dinsdag, februari 20, 2024
HomeNieuws uit SurinameOppositie wil toestand Suriname in parlement

Oppositie wil toestand Suriname in parlement

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 8 dec – De veiligheidssituatie van het moment moet op de agenda van het parlement worden gebracht. Dit stelt de gezamenlijke oppositie. De door minister Santokhi van Justitie & Politie geschetste dreigingen moeten serieus worden opgevat. Zo serieus zelfs dat het Santokhi kwalijk genomen moet worden dat hij zich bediend heeft van een ander podium.

Bedreigingen van staat en samenleving bespreken buiten alle formele instituten is een politieke doodzonde. “Onvoorstelbaar! De minister van Justitie & Politie schetst de veiligheidssituatie op de stoep van het Regeringsgebouw (het Frank Essedgebouw waar de ministerraad vergadert, red.),” zegt NDP-parlementariër Jenny Simons. Voorlopig staat alleen de begrotingsbehandeling op de agenda.

De oppositie vindt het op zijn minst vreemd. “De minister luidt de alarmklok en de rest van de coalitie doet alsof er niets aan de hand is, iemand liegt”, aldus Simons. Een verzoek om een speciale vergadering heeft geen resultaat opgeleverd. Er zal nu nadrukkelijker worden aangedrongen. Volgens de coalitie kan de veiligheid ook tijdens de begrotingsbehandeling ter sprake worden gebracht.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

9 REACTIES
 1. Geachte redactie,

  Dit is weer zoiets, wat wij noemen ´stemmingmakerij´ oftewel ´polarisatie´ van de zijde van de huidige VHP/NPS coalitie.

  Als de minister van Justitie, zo van overtuigt is dat de ´veiligheidssituatie´ van de staat Suriname ernstig in het gevaar is, waarom inderdaad zoals het parlementlid Simons dat stelt, de zaak niet in het ´Parlement van het Volk´ ter discussie stellen, inplaats van op een stoep.

  Maar wat doet deze minister van Justitie, ondersteunt door zijn collega vice-President?
  En let wel: De President zelf, Venetiaan, die zwijgt als het graf, doet alsof hij niets ziet en ook niet hoort, dus maar zwijgt.

  Maar het moment dat de Voorzitter van de NDP Desire Bouterse op de berm zou gaan om de NDP achterban in te lichten, dan zal je merken dat deze zelfde zwijgzame Venetiaan, als een briezende leeuw uit zijn kamertje zal kruipen, om met zijn loos gebrul de straten van Paramaribo trachten te teisteren, omtrent dat wat Desi Bouterse geconstateerd zal hebben.

  Dan zal je merken hoe het bloed van Venetiaan als het ware ´uit zijn aderen zal schieten´ en bij de gemeenschap rillingen zal veroorzaken, als een psychopaat die voor psychische-genezing niet meer vatbaar is.

  Dan zal je merken hoe spychotisch het individu kan zijn, wanneer zijn psyche gedomineerd wordt door ´haat en rancune´, en wel zodanig dat hij de controle op zijn handelen verliezen kan, alsof ´een rode lap op een stier´.

  En zo blijven ze het maar proberen deze VHP/NPS coalitie o.l.v. Venetiaan, totdat op een gegeven moment de bom inderdaad barst, zoals het ook voormalige premier Henk Arron verging. Die dacht ook onbeperkt zijn gang te kunnen gaan, niet wetende dat aan de andere zijde ´geduld een schone zaak was´.

  Derhalve zal het gezegd moeten worden, vooral ook voor de record, dat deze president Venetiaan en zijn vice-president Adjodha samen met hun minister van Justitie Santhokie, politiek een zeer gevaarlijk spel spelen en nog op het scherp van de snede. En de cruciale vraag die je je als analist moet stellen is hoever deze politici politiek durven te gaan, om de politieke organisatie de NDP uit te roeien.

  En daar waar je tedoen hebt met lieden die eerder in Nederland bij de NAVO tot goedgetrainde militairen opgeleid zijn geweest, vervolgens naar Suriname zijn vertrokken om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van hun land, blijft het zaak die realitiet goed onder ogen te zien.

  Omdat een eenmaal getrainde als militair, hoe dan ook, altijd een militair blijft. En zijn methodieken blijven gebasseerd op ´overwinnen´ met de essentie op ´overleven´.

  Laat derhalve hopen dat deze VHP/NPS coalitie zich niet wederom op die realiteit verkijkt, zoals dat ook het geval was in 1980.

  Want elke vos verliest op den duur ´slechts´ zijn haren alleen,………


  Maak melding
 2. wat mij bevreemd van deze mevrouw simons dat zijn vindt dat santokhi in het parlement over deze situatie moet spreken vind ik terecht dat zij daarom vraag maar waarom vraag zij haar voorzitter niet om zijn bedreigingen en beschuldigingen ook in het parlement te bespreken, dat bouterse en santokhi verschillenden verantwoordelijkheid hebben begrijp ik best maar als simons vind dat de een het wel moet doen vraag mij af waarom dat niet voor bouterse geld ????


  Maak melding
 3. Jenny,

  sodemieter toch op met jullie persoonlijke bepalingen wat wel of geen politieke doodzonde is.

  Als een willekeurige minister om een reactie wordt gevraagd, in dit geval op de trappen van het regeringsgebouw, dan geeft hij een reactie.

  Weet je wat een politieke doodzonde is;
  – gekozen parlementslid zijn en nooit verschijnen om je plicht na te komen.
  – alleen vanuit het ocer podium liederlijke, een politicus onwaardige, taal uitslaan naar personen ipv beleidsalternatieven aan te dragen.
  – geen jounalistieke vragen durven te beantwoorden, vooral niet van buitenlandse media.
  – je politieke tegenstanders zonder enig rechtsgevoel martelen en doodschieten.

  Nu worden alle parlementsleden en andere ndp pipo’s als herrenberg en naarendorp in stelling gebracht om hun baas van de rechtsgang te ‘verschonen’.

  Wellicht dat de pleitbezorgende knechten door hun baas worden gegijzeld, om met hun persoonlijk gewicht het volk tot andere inzichten te brengen.

  Wij benne benieuwd!!!


  Maak melding
 4. de huichelaars dat zich als heiligen gedragen zullen het voelen als zij doorgaan om tweedracht te zaaien binnen de surinaamse gemeenschap. anderen vinden dat wij de president beschuldigt van het gebeuren, dat nu plaats vindt in het land. het probleem is dat de n p s’ers snel vergeten, weet je hoelang de heren van de n p s bezig zijn de partijleider van de n d p de heer bouterse probeert kapot maken. voor de gelukzoekers bij de n p s komt dit heel slecht over dat de heer venetiaan wordt beschuldig van de huidige situatie, als het ware zijn de n d p’ers al imum geworden van al de kanonaden van de gelukzoekers bij de n p s. nu is het deze hun beurt om te reageren op de vele negatieve uitspraken van de n p s’ers met hun leider venetiaan. alles wat de klok slaat is bouterse
  ik vind dit een slap gelul man. die man geniet meer bekendheid in suriname dan die poepejantje van een vene. En weet je wat het mooie is bij deze man bouterse, is dat hij luistert naar zijn landgenoten, maar niet naar de koloniale heersers van toen. en dit, zit hen niet lekker. na dem n p s’ers e fock a ontwikkeling fa kondre op, deze mensen willen graag zonder vreterij enz in alle rust leven. en belemmert hierdoor de ontwikkeling van land en volk. ik verzoek alle n p s’ers om een lijst op te maken wat de heer venetiaan allemaal heeft gedaan in de ± 15 jaar dat deze daar zit voor het land suriname. je begint met blanco en eindigt ook met blanco!!!!!!!!!


  Maak melding
 5. Suriname heeft altijd bewezen een uniek land te zijn. Suriname is het enige land in de wereld geschiedenis dat zijn eigen mensen/ onderdanen uitmaakt voor terrorist en eigen land zien/ betitelen als het as van het kwaad. De Surinaamse autoriteiten hebben zelfs aan gegeven terroristen wet te zullen aannemen om terrorisme in Suriname te bestrijden. Het is toch te gek voor woorden, door terrorisme in de mond te nemen kom je niet gemakkelijk van die stigmatisering af. George Bush, VS en coalitie partners o.a. Nederland- Engeland in strijd tegen het terrorisme. Ze beschuldigen iedereen van terrorisme behalve hun eigen soort. Bijv. de VS en coalitie partners roepen en zeggen dat Iran, Afghanistan Irak, Palestina, Venezuela, Noord-Korea, Syrië, de as van het kwaad is en dat ze allemaal terroristen verschaffen. De president van Venezuela noemde Bush de duivel. Landen beschuldigen elkaar van terrorisme(staat terrorisme) maar nooit hun eigen landgenoten. Oh, oh, Suriname wat is er met jou aan de hand, waarom ben je zo in de war en de westerlingen in het bijzonder Nederland gooit met nog meer olie op het vuur en lacht in hun vuistje. De verdeeldheids- politiek draait op volle toeren, en het demoniseren (criminaliseren)van Surinaamse (oppositie) politieke leiders en Surinaamse burgers door de Surinaamse overheid tesamen met Buitenlands westelijke mogendheden met besmeren gaat maar door. Regering sheriff, ja dat heb je goed gelezen regering sheriff/ Ned. zijn twee handen op een buik. De sheriff is in dienst van Ned. als Sinterklaas en wie is in dienst van Nederland als pieterbaas. Zoals algemeen bekent is pieterbaas de knecht van Sinterklaas, zo, we Benne benieuwd.

  De vroegere/ oude elite treedt vaak op in de media om onze zwarte jeugd te criminaliseren.
  Ja vroeger/ oude Surinaamse elite, oude om dat ze in het Nederland politiek/samen niets voorstellen, hier in het maatschappelijke debat in politiek Nederland hebben ze geen stem. Ze hebben alleen een stem over als het gaat over 8dec. En om Suriname te demoniseren. De oude elite leeft in Nederland in de anonimiteit c.q. in een vergeet hoekje. Heb je ze ooit gehoord over de school achterstand/ uitval, drop-outs, politionele ondemocratische optreden tegen Surinamers (o.a. preventief fouillering door stigma’s- discriminaties van Surinamers)

  In Nederland op de lucht haven Schiphol worden alle aanwezige Surinamers gezien (gegeneraliseerd) als potentiële drugs crimineel ofwel drugs koerier. Als jij je misnoegen uit (kenbaar maakt) over de mensonterende behandeling op Schiphol aan de marechaussee/ douane ambtenaar krijg je het antwoord (cliché) te horen dat je van te voren weet wat voor land Suriname is. Dus je mag je niet verbazen als je uit Suriname komt en zo wordt behandeld
  (dat Surinamers als terroristen worden behandeld). Wel nu, de Surinaamse autoriteiten (justitieel) heeft zelfs wereldwijd verklaard dat er terroristen in Suriname vertoeven. Het is zo erg dat zelfs een wet terroristen aangenomen wordt om het Surinaamse terrorisme in te dammen. Ben benieuwd hoe wij Surinamers op de luchthavens in het bijzonder Nederlandse luchthavens nog erger zullen worden behandeld of geweerd om dat de Surinaams mens verkocht is voor en door haat en rancune en macht misbruik arrogantie, racisme en raciale politiek.

  Hoe zit het met de gearresteerden, (verdachten) verdacht van “terrorisme/ drugs gerelateerde criminelen/ huurlingen”.
  Wat zijn hun nationaliteiten, is hun ambassade al ingelicht van hun arrestatie, is hun al juridische bijstand verleend, wie zijn hun advocaten, hebben zij een eigen advocaat of een toegewezen pro Deo advocaat van de staat Suriname.
  Is de pers al op de hoogte van al deze vragen. Zijn de verdachten in geheime gevangenissen. Is het rode kruis al op de hoogte gesteld van hun arrestatie, is de Rode kruis/ Amnestie- International op bezoek geweest om te onder zoeken of de rechten (het internationale recht van het Geneve Conventie) van de verdachten worden na geleefd.
  Hopelijk worden de Surinaamse ondervragers niet getraind door de VS/ Nederland die wereldwijd bekend staan om hun martel praktijken o.a. Guantanamo bay is Abu Ghraib in Bagdad (gevangenissen in Irak).
  GOD BESPARE SURINAME met het westerse terrorisme fobie.
  Hoe zit het met de transparantie hieromtrent? Hebben de verdachten een advocaat, waarom zwijgt de advocaat bij het graf.
  Heeft de minister van justitie zoveel macht dat hij zwijgt over de verdachten, dat de ambassades zwijgen over hun onderdanen in gevangenschap.
  De advocaten zitten in een anonimiteit en zwijgen over hun cliënten.
  De rode Kruis zwijgt over de verdachten en Amnesty International zwijgt over de verdachten
  Hebben de parlementariërs toegang tot de verdachten.
  Dus als ik het goed begrijp zitten er terroristen in het Surinaamse parlement.
  Chapeau Suriname hoe jij je leiders wereld wijd etaleer, chapeau.

  Iemand vroeg mij laatst nog ben je Surinamer? Ik gaf heel trots antwoord met een brede smile en zei ja.
  De reactie die ik kreeg zal ik nooit meer van mijn leven vergeten, jullie zijn nu de terroristen in de wereld, de volgende keer zal ik tweemaal moeten denken als ik weer zo een vraag krijg. Suriname dank je voor het stigma, wij waren eerst lui, dan messentrekker, dan zakkenrollers, dan pooiers (souteneur)dan dealers, dan allochtonen, dan nu de klapper op de vuurpijl wij Surinamers worden dankzij de Surinaamse (justitie) autoriteiten geëtaleerd en gestigmatiseerd als terroristen!!!

  Patriot!!


  Maak melding
 6. @patriot sorry maar ik vind wat jij beweerd onzin slaat nergens op weet je wat erg is dat dat een surinaamse staats man door sommige als held gezien en ook als hun leider dat die zelfde man bouterse veroordeeld is in het buitenland voor drugs smokel en dat suriname bekend stond als narco staat dat is pas erg patriot weet wat ook erg is dat mensen mijn vragen hoe het komt dat iemand die verantwoordelijk is voor zoveel leed in suriname moorden het land achteruit gezet dat zo iemand vrij rond loop in suriname en dat hij nog zoveel aanhang heeft dat is pas erg .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES