Surinaamse justitie heeft toestand onder controle

16

PARAMARIBO, 6 dec – De justitie heeft de veiligheidssituatie in het land onder controle. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Mogelijke haarden van onrust waar hij het een week terug over had, worden afdoende in de gaten gehouden. Waar nodig wordt opgetreden. Zo is onlangs een lid van de Colombiaanse rebellengroep FARC uitgezet.

De man, José R., vertoefde illegaal in Suriname en is overgedragen aan de Colombiaanse justitie. Wat José R. kwam doen, is niet bekend. Tegen zes personen die ook zijn aangehouden, loopt nog een justitieel onderzoek. Volgens Santokhi is al vastgesteld dat de groep banden had met de georganiseerde misdaad. De bedoeling was de staatsveiligheid te ondermijnen.

De acties van de afgelopen dagen, maken deel uit van een groter veiligheidsplan. Onder meer zijn tientallen illegale Guyanezen het land uitgezet. Santokhi zei eerder dat onder meer in Guyana gerekruteerd werd voor het plegen van aanslagen. Die zouden te maken hebben met voornemens van oud-legerleider Desi Bouterse om Suriname om te vormen tot een machtsstaat.


16 REACTIES

 1. Machtmisbruik! Politiekmismanagement!
  Onafhankelijkheids waan!
  Overmacht was de oorzaak van de staatsgreep!
  Amnesty International zet zich in voor zes rechten uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, die door de Verenigde Naties in 1948 is aangenomen. Die rechten zijn: o.a.
  artikel 9 Niemand heeft recht je zonder goede reden gevangen te zetten of je het land uit te sturen. (Anton De Kom werd gevangen gezet en verbannen uit Suriname).
  artikel 19 Je hebt het recht te denken en te zeggen wat je wilt.
  Op grond van bovenstaande artikelen uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens houdt Amnesty zich bezig met de volgende zaken: o.a.

  Het gaat om mensen die op een of andere manier voor hun mening zijn uitgekomen en daarvoor zijn opgepakt. Ze zitten vast omdat ze op een of andere manier bijvoorbeeld in een demonstratie of staking van hun recht op vrije meningsuiting gebruik hebben gemaakt. Soms hebben ze gewetensbezwaren tegen militaire dienst.

  Onrechtmatige beleid/politieke daad!
  Toen zo’n honderd jaar geleden de eerste militaire vakbonden het licht zagen, ontging de toenmalige minister van Oorlog Bergansius het nut ervan. In 1904 verklaarde hij tijdens de begrotingsbehandeling in de Tweede Kamer dat hij de militaire bonden in het algemeen ongewenst vond. Al zijn die bonden niet gevaarlijk, zo voegde hij eraan toe, daarom hoef ik nog niet goed te keuren dat ze bestaan. Als onderofficieren wensen hebben, dan kunnen zij zich tot hun chefs en ook tot den Minister wenden. Dit is mijns inziens. de enige goede opvatting.

  Onrechtmatige beleid, daad, arrogantie c.q. machtmisbruik van de regering Arron, (Lachmon) in de jonge prille republiek Suriname.
  Was het de normaalste zaak van de wereld, in het bijzonder in het voormalig moederland koninkrijk der Nederlanden, dat een vakbond de belangen van militairen mocht behartigen. De militaire vakbonden als spreekbuis van de militaire werknemers.
  Was het rechtmatig van de regering Arron om de militairen in een democratie een vakbond te onthouden (ook van de legerleiding mochten militairen echter geen vakbond oprichten).
  Was het rechtmatig van de regering om de burger politieagenten opdracht te geven om stakende/ protesterende militairen waarvan hun democratische recht was ontzegd voor het willen oprichten van een militair vakbond, onder bedreiging van vuurwapens en wapenstokken, uit de kazerne te verwijderen ofwel te verjagen.
  Was het rechtmatig in een democratie dat stakende/ protesterende militairen
  gevangen werden genomen/ gearresteerd werden, in een Het begin van alle ellende in de jonge rep. Suriname door machtmisbruik, en politiek mismanagement!
  politie bureau werden opgesloten met een hangende zware gevangenisstraf boven hun hoofd en oneervol ontslagen worden.
  De strafrechtelijke overmacht De strafrechtelijke overmacht is een strafuitsluitingsgrond en is gecodificeerd in art. 40 Wetboek van Strafrecht. Niet strafbaar is hij die ene feit begaat waartoe hij door overmacht is gedrongen Overmacht is te verdelen in 3 categorieen: – psychische overmacht – absolute overmacht – noodtoestand De absolute overmacht wordt ook wel de fysieke overmacht genomen. Voor een geslaagd beroep op pyschische overmacht is vereist een van buiten komende drang waaraan de verdachte redelijkerwijze geen weerstand kon en ook niet behoefde te bieden

  Ga je als overheid/ beleidsmaker zo rigoureus om met (militairen)jonge onderofficieren die met hun gezin die hun florissante toekomst/ carrière in Nederland hebben op gegeven voor een onzekere toekomst in Suriname (als pionier)maar hadden gekozen voor de op bouw van hun vaderland en beschermen en verdediging van landsgrenzen.
  Als al deze feiten (het optreden van de overheid)onrechtmatig blijken te zijn dan is de regering Arron, verantwoordelijk/medeverantwoordelijk voor al de trauma’s die daaruit voortvloeide.
  Oorzaak en gevolg.
  Als de regering Arron toen niet onrechtmatig had gehandeld dan hadden wij geen staatsgreep. Met het mes op de keel hebben de jonge onderofficieren de coup gepleegd(gechanteerd met een zware gevangenisstraf, oneervol ontslag en beschuldigd van insubordinatie). Het gemoedtoestand van de militairen was vitaal en werden gedesillusioneerd, de ontgoocheling onder de militairen was groot het was een stomp in hun gezicht en een deuk in hun geestesgesteldheid als beroepsmilitair. Niet strafbaar is hij die ene feit begaat waartoe hij door overmacht is gedrongen. De staatsgreep is gepleegd door overmacht.

  Bij een beroepsmilitair kruipt het bloed waar het niet gaan kan.
  (als het erop aankomt doe je toch wat je aard je ingeeft).
  Zonder onrechtmatig handelen van de regering Arron had Suriname geen staatsgreep, geen tegencoup, geen 8 dec., geen junglecommando. En ook geen burgeroorlog, betreurenswaardig als gevolg de burgerdoden in het binnenland.
  Geen Tucayana Amazones en al die andere illegaal gewapende groepen.
  En het allerbelangrijkste geen devaluatie van ons munteenheid, geen inflaties, niet geïsoleerd zijn van de buitenwereld en geen massale remigratie stroom, geen verspilling van onze kaders en intellectuelen die verzeild raakten in een web van een macht vacuüm (machtwellustige) en manipulaties.

  Oorzaak en gevolg
  Als na onderzoek blijkt dat de regering Arron onrechtmatig heeft gehandeld, met betrekking tot het willen oprichten van een militair vakbond, moet er een schadeclaim ingediend worden tegen de regering Arron vanwege alle trauma’s die daaruit voortvloeide.
  De vlam sloeg pas in de pan toen drie sergeants op verdenking van insubordinatie werden gearresteerd en vastgezet in het Hoofdbureau van Politie. Zij konden zware straffen tegemoet zien en oneervol ontslagen worden voor het willen oprichten van een militairvakbond.

  Oorzaak & gevolg!
  President Ronald Venitiaan heeft in een interview gezeg dat de situatie momenteel het zelfde is als in 1980. Militairen moesten toen ook terechtstaan en berecht worden, maar door de staatsgreep ging de berechting niet door. Dat misschien de 25 verdachten het zelfde willen doen om de berechting te voorkomen. Hoezo militairen zouden in 1980 berecht worden, alsof ze criminelen waren. De militairen hadden voor Suriname gekozen om samen de schouders er onder te zetten voor de opbouw van Suriname met hun progressieve know how na jaren lange trainingen in de barre kou en sneeuw en kaderopleiding in Europa. Hadden de militairen daarom voor Suriname gekozen om zich te laten opsluiten en berechten als criminelen? Dat dacht ik niet. De militairen wilden alleen maar verbetering in de werksfeer voor zichzelf en hun mede kameraden. Wat was daar mis mee. Suriname behoorde tot de koninkrijk der Nederlanden en in Nederland hadden de militairen gewoon een vakbond om hun belangen te behartigen. Dit was het zelfde geval met Anton de Kom. Na zijn terug keer uit Europa kwam hij met zijn know how en progressieve idealen voor vernieuwing, zo ook het willen oprichten van een vakbond om de belangen van het Surinaams volk te behartigen voor verbetering van de leef omstandigheden. Anton De Kom werd gevangen gezet en verbannen uit Suriname. Doedel kwam ook naar Suriname om de leef- en werkomstandigheden van de arme Surinamers te verbeteren. Dit moest hij bekopen met een levenslange opsluiting in een gekke huis.
  Het plegen van de staatsgreep was om lijfsbehoud, met het mes op de keel. Het was kiezen of delen. Het ging het verzet dat daarna volgde puur om de macht door machtwellustige avonturiers die sommigen met de dood moesten bekopen. Niet strafbaar is hij, die ene feit begaat waartoe hij door overmacht is gedrongen. De staatsgreep is gepleegd (als gevolg) door overmacht.
  Patriot


  Maak melding

 2. Ach deze man is gewoon manisdepressief,tang kary ju jorka,die no mang verweer. wat ik zeggen wil: dat deze sheriff moet opppassen dat hij niet op een grasmat plaatst moet nemen.en lekker op zijn rug liggen moet abun dan(g)


  Maak melding

 3. Santhoki kom met bewijzen dat hij een farc lid is .Je ben echt zielig.Je pakt onnodige en zomaar mensen op die zogenaamde een aanslag willen plegen.Dat heb je toch ook gedaan met die drie boslandcreoolse jongens en die afrikaan die je heb laten oppakken zogenaamde willen ze een aanslag op jou plegen je liegt man.En nu jullie geen bewijzen heb zeggen jullie dat ze drugs hadden onzin is dat zeg.


  Maak melding

 4. het uitsmijten van een zuid-amerikaans is gewoon water naar zee dragen.men gaat via de voordeur uit en komt terug via de achterdeur.
  tenminste de gasten met slechte bedoelingen, zoals de minister dit beweert.sankotie kom met iets verstandelijk en niet steeds met halve onwaarheid. oja hij heeft gelijk ook nu pas begrijp ik het, deze meneer jose.r is de broer van de werkster.


  Maak melding

 5. Deze man van de FARC kwam eens kijken wie Bauta nu eigenlijk is maar ik had hem meteen wel kunnen vertellen dat Bauta het woord socialisme niet eens kan uitspreken laatstaan er enige gestalte aan zou kunnen geven.


  Maak melding

 6. Gisteren heeft Santokhie, de arrestatieteams invallen laten doen op drie plekken in Suriname, plekken waarvan hij weet dat Dhr.Bouterse, regelmatig komt.
  Wat schept onze verbazing, op al die plekken is cocaine gevonden na het vertrek van deze arrestatieteams.
  Droredenen om Dhr.Bouterse, te beschuldigen maar ze houden het stil.
  Op vrijdag gaat de hele oppositie in een persmeeting dit alles naar buiten brengen om het volk te laten weten dat er inderdaad abanies in het Front zitten gekloond uit redi musus.

  LET A FAJA BAKA


  Maak melding

 7. Drogredenen zijn altijd de reden die politieke belangen niet schuwen om de waarheid te maskeren.
  Ik waarschuw aan een ieder die niet weet wat een oorlog is en die nooit heeft meegemaakt om niet langer de media te geloven omdat die niet objectief is.


  Maak melding

 8. Weer die santokie he die klootzak is weer bezig OOM DESI te beschuldigen maar hij heeft boter op z,n kop van daar dat hij alles van zich probeerd af te schuiven en dat wat hij op zijn geweten heeft te schuiven in de schoenen van onze TOEKOMSTIGE PRESIDENT D>D>BOUTERSE,santokie GET A FUCKING LIVE.


  Maak melding

 9. Alles is onder controle, binnenkort hebben we het een(1)partijenstelsel na definitieve uitschakeling van de NDP, dan zijn we inderdaad allemaal 1 front voor herkolonisatie.

  Op weg naar 1 partij en de definitieve uitverkoop.


  Maak melding

 10. Who the hell is die Patriot! Een vergelijking trekken met A.de Kom en Doedel.
  Is dze persoon soms door de ratten besnuffeld?de Kom en Doedel hebben nooit eigen mensen vermoord of bedreigt.Nu probeert een gek die teveel tijd over heeft hie de geschiedenis te vervalsen. Man , doe wat betere research en haal de juiste informatie op,op de juiste plaats . Verder hoop ik dat deze persoon geen kinderen heeft, aan wie hij/zij deze leugens/onzin kan door geven.Verder maak ik niet te veel woorden aan vuil. Doei.


  Maak melding

 11. wat is eigelijk goed in jullie ogen dat er invallen gedaan worden waar men vermoed dat er dingens daar niet kloppen mag dat ook niet zij jullie gebaat bij anargie zeker als deze invallen getoets worden aan wet en recht is er niets mis mee in het verleden werden invallen gedaan bij mensen thuis die nooit terug zijn gekeert dus waar hebben jullie het over heel suriname weet dat bouterse een grote drugs dealer is blijven jullie je kop maar in het zandt steken hoor.


  Maak melding

 12. Als de Surinaamse regering enkele jaren geleden er voor zorgde dat er niet zoveel onkruid vanuit het buitenland zo makkelijk naar Suriname konden komen dan had er nu ook niemand opgespoord en uitgezet hoeven te worden.

  Sommige wijken van Suriname lijken wel klein Brazillië.
  Weet je wel hoeveel mensen er in Suriname rondlopen die er niks te zoeken hebben en zich met criminele zaken bezighouden, want dat doen ze waren zijn ze anders daar?? Niet voor het warme weer hoor want dat hebben ze zelf ook.

  Er lopen Marokkanen, Turken, Oost-Europeanen enz rond en het worden er steeds meer maar Suriname laat ze toe, dom, dom, dom!!!

  Kijk naar Europa en met name Nederland, het zijn die mensen die de grootste problemen veroorzaken en die problemen worden steeds erger en er komen steeds meer van die mensen.

  Suriname moet gewoon iedereen screenen die het land binnenkomt. Iedereen zou ook met een geledige legitimatie bewijs rond moeten lopen.

  De Surinaamse regering wil een grote bevolking dan laat ze het makkelijk maken voor de Surneds die terug willen.

  Ik weet zeker dat er ook witte Nederlanders naar Suriname gaan voor criminele activiteiten want die zijn ook niet achter hoor,xtc,pooiers,pedofielen enz kijk maar naar Thailand enz.
  Als die mensen zich in Suriname willen VESTIGEN dan check hun hele verleden en kom je iets tegen wat er niet geaccepteerd wordt dan is het over en uit.

  Als Santhokie slim is gooit hij nu de Surinaamse grenzen dicht en begint ie iedereen die daar niet thuis hoort aan te houden en naar een geldige legitimatie bewijs te vragen en geldige papieren dat diegene zich in Suriname legaal bevindt en waar die verblijft, zoniet ——> EXIT!

  Het is hard maar als anderen een land naar de klote helpen is dat ook hard om weer op te bouwen en in de sitiuatie van nu is het gewoon goed want dan weet hij precies wie zich in het land bevind en waar diegene verblijft, mocht er iets zijn dan haal je diegene gewoon op.

  De Surinaamse bevolking zou zich iets veiliger gaan voelen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.