Illegale vliegvelden in Suriname vernietigd

16

PARAMARIBO, 8 dec – Een aantal illegaal aangelegde vliegvelden in het binnenland is vernietigd tijdens speciale operaties. Dit meldt het Parket van de Procureur-generaal. De operaties zijn uitgevoerd door gezamenlijke troepen van leger en politie. De vliegvelden werden vermoedelijk gebruikt voor illegale activiteiten.

Met name de aanvoer van cocaïne en wapens geschiedt via dergelijke infrastructuur. Niet duidelijk is waar de vliegvelden zich bevonden. Er zijn geen aanhoudingen gepleegd. Volgens het Parket zijn ook tegelijkertijd acties uitgevoerd in de hoofdstad uitgevoerd. De acties moeten voornamelijk criminele haarden “identificeren en ontmantelen.” De bedoeling is nog enige tijd door te gaan.

Of de aanpak te maken heeft met berichten over bedreiging van de openbare veiligheid is ook niet duidelijk. Eerder zei minister Santokhi van Justitie & Politie dat vanuit onder meer criminele hoek acties werden voorbereid tegen de staat. Dat zou als wraak moeten dienen vanwege successen bij de aanpak van vooral drugscriminaliteit. De oppositie vindt dat niet Santokhi maar het Openbaar Ministerie zulke informatie zou moeten openbaren.


16 REACTIES

 1. Beste Sranangamngs,

  Ik heb geen informatie, dan bedoel ik visuele om vast te kunnen stellen als deze berichtgeving waar dan niet waar is. Ik merk bij mezelf dat het steeds moeilijker wordt om de berichtgeving van de laatste tijd betreffende wapenvondsten, etc van de regering te moeten geloven, te meer dat zei weigeren om dit probleem in het parlement te agenderen. We kunnen als Sranangmangs nog niet zeggen dat er slechte politiek en slecht gebruik wordt gemaakt van het vertrouwen in de geweldspecialisten van ns land (politie en het leger). De vraag die ik in deze wil poneren is: zijn onze huidige regeringsleiders pathalogische leugenaars?

  Srananmangs, laten we God bidden en hopen dat het gezond verstand zal overwinnen.

  Sranangmangs,
  Tang Boeng


  Maak melding

 2. zo lang je niet met bewijzen komt en film beelden zo als de buitelandse pers het doet bij zulke activiteiten lan je nog zo veel lulen santhoki . kom met de daders op tv kom met tv beelden van die vlieg velden je lult slap massala.


  Maak melding

 3. het is nu meer dan duidelijk gebleken wie de echte bangeriken zijn. anderen hebben reeds bijvoorbaat gezegd dat zij nu niet terug willen,maar gewoon afwachten tot dat de heer bouterse een levenslange gevangenis wordt opgelegd.zelfs als de heer bouterse komt te ontvallen gaat deze zeker niet terug.ook bang voor geesten,zoals de minister van justitie en politie ook bang is om gespookt te worden.nu al heeft deze man problemen met zijn huidige functie als minister, en zal dan geen neen zeggen als de gelukzoekers een beroep op hem doet om zich kandidaat te stellen voor de presidentschap. meneer sankotie vraag aan de gelukzoekers om jou nu i d p van vene te plaatsen. mensen van de coalitie geef deze meneer sankotie een kans om bij de eerst volgende president verkiezing massaal en frontaal op deze te stemmen. dan wordt de chaos zeker kompleet. voetbalvelden in het binnenland wordt gezien als vliegveld, weet men wat je allemaal nodig hebt om een vliegveld aan te leggen in het binnenland van suriname. meneer sankotie kom met een ander verhaal.


  Maak melding

 4. het is wel raar dat een man die onrecht bestijd kwalijk word genomen en die man word niet geloof, maar de man die recht en democratie en mensen rechten met poten heeft betrap dat jullie het voor zo een man opnemen dat begrijp ik niet echt dat er mensen zijn die het opnemen voor bouterse schandelijk vind dat.


  Maak melding

 5. SANGTAKIE,

  je law mi, je siekie mie!! Hoe vernietig je een open veld sangtakie? waarom zijn de vliegvelden niet behouden voor de bevolking sangtakie? Waarom zo geheimzinnig als het gewoon gaat om open velden sangtakie? Ga je nu komen met foto’s van voetbalveldensangtakie? Sangtakie je law mie, of beter gezegd “ie wan law mie”.

  Sangtakie??!! Saneng takie jo?


  Maak melding

 6. Spastische uitlatingen van aanhangers van de revolutie. Dat is nu een mooi voorbeeld van rechtsstaat en democratie!!!

  Het is geweldig fijn om te mogen zeggen;
  wat je wilt
  over wie je wilt en
  waneer je dat wilt

  of het waar is doet er niet eens toe, niemand die dat interesseert.

  Dat konden de zovelen in de jaren ’80 niet navertellen;
  – niet alleen de 8 december slachtoffers
  – ook de militairen die aan een zonnesteek zijn omgekomen in het trainingsveld
  – de drugsonderzoek inspecteur Gooding
  – de rekruten van het NL die onervaren de dood werden ingejaagd tijdens de binnenlandse oorlog
  – de marrons van moi wana’86

  Dus mensen zoals hierboven ingezonden, blijf maar kletsen uit je nek. Gelukkig hangt het lot van sranan niet af van jullie zwakke geesten. De kruimeldieven die het hachje van de baas moeten redden.

  Zo ook die ndp parlementariers die een na de ander de bewierookte baas onschuldig bepleiten.

  Kijk maar eens wat die andere volksheld uit de jaren ’80 van Zimbabwe heeft gemaakt.

  Robert Mugabe, heeft een mooi land gereserveerd voor zichzelf en zijn aanhang. Iedereen met een andere mening wordt gemarteld.

  Moeten wij als 450000 sranan mans ook dezelfde prijs betalen????


  Maak melding

 7. In de jaren ’60 bestonden er ook illegale vliegvelden.
  Daarom moet Santakie zijn mond dicht houden hij heeft niks ontdekt deze velden bestonden ruim voor zijn opleiding.


  Maak melding

 8. zo lang je niet met bewijzen komt en film beelden zo als de buitelandse pers het doet bij zulke activiteiten lan je nog zo veel lulen santhoki . kom met de daders op tv kom met tv beelden van die vlieg velden je lult slap massala.

  bando

  Die Masala komt wel van de Politie Academie te Apeldoorn, nederland!!! En dat is geen kattepis als je begrijpt wat ik bedoel!!! Maar wat heb jij voor nutigs gestudeerd dan!!! En wat voor rol heb je in de maatschappij buiten alleen maar zeiken op anderen???


  Maak melding

 9. Kijk maar eens wat die andere volksheld uit de jaren ‘80 van Zimbabwe heeft gemaakt.

  Robert Mugabe, heeft een mooi land gereserveerd voor zichzelf en zijn aanhang. Iedereen met een andere mening wordt gemarteld.

  Moeten wij als 450000 sranan mans ook dezelfde prijs betalen????

  anti revo

  Ga jij zielig lopen doen, woon jij daar…. niet uit media grijpen en doen of ald jij weet, wat weet jij van Irak… jawel allemaal Radio en T.V.
  Dus bijdeze geen vergelijk houd je met eigen zaken bezig…gewoon een schurken/dieven streek als Front.


  Maak melding

 10. Ik heb niets tegen die man santokie, maar ik vind wel dat hij open en transparant moet handelen. Want anders gaan mensen zeggen dat hij spoken ziet en probeert om populair te worden.

  Ik heb ook een half broer bij de politie in Suriname met een top functie. Je hoort hem niet maar wel zijn daden als hij goed werk heeft geleverd. En dat gebeurd open en transparant. Dat vind hij genoeg.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 11. Geef ons die achtergebleven zijn toch de gelegenheid te bepalen wat wij willen, van wie wij het willen en hoelang wij het blijven accepteren.
  U die nu buiten die warme grenzen tussen de Corantijn, Marowijne, Toemak Hoemak en de Atlantische oceaan schuilt en geen hand bijdraagt aan de ontwikkeling van het land, vertel uw mening aan uw kinderen of hou het voor je zelf.


  Maak melding

 12. @anti revo een mooi voorbeeld geef ben ik honderd met jou eens een oude man die land en volk naar de klote help het zelfde is het met de aanhang van bouterse


  Maak melding

 13. Waarom Sankokkie niet zegt waar die vliegvelden zijn?
  Nou omdat de grootste drugsbaron Brunswijk zo een illegalevliegeld heeft,net bij Albina.
  Als hij dat doet is zijn lot getekend.
  Dit heb ik echt niet uit mijn duim gezogen,het is een publieksgeheim dat Baron Brunswijk nog steeds met zijn cokehandel bezig is,vraag dat maar aan zijn soortgenoten.

  Het kon niet uitblijen he,bouterse komt gelijk ter sprake door sommige haatzaaiers en tap ai,mensen hier.
  Terwijl Brunswijk onverminderd zijn gang kan gaan,geen haan die er naar kraait,anders gaan Sankokkie en de rest naar huis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.