvertegenwoordiger is en brunswijk en somme zijn nog dommer om zich te laten provoceren wat een voorbeeld.


  Maak melding
 3. Ai bajaaaaa,dat komt er van als je met criminelen in zee gaat,Somo en Brunswijk,een Vos Verliest Zijn Haren ,Maar Zijn Streken Niet.En Sardjoe is er als de kippen bij om dit als provocerend te kenmerken,tja het gaat om een NDPer,what else.Provocatie of niet,het is kenmerkend voor deze 2 loosers om zo een gedrag ten toon te spreiden.En zulke lieden moeten het volk vertegenwoordigen?
  Weer een bewijs dat Somo en Brunswijk veel en heel veel in de pap te brokkelen hebben.Ben benieuwd naar de reactie van Sankokkie en Ba Vene,whawhawhaaaa zal er niet van komen ,want het zijn hun bazen die over de scheef zijn gegaan.
  Jammer dat zulke criminelen het in hun macht hebben dat, deze prentenkabinet mag blijven zitten tssssssssssss.

  Doekhie, aangifte doen,alles was te zien,kijken als je aanngifte in de prullenbak verdwijnt.


  Maak melding
 4. Volgens mij las ik gisteren nog een artikel in De Ware Tijd waarin stond dat Venetiaan vond dat de jongeren wat meer respect moesten tonen.

  Dit hierboven lezend denk ik, WAAROM?

  Suriname en hun leiders zijn allemaal van laag niveau.


  Maak melding
 5. Goed voorbeeld doet goed volgen. Een revolverschot was de aanleiding tot de tweede wereldoorlog. Wat staat het sufferend volk te wachten?
  There is more to come?


  Maak melding
 6. Ja…het is weer feest. Maar ook de druppel om te beseffen dat Su steeds meer aan het afglijden is. En dan maar roepen…democratie dit, democratie dat. Typisch voorbeeld van democratie in een 5de wereldland. Het is of met de stroom mee of te horen krijgen provocerend bezig te zijn. Heel jammer voor zo’n mooi land en haar inwoners, maar dit zal de komende decennia niet veranderen.En dit is de keiharde waarheid!!!!


  Maak melding
 7. En zij vertegenwoordigen het volk, zij zijn het die het Su.volk een voorbeeld moeten geven, om te zien dat het allemaal criminelen zijn in de regering.
  Het is en wordt steeds erger in het land.
  SCHANDELIJK!


  Maak melding
 8. Zo is het en zo zal het zijn. En Ram Sardjoe neemt het nog op voor de gasten.Ongelooflijk de dat men met geweld aan de mcht probeert te blijven, terwijl deze zelfde gasten een ander probeert te veroordelen die geweld gebruikt heeft. Suriname bereikt zijn diepte punt en dit dankzij de hielelikkers van Nederland.


  Maak melding
 9. De woorden van Bouterse zijn weeruit gekomen
  Poppenkast,het is hard te horen,dat
  men zeer ernstig corrupt bezig is,Dhoekie moet dat bandje laten horen,die zaaksel brunswijk die,zal zeker bij trappend hij is ook zo,n crimmineel,waarom durft hij niet
  naar Nederland af te reizen.


  Maak melding
 10. nou eerlijk gezegd kan deze regering naar huis want zoon van vice president sardjoe was afgelopen in een cafe in denhaag dronken met en dame en enkle heren en zo hoor je en zie je hoe met surinaams geld in nederladse cafes verspilt aan dames die niks anders dan hun kut verkopen wie ik ben zal ik wel zeggen als jullie publiceren regering kan naar huis surinaamse bevolking is stil hoeveel chineesen krijgen winkel en eet verguningen en hoeveel geld eet de regering van hun perpersoon en nog de comesaris in nickerie die steekpening eet sankar
  en dan de olie prijsen wat scheelt de regering dan zetten ze inplaats van srd zetten ze euros dan is er heel wat wat ze oplossen en somo die moet niet zijn bevolking maar ook de andere bijstaand en viceprecident moet niet met zijn 32tanden aan de puliek wijsen maar wat ook doen weg naarsaramacca die richting coronie nickerie gaat en ons president moet nu maar met pensioen deugnieter hij heeft niet de bruggen betaald wij surinamers ons belasting geld laat hij en zijn vrouw nu in coronie cocos olie halen en hun hoofd rustig insmeren en thuis blijven geef jongeren de kans kerel en doen jullie wat voor nickerie haal de chineesen weg vandaar nickerie heeft de regering en de comesarisen gebroken en sital ook die moet naar zijn huis een hangmat en tien vrouwen net als alle ministers sardjoe erbij santokie doet niks als een dief bij je steelt je pakt je slaat de dief loopt rond en de benadeelde de bak in deagenten als het om een verkrachting gaat of ruzie man en vrouw eginnen die agenten die vrouwen te zoeken voor een nacht belachlijk.


  Maak melding
 11. Niet verrassend. Somohardjo is het gewend. Hij heeft zich ook misdragen in een programma op de TV. Dat moment wordt in Nederland nog steeds op de TV uitgezonden als één van de hilarische momenten uit de Nederlandse Televisie.
  Somohardjo is gewoon een schoft en oplichter.


  Maak melding
 12. Beste Sranangmans,

  Het is duidelijk. We hebben met een parlement die niet voldoende niveau heeft om conflicten op een communicatieve wijze op te lossen. Dat ons land een ontwikkelingsland is wisten we al geruime tijd. Sranangmangs wat staat ons de komende decenia te wachten? Chaos? Want de randvoorwaarden zijn op alle niveau`s aanwezig. Wat opzicht niet vreemd is natuurlijk voor een jonge land welke dezelfde groei ontwikkeling als een kind moet doorlopen. Ja, ons hoogte gezagsorgaan is indicatief voor het niveau van de bevolking.Maar Sranangmangs het komt wel goed hoor. Alleen zullen wij die nu leven het niet meemaken. We zullen nog wat foute mensen tegenkomen en grote fouten maken (proces 8 dec) op weg naar een volwaardige natie. Deze gebeurtenissen maken onderdeel van dat proces uit. We zijn in elk geval zelfstandig en op eigen benen, dus groeien we met vallen en opstaan.

  Sranangmangs,
  Tang Boeng


  Maak melding
 13. Wat Doekhie gezegt heeft is de waarheid.
  Somo en bruisie zijn ook dieven en de waarheid is heel hard aangekomen.
  natuurlijk zullen ze zeggen dat het uitgelokt is dan toch als voor zitten heb jij geen recht fysiek geweld te gebruiken


  Maak melding
 14. het is al voor de zoveelste keer bewezen, dat de heer somohardjo geen leiding kan geven,en dat de domme rony brunswijk zich hiermee is gaan bemoeien was te verwachten.de beide heren paul en ronny spreken met gespleten tong.deze kunnen het niet verwerken als anderen met hun meningen naar voren komt.en treedt bij deze heren het gebrek van minderwaardigheidsgevoel op. waar blijft de beschaving en respect voor anderen hun meningen. suriname waarheen????????
  dit is pas het begin


  Maak melding
 15. In de parlementen van vele andere landen gaat het er een stuk erger aan toe en zolang de Wereldgemeenschap zulks blijft accepteren zal het ook in ons mooi Suriname kunnen voorkomen.
  Wat Wij als Surinaamse Gemeenschap kunnen doen is om de Wereld een voorbeeld te stellen en op een normale manier met elkaar om te gaan en verdraagzaamheid te betrachten met name in deze periode van het naderende Kerstmis.
  Aan Allen een Prettig Kerstfeest toegewenst.

  Oreke


  Maak melding
 16. @DU. december 14th, 2007 at 6:40 am

  Je ziet natuurlijk weer 1 kant!

  Die 2 leba’s van STRONT waren aan het provoceren.
  Doekhie had al een afspraak met de vice-voorzitter van het Parlement over de bewijsstukken.
  Dan komt Pae opeens en verwijderd Alende van de stoel.
  Dan beticht hij de familie Doekhie en hamert snel af.
  Doekhie wil zijn gram halen, GELIJK heeft ie. Doekhie’s fout is dat hij die moordenaar en verkrachter niet echt in de gaten heeft gehouden!
  1 ding: Doekhie is geen lafaard en zal dat nooit zijn!

  Het maakt je niks uit, dat moordenaars, verkrachters, dieven en pedofielen aan je kant staan, zolang ze maar anti-DDB en anti-NDP zijn.

  DU, jij bent gewoon een klootzak!


  Maak melding
 17. Ik heb nu alle rede te zeggen dat het parlement werkelijk een poppekast is en dan willen zij de jongeren een voorbeeld geven? ik denk dat het beter is dat de jongeren het voorbeeld mogen geven aan deze ouderen Somo , Doekhie en Brunssie.Ze denken door dit spelletje te spelen , het volk lekker afgeleid is en niet meer hoeft te letten op Minister Jong jing fa die gronden verkoopt aan zijn mensen en de armen moeten stikken.Amafo heeft bedank en het zou beter zijn als deze Minister de eer aan zich zelf houdt.Totslot deze regering krijgt geen kans bij mij meer , laten ze allemaal bedanken want ze voeren geen klap uit.


  Maak melding
 18. Somo gaat nu “PLAT”op zijn bek want al die feestjes en en kinderdagjes die hij organiseerde gebeurde uiteindelijk toch met staatsgelden en zijn partij droeg de naam.En die domme brunswijk laat op de nationale tv stations zien hoe laf hij is.Maar helaas zal dit grapje hem niet goedkoop komen te staan.Hij had het liever met een ander NDP lid kunnen doen want deze is een ander tabak.


  Maak melding
 19. Waw, wat belachelijk zeg. dit gaat zeker via CNN de wereld rond. Vene maakt zich zeker belachelijk als hij niets zinnigs hierop doet. Ik schaam me diep hiervoor. Vene zal zich nog meer moetenn schamen en de vraag is wat hij dan doet aan deze schaamteloze praktijken, of is ie even schaamteloos als dat bende van hem.


  Maak melding
 20. DIE lui die afgeven op deze regering zijn Bouta -lieden.
  Sodemieter op naar SUR.en help bouta uit de problemen!
  In bakra-kondre zitten en van NED. geld leven dat noemt men parasiteren.
  Bek dicht houden en bouta helpen in sur. die bakra’s lachen lekker in hun vuistje, mama heeft geneukt voor een verblijfsvergunning en nu roepen kinderen hosanna bouta, vraag dit aan je mamie, waarom ze gevlucht is voor bouta.


  Maak melding
 21. Misschien is doekhie onbeschoft, maar wat is erger dan de hamer overnemen, ik bedoel sommo, op het moment nadat zaken zijn besproken die jou ook aangaan, het is duidelijk dat sommo zich aangesproken voelde hij heeft boter op zijn hoofd en niet eenkleinbeetje ook, brunswijk heeft zich ermee bemoeid maar het kon ook niet anders hij heeft ook grote lappen grond gehad op een manier die het daglicht niet verdraagt, zijn naam kan ook genoemd zijn opdat bandje. doekhie moet nu uit kijken men gaat allesdoen om die bandjes in handen te krijgen,niet voor niets heeft de president R.V. gevraagt als doekhie kopien heeft, ik kan hethem verzekeren dat deze tapes goed bewaard zijn
  die kopien vernietigen zal niet helpen.

  Het is tijd NU, VENNE is niet instaat een regering te leiden de voorzitter v/h assamblee heeft duidelijk gemaakt geen respect te hebben voor de president door meteen naar die tapes tevragen terwijl de president reeds heeft afgesproken met doekhie dat hij de president kopieen krijgt.
  NAAR HUIS ZOVEEL SCHANDE IS GENOEG.

  Het is ook duidelijk dat deze regering er niet is om te besturen maar slecht om een man een koppje kleiner te maken en een mogelijke invasie van buiten af voor te bereiden.
  Zoals het nuis in Su was het gedurende de revo periode niet nooit niet.

  all the best DDB

  A.KOMTJIE


  Maak melding
 22. Geachte redactie,

  En hiermee willen sommigen van de VHP/NPS intelligentia, dat de voorzitter van de NDP Desi Bouterse zich asocieert. En die Othmar Rodgers van de NPS zich maar beklagen, dat Desi Bouterse de DNA vergaderingen onvoldoende bezoekt.

  Ik kan mij de houding van Desi Bouterse best wel begrijpen: “Geen land met deze gasten te bezeilen, inclussief Rodgers”. Maar Ir. Frank Playfair, voormalige NDPer, was er eerder ook al achter gekomen.

  En zo verspeelt het 17de rijkste land van de wereld, langzaam maar zeker zijn rijkdommen en waardigheid, vanwege onwetendheid omtrent het internationaal politieke en economische gebeuren, vanwege ‘politiek onvolwassenheid’.

  En van de ‘December Gebeurtenissen’, blijken sommigen zichbaar nogsteeds heel weinig van geleerd te hebben. Al die doden lijken voor niets tezijn geweest, jammer.

  Een parlementvoorzitter schoppend tegen een collega tijdens een DNA vergadering. Een herhaling van wat wij enkele jaren geleden ook al eerder zagen op de Nederlandse televisie, waarbij in het programma van Karel de Graaf, deze zelfde Somohardjo op de vuist ging met een zekere Evert Tjon “kom maar als je durft”.

  Ter herinnering was deze Somohardjo eerder vanwege de onafhankelijkheid van Suriname op 25 november 1975, met zijn achterban uit Suriname vertrokken, richting Nederland.

  En de stoelen en tafels vlogen vervolgens de lucht in, twee volwassen kerels rollend over een studio tafel, waarbij er aan het eind van die vechtpartij, een ravage overbleef, wat eerder een Hilversumse studio moest voorstellen.

  Het praatprogramma van Karel de Graaf werd voortijdig beeindigd, terwijl buiten het zicht van het publiek, er op de valreep
  ook nog met vuistvuurwapens geschoten werd.

  Enkele jaren later werd deze zelfde Somoharjo, parlements voorzitter van de Republiek Suriname, terwijl de huidige president van Suriname, Ronald Venetiaan, het enkele jaren geleden nog zo mooi sprak over zijn ‘moraal en etiek’.

  Een Jonge natie met een parlementvoorzitter die eerder veroordeeld was voor het molesteren van een jonge dame tijdens een miss-verkiezing, het land tijdens haar onafhankelijkheid in 1975 met een groot deel van zijn achterban ontvlucht was en in het buitenland bekend staat als de ‘Hilversumse TV-vechtersbaasje’.

  ‘Met dit stel bouw je toch geen brug mee’.

  Triest, triest.


  Maak melding
 23. veel heb ik niet te zeggen , maar het doek valt van deze soap-regering er is nog meer lieve mensen ,het is een gegeven als de waarheid onthult wordt , het is net een kat die in het nauw is, maakt dan rare sprongen, niets gebeurd zomaar , het is maar hoe ,je ermee omgaat , het lot slaat over naar het noodlot, maar dit ales hebben wij als mensen in de hand , de natuurwetten straffen hard , als je het vervuit.


  Maak melding
 24. Ai sranangman,het is ontgelooflijk maar toch waar,waarom dit toch,vechten met elkaar kunnen jullie wel,maar om het land op rechtepad,en de nieuwe generatie,s te stimuleren op een democratiesche wijze is op dit moment niet van toepassing.Gezien het knokpartij binnen het parlement schande en nogmaals schande om dit zien.Jammer voor deze mooie land,ons land suriname,wordt dit het show van het jaar 2007??? nee toch.Groeten


  Maak melding
 25. hoe durft men te spreken over recht en democratie met deze figuren in het parlement

  de hoofd schuldigen voor deze stinkende rotzooi zijn de vhp en de nps zij hebben er bewust voor gekozen met deze maffia achtige figuren in zee te gaan.

  nu moeten ze dus ook die prijs betalen.
  maar nee dit zal ook onder een senario ongebracht worden.

  het volk moet nu eens eindelijk uit zijn hol komen en afrekenen met deze randdebielen


  Maak melding
 26. Intolerantie en een vijandige houding jegens elkaar stagneren o.a. de ontwikkeling van Suriname; helaas ook zichtbaar buiten de landsgrenzen.
  Stop met de letterlijke interpretatie van de oproep:”maak één vuist”.Wie weet komt het dan nog goed!Ik heb er nog vertrouwen in.

  Succes,
  Eline


  Maak melding
 27. Beste kondremangs of sommige van jullie willen graag surneds geneomed worden. Beste Surneds,
  Ik weet niet waarom jullie zo raar en geschokt reageren. Dit is voor mij een kiek.
  En het gedrag van deze parlements leden reflecteert het gedrag van jullie. Als ik in het verleden iest constructiefs probeer te schrijven met de bij behorende argumenten en een gezond debat probeer aan te gaan. Wat ik altijd op een malotige manier afgescheept met kletspraat en laffe beledigingen. Niemand van jullie is echt anders. Dus scheld deze mensen niet uit. We zijn allemaal van dat lage allooi en dat is een hebie waarmee ik heb leren leven. (en kom niet met een stomme reactie van spreek voor jezelf hoor!! Nee ook jij die dat schrijft is laag bij de grond.
  Dit zijn de mensen die wij verdienen.
  Denk er maar goed over na!


  Maak melding
 28. Doehkie is wel gevallen mw.Wijdebosch, door die sleur van die crimmineel brunswijk om de enkel van Dhoekie vast te grijpen ,dus men moet die beesten niet verdededigen
  het is duidelijk te zien waar somo schopt brunswijk ook het zelfde , rioolrat DU jij moet jouw smoel houden sartan.als er gestolen wordt mag je het naar voren brengen mw.wijdenbosch jij vecht voor je eigen hachje omdaar te blijven zitten.het volk zal gek zijn deze mensen fronters te vergegeven.


  Maak melding
 29. het is nu tijd dat de pres een stand punt in neemt, gezien de beelden heeft somo duidelijk een gebaar gemaakt zoals kom maar en ronny stond duidelijk te wachten om uit te halen en dat heeft hij ook gedaan.zo kan het niet verder in ons swietie sranang zowel voor als tegen standers koppen bij mekaar en helpen aan de opbouw van suriname.


  Maak melding
 30. Shame and scandal!!
  Is this a foretaste to the trials?
  When I watched the “show” it brought back the chaos of the Bouta coup. I was very shocked and sad.. very sad.. Suriname quo vadis?


  Maak melding
 31. Schande, Voor ons land,nu is het echt een poppenkast show.Waar is respect gebleven! Bruiswijk en Somo,het is uitgelokt en Bruinswijk waarom gebruik je geweld,dit keer zonder wapen.Straks denken je aanhangers dat het normaal is.Zelf Saddam deed het niet.

  Somo het is duidelijk te zien welke schop je hebt uitgedeeld,laf van je terwijl je ernaar verlangde.

  Het doet zeer om rechtsreeks aangesproken te worden voor je daden.Dat moet je inmiddels weten?Na al die jaren “ervaring”
  Zo is die 8 decemberproces een internationale show. Met veel kijkcijfers in
  het buitenland.


  Maak melding
 32. Belachelijk

  Somo je verlangde ernaar toch!Bruinswijk wat moeten we nou van je verwachten? Blij zijn dat je geen wapen gebruikt hebt?
  Een algehele poppenkast show dat internationaal bekeken zal worden.Zo gaat straks het volk met minder hersen functies dit overnemen.
  Wat krijgen we dan….
  Het proces van 8 december is het zelfde poppenkast dat ons veel kost.Wil suriname proces Saddam nadoen?.ha ha………Voor aandacht..
  Wij staan als volk achter Bouterse,Dan zijn we weer veilig thuis!!!!!!!!!


  Maak melding
 33. Als een DNA voorzitter zich niet kan beheersen moet hij plaatsmaken voor een andere.
  Een DNA voorzitter moet het voorbeeld geven en niet tot uitlokkingen overgaan want dan is de twijvel over zijn kunnen nog groter.


  Maak melding
 34. Welke is nou de juiste analyse. het is het volk dat haar vertegenwoordigers kiest. Dat doet zij op basis van de eigenschappen die zij in haar vertegenwoordiger kan terug vinden.Dus: de een kiest voor de kandidaat die het meest representatief is voor die kiesgerechtigde. Dus uiteindelijk wordt bewust door het volk een kandidaat gedelegeerd via een partij. De taak van de parlementariër is om de wensen van de kiezer waar te maken. Vandaar: dievenbende partij, verkrachterspartij, moordpartij, corrupte partij, vakbondspartij,ambtenarenparij etc.. Er is altijd geschreeuw wanneer de verkiezingen naderen. De horde partijen presenteren zich. En wat doet het volk: “ze laten zich naaien” En dan weer gillen dat het niet goed gaat. Probeer toch eens iets anders.


  Maak melding
 35. dames en heren ,

  alle ingredienten voor weer een flinke omwenteling zijn al een tijdje aanwezig.
  dus wacht maar af wat het volgende is en gaat zijn.
  worst case: een kleine burger oorlog.
  of een mooiere soap, lijkt wel koreaanse toestanden
  ik hoop het niet nl.


  Maak melding
 36. wat zal ik zeggen???Als de kinderen(somo,brunsie) zo’n opvoeding van papa vene krijgen gaan ze natuurlijk ook zo gedragen??De waarheid is altyd hard aan te horen van daar dit vandaag.Vene kan al niets voor dit land wat gaat hij zijn puppies leren erg met ze?Wat denken zij aleen aan hun eigen zak dat moet altyd warm zij verder mag het surinaamse volk gaan stikke want zij hebben te maken.In dit land intreseerd hun niets maar laat er een bollywood show komen dan zijn zij de eerste die verschijnen op de VIVIP banken?Dit is nog niets wacht maar nog ff het zal maar erger worden dat zelfs batista bang gaat zijn dit land te bezoeken!!!


  Maak melding
 37. Een ieder die laag spreekt over Suriname, deze actie koppelt aan het feit dat Suriname zogenaamd een bananenrepubliek is of wat dan ook.. FOCK JULLIE ALLEMAAL STELLETJE RANDEBIELE REDI-MUSU’S!

  Aan de editor van dit artikel… let even op wat uschrijft. Volgens mij was het ‘vervalsing’ waar Doekhie’s familie van werd beschuldigd door Somohardjo… en dus niet ‘diefstal’.

  Journalistiek is een vak mijne heren en dames!

  Anyway, ik hoop dat PRESIDENT BOUTERSE een gepast antwoord heeft voor de kakkerlakken Somo en Brunsie!


  Maak melding
 38. Opo sranangmang oeng opo mama fu dotie e kre gie oeng fit deh fitie oeng no sa fredeh
  gado manga ding jeje o jepi oeng.
  tink oeng tjapu naga oru,gonie srefi o pikie toe. no mik a kong latie noso wo go barie

  Adoemangkama


  Maak melding
 39. Doekhie is erg dom om zich zo te laten gaan als politici. Van brunswijck was al bekend dat het een grote crimineel is. En de lafaard Somo verschuilt zich achter brunswijk zo te zien. Op zich een erg laffe daad twee mensen tegen een. Dit gebeurtenis zal zeer waarschijnlijk nog vervolging krijgen.


  Maak melding
 40. kijk naar de rechter hand van dokkie hij zoekt hulp bij brunswijk om die javaan als eerst te te slaan zo zie je maar weer dat een koelie altijd achter een creool dokt om daadkrachtig te woorden.maar die creool is niet gek hij blaast zijn poten van de floor.


  Maak melding
 41. YOE sjie tog brunsie e harie a mang doekie trowe . somo e zoekoe steun na brunsie,Bouta mek wang bigi misteek a moes bing tjier ding alla.a soro no e drees nooit moro. dus rest maar 1 ding opruimen die handel het hele popenkast (theater)huisje 2x hand granaat in gooien klaar. boem boem boem…………………………….


  Maak melding
 42. Waardige landgenoten, voor degene die dat zijn en voelen. Het is heel duidelijk dat politiek de kunst is om van een MUG een OLIFANT te maken. Er moet gewoon een mentaliteitsombuiging komen bij Sranangmans en switie Sranang. Om de werled te verbeteren moet je bij jezelf beginnen. DUSSSSSSSSSSSSSSS. Laat het liever over aan de heer daarboven GOD dus. Wie GOD als DOG ziet en beschouwd,zal het moeten ontgelden, want onder zijn supervisie zal de natuur zich WREKEN en ZICHZELF VERSCHONEN.
  Onthoudt dat goed.

  Een srananmang Him self


  Maak melding
 43. Brunswijk heeft duidelijk partij gekozen , er doen ook geruchten de ronden dat smo’s familie het gemunt hebben op natuurgebieden aan de kust, en Brunswijk “Anjoemara” park op Albina als cadootje kreeg.


  Maak melding
 44. Ach mensen,

  Wereldwijd gaan parlementariërs met elkaar op de vuist. Dat is beslist niet Suriname-eigen. Zelfs de Spaanse koning verloor zijn temperament tegenover Chavez. Alleen jammer dat in dit geval van Somo en Dhoeki niet gaat om idealen en noden van het volk, maar om mensen die over en weer boter op hun hoofd hebben en de een jaloers is dat de ander meer boter heeft weten te stelen!

  For good and for worse


  Maak melding
 45. wat is vene zijn reactie, is dit respect hebben voor elkaar, heeft het volk hiervoor gekozen, een tip , DEZE REGERING MOET OPROTEN, DIT IS EEN SCHANDE VOOR IEDERE SURINAMER


  Maak melding
 46. Vene schaam je.
  Hoe is het toch mogelijk dat ons mooi land bestuurd wordt door zo’n stelletje gekken. Vind je het gek dat het volk achter Bouta gaat staan en niet achter jullie?
  En schamen wij ons wederom niet als wij zien hoeveel Nederlanders, met alle respect, acties moeten voeren voor de arme kinderen in ons land. En tegelijk worden er geweldige reizen ondernomen en ambassades geopend in het buitenland.
  Dit is toch te gek voor woorden.
  Vene schaam je je niet dat buitenlanders in Suriname moeten komen en kinderen voeding moeten brengen?
  En dan ontvang je ze ook nog in Suriname op het mooie paleis en geeft ze een lint?
  Met alle respect Vene, we hebben geen eigenwaarde.
  En nu ook weer deze actie.
  Dit is toch erger dan een bananen replubliek?


  Maak melding
 47. Opsporing gezocht daders van gestolen gronden
  in ons tweede stad ik had dit al gezeg die boeven bende onderleiding van vine de waarheid komt nu naar boven doekie heef gelijk wat voor dieven zijn dit moeten deze mensen ons vertegenwoordigen ik schaam me dood
  brunsie is geen parlementariër maar lijfwacht van somo dat is gezegt door lonie
  suriname waarheen. du dat zijn jouw mensen
  ze kunnen nu wat mij betref hun biezen pakken en gaan planten BAAS AIVB
  SURINAME VOORWAARTS BAAS DDB KOMT ZO


  Maak melding
 48. De voorzitter van het parlement is een grappenmaker, lees klappenmaker.
  Een parlement onwaardig!
  Hij is echter geen moordenaar, die huizen in de ndp!

  De moordenaarsvrienden hier op de site willen mij toch niet wijsmaken dat Broekie de voorzitter een kerstpakket kwam uitreiken.

  Weg met de moordenaars en hun vrienden!


  Maak melding
 49. Somo moest in vorige regering zijn ontslag aanbieden wegens aanranding van een meisje, een regering later schuift de corrupte aanrander doodleuk weer aan bij de nieuwe regering en wordt ook nog parlementsvoorzitter dat kan alleen in Su!!!
  Je ziet het wat zich meebrengt, corruptie op corruptie!!!!!


  Maak melding
 50. (ik wil niet zeggen dat dit goed is) maar ergere vechtparijen hebben ook elders plaatsgevonden. kijk maar naar de massale vechtpartijen in het Taiwanese en zuid-Koreaanse parlement. bijvoorbeeld op youtube
  fight in the taiwanese parliament, fight in the korean parliament. kijk zelf maar.


  Maak melding
 51. daarom heb ik liever bouta.leve de ndp meneer doekhi denk erom wie staat achter jou? waarom tolereren wij anno 2007dit allemmal wordt wakker en kies voor de oppsitie. perkash


  Maak melding
 52. Het is nu wachten op de reactie van het staatshoofd.Het zijn zijn coalitiegenoten die ons deze schaamteloze vertoning hebben bezorgd. Hij is er ook debet aan en zal er wat van moeten zeggen. Het volk heeft recht op een verklaring. De woorden van Sital komen uit: We hebben een waardeloze president.Daarom kan Suriname zich internationaal niet als sterke natie profileren.Een president die heult met dit soort kaf zal nooit serieus worden genomen. De geschiedenis heeft uitgewezen dat dit soort ontwikkelingen de gronslag zijn geweest voor de grote armoede in Haiti.We zullen moeten afrekenen met dit soort figuren in de leiding van ons land.


  Maak melding
 53. Kijk je naar de beelden is het schandelijk.
  Ook dat wat gezegd wordt en het gelach op de achtergrond.
  Hier heb ik als het ware geen woorden voor.
  Kan mij voorstellen dat Bouta zich niet met dit schorem wil inlaten.
  Sjing torie!
  Regering noemt u dit:”Normen en waarden!”


  Maak melding
 54. oh mensen,sorry ik heb mij rot gelachen en aan de andere kant heel verdrietig.wat een chandaal is dit.ik kan het niet begrijpen.je hebt het recht niet om een parlemenstvoorzitter te slaan.hoe je het draait of keert hij heeft toch niet eerst geslagen.je moet hem respect tonen wie hij ook is.mensen wees eerlijk.


  Maak melding
 55. ik vind het gewoon belachlijk wat er hier gebeurd in de hoge college van de staat.het lijk wel kleuters die pas de kleuterschool bezoeken en om een speelgoed vechten,hoe willen wij dan dat de jongeren repect voor ons moet hebben.het kan toch niet.en dan lieg brunswijk ook nog dat hij de voorzitter wilde beschermen om ergenis te verkomen nou noemd hij dat beschermen.ik heb er gewoon geen woorden voor.staps voet kun je het volgen en daaaruit de waarheid halen ,ma ja God slaapt niet.dit is maar een vinger wijzing dat we samen een eenheid moeten vormen en niet corrupt bezig zijn of alleen aan ons eigen belang denken.


  Maak melding
 56. de provocatie in de assemblee is heden van start gegaan door de heren lonny brunswijk de bank rover; paul somohardjo coup pleger en r.doekie parlementslid.
  dit is alvast een krachtmeeting tussen coalitie en oppositie, twee tegen één is zeer gemeen. en meneer somo moet één ding niet vergeten, dat hij in suriname verblijft, wakti jonsro yuka lonny e`go saka eng ventiel
  sranan tori lekker tori.


  Maak melding
 57. het is jammer dat zulks gebeurd.maar wat door de HEER is beslist zal niemand ongedaan kunnen maken.Bij de verkiezingen wilde venne geen NDP,terwijl ze de grootste partij was en is en blijft.BOUTA heeft GOD om vergiffenis gevraagd en heeft die gekregen.Wij moeten vergeven.Kijk naar de geschiedenis dan zal de geschiedenis je leren dat wij surinamers niet leren van de geschiedenis.Heeft bouta niet de straf van zijn leven heeft gehad,hij kan nergers dan alleen in suriname blijven.
  Wat de nabestaanden betreft zij zitten lekker in ned hun euro’s te verdienen en wij moeten hier alle narigheden meemaken,
  Vene wilde kost wat kost regeren en hij krijgt de schande van zijn leven.Ba soekoe ,ba vvenie,ba tjari.
  Zei somo niet in de ned.prog “je lijkt je lijkt vertaalt ie gersie
  het is hard om te horen dat ze corrupt zijn en willen niet toegeven dat Michael heeft gefaald vandaar alle fronters steunen corruptie en die SARDJOE hij voelt het niet omdat hij in huize Asiana thuis hoort met pampers en plastabletten.Vene dementeert ook al.Hij moet naar Huize Albertine.
  over brunsie praten we niet .Die hield zich gereed om in de aanval te gaan
  PASOP KONDRE MANGS WIJ MOETEN ERVOOR ZORGEN DAT WIJ VERDRAAGZAAM BLIJVEN EN DAT ER GEEN RASSENSTRIJD ONTSTAAT.oENOE NA BRADA NANGA SIESA.hET IS KERSTTIJD.vrede OP AARDE EEN WELBEHAGEN IN HET MENSEN HART

  EEN RASECHTE SURINAMER


  Maak melding
 58. Hi mensen wat een onzim allemaal als reactie op het gebeurde. Hoe kan iemand opmerken dat RONNIE BRUNSWIJK het niet met een andere parlementarier vam de NDP zou uithalen. In Sur; is iedereen bang voor bosnegers. Deze Brunswijk heeft al een paar keer het een en ander over Bouterse gezegd, maar Bouterse heeft wijselijk nooit gereageerd anders had hij net zo een pakslaag gekregen met een paar extra trappen als baksies erbij.Wat zijn de sympatisanten van Bouta toch zwak What a hell is it om steeds weer te zeggen dat Nederland Bouta achter de tralies wil. Nederland heeft zijn werk met Bouterse al af Bouta heeft samen met een paar nederlanders die coup in SURINAME (kolonel van der Valk) dus mag hij nu lekker de prijs hiervoor(het plegen van de coup) door veroordeeld te worden door Nederland. Dus mensen hoeven zich niet af te vragen waarom Ronnie Bruncwijk niet naar Neder;and komt, want om diezelfde reden kan Bouta nergens heen vliegen. Hij kan absoluutnergens heen. Dus houdt hij Suriname in een behooooorlijke ggggreeeep.Dankzij BAAAAS met ZIJN grote domme bek is dit gedoe in het parlement gebeurd.Oeng moe sabie datie soema doe ogie moesoe kisi strafoe dus op naar het proces van 8 december op maandag 17 dec. en dan wi e zie bigi baas Het lijkt wel alsof bigi baas trong begiebaas(smekendebaas) Bouta je bent een christen,maar je bent geen Jezus christus om geen nee te roepen bij het zien doden van derden.Waarom heb je ons daarna voorgelochen(let op het woord (loooochenen)en die grove leugen was dat de mensen op de vluht zijn dood geshoten NDPers en baas oen njang mie marsEn tegen Ronnie wil ik het volgende zeggen ;We houden je in de gaten je gaat je nu wel gedragen . Wij bedoelen niet dat je zwakkelingen naar de tafel voor ons moet dragen, maar wij bedoelen dat jeniet meeeeer nooooooiitmeeer gaat slaan begrepen laat dit echt duidelijk zijn. en voor het overige zeg ik op naar de maandag 17 dec 2007 te Boxel met een dozijn zakdoeken want joe o zweetie ba.
  P.S.
  er zal hier en daar een woord zijn weg gelaten ,maar het meest belangrijke is dat wat ik te vertellen had is overgekomen


  Maak melding
 59. Uit de video blijkt heel duidelijk dat Doekhie als eerste met geweld begon. Natuurlijk Somo kan heb best uitgedaagd hebben, maar Doekhie moet gewoon professioneel zijn of anders zijn carriere als politicus opgeven.
  Doei Doekhie.

  Dit en het feit dat hij steeds dreigt met van alles en nog wat maar er nooit daden en hard bewijs komt maken Doekhie vor mij volstrekt ongeloofwaardig.


  Maak melding
 60. @nummer 21 volgens mij heb jij een probleem en dat is goed lezen en begrijpen wat jij lees ga goed lezen wat ik schrijf voor jij met jou oer domme reaktie komt sorry hoor dat is het enige wat ik tegen jou wil zeggen


  Maak melding
 61. Somo zo als bekend een een verrader geweest en dat blijt hij,nu is voolmalig illegaal zogenaamd bevelhel;hebber niks van waard heeft zicn vandag bewezen waarvoor hij hij stad,Ronny je moet je schammen om om hulp agent te spelen,terwijl je je dat niet waard bent.want je en blijft een terrorist volgens dened.waarden.wie schiet te hulp ?
  Lonny Je moet nog steeds de schoolbanken raadplegen want ga na jou nederlands moet verbeterd worden.doei…../


  Maak melding
 62. Mensen van de ndp,

  Wat een gellu.ll over dit incident!!! Zo is het ook gegaan in 1980 en 1982. Het is de zoveelste keer in onze politieke geschiedenis dat de ndp zich niet politiek kan opstellen en ervoor kiest het recht in eigen hand te nemen.

  De feiten liegen er niet om,
  iedereen heeft kunnen meekijken.

  Doekhie heeft als eerste geslagen, en heeft in een natuurlijke verdediging een proportionele reactie van de 2 ontvangen.

  Dat is het,
  klarie, basta, geen hooglopende emotie etc etc.

  Zelfs de onafhankelijke rechter zal hierbij de reputatie van zowel Somo en Brunsie er niet bij betrekken.

  Die man is toch niet gek geworden om fysiek geweld in het hoogste college van de staat Suriname te gebruiken. Notabene in de 1ste fase van het dec proces, waarbij centraal staat, voor-eigen-rechter-spelen van de huidige ndp-leider.

  Die man Doekhie zou beter moeten weten;
  wat hij niet doorheeft of misschien wel, maar is de omkoopprijs voldoende hoog;
  dat hij als domme koelie, met ook nog die andere domme koelie’s Rabin Parmessar, Robbie Malhoe en Charles Pahlad voor het karretje worden gespannen om die niet-hindoestaanse ndp leider in bescherming te nemen en de kastanjes voor hem uit het vuur te halen.

  De ndp is ook een partij van de negers, zowel in suriname als in nederland. Daar komen ze zelf voor uit, onder het mom van nationale partij voor sranan, omdat dat nu eenmaal politiek scoort. De rest van de bevolkingsgroepen is pran pran en hangen er losjes bij.

  Nu de klappen vallen, vangt die domme koelie de klappen, terwijl zijn politieke baas feitelijk in de assemblee hoort te zijn. Bij diens afwezigheid gelden kennelijk wel zijn wetten, nl als je het er niet mee eens bent, dan maak je korte metten,

  wo pai a rekening contant!!!!!

  Doekhie had niet gerekend op wisselgeld uit het binnenland.

  Tan Boeng!!! Soso lobi!!!


  Maak melding
 63. Wij,Sure in Nederland worden uitgelachen met dit stelletje Redi Moesoes, die het vuile werk., verdeel en heers moeten doen. Komt er ook een onderzoek naar Brunwijks handelingen in de vuile oorlog?.Zijn handen zijn ook bebloed., weten de coalitie partners dit niet, of zijn zij ziende blind en horend doof.Somo?. VZ van de DNA?., daar zie je al hoe laag de Sure politiek gevallen is. Ai mi boi wanneer komt het weer goed. Odi Jampa.


  Maak melding
 64. Whome, die poorshitt’er heeft toch ook de hand gehad in die puile oorlog?
  Hoe dan zo kleeft er niet meer bloed aan zijn handen dan aan die van jou quasi killers?


  Maak melding
 65. Ome Du, voor jou orientatie heeft Doekhi de kweekschool met vrucht doorlopen. Iedereen zou wel confused raken om leiding te accepteren van dit stuk “onbenil”.


  Maak melding
 66. Mensen doe niet zo moeilijk. Doe als elders in de gehele (geregiseerde) wereld ook gebeurt. Overleg achter de coulissen, maak daar goede afspraken, vervolgens een showproces waarin je de dingen hardop noemt, maar ook tegelijkertijd in een verzachtend kader plaatst. Geef elkaar de hand, laat ook Bouterse weer gaan, en bouw samen verder aan een mooi Suriname. Vergeven, vooruitkijken en doorgaan.


  Maak melding
 67. Dit is niks anders dan dom/achterlijk zijn.
  Een Schurk en een Redimusu.
  Maar dat Brunswijk dom is weten wij… maar zo dom.(die vent is gewoon gek)
  Wat moet Front met deze twee imbecielen.

  Vtje kom en vertel hard op !!!!!!!!!

  Dit voorval zal zich verder voort woekeren,jammer maar helaas.

  Excuus naar land en volk is zo wie zo BULLSHIT.


  Maak melding
 68. Welke is nou de juiste analyse. het is het volk dat haar vertegenwoordigers kiest. Dat doet zij op basis van de eigenschappen die zij in haar vertegenwoordiger kan terug vinden.Dus: de een kiest voor de kandidaat die het meest representatief is voor die kiesgerechtigde. Dus uiteindelijk wordt bewust door het volk een kandidaat gedelegeerd via een partij. Hier sta ik helemaal achter alleen wil ik eraan toevoegen. Wij hebben allemaal familie leden in suriname. Wij zijn er ook debet dat aan, dat er een fractie zit( kamerleden)waarbij, de competentie, om te kunnen functioneren ontbreekt. Als Suriname tot de 17e rijkste land terwereld behoort. Zou het juist zo zijn dat wij een team neerzetten die bestuurs ervaring heeft, van een onbesproken gedrag.Dit team moet Suriname internationaal promoten. Het doel zou moeten zijn’ hoe kunnen wij suriname profieleren voor investeerders.’ Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat Suriname Het beste land wordt in het caribische gebied.Suriname heeft de media gehaald in nederland(ad) dat is ook mij verontwaarding. Het land gaat gebukt onder politikieke onstabielitijd.Juist wij hier in Nederland zouden onze familieleden in Su moeten oproepen/mobiliseren ,niet uit te gaan van etnische basis, maar een team neer te zetten, waarbij zij het gevoel hebben dat die het wel aan kan. In Su zal er altijd met een of twee partijen gewerkt moeten worden. Het is aan u de taak : Welke politieke combinatie heeft u voorkeur, DA91 met een combinatie van nps en vhp ???. Want daar zitten de meeste academici.Het gaat om een team neerzetten dat schoonschip maakt met het verleden en su internationaal weer op de kaart zet. gasten als Somo moeten nooit meer op de plush. Dat nekt su waardoor het land onderaan bungelt.Als ik u de opdracht mag meegeven als u zich surinamer voelt; roep u mensen op om niet uit tegaan op kleur maar op program.
  wij willen allen als wij op vakantie gaan dat su er net zo uitziet als ned. dat kan niet als uw familie een team bejaarden aan de sadel helpt.
  toff


  Maak melding
 69. die zelfde soap serie zie je hier online ook was het niet deze zelfde dhoeki die moord en brand riep dat blanke militairen in het binneland zijn die bouterse willen aresteren was niet deze zelfde man die de president zij dat hij moest oppluren lost van wat er is gebeurd in het parlement vind ik dat deze man dhoeki onbeschoft en ongemaniert hij weet niet wat fatsoen is en normen en als je hier kijk naar reaktie van sommigen hier dan zie je de zelfde gedrag wie de schoen pas trek het maar aan dan kom ik tot een conclusie de ndp en hun aanhang kunnen alleen maar intimideren en bluffen zie gedrag dhoeki .


  Maak melding
 70. dit is bestemd voor brunswijk en somohardjo;een dief blijf een dief ,en een varken blijft een varken, al was je hem schoon en doe hem een nette pak aan in het parlement, hij zal toch weer in die stront gaan rollen.

  takroe manierie no habie dresie.

  ps creool of boslandcreool of hindoe elk mens is verantwoordelijk voor zijn eigen daden. think about that! mijn gedachte is niet jou gedachte en omgekeerd

  takroemanierie no habie dresie


  Maak melding
 71. Schandalig dat zoiets gebeurt.
  Maar wel heel typisch dat ndp een aanklacht overweegt.
  Wie de bal kaatst moet hem logischerwijs terugverwachten. Maar ook wie eerst initiatief neemt om te porren of te klappen kan ongetwijfeld zelfverdediging verwachten. Zelfverdediging houdt overigens voor niet ingewijden in: Het recht om lijf en bezittingen van jezelf of een ander te beschermen. Voor die bescherming mogen gelijke geweldsmiddelen gebruikt worden. Dus wil de ndp een aanklacht indienen, laat ze maar gaan. Wedden dat ze het niet doen. Ze kunnen daarme alleen zichzelf of doekhie in de vingers snijden.


  Maak melding
 72. Komt er nog een officiele verontschuldiging van de regering naar het volk toe?
  De belangrijkste vraag nu is welke consequenties vloeien hieruit voort voor deze “heren”?


  Maak melding
 73. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat Somo nog als parlements voorzitter
  gehandhaafd word. WAKE UP SURINAME.
  Eerst provoceren en vervolgens het voorzitterschap coupen ,want hij was op dat moment geen voorzitter,en vervolgens tegen een weerloos op de grond liggend lid trappen.Je reinste mishandelijng foei Somo foei Suriname. Dit is internationaal zeer slecht voor het land. Hoewel Doekhie”s gedrag ook niet door de beugel kan ,was er voor Somo & Brunsw. geen sprake van zelfverdediging maar van ernstige mishandeling. Somo heeft alle Surinamers in Su en over de rest van de wereld ernstig beschadigd.
  Dit is de prijs die betaald word als je zulke laag onwikkelde mensen als Brunswijk en Somo in je parlement kiest.
  In o.a. Ned. word dit de hele dag op de tv
  getoond en let wel ,het nederlands van voorzitter Somo is zo slecht dat het in goed nederlans ondertiteld word, zodat nederlandssprekenden het kunnen begrijpen. Erger kunnen we niet zinken.Somo heeft trouwens jaren terug ook voor de camera’s gevochten en ellende op het Sur.volk afgeroepen was toen ook wereldwijd op tv.
  De enige zaken die Somo laat zien zijn z’n slechte ontwikkeling,trapkunst,
  schandalige provocatie en korte termijn geheugen,want, what about, die cel in Holland??????
  De president blijft intussen onzichtbaar!
  Hoewel ik geen etnisch denker ben valt het vervolgens op dat alle
  hindoestaanse omstaanders bang wegvluchten en niet ingrijpen terwijl
  Doekhie in mekaar word getrapt.Doet denken aan een volk zonder helden.Weet iemand het antwoord waarom alle aanwezige hindoestaanse omstanders bang wegvluchten inplaats van in te grijpen ?
  Dit soort zaken zijn maar een voorproefje van wat er komen zal en heeft te maken met de grimmige sfeer die in het land is ontstaan vanwege het zeer onverstandige decemberproces.Het land is er door Ned. ingeluisd en word nu al door het zelfde Ned uitgelachen.
  Sur.is te klein voor dit proces zaken van 25 jaar geleden,hadden ze een waarheidscom.systeem,dan konden alle Surinamers vervolgens de draad weer oppakken en gezamelijk werken aan de opbouw van het land.
  Waarom loopt b.v. meervoudig crimineel ,die ook veel moorden op zijn geweten heeft, Brunswijk nog steeds vrij rond zonder enig risico op een proces.Wie houd wie voor de gek over rechtstaat .
  SOMO KAN EN MAG NOOIT MEER ALS VOORZITTER WORDEN GEHANDHAAFD !!!! Dat is het enige antwoord dat Suriname de wereld schuldig is. Haal deze grap op je werk uit dan heb je opstaande voet ontslag . WAKE UP WAKE UP WAKE UP


  Maak melding
 74. @Neus, @DU, @Aai Noh

  Jammer dat de mensen van Waterkant.net niet gelijk de reacties laten doorstromen!

  Jullie 3 zijn smeerlappen. Jullie verdraaien de werkelijkheid!
  Jullie betichten DDB en de NDP van alles en nog wat, maar jullie staan achter moordenaars, dieven, fraudeurs, drugsbaronnen en verkrachters!

  Dat is dus HYPOCRIET!

  Jullie 3 zijn ratten. En, ratten moet je verdelgen!


  Maak melding
 75. Somo en Brunswijk, twee dieven, twee handen op een buik.
  Zag je hoe brunswijks handen kriebelden om Doekhoe bij zijn nek te grijpen?

  Reden? Brunswijk heeft concessies gekregen dmv Somo.

  Somo is een crimineel en blijft een crimineel. Ken hem goed ten tijde van de Ambassade bezetting.

  Dat zulke criminelen het Surinaamse volk vertegenwoordigen. Nee, ze vertegenwoordigen zcihzelg. BBaaahhhhhh!!!!!
  Cent.


  Maak melding
 76. Hahaha WTF is dit?!

  Zijn speech is zo grappig, van die leuke javaan, ken zijn naam niet. Hij heeft wel attitude. Hij liep ook stoer te doen met zijn bodyguard met een uiterlijk als 50cent.

  Lachen met Suriname:)


  Maak melding
 77. Jaja DOMBO-DU,jij weer met je stom gezeik.
  Als jij dit wat er gebeurd is goed praat,dan heb ik gelijk dat jij tot het SOMME STEMVEE behoort.
  Somo en Brunswijk zijn het niet waard om het volk te vertegenwoordigen,of vind jij van wel?
  Houd je bij het artikel dommie.
  Intimideert Brunswijk dan nooit?Of heb je geslapen toen hij met een wapen dreigde op het voetbalveld?Dus aan jou de vraag nu,is Brunswijk volgens jou een goede en capabele parlementarier zo ook Somo?
  Zeg het eerlijk joe kaw joe:Zonder deze 2 achterlijke mongolen kunnen jou Lijers niet regeren,het PRENTENKABINET draai met genade van deze 2 bakabinie criminelen tjsssssss.Drugsbaron,bankovervaller,oorlogmisdadiger Brunswijk en percelendief en verkrachter Somo,zijn dat nou 2 japjapies die Suriname moeten maken tot een bloeiend land van Zuid-Amerika ik denk het niet ze zijn beiden zo DOM whawhaaaaaa als jij DOMBO-DU.Stuur je awariedomrie Saya om je te steunen.

  Baviaan Venetiaan en Clown Sankokkie durven ze niet op het matje te roepen,sturen ze slome Sardjoe om een hoop koeterwals te komen uit te kramen.Ding moes durf,whaaawhaaa zijn ze zo hun hachie kwijt.


  Maak melding
 78. Beste parmarbo (reactie no. 102),

  EEN STAATSGREEP!!! : Dat hebben wij eerder gehad in 1980.

  EEN SURINAAMSE CHAVEZ: Ook dat hebben wij momenteel in huis.

  Wat zeker wel zou kunnen helpen, is een medicijn om de ‘verkiezingsfraudeurs’ van het Front effectief aan te kunnen pakken en om tevens het buitenland, voornamelijk die ‘Haagse jongens’ en hun Janky vrienden, buiten onze interne politieke binnenlandseaangelegenheden te houden.

  Vervolgens serieus heel hard trekken aan het ‘Bewustzijnsproces’, van Paramaribo tot en met Sipaliwini.

  Wij als Srananmans, zowel in Suriname als zij die in het buitenland woonachtig zijn, hebben alle mogelijkheden nog in handen, om van de Republiek Suriname een welvarend land te maken, maar kennelijk beseffen velen dat nog onvoldoende.

  Sommige idealisten in de wereld, smachten naar een eigen onafhankelijk grondgebied, een eigen land. Sommigen hebben dat reeds en vechten voor hun onafhankelijkheid.

  Wij Srananmans hebben beiden, maar zitten helaas opgescheept met een ‘stelletje varkens’, wiens denken besmet is van of ‘racisme’ of een kwaadaardig gezwel, welke genetisch is overgehouden vanwege de handel in Afrikaanse burgers. Maar meer nog door wat zich na afschaffing daarvan afspeelde.

  Vandaar dat wij als beweging, voornamelijk de Afrikaanse Srananmans oproepen, om waakzaam te zijn en te blijven, omdat het ‘racisme’ in Nederland met haar trouwe bondgenoten in de Republiek Suriname, beslist geen leuke plannen voor ons land en de Afrikan-Srananmans daarin woonachtig, in petto hebben.

  Zo, laten wij niet al te onverschillig naar de ontwikkelingen op dat gebied kijken. Niets voor niets staat onze vrijheidsstrijder Anton de Kom, naakt afgebeeld op een plein in Amsterdam-Zuidoost/Nederland.

  Vandaar onze dringende oproep tot ‘waakzaamheid en oplettendheid’, aan alle Srananmans, waar ook ter werled woonachtig:

  “GELOOF WAT JE ZIET, TENZIJ HET TEGENDEEL BEWEZEN IS”!

  VECHT VOOR BEHOUD VAN JE VRIJHEID, VECHT VOOR JE WAARDIGHEID, HOE ONSCHULDIG DE DINGEN SOMS LIJKEN TE ZIJN.

  VECHT VOOR EEN WAARDIG STANDBEELD VAN ANTON DE KOM IN AMSTERDAM-ZUIDOOST EN STRAF HET VERRAAD JEGENS ONS VOLK AF!

  UN BRON DEN SKIN!!

  Namens de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya,


  Maak melding
 79. Zéker goed hier bij stil te staan. We zitten op een hellend vlak. Ik vind het doodeng zoals alles zich momenteel ontwikkelt, er wordt gespeculeerd op angst als rechtvaardiging voor het afbreken van alles wat in decennia is opgebouwd.


  Maak melding
 80. De precident is verplicht letwel verplicht het parlement te ontbinden en nieuwe verkeizingen uit te schrijven..

  Alle gronden in de afgelopen twee jaren te confisqueren die door deze minsister is uitgegeven en verdelen in kavels onder het volk van surbo.

  De amok makers van de afgelopen dagen in het parlement te arresteren en verweg optesluiten tot na de de komende verkeizngen van 2010.

  Alle vergaren bezittingen terug vorderen en bij oppenbare inschrijven te veilen..

  Alle criminelen uit het parlement te verwijderen ongeacht welk persoon,iemand die op welke manier besmet is kan nooit en nimmer een openbare overheids functie bekleden..


  Maak melding
 81. Zo, nu weet de hele wereld hoe erg Suriname is afgegleden in moreel opzicht. Een Javaanse zedendelinquent als parlementsvoorzitter en en een voor drugshandel veroordeelde boslandcreool. En dit zootje ongeregeld heeft het voor het zeggen in Suriname. Ik ben geboren en getogen in Suriname, ga elk jaar met vakantie, maar heb mij nooit als dusdanig kunnen identificeren met bepaalde types. Zeker niet een boslandcreool en een javaan die corruptie hoog in het vaandel hebben staan. Suriname heeft duidelijk een meer dan rijke voedingsbodem voor dergelijk onkruid, waarbij het woord onkruid eigenlijk onrecht wordt aangedaan.


  Maak melding
 82. Hoewel ik geen etnisch denker ben valt het vervolgens op, dat alle
  hindoestaanse omstaanders bang wegvluchten en niet ingrijpen terwijl
  Doekhie in mekaar word getrapt.Doet denken aan een volk zonder helden.Vanwaar deze ogenschijnlijke lafheid ??
  Weet iemand het antwoord waarom bedenkelijk genoeg alle aanwezige hindoestaanse omstanders bang wegvluchten inplaats van in te grijpen ter voorkoming van erger ?


  Maak melding
 83. Politici die legaal grond stelen. dit kan alleen maar in een bananenrepubliek. Politici die met hun vuisten praten kan ook maar in een bananenrepubliek.
  Ik zie me al dan balkenende op de vuist gaat met wouter bos vanwege gestolen grond. Dit kan ik me nauwlijks voorstellen. In een beschaafd land doen politici zulke dingen niet.


  Maak melding
 84. neus je noemt jezelf

  niets voor niets neus gebruik het goed bij Du @ 43,,68 men moet de kleuters niet vergelijken met brunsie die verkrachter,rover,zowel niet met die tiener verkrachter somo,.Kleuters zijn intelligente
  wezens als iets niet goed gaat roepen zij,
  om hulp soms kan het gebeuren dat ze even in opstaand komen,ik heb ze liever, ze kunnen omgebogen worden ,maar die bongros verkrachters en rovers niet,derest die Dhoekie de schuld geven omdat jullie,Bouterse niet kunnen pakken probeert
  men het af tereageren op Rashied ik vergelijk jullie als de vloeken die onze Heer verderft heeft met zijn macht,die staf dat die slang werd,dat water dat bloed werd, zo zullen jullie samen met somo en brunswijk vergaan.


  Maak melding
 85. Het is overduidelijk en zo klaar als een klontje. Al was er geen geluid maar je kon duidelijk van de gebaren en mimieks opmaken dat brunsie somo gepowerd heeft…ee karing kong da wo sor eng. Wat had brusnie met die case te maken….het was somo versus doekhie. Doekhie had brunsie laatst genoemd bankrover, verkrachter e.d. en dat is ’t wat ie moest vereffenen. Is toch kolder om te zeggen dat hij voor de veiligheid van somo zorgde, wie denkt hij voor de gek te houden. Is gewoon een een tweetje om doekhie mores te leren. En ze hebben hem gehad. Hij moest niet van zijn plaats gaan, al hadden ze hem nog 1000x geroepen. Maar ja is al gebeurd en gedane zaken nemen geen keer. Dus wil je schoonschip maken dan zouden alle 3 de eer aan zich zelf moeten houden. Want in onze hoogste college van staat hebben wij geen gangsters nodig maar volksvertegenwoordigers.


  Maak melding
 86. Beste parmarbo (reactie no. 102)

  Meneer Buitenman,
  Dan zou toch goed zijn om Nickerie los te gooien van Suriname. Kunnen ze mooi al die
  racisten in dumpen, kunnen u en uw broeders en zusters rustis leven


  Maak melding
 87. Kom op mensuh,

  Gewoon wat geld ophalen en enkele opruimers inhuren om die klotezooi daar op te ruimen.
  Alle domme Brunsie sooten weer naar het binnenland(de goede niet nagesproken)
  Brunsie moet sowieso in zijn raap gepopt worden.(soetoe ini ing ede)
  Somo moet te Boma opgesloten worden,daarna flink geboeld,vervolgens gestenigd op het plein.Fucking bamievreter.

  En voor Du en gezanten;Krijgen jullie de tering.Vtje moet echt naar een bejaarde tehuis,waar hij zijn lippen over die andere oude kutjes kan laten glippen


  Maak melding
 88. ja ik betreur het wat zich allemaal afspeelt in het parlements gebouw de hoogste gezag van het land zijn moeten een voorbeeld voor land en volk moeten zijn maar ze vlogen elkaar in de haren hoe kan een man die veel mensen in nederland hebben opgelicht een vrouwen verkrachter voorzitter kunnen zij van de nationale assembleem en een figuur als de heer brunswijk hoor helemaal niet daar te zijn het zelfde gedraag wat hij in de gemeenschap vertoont laat hij het weer zien nu in de aasembleem want deze man brunswijk dient helemaal niet daar te zij als parlementair want die gedrag wat deze man vertoon op het voetbal veld handgranaat strekken voor het publiek en rennen achter de scheidsrechter met houwer deze man moet gewoon achter de tralie zijn. wat hij allemaal had uitgehaalt is echt verschrikkelijk en dit moeten het surinaamse volk incasseren nee dit is een grote schade maar hier uit blijkt dat er alleen maar schurken en mafia die daar de les voor ons willen voor lezen en de president die daar ook aanzitten was kan niet optreden als president hij zit voor spek en boden nee dit kan echt niet door de buigel gaan een president die voor het lands belang niet kan opkomen, hij kan het land niet besturen laat hij de eer aan zichzelf houden en laten ze het parlement ontbinden en een nieuwe verkiezing uitschrijven dan kunnen we bouterse allemaal kwalijk nemen wat hij allemaal op het politieke podium uiten van dat deze regering schurken en boeven zijn maar nu blijkt het duidelijk uit dat het waar is


  Maak melding
 89. De belangrijkste en fundamentele vraag blijft: Wat kan doekhie hiervan leren ?

  Juiste antwoord: Als hij niet meer onvrijwillig door de lucht wenst te vliegen, is het zeer verstandig om geen vriendje meer van Brunsie te slaan als Brunsie bij toeval pal naast hem staat.
  Bhoewhahahaha ai oei aiii


  Maak melding
 90. laat een ding duidelijk zijn ik keur deze gedrag van alle drie heren af want je heb mensen hier die woorden in mij mond leggen ik niet heb gezeg wat wil zeg is dat ik dhoeki onbeschoft vind en onbeleefd vind en dat sommige hier het zelfde doen als ze niet een met jou zijn lijk wel nationale gedrag van de ndp en zijn aanhang


  Maak melding
 91. Iemand wegduwen en iemand trappen terwijl die op de grond ligt zijn 2 dingen beste dames en heren….

  Iemand trappen terwijl die op het grond ligt is simpelweg laf. Staat u achter dat trend? Iemand schoppen terwijl die ligt?

  2 tegen 1 is ook laf mijne dames en heren.

  Als A iets met B uitvecht, waar komt C dan ineens vandaan?

  Wie Somo en Brunsie in verdediging neemt, zijn de ware Redi-Musu’s. Zij gingen ook zo te werk! Lafhartig!

  TIDE, TAMARA, WI STREY GO MORO FARA!!!!!

  Oh ja… als u partij kiest tegen Bouterse en de NDP… dan kiest u partij TEGEN SURINAME EN PAPA TOUWTJIE!

  Ik hoop dat alle landverraders het land uit worden geschopt!


  Maak melding
 92. Ik denk dat ik een inzameling begin voor brillen gehoor en apparaten voor NDP-er want die lui zijn hartstikke doof en blind. Misschien ook nog een cusus communicatie want daar valt ook wel wat te verbeteren. O ja ook nog wat op logisch denken, gespreks techieken en….

  Nee laat toch maar. Dit wordt niet water naar de zee dragen. Kan mij energie beter in andere nuttige zaken voor SME stoppen. Dit deel van de bevolking is af te schrijven. De jeugd laat ik mij daarop richten. Die zijn nog niet besmet zoals alle politicy. Laat ik mij daarvoor inzetten.


  Maak melding
 93. Zazou ik heb ng wel een oude bril en een gehoor apparaat van moesje. Wil je dat hebben. Misschien dat het je troebele blik verduidelijkt. Lijkt mij hard nodig.


  Maak melding
 94. brunswijk heeft correct gehandeld,dat heeft hij geleer van bouterse toen hij lijfwacht was van bouterse.ik hoor niemand zeggen dat de voorzitter van het su par de hoogsteman in functie is,al is de voorzitter,een boef,verkrachter,oplichter enz.,hij is toch de voorzitter van het su par,hoe durf hij de voorzitter een klap uit tedelen,bush is niet beter dan somo,wijs een vinger naar bush dan ga je wat meemaken.doekhie durf heel veel en er waren meer lafaard in de zaal.al weer een djuka zoals velen dat zeggen[te din bakra e kar oen zwarte da we wraak,ma we kar trawan djuka]voor de vierde keer,…..oorlog voeren tegen de blanken,geschiedenis[djuka]op komen voor jou rechten ABAISA[djuka]binnenlandse oorlog djuka[ala sma mofo bin tapoe en lowe gwe na buiteland,now we tak trang baka,bouterse lieg niet,niet alleen de binnenlandse bewooners vergeten snel de rest ook…jullie zijn vergeten.avondklok,niets in de winkels,geen verkiezing,broko taxi,brokobus,wisselplicht,onnodige schiet partijen,zo zijn er nog tal van voorbeelden,maar ja oen lowe gwe,dus oen vergeti sin pakket gi ju famirie mik din njan kerst.dank zei brunswijk leef somo nog ONZE SU VOORZITTER en boef of niet geredt door een djuka.wie zijn geschiedenis ken weet dat in moeilijke tijden hebben wij djukas nodig.1 de djukas vochten vs blanken[waar was de rest]2.ABAISA[iedereen vluchte weg]3.binnenlandse oorlog[iedereen vluchteweg naar holland,dank zei djuka din e kon baka,maar met een grotemond]3.Brunswijk redt voorzitter van het su par.GESCHIEDENIS blijft DJUKAS whatever.


  Maak melding
 95. Ach mensen; deze hele poppenkast was voorspeld toe Vene koste wat kost weer president moest worden: desnoods met de duivel dansen.
  Nu krijgt ie een koekje van eigen deeg.
  DNA is een zootje ongeregeld, te vergelijken met de LPF in Nederland.
  Dit soort moet het Surinaams volk vertegenwoordigen.
  Trouwens, weten de geachte lezers hoeveel die idioten op maandbasis toucheren?
  Op jaarbasis SRD 200.000 ( tel maar uit je winst en reken maar om in euro’s).


  Maak melding
 96. Paagal,
  In Italie gaan parlementariers ook frequent op de vuist. Wil je dan beweren dat Italie een onbeschaafd land is?
  Wat is de norm voor beschaafdheid?


  Maak melding
 97. whawhawhaaaa, een prima idee,ga je 2 criminelen Somo en Brunswijk bijbrengen hoe het in een parlement toegaat.
  Maar no spang, jullie frontalers schijten in je broek ,wat er komen gaat,daarom proberen jullie alle domme middelen uit.Ja ga je op de jeugd richten whawhawhaaaa in Suriname moet je dat zeker gaan doen whawhaaaaa je rent met de meeste spoed weg,want de jeugd GAAT VOOR de NDP.

  DOMBO-DU.waarom durf jij deze 2 criminelen niet aan te vallen?O ja je vreet zeker van ze noh?Jij hebt geen eigen mening,jouw reactie`s zijn enkel en alleen maar gestoeld op HAAT,zie maar wat je typt over dit schaamteloze gedrag van het gespuis verkrachter Somo en JapJappie Brunswijk.Nogmaals vind jij deze 2 randdebielen waardig om zich parlementsleden te noemen,geen van beiden spreekt goed Nederlands,dat is echt niet zo erg,maar wat ze geflikt hebben nu en in het verleden is ook niet mals.JapJappie Brunswijk is constant met een geladen pistool te vinden op het voetbalveld en verkrachter Somo is nog steeds bezig grond te stelen en jouw Lijers staan erbij en kijken er naar geef daar je menig een keertje over ,als je die sowieso hebt,jij HAATZAAIER/DOMBO-DU.


  Maak melding
 98. Hr doekhie heeft ook geen zuivere naam .Voordat hij DC van NICKERIE werd had hij iets gedaan die niet zuiver was.Dan kon hij geen verklaring van goed gedrag krijgen in ;; Hr bouterse belde iemand op en na enkele minuten kreeg hij wel een goed gedrag verklaring.???

  Jammer nu hoort men niet dat de jongeren aan de macht moet komen..Waarsvhijnelijk omdat men nu zelf oud is daarom schreeuwmen niet dat de jongeren aan de macht moet komen.


  Maak melding
 99. Beste Surinamers,

  Weet je wat ons volk nu nodig heeft, ’t begint weer te lijken op de jaren voor tachtig , erg rommelig maar nu model 2000.

  We hebben weer een snelle omwenteling (macht overname) nodig.
  Om alles weer op orde te krijgen.
  Geen rovers meer en geen vecht partijen meer.

  Denk na !!!!!!!!!!!

  Dahoe


  Maak melding
 100. @ Boyke…… hierboven

  er liggen mooie dossiers over deze man (M.R.D.)

  Zijn reputatie als vrouwenmepper is publiek geheim (al voordat hij in contact had met bevel)


  Maak melding
 101. @ zazou…..

  wie steunt hier wie?

  dieven?
  frauders?
  verkrachters?

  kunnen we in dat rijtje ook vrouwenmishandeling plaatsen?

  alhoewel de eerste 2 ook op dhr MRD zouden kunnen slaan……. denk maar aan de mooie transport routes met de daf trucks … hehehehe

  Is gewoon een kwestie van de ene (dief) die het de andere (dief) niet gunt 😛

  mooi gezelschap daarzo……


  Maak melding
 102. @Aai Noh

  Ach, jij bent een vijand van Moms?
  Stop aub met de verdachtmakingen.
  Ik verzoek u dat vriendelijk.

  U kunt niet onder een schuilnaam allerlei verhaaltjes ophangen.

  Wees een man of vrouw en toon mij wie u bent!


  Maak melding
 103. Aai- noh, jij bent een grote drugs deler,je moet opkomen voor jezelf de tassen en halskettingen zal niet meer kunnen afrukken van vrouwen,als de NDP aan het bewind komt,Dhoekie is niet de enige die mept, hij vermoord niemand wie weet is het jouw familie die,die vrouw vermoord heeft in Naaikerie en in de bosjes verstopt fa fu daty,begin je eigen tuin schoon te houden,wie
  weet heeft die rechter van krijgsraad je ook nodigd haar shutters schoon te houden want alles is zo smerig.Bahhhhhhhhaaaa


  Maak melding
 104. Sommige mensen zijn echt laf. In de relatieve anonimiteit allerlei morserij spuien en wanneer ze worden uitgedaagd zijn ze nergens te bekennen!

  En, laten we eerlijk zijn. Het is iets van alle kanten!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES