zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijHerdenking decembermoorden in Mozes en Aäronkerk

Herdenking decembermoorden in Mozes en Aäronkerk

-

Does Travel - naar Suriname

Op zaterdag 8 december vindt in Amsterdam de jaarlijkse Herdenking van de Decembermoorden in Suriname plaats. Om 18:00u zullen er bloemen gelegd worden bij het monument aan de zijmuur van de kerk. Verder is er een programma met sprekers uit de kring van nabestaanden, maatschappij en politiek.

Ook zullen Denise Jannah en Raj Mohan hun muzikale medewerking verlenen en is er een ensemble en kerkkoor Immanuël. De kerk is open vanaf 17.00 uur.

Vooraf vindt er een bijeenkomst plaats ter herdenking van de slachtoffers die zijn gevallen in de strijd voor vrijheid en democratie in Suriname. Om 16:00u wordt er verzameld op de hoek van de Amstelveenseweg/De Cuserstraat in Buitenveldert te Amsterdam. Om 16.15 uur vertrekt er een fakkeloptocht naar het Consulaat-Generaal van Suriname De Cuserstraat 11, waar er een korte herdenkingsplechtigheid zal plaats vinden.

opening
Fernandes Express
BODO Party

9 REACTIES
 1. Hopelijk zullen eucomenische voorgangers ook oog hebben voor zielerust van allen in dit kader gevallen slachtoffers. En dat zijn er helaas meer dan 15.
  May their soul rest in peace.


  Maak melding
 2. met alle respect voor de nabestaanden,de oproep van leden van de mozes gemeente om te komen luisteren wat god te zeggen heeft over militairen en hun zogenaamde leiders.mozes is de waarachtige,hij is een profeet geweest en geen domme militair. mozes is een profeet geweest maar een domme navigator,volgt de route waar hij zijn volgelingen heeft terecht gebracht,en verder moesten deze hun weg zien te vinden naar het beloofde land kanaan, met als nieuwe groepsleider jozua. dus met andere woorden mozes heeft nooit het beloofde land binnen getreden. No man aman tan na baka ini mekka.


  Maak melding
 3. @DU
  Waar staat dat ik ze hun herdenking niet gun?
  Het is de manier waarop!
  8 december 1982, Ruanda?
  Laat me niet lachen!
  Mevrouw Rambocus vergeet te vertellen dat haar broertje gewoon terecht is afgemaakt! Zij, Ferrier en Leerdam betekenen geen moer voor de Nederlandse Surinamers.
  Dankzij Van Bommel, een witte 2eKamerlid, gaat men eindelijk iets doen.
  Die 3 genoemde Parlementsleden kunnen alleen olie op het vuur gooien.


  Maak melding
 4. elkaar ZEGEN wensen maar anderen niet VERGEVEN heeft gewoon geen zin(zie bijbel)

  anderen oordelen tijdens een samenkomst , kan nooit een samenkomst zijn waar de here jezus,god en de heilige geest aanwezig zullen zijn .

  “heer vergeef het hun , ze weten niet wat ze doen”

  Broeders en zusters wees waakzaam en leef in de geest om valse profeten te herkennen, want de duivel is sluwer en meedogenlozer dan de beste advocaat , maar god is liefde , wijsheid en vergevensgetrouw !


  Maak melding
 5. als we niet oppassen zal de zo moeilijk vergregen politieke stabiliteit in Suriname omslaan in “colombiaanse tafferelen”.

  Het is makkelijk om van Ned. uit(Hoost) te schreewen van DDB moet hangen , maar men vergeet(of men is zo bekrompen) zich te realiseren dat we hier te maken hebben met de leider van de grootste politieke partij met een enorme bvijdrage aan het B.B.P.in Suriname.


  Maak melding
 6. Hun goed recht dat ze hun dierbaren herdenken, maar zich Surinamers noemen en de 2e couplet van het SURINAAMS VOLKSLIED?., i.p.v.OPO KOMDRE MAN OEN OPO SRANANG GRONG E KARI OEN(OENOE), daar heb ik mijn bedenkingen mee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES