dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomieStaatsolie Maatschappij Suriname wil Bruynzeel

Staatsolie Maatschappij Suriname wil Bruynzeel

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 dec – Staatsolie Maatschappij Suriname wil het failliete staatsbedrijf Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij kopen. Dit zegt minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening, Grond & Bosbeheer. Het langs de Surinamerivier gelegen bedrijf vormt in meerder opzichten een aantrekkelijke investering. Staatsolie wil onder meer zijn off shore activiteiten uitbreiden.

Het bedrijf behoort tot een groep van zeven bedrijven die meedoen aan de nieuwe openbare inschrijvingsronde na het debacle met het Nederlands-Belgische Doorwin BV. Ook een aantal buitenlandse bedrijven doet meer. “Wij gaan de interesse van Staatsolie niet terzijde leggen”, zegt Jong Tjien Fa tegenover de Ware Tijd. Ten opzichte van de vorige ronde is het aantal voordelen toegenomen.

Onder andere worden miljoenen dollars meer geboden dan Doorwins finale bod. Waar Doorwin niet verder wilde gaan dan vijftien miljoen dollar, is het bod nu ruim verdubbeld. “Er zijn nu een aantal mogelijkheden en we wachten op een besluit van de ministerraad”, aldus Jong Tjien Fa. Onder meer moet een besluit worden genomen over de vorm van privatisering.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Ik geef staatsolie kansen maar die corrupte vent..i sabi suma… moet geen vinger in de pap krijgen anders……hij tekende zomaar en zal het blijven doen.


  Maak melding
 2. gewoon aan staatsolie verkopen. Daarna HERSTRUCTUREN tot een winstgevend bedrijf met als core business zoveel mogelijk huizen bouwen om de behoefte van woningzoekende in Suriname te bevredigen.
  Daarnaast nog woningen voor de export bouwen.
  ..of Kampeerhuizen.


  Maak melding
 3. jullie lezen niet.Staatsolie wil het terrein langs de rivier hebben voor hun olie activiteiten.Staatsolie wilt geen hout exporteren.

  dan liegt tjon tjien fa ook nog..Doorwin had 20 miljoen aangeboden en geen 15 miljooen.Deze minister is altijd onbetrouwbaar bezig.

  De staat is enigste aandeelhouder van staatsolie en bied op haar eigen ander bedrijf bruynzeel.Zaakje klopt voor geen meter.


  Maak melding
 4. Het is beter dat een Surinaamse bedrijf in Surinaamse handen blijft.

  Het maakt niet wat Staatsolie van plan is want wat ze ook doen het geld blijft in Suriname.
  Buitenlande bedrijven nemen uiteindelijk een zak met geld mee Suriname uit!

  Geef liever een ander Surinaams bedrijf de kans om er iets van te maken.

  Voor een paar miljoen meer kan Suriname hard op hun bek gaan en nog meer miljoenen mis zal lopen als een buitenlands bedrijf succes heeft gehaald, hun deuren sluit en weer naar huis vertrekt en Suriname met lege handen achter blijft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES