zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijIdentificatie acht slachtoffers vliegramp Suriname

Identificatie acht slachtoffers vliegramp Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 dec – De identificatie van de acht ‘onbekenden’ van de vliegramp van 7 juni 1989 is begonnen. Het opgraven van de stoffelijke resten is de eerste actie van Surinaamse en Nederlandse specialisten. De verwachtingen zijn hooggespannen.

De nabestaanden hebben er alle geloof in binnen afzienbare tijd eindelijk te kunnen overgaan tot een privé plechtigheid én afscheid van de eigen geliefde. Aan ruim achttien jaar van onzekerheid lijkt een definitief eind te komen. De Nederlandse specialisten onder leiding van Pieter Wiersinga zijn afkomstig van het Rampen Identificatie Team, RIT.

Tot de specialisten behoren een forensisch antropoloog, een tandarts en technische en tactische rechercheurs. Door de nabestaanden is intussen DNA-materiaal afgestaan voor vergelijkend onderzoek. Bij het neerstorten van de Anthony Nesty nabij de internationale luchthaven te Zanderij kwamen honderd en zes en zeventig passagiers om het leven. De overblijfselen van de acht zijn in een gemeenschappelijk graf bijgezet.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. straks ga je weer horen dat deze mensen met een andere reden naar suriname zijn gegaan wat ik de hang van bouterse wil aanraden om oude tv beelden te bekijken en heel goed luisteren wat bouterse allemaal zij toen hij de macht had en als je beschik over echte menselijk gevoel dan krijg je kippenvel .


  Maak melding
 2. Ik ben verschrikkelijk blij voor de families eindelijk kunnen ze hun dierbaren eervol aafscheid van nemen, eindelijk….

  ” Aan ruim achttien jaar van onzekerheid lijkt een definitief eind te komen.”


  Maak melding
 3. Inderdaad, het is geweldig om na 18 jaar als betrokken familie een hoofdstuk af te kunnen sluiten.Tussen al de over de grond rollende
  leiders,(lees misleiders)en vrij rondlopende moordenaars is het een bemoediging te weten dat er ook surinamers zijn die een positieve bijdrage leveren aan aan het land.

  Al met al ben ik ervan overtuig dat het goed komt met Su.

  immo


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES