zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSurinaamse minister kan leraren niet bedaren

Surinaamse minister kan leraren niet bedaren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 dec – Minister Edwin Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, heeft de stakende leraren niet gerust kunnen stellen. Volgens voorzitter Wilgo Valies van de Bond van Leraren heeft Wolf geen grond kunnen aanhalen voor beëindiging van de staking in het middelbaar onderwijs. Integendeel wordt om meer tijd gevraagd.

De leraren tasten meer dan ooit in het duister. “Minister Wolf kan niet aangeven hoeveel tijd nodig is”, zegt Valies. De verwachting was juist dat er meer schot in de zaak zou komen. Nu dat niet is gebeurd, is er geen enkele aanleiding om het eigen standpunt te versoepelen. Besloten is dan ook om de staking voort te zetten. Volgens de leraren heeft de regering voldoende tijd gehad.

Reeds jaren wordt geroepen om een gepast antwoord op de noden in het onderwijs. Pogingen om een structurele aanpak aan te moedigen zijn op niets uitgelopen. “Dit is aanleiding om onze stem te laten horen, we zijn het wachten beu. Bij ons gaat het niet alleen om een betere vergoeding, maar ook om onderwijszaken. We worden zwaar onderbetaald en het werkmaterieel is gebrekkig, beide zaken zijn van belang”, aldus Valies.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. Dat de heer Wolf het bij grote delen van de gemeenschap niet redt, zegt niets over de man zelf. Alles staat en valt met een budget.
  Als de doe-wi/het geld er niet is zal de man nergens een goede beurt maken en zal voor de rest van zijn zittingsperiode door blijven gaan voor dorpsclown. Helaas.


  Maak melding
 2. Geen mes op de keel, maar geld op tafel men heeft reeds geruime tijd lekker reislustigheid genoten.
  Daarom nu geld, geld,geld voor de arme man en vrouw en de kinderen het is mooi genoeg geweest GELD.

  STOP LIEGEN & BEDRIEGEN ONMIDDELIJK.


  Maak melding
 3. Terwijl de leraren ook eisen dat het studie materiaal vernieuwd word..
  blijven de studenten thuis en doen alsof deze staking ver van hun bed ligt. Het jeugd parlement die misleid de jeugd en doet alsof het gaat over slechts salarisverhogingen of zijn ze echt zo dom. Het gaat om het totaal beleid van onderwijs.Die domme studenten zitten nu thuis te kijken en staken niet direct mee.Daarom gaat dit land niet vooruit.


  Maak melding
 4. De dagen dat de leraren staken moeten ze niet uitbetaald krijgen.

  ALle leraren willen luxe leven. Dan hadden ze maar de handel moeten ingaan of rebellenleider zoals ronny.


  Maak melding
 5. het koffertje is bezig weer zo een mislukkeling die gediend heeft voor de ndp en voorzitter is geworden van de bond inplaats dat zij die kinderen in suriname onderwijs geven staken ze het lijk alsof er een staak epidemie heerst in suriname er met mijn landgenoten .


  Maak melding
 6. Beste Sranangmangs,

  Dit is een serieuze zaak. Als docenten aangeven dat onze toekomst (wie de jeugd heeft, heeft de toekomst) niet over volwaardige lesmaterialen beschikt, dan moet de regering alle zeilen bijzetten om dit euvel meteen op te pakken. We kunnen in deze postmoderne tijd ons niet permiteren om onze jeugd onvoldoende te ontwikkelen.
  Sranangmangs meer cultuurkapitaal bevorderen dat heeft voor Sranang de hoogte prioriteit.

  Sranangmangs de docenten moeten conform hun deskundigheid en inzet betaald worden.De leerlingen/studenten moeten materialen en een lesprogramma krijgen die hun cognitieve, sociaal-en emotionele ontwikkeling te goede komt.

  Sranangmangs,
  Tang Boeng


  Maak melding
 7. Pinto en Datravisie,

  Assemblee-leden moeten minder verdienen en minder, ja véél minder van snoepreisjes gebruik maken.

  Dan blijft er wel belastingcenten over voor het Onderwijs. Voldoende zelfs. En de domstomme mensen hiero moeten het niet hebben over onze domme studenten.

  Dat zijn elementen van onze jeugd die onze samenleving straks moeten leiden. Zij moeten onze kinderen leiden, gezamenlijk zullen dus deze studenten van vadaag onze jeugd , die morgen zal volwassen zijn, begeleid worden door de studenten die jij vandaag dom noemt.

  Doe je ogen toch open, als Venetiaan geen ijd heeft om 1 petitie van de demonstrerende studenten te ontvangen, waarvoor zit deze Venetiaan aan de leiding van de regering ????

  Weg met deze leider Venetiaan, hij is notabene ex-onderwijzer, hij hoort op de grundjari-weide te grazen…..
  Vriendelijke Groeten,…………


  Maak melding
 8. De dagen dat de leraren staken moeten ze niet uitbetaald krijgen.

  ALle leraren willen luxe leven. Dan hadden ze maar de handel moeten ingaan of rebellenleider zoals ronny.

  Datravisie

  Het is duidelijk dat jij geen scholing hebt gehad!!! Daarom komt er alleen maar onzin uit je mond!!!!!


  Maak melding
 9. daar heb je dat woerkerdier weer@ DU alles van hem ,draait om NDP,als geen Bouterse is, dan is het weer wat anders echt wan ziekeman
  datravisie ik ben niet eens met je de docenten hebben het recht om op te komen,
  voor hun belangen blijf positief reageren wie wil geen beter leven hebben.De politieagenten,CBB volgen straks. Bouterse of NDP sa dja a nen(g)baka sakasaka DU

  Akuba


  Maak melding
 10. vergeet niet dat een deel van de leerkrachten geen diploma hebben, ze zijn daar door de politiek aan een baan geholpen, en de gene die wel bevoeg is , en niet van die poitieke partij is krijg geen werk, net als overal in sur.


  Maak melding
 11. ik vandaag naar het koffertje geluistert hij kan niet aangeven want zijn wensen pakket is dat zie bij veel mensen die een staking uitroepen in suriname dan vraag me af wat deze mensen echt willen is het zien doen laat doen of men denk nu is het troebel water dus makelijk vissen vangen in vind dat die leerkrachten het nu te bond maken om de zoveel maanden staken inplaats dat zij die kinderen les gaan geven ik heb het gevoel dat sommige mensen in suriname al geef je ze een hele zak met geld is toch niet goed ze vergelijken de salaris van nederland en suriname dat vind ik persoonlijk een heel vreemde zaak die vergelijking gaat niet op.


  Maak melding
 12. Het staken gebeurt niet allen in Su. Natuurlijk wordt dhr Wolf aangesproken. Maar tje hij heeft het geld niet en kan waarschijnlijk niet toveren.
  Voor hen die zoveel te klagen hebben, waarom trek je niet een jaar uit en ga je vrijwillig werken om de jongeren in Su te helpen.
  Praten, praten, maar die vullen geen gaten en ook geen hersens


  Maak melding
 13. Geachte heer/madam, met verbazing lees ik het commentaar van Pitbull,overal in de wereld is men zich ervan bewust dat onderwijs een van de pijlers is waarop ontwikkeling gestoeld gaat. Tijdens de regering Wijdenbosch is er een toelage toegekend aan onder andere leerkrachten om ervoor te zorgen dat de zuigkracht uit het westen op onze docenten wat minder werd.De huidige regering heeft dat afgeschaft(alleen al omdat het was ingesteld door de tegenstander)en bepaald dat ze dezelfde behandeling moeten krijgen als de ambtenaren.Enkele vergelijkingen tussen ambtenaren en leerkrachten:
  1. Leerkracht wordt je alleen door studie.
  2. In een hogere schaal terechtkomen, studie studie(minimaal 4 jaar)
  3.Als leerkracht kan je niet de presentielijst tekenen en dan een andere baas opzoeken.
  4.Er is een tekort aan Leerkrachten.

  Ik kan geruime tijd doorgaan maar dat heeft weinig zin, wij allemaal zijn op de hoogte van gevallen waarbij door nepotisme ambtenaren van de een op de andere dag 5 tot 10 schalen meer verdienen.

  I rest my case.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES