Douaniers in Suriname wachten even met acties

1

PARAMARIBO, 7 dec – De douane zal nog geen acties voeren. Dit zegt voorzitter Romeo Chin A Loi van de Douanebond. De regering krijgt nog een week de tijd om afspraken over beter werkomstandigheden na te komen. Dit is besloten na een bespreking met minister Hildenberg van Financiën.

Hildenberg heeft tijd gevraagd voor afstemming met de regering. Een heikel punt is de functiewaardering, waar al enkele jaren op gewacht wordt. Volgens de regering moet gewacht worden op uitvoering van het Tjon A Hung-rapport, dat voorziet in een nieuw waarderingssysteem. Vakbonden, waaronder de Douanebond, vinden het te lang duren. Gedreigd wordt met staking als de afspraken niet gauw worden nageleefd.

De bond wil met het respijt ook het publiek de gelegenheid geven zich in te dekken. Reeds aangeleverde ladingen kunnen dus alsnog gelost worden. Over het lot van zeilend materieel kan niets concreets gezegd worden. “We willen de gemeenschap ook die handreiking doen voor de komende feestdagen”, zegt Chin A Loi tegenover de Ware Tijd.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.