zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDossier Decemberproces Suriname bij verdachten

Dossier Decemberproces Suriname bij verdachten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 dec – De verdachten in het strafproces rond de Decembermoorden beschikken over het strafdossier. Dit meldt Dagblad Suriname. Met het toezenden van de dossiers heeft de vervolging gevolg gegeven aan de opdracht van president Cynthia Valstein-Montnor van de Krijgsraad.

Volgens de opdracht moest het dossier voor 6 december worden toegezonden. De verdediging had eerder aangegeven niet goed te kunnen functioneren, vanwege het ontberen van het dossier. Herhaaldelijke verzoeken aan het Openbaar Ministerie hadden geen resultaat opgeleverd. Onder meer konden geen excepties worden opgeworpen, zoals de advocaat van oud-legerleider Desi Bouterse heeft gedaan.

Volgens de advocaat van Bouterse, mr. Irwin Kanhai, mag Bouterse niet vervolgd worden door de Krijgsraad. Ten tijde van de moorden in december 1982 zou Bouterse namelijk een politieke ambtsdrager zijn geweest. Die functie moet hoger worden aangeslagen dan dat van legerbevelhebber. Het proces wordt voortgezet op 17 december.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Het proces stevent af op een fiasco…
  Marcel Zeeuw heeft geen advocaat..en de rechter die zegt niks.
  Het hof moet er voor zorgen dat iedereen een behoorlijke verdediging heeft. Ze kijken nonchalant toe.Dat Marcel Zeeuw zich zo onschuldig vind dat hij vind dat een jurist niet nodig is tijdens dit proces is leuk, maar het hof dient hem toch te dwingen juridische steun te aanvaarden. Ze gaan nalatig blijven en achteraf gaat dit gedoe het hof terug pakken.


  Maak melding
 2. masra kruisland taki wan lo, ma no asori kaba taki masra kanhai no bim man fu kisi din prinspari pampira fu krutu bakra. nono de wan lo ekisi strelong bere, triki de ini na tori fu lanti se. sobun da fa masra kanhai musu fu dwen eng wroko tapu wan reti fasi.
  atori smeri fuck up. mensen even geduld de rechter moet even naar de kumakoisi
  bakadina wunyuwunyu fu maskita na fremusu prisiri


  Maak melding
 3. Mr de heer S,Ramchand

  ik Vind dat de moordenaar Bouterse moet arresteert worden.waarom gebeurt dat nog steets niet.
  het is zoveelste keer is strafproces rond geworden.hij heeft zijn eigen volks vermoord.
  tocht zijn eigen mensen blint achter hem staan.eigen surinaamse volk ik vindt het dom


  Maak melding
 4. Dat dhr Zeeuw geen advocaat heeft wil nog niet zeggen dat dit proces op een fiasco zal uit lopen.Iedereen heeft in een rechtstaat het recht zelf te bepalen hoe hij of zij zich verdedigt.Em misschien acht hij,dhrZeeuw zichzelf goed genoeg om zijn eigen verdediging te doen.Ik zie dáár niks mis mee.Misschien gooit hij hiermee eerder zijn eigen glazen in dusss…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES